Keresés

Részletes keresés

horex Creative Commons License 2015.08.02 0 0 14

Rég nem láttam, nagyon megöregedett! :(

Nyugodjon békében!

Előzmény: Reell (-)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.01 0 0 13

Na jójó, tudom én, de Frenreisz Karcsi nem színész... ;)

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.01 0 0 12

Latinovitsnak két testvére volt/van, mindkettő anyai ágon, egyikük jelenleg is él. Különös ez az összehasonlítás, nemcsak a már elhunytak, de a még élő testvér szempontjából is. Mind az öten saját jogon művészek (enélkül, a szuverén személyiségük nélkül nem is lennének, lettek volna azok).

 

Sinkó László nyugodjon békében!

Előzmény: Törölt nick (3)
csiriprelek Creative Commons License 2015.08.01 0 0 11

Nyugodjék békében

darpa Creative Commons License 2015.08.01 0 0 10

Nagyon sajnálom. Nyugodjék békében!

Már tervezgetem egy ideje újranézni a Másfélmilliót. Most - sajnos - itt az aktualitás.

- Mediator - Creative Commons License 2015.08.01 0 0 9
monfondir Creative Commons License 2015.08.01 0 0 8

Túl sok rossz hír van manapság! Isten nyugosztalja! :(

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.01 0 0 7

Nyugodjék békében!

Boszorkánykavics Creative Commons License 2015.08.01 0 0 6

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.01 0 0 5

Ó köszönöm kedves kéretlen helyesírás csősz olvtárs, hogy az elütésemen rugózol (ami a létező legszánalmasabb legprimitívebb "vita" "stílus"... a trollkodás egyik legundorítóbb formája... de sebaj).

Megfigyelheted, hogy ts-el is írtam, a cs-k elütések...

A méltató szavaimat meg sértésnek értelmezed...

Szuper ember vagy!

Előzmény: Boszorkánykavics (4)
Boszorkánykavics Creative Commons License 2015.08.01 0 2 4

Én vitatkoznék ezzel az eszmefuttatással, mely szerintem az összehasonlítgatással mind a négy színész emlékét sérti, ám miután ez egy kegyeleti topik, nem teszem. 

 

Viszont helyesen Sinkovits ! Ha már!

 

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.01 0 0 3

Élhetett volna még. Nyugodjon békében.

Egy szerintem érdekes (és szerintem) párhuzam.

Sinkovics - Sinkó és Latinovits - Bujtor színész testvérpárok.

Sinkovics és Latinovits (még a nevek is hasonlóak, szláv eredetűek) zsenik voltak, a legjobbak közt.

Öccseik is tehetséges, nagyon jó színészek voltak, Latinovitsnak - Bujtor, Sinkovitsnak - Sinkó, de annyira tán nem nagy zsenik... fura is lenne (és bár nem kizárt, de extrémen ritka) ha két testvér, nem elég hogy ugyanazon a területen tevékenykedik és egyforma nagy tehetség, hanem még egyformán zsenik is. Nos ez is közrejátszott, hiszen mivel megismétlem, az öccsök is nagyon nagyon jó színészek, tehetségek, kis híján zsenik voltak, nem voltak nagyon messze, de olyan extrém őstehetség zsenik nem voltak, nem is nagyon lehettek, mert nagyon ritka az ilyen ember, és hát nyilván okos, bölcs emberek is, mindketten tisztában voltak korlátaikkal (pláne a bátyjukhoz képest); továbbá ugyebár később "futottak be" értelemszerűen hiszen fiatalabbak voltak (viszont itt volt egy előnyük és tán ezért is lettek nagyon jó színészek ők is, hiszen zseni bátyjuk mentorálta, tanította, segítette őket a szakma elsajátításában... és ez kulcsfontosságú! Enélkül meglehet egyikük sem ért volna el ilyen szintet... S így hát, amikor már megvetették lábukat ők is a legmagasabb szintű művészvilágban, a rivaldafényben, egyikük sem akarta, hogy a zseniális és híres - magyar szinten - sztár bátyja befolyásolja a karrierjét (sem úgy, hogy a bátyja miatt előnyöket élvez esetleg, sem úgy hogy hátrányt, mert mondjuk hozzá mérik... és emiatt az árnyékában marad esetleg); ezért sem Bujtorról, sem Sinkóról nem volt túlzottan köztudott, hogy kik a bátyjaik; mondjuk úgy, nem reklámozták. A nevük is más ugyebár (Bujtoré nyilván mert féltestvér másik apától, Sinkó viszont a Sinkovics nevet változtatta meg!). Mindkét öccs úgy került be a legnagyobb színészek közé, hogy szinte tabu volt ki a bátyjuk, a publikum sem nagyon tudta, de igyekeztek a szakmában sem nagydobra verni (voltak azért akik tudták, de nem mindenki.. a többség nem tudta jó ideig).

Sinkó László is és Bujtor István is, és e tettükkel elérték lényegében bátyjuk teljesítményét (még ha zsenialitásukat tán nem is), önerőből, saját tehetség és tudás miatt kerültek a szakmában a legmagasabb szintre, lettek közismert, sikeres, nagyon jó magyar színészek! És sem nem a bátyjuk hírneve, sem nem segítsége (hátszele) volt az, ami miatt elérték e szintet! 

Persze az nem ritka, hogy sztár testvérek illetve sztár gyermekek (magyar szinten e két testvérpár igenis sztár volt!) titkolják, sőt van hogy tagadják, de legalábbis nem verik nagydobra hogy ki a családtagjuk, az említett, teljesen érthető okok miatt...

Bujtor is és Sinkó László is karrierjük derekán viszont, már nem kellett, hogy titkolják (jó hát a Latinovits történet ugyebár sajnos már eltér, hiszen tragikus) ki a testvérük, mert olyan szintet értek el, ahol már nem volt jelentősége, már nem vetett árnyékot, sem pozitívat, sem negatívat a bátyjuk kiléte rájuk és karrierjükre, hiszen már akkor ők is sztárok voltak, mindenki tudta, hogy milyen jók, milyen nagy tehetségek; nagyon jó, sikeres és keresett színészek és méltán és önerőből érték el azt, amit elértek...

Azt gondolom, talán nagyobb teljesítmény is ez, mint amit a bátyjuk produkált, hiszen egy zseninek általában kvázi könnyebb, kisujjábból kirázza azt, amivel mások kínlódnak, ami másoknak nagyon sok munka... Egy őstehetség zseni részéről, mondhatni nem egy kunszt, nem különösebb terhelés a zseniális produktum, hanem rutin; ezért zseni... Míg a kevésbé zseniális művésznek jóval keményebben kell dolgoznia, hogy e szintet megközelítse, főleg egy zseni testvér árnyékában.

Sinkó László megugrotta ezt az akadályt, pályája során és nyugodtan le merem írni, hogy ugyanabban a sorban bérelt magának örökös helyet, amelyben bátyja: minden idők egyik legnagyobb magyar színészei közt vannak mindketten...

 

Boszorkánykavics Creative Commons License 2015.08.01 0 1 2

Nagyszerű ember és színész volt.

 

Nyugodjék békében! :'(

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2015.08.01 0 0 1

:(

 

Remek színész volt. Nagyon szerettem a hangját, az egyik kedvenc szinkronszínészem.

 

Nyugodjon békében!

pipppen Creative Commons License 2015.08.01 0 0 0

Nyugodj békében "Grab0wski" ! :(

Reell Creative Commons License 2015.08.01 0 0 topiknyitó

Meghalt Sinkó László

A nemzet művésze 75 éves volt. Tovább »

forrás: Index.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!