Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2015.02.22 0 0 14

Épp tegnap jártam a Puskás Technikumban. Még mindig ott a romhalmaz, csak szétverni volt fontos és sürgős.

fulnes Creative Commons License 2012.04.28 0 0 13

Üdv!1979-81 őrszázad.Század P.K Takács hadnagy. Törzsfőnök Iván ales.

"Blade" Creative Commons License 2012.04.28 0 0 12

A BOLYAI (Üllői út 133-135.) klub | iWiW

 

Ha van iwiw-ed akkor ezen a linken megnézheted a bontását.

Én csak sorköteles voltam itt  1994/95. (szállító század)

De azért kicsit érdekelne, hogy a Műemlék védelem, hol a f@szba volt.

Ez a magyar mentalitás, a multat (történelmet) eltiporni és a földel egyenlővé tenni, hogy a multiknak legyen helye.

Nem tudom elhinni, hogy ha nem is mint katonai létesítményként, de valamilyen formába nem lehetett volna megmenteni ezeket az épületeket. - engem nem a nosztalgiázás miatt háborít fel, ha nem az a tény, hogy magyarországon épületek, technikák lettek az enyészeté, bizonyos célcsoportok érdekei miatt.

Előzmény: repins (11)
repins Creative Commons License 2012.03.20 0 0 11

Nincs valakinek fényképe a még sértetlen objektumról? Gyalázat ahogy elpusztítottak minden helyet ahol az életünket is adtuk volna ezért a földért ezért a nemzetért...és az életünk legszebb éveit adtuk -áldoztuk azért hogy most leköphessenek le ingyenélőzhessenek olyanok akik kevesebbre se voltak képesek...

repins Creative Commons License 2012.03.20 0 0 10

?

HA-VARIA Creative Commons License 2012.02.23 0 0 9

Mindenkit megérint a dózerolás, pontosan tudjuk milyen politikai erők dolgoztak akkor, de itt, most arra kérlek benneteket, inkább azokat a nosztilgikus  történeteket osszátok meg, amelyek számotokra valamilyen kedves,szép emlék maradt.

Egy történet tőlem: 86-és 90 között szakoktattam a VIII épület 6. emeletén a számitástechnika kabinetben. Augusztus 20.-a előtt mind a 3! katonai főiskola(Bólyai, Kossuth, Kilián) végzősei itt gyakorltak a Kossuth téri tisztavatásra. Már egy héttel korábban beérkeztek és napi 4-6 órában gyakorolták az alakit a tiszavatásra. A végzős Kiliánosok között megismertem régi középiskolás osztálytársamat Répás Pistit, akit a szünetekben felhívtam a számítástechnikai kabinetbe beszélgetni.
Mivel rohadt fülledt meleg volt odakint (35fok)  Pisti kérte, hogy a klímát csavarjam föl. A Videoton VT-20-as mellé a tervezők egy Kelet-Német 380V-ról üzemelő kajak klímát terveztek.(a fél termet elfoglalta) Pillanatok alatt lehűtötte a helységet 13! fokosra. Onnantól kezdve Pisti barátom közelebbi cimborái a hátralévő napokban mindig itt töltötték a 10 perces-negyedórás szüneteket. Annak idején én így járultam hozzá a sikeres tisztavatáshoz.

Legközölebb a Libiaiak ramadan alatti birkavágásáról fogok írni. Várom a többiek történeteit. 

Princ of Carpatia Creative Commons License 2012.02.18 0 0 8

Üdv!

Jómagam meg a lokátorosoknál növendékeskedtem egy ideig! Csak szép emlékeim vannak!

Öreg Csóka

 

Előzmény: Volt tüzér (4)
theofill Creative Commons License 2012.02.17 0 0 7

Én itt húztam le a kötelező katonai szolgálatot.

gencsydani Creative Commons License 2012.02.17 0 0 6

Én ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a Bolyaihoz képest Szentendre a haladó szellemiség fellegvárának tűnt.

Volt tüzér Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4

Azokat a kábeleket nem "szétfűrészelték, hanem flexszel vagdalták széjjel. Hogy száradna le a keze azz összes szemétnek. És akkor még rám akarták kenni.

Az objektum nekem is az Alma materem volt hajdan. Volt szerencsém néhány éve megmenteni két darab téglát a hajdani rakéta tanszék épületéből.

Mindamellett már csak a kerítés egy kis része, illetve a hajdani főépület lépcsője van egyben. Rendszeresen arra járok, így van "szerencsém" látni.

Előzmény: schlumberger (1)
Volt tüzér Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4

Azokat a kábeleket nem "szétfűrészelték, hanem flexszel vagdalták széjjel. Hogy száradna le a keze azz összes szemétnek. És akkor még rám akarták kenni.

Az objektum nekem is az Alma materem volt hajdan. Volt szerencsém néhány éve megmenteni két darab téglát a hajdani rakéta tanszék épületéből.

Mindamellett már csak a kerítés egy kis része, illetve a hajdani főépület lépcsője van egyben. Rendszeresen arra járok, így van "szerencsém" látni.

Előzmény: schlumberger (1)
schlumberger Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3
Előzmény: schlumberger (2)
schlumberger Creative Commons License 2012.02.17 0 0 2

Az, hogy gyorsan felépüljön valami a telekre, már nem volt fontos. A rombolás volt fontos. Csak az, hogy ne lehessen visszacsinálni. Ott van még a törmelék ugye...

Előzmény: schlumberger (1)
schlumberger Creative Commons License 2012.02.17 0 0 1

Az a dózer sok pénzt tolt bizonyos zsebekbe... Ezt kéne piszkálni a glásznoszty szellemében. Gyorsan lerombolni, nehogy vissza lehessen csinálni. A bent lévő oktató technika kábeleit szétfűrészelni, nehogy már a múzeum használhassa, a színesfémkereskedőnek úgy is jó, az is visszacsurgat...

Az embernek kinyílik a zsebében az AK47...

Előzmény: HA-VARIA (-)
Görbe_Bögre Creative Commons License 2012.02.16 0 0 0

Nem létező hadsereghez 0 értelme van tiszteket képezni :-((

Előzmény: HA-VARIA (-)
HA-VARIA Creative Commons License 2012.02.16 0 0 topiknyitó

Még a libiai felkelők vezetőit is itt képezték, valamikor a 80-as évek közepén. A libiaiaknak külön étkezdéje volt a kajálda épület földszintjén. Valaki emlékszik rá? Ramadankor tanítási szünet volt számukra. Ilyenkor birkát vághattakés, éjszaka mászkáltak ki éhesen a medikusba, mert nappal nem ehettek semmit.  A többi , ázsiai hallgatónak holdújévkor nem kellett tanulnia. A mai napig minden Kambodzsai határon van legalább egy magyarul beszélő tiszt, aki annak idején a Zalkán szerezte a diplomáját. A Magyarországon tanult tisztek pedig egy saját weboldalt tantanak fent ahol Petőfit fordítanak és a "Szomszédok" egyes részeit magyarázzák egymásnak. borzasztóan szeretik Magyarországot, büszkék rá, hogy itt tanulhattak. Mi meg ledózeroltatjuk az almamátert. Fasza.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!