Keresés

Részletes keresés

zsaniality Creative Commons License 2015.08.13 0 0 95

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha szeretnék társasházi pincében befőttet, ilyesmit tárolni, akkor azt megtehetem, úgy értem, hogy a lakók nem köthetnek bele? És egyáltalán egy átlag társasházi pince megfelel befőtt tárolásra? Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, örülnék, ha megosztaná velem.

 

Üdv

egy-ügyvéd Creative Commons License 2013.01.08 0 0 93

A jegyző nemigen tud tenni semmit, mert mikorrat tűzze ki úgy a bizonyítási szemlét, hogy akkor buli legyen. Bár tanúkat meghallgathat. A birtokvédelem ügyében nem kell a tulajdonos, a birtokost fogja kötelezni és bírságolni. Azonban egy eljárás 1 hónap, arra a bírság még idő, és egyébként is mekkora bírsággal indít, és mennyivel emel az ismétlődéskor?  A tulajdomost kellene alőkeríteni, vele egyeztetni, hogy szétlakják a lakását, és inkább tegye ki őket, vagy ráigérni a bérleti díjra és kibérelni tőle, aztán kiadni albérletbe. 

Előzmény: heléne (88)
Scholl4 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 92

Ez a prevenciós ágyi poloska irtás egy pénzlehúzás.
A ténylegesen hatékony poloskairtás nem "végigszaladunk egy permetezővel a hálószobában" stílusú munka, mert az semmit sem ér.
Előkészítés, zsúfoltság megszüntetés (zsákozás), majd egy borzasztóan alapos felületkezelés. Csak ez ér valamit ágyi poloska ellen. Megelőzésre sem jó ez a bizonyos 4000ft-os fújkodás. Poloskairtás oldalunkon részletesen olvashatsz a témában.

Előzmény: Törölt nick (86)
Lusita Creative Commons License 2012.12.11 0 0 91

Sziasztok!

 

Szerintetek lehet-e tenni valamit abban a szituációban, ami megkeseríti mostanában a mindennapjainkat:

Tetőtér lakássá átalakítása folyik tavasz óta (március) szakaszosan. Kb:2 hónapja felmentünk szólni szombaton ebéd után, hogy legyenek szívesek abbahagyni a fúrást, mert a kicsi gyerekeink (7 hónapos, 4 éves) nem tudnak aludni... Amúgy 3 másik lakótárs is szólt aznap nekik.

"Építésvezető" gorombán beszólt a páromnak, hogy milyen sanyarú sors vár a gyerekeinkre majd az oviban, ha így nem tudnak aludni. (a nagyobbik bölcsibe és oviba is járt, mégsem emlékszem olyanra, hogy fúrógépet járatnának alvásidőben ott).

És még hasonló okosságokat mondott.

Lakástulajnak emailben szóltunk, a problémáról.

Ezután az ominózus eset óta hétvégén nincs fúrás az igaz, de hétfőtől- péntekig minden áldott nap csak és kizárólag 11:45-14:30-ig szoktak fúrni, flexelni, kalapálni, lehetetlenné téve a 7 hónaposom alvását. Nyilvánvalóan "véletlenül", semmi szándékosságot nem tételezek fel róluk.........

 

 

 

 

Zöldár Creative Commons License 2012.11.01 0 0 89

 Panasszal forduhattok a jegyzőhöz !

Előzmény: heléne (88)
heléne Creative Commons License 2012.09.28 0 0 88

Érdeklődöm hogy mit lehet tenni a belvároban lévő kiadott lakásokban állandó jelleggel, randalírozó, ittas, bulizós fiatalok, elkezdik péntektől, hajnalig, és ennek nincs vége, talán csak vasárnap délelött. Nem lehet pihenni, főképpen annak akinek az udvari részre nyíllik az ablaka. A házban több külföldieknek (fiataloknak) panzióként vannak kiadva a lakások, itt folyik mindig a bulizás éjjel.

Be lett jelentve az Önkormányzatnak, de mivel a tulajdonosokat nem lehet elérni, azok külföldön laknak, igy tehetetlenek vagyunk. Nem vagyok semmi jónak az elrontója, Mi is házibuliztunk mikor fiatalok voltunk, de ekkor érvénybe volt a zaj rendelet. Most miért nincs ?

 

Megvárják mig felforbbantják a házat ? Ez már ad abszurdum.

 

A Rendőrség több esetbe kint volt, mégis továbbtart ez az állapot.

 

Kérdezem hol van ilyen rendelet, ami érvényben van ? Mit lehet ez ellen tenni ? Én azért költözzek el a megszokott lakásomból környékről, hogy a fiatalok randalírozhassanak?

 

Ezzel is kellene foglalkozni, és törvényjavaslatot kitűzni !

