Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

danett1 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 1

Egy témába vágó helyet ajánlok szívből mindenkinek: www.iranydalmacia.hu :)

BGC Creative Commons License 2000.08.30 0 0 0
Paula!

Júliusban voltam Gradac-ban. A benzin 15-20 Ft-tal olcsóbb mint itt, de alig van kút és nem mindegyik tart nyitva éjjel. Gondolom nem Bosznián keresztül mentek, hanem kerülővel jöttök Zágráb felől, akkor viszont Makarskán tankoljatok mert utána kb. 100km-ig nincs kút dél felé. Ugyanezt tegyétek Karlovacnál, mert utána megint legalább 200 km-en keresztül nincs kút.
Ajánlott útvonal: Nagykanizsa, Letenye, Varazdin, Zágráb, Karlovac, Gracac, Knin, Sinj, Makarska és tovább a tengerparton. Ez a legrövidebb út ha délnek mész. Innen még kb. 140 km Dubrovnik.
Korcula nagyon szép, megy sok kis faluból komp, 70 kuna/autó és asszem 30-40kuna/fő. Jobban megéri
a Peljesac félszigeten végigautózni és annak a csücskéből egy rövid komppal átmenni.
Árak: 1 alap pizza(finomabb mint Olaszországban) 25 kunától, egy zsömle 2 kn, stb. Körülbelül megfelelnek a Balatonon csúcsszezonban lévő áraknak.Egy normál vacsi 1 személyre kb.50-70 kn.
Ha az ajánlott úton mentek akkor az út mentén ne nagyon rohangásszatok a réten, mert még lehetnek aknák bár már sokat felszedtek. Az utak jó minőségűek, de vigyázni kell a horvátokkal, mert elég idiótán vezetnek. Makarska fölött van a Biokovo hegy 1700 m magas, fellehet autózni a tetejére egy elég durva szerpentinen, de legalább 5 órakor el kell indulni ha látni akarod a naplementét, csodaszép látvány, az összes sziget alattad elterülve, csak öltözzetek fel ha felmentek, mert odafönn kb. 5-7 fok van esténként, míg lent 30.

Egyenlőre ennyi, remélem jó utatok lesz!

BGC

Paula Creative Commons License 2000.08.30 0 0 topiknyitó
Hello Fiuk!

a segitsegeteket szeretnem kerni. Nehanyan baratnoimmel most tervezunk egy utat Dalmaciaba, de sajnos nem sokat tudunk az ottani viszonyokrol.
Pl mennyi a benzin, egy vacsi, vagy mennyibol johet ki egy kellemesebb esti program.

Nem tudom jart-e valaki mostanaban a delebbi reszeken, Korcsula fele. Nagyon orulnek ha akadna valaki aki tud infot kuldeni ezekrol!

elore is koszi,
Paula

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!