 

 

Émile Creative Commons License 2012.05.09 0 0 87

 El kell költözni az ilyen helyről !!

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.25 0 0 86

Segítségre lenne szükségem.

 

A felettünk lévő lakásban jelenleg 4db kutya és 5 db felnőtt lakik. 45m2.

Egész nap mászkálás kutya ugatás. Éjjel 2-3 körül szintén. Minden éjjel. Nincs vízórájuk ezért egyfolytában fürdik valaki, ömlik a víz a kádba és a lefolyóba 24 órából 12ben biztos, ez is lehallatszik.

Ma meg kellett rendelnem poloska megelozo irtast, ugyanis a felettem lakok miatt veszelyzonaban lakom. Barmikor lejohet a poloska, és ez nem a kis zöld büdi, hanem ágyi vérszívó poloska. Nem nagy összeg, éves szintem kb. 4000 Ft, de miattuk meg kellett rendelnem. A szellőzők a fürdőben és a konyhában már régóta le vannak zárva a lejövő szagok miatt.

 

Jelenleg 400.000 Ft közösköltség hátralékuk van, az elszámolás szerint mióta itt laknak 0 Ft befizetett összeg van az egyenlegükön. Ráadásul parasztok és folyton részegek, dohányoznak a liftben és sorolhatnám.

 

Kérlek valaki segítsen, milyen jogi lehetőségek vannak. A közös képviselő és a gondnok balfaszok, 0 jogkörrel.

Mit tudok tenni, azért ez elég nonszensz, hogy egy csapat igénytelen alkoholista ingyen lakik felettem, szétkúrják az én lakásomat, az én pihenésemet és az én nyugalmamat.

ejerobi Creative Commons License 2012.04.11 0 0 85

Kedves Bilb!

 

Aki felett laksz annak pokol lett az élete! Hidd el!

Főleg azért, mert azt hiszed hogy reggel hattól este tízig azt csinálsz amit akarsz. Jól hiszed! - A társasházi törvény kimondja hogy mások nyugalmának zavarása nélkül! - Tudod e hogy ez mit jelent?

- Téli időszakban szorosabbá kell venned a gyeplőt, mert az alattad lakó beleőrül a lábdobogásba és ugri-bugriba. Valószínűleg kipihenni sem tudja magát. Szombaton du 16:00-tól hétfőn reggel 07:00- ig pld. tilos minden munkavégzés társasházban ami zajjal jár! Beleértve kisgyermekeid hancúrozását és a hús klopfolást is amit minden klopfoló elfelejt.

Rossz döntést hoztál amikor emeletre költöztél! - De van megoldás! Vasakarattal és több toleranciával, fegyelmezd gyerekeidet! Szomszédod hálás lesz!

 

Üdv!

Előzmény: bilb (77)
ejerobi Creative Commons License 2012.04.11 0 0 84

Kedves Bilb!

 

Aki felett laksz annak pokol lett az élete! Hidd el!

Főleg azért, mert azt hiszed hogy reggel hattól este tízig azt csinálsz amit akarsz. Jól hiszed! - A társasházi törvény kimondja hogy mások nyugalmának zavarása nélkül! - Tudod e hogy ez mit jelent?

- Téli időszakban szorosabbá kell venned a gyeplőt, mert az alattad lakó beleőrül a lábdobogásba és ugri-bugriba. Valószínűleg kipihenni sem tudja magát. Szombaton du 16:00-tól hétfőn reggel 07:00- ig pld. tilos minden munkavégzés társasházban ami zajjal jár! Beleértve kisgyermekeid hancúrozását és a hús klopfolást is amit minden klopfoló elfelejt.

Rossz döntést hoztál amikor emeletre költöztél!

 

Üdv!

Előzmény: Emmi 2011 (75)
Marianka55 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 83

Semmit, az erkély nem számít se közösségi se zárt területnek:) Egyébként elég nehezen elképzelhető, hogy a felfelé szálló cigi füst a ruhákra szálljon amik kb 1 m magasan vannak (fizika).

Előzmény: cancerG (82)
cancerG Creative Commons License 2012.03.07 0 0 82

Sziasztok! Van egy érdekes felállás! Szomszédommal közös erkélyünk van, illetve csak egy fél fal van közöttünk a többi részen csak egy kis korlát van! Próblémám: a szomszéd szinte állandóan az erkélyen cigarettázik! Szellőztetni reménytelen,mert amikor cigizik/ egy óra alatt legalább ötször van kinnt/ a füst egyenesen betódul a szobámba.Mintha a szobában cigiztek volna! Akkor még ráadásként a kiteregetett ruhák is bagó szagúak! Milyen tanácsot tudtok írni? köszi Ja és ez egész nap van,mert munkanélküli a lakótárs.

Lottne Creative Commons License 2012.02.19 0 0 81

2011. évi LXXVI. törvény a lakásszövetkezetekröl szóló 2004. évi CXV. törvény, valamint a társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény módosításáról

 

Ezeket kéne alaposan átböngészni


Előzmény: Lottne (80)
Lottne Creative Commons License 2012.02.19 0 0 80

Szia!

 

Igen, van rá jogszabály.Társasházban ipari tevékenységet tilos végezni.

Nálunk is ez a probléma.Mi egy 4 szintes 3 lépcsőházbó álló társasházban élünk.A másodikon lakik egy ,,kedves" család, aki rendre du. 5 után (egyébként egész nap itthon vannak)kezd hozzá, a lakásában.Már én is keresem a megoldást, hogy lehetne ellene tenni valamit. De a jogszabályról hallottam. Ha van időd a társasházi tövényt átolvasni abba biztos találsz róla vmit. 

Előzmény: Transamram (71)
bilb Creative Commons License 2012.02.17 0 0 79

Szia Lief! Légyszi olvasd el az én bejegyzésemet, mert nekem is hasonló a gondom mint neked, mi a véleményed??? Köszi!

Előzmény: Lief (55)
bilb Creative Commons License 2012.02.16 0 0 78

Bocsánat, elfelejtettem hozzátenni, hogy mellettünk egy zenész lakik akinek zenekara van, minden nap gyakorol a hangszeren, vagy hogy bandával is, AZ SENKIT SE ZAVAR!!! Engem sem! Én még soha sem szóltam senkinek hogy hangos- vagy zajos, mert én , tudom hogy panelt vettem, és itt lehetnek zajok. Segítsetek!

Előzmény: bilb (77)
bilb Creative Commons License 2012.02.16 0 0 77

Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni? Pár éve költöztünk egy tizenlakásos társasházba 3 kisgyerekkel. Tisztában vagyunk vele, hogy itt alkalmazkodni kell a többi lakóhoz, de már kezdek beleőrülni a jelenlegi helyzetbe. Az alattunk levő lakó iszonyat pikkel ránk, sőt gyűlöl minket, merthogy nagyon hangosak vagyunk. Eleinte minden nap feljárt hozzánk, hogy most maradjunk csendbe mert éjszakára megy melóba és pihenne, mondjuk du. 4 órakor,  majd az unokáját altatná éppen és stb, stb. Minden nap majdhogynem. Este 10 után sosem zajongtunk, a hétvégékre figyelünk- főleg a vasárnapra, tv-t csak halkan nézünk, zenét egyáltalán nem hallgatunk. Csak a "saját zajunk " van, amit persze elhiszek, hogy van, hiszen 5-en vagyunk ebből 3 gyerek ( az egészen kicsitől a 9 éves korig ) . Napközben csak a legkisebb gyerek van itthon mert a nagyok du. fél 5-re érnek haza a suliból, plusz hetente kétszer csak este 6-ra, aztán egyből fürdés, fekvés nekik. Szombaton engedem őket játszani, merthát szegényeknek "sosem szabad" ?? Már köszönő viszonyban sem vagyunk az alattunk levőkkel, mert mivel állandóan bántott, zaklatott minket hogy hangosak vagyunk, persze én is védem a gyerekeimet és saját magam is, jól kiosztottam ( persze miután lekurvázott a hangoskodás miatt ), hogy többet ne merjen feljönni hozzánk szólni a zaj miatt. Persze amikor mások vasárnap este fúrnak az senkit se zavar, hogy a lakók 98 százaléka nem takarítja a havat az senkit se zavar és az se, hogy engem pl. soha , senki se kérdezett meg, hogy basszus, a te gyereked mikor alszik mert akkor mi sem fogunk zajongani. Csak tőlünk várják el, hogy mi legyünk csendben. De már kiborító, hogy szegény gyerekek egész héten suliban vannak, este 8-kor meg szigorú fekvés és a maradék egy-két órában sem csinálhatunk semmit, mert egyből verik a fűtéscsövet az alattunk levők. Maradt tehát a hétvégéből a szombat ( mert vasárnap nem engedem játszani őket a CSEND miatt ) de azt is úgy azért teljesen idegbeteg lettem már én is , és minden két percben rájuk szólok, hogy ne rohanjatok a lakásban, ne dobogjatok a lábatokkal, nehogy ugráljatok, ne engedjük hogy a kicsi ráüljön a kis háromkerekű motorjára mert hangos. A fagyos hidegben nem mehetünk le labdázni , sétálni, rohangálni, bicajozni sem, tele vannak energiával nem tudnak leülni s csak ülni csendben egész nap. Főleg a kicsi, ide rohan, oda rohan, ki a konyhába, be a szobába, dobog a kicsi lába.  Minden napunk így telik, nem tudom mi tévő legyek. Van erre valami törvény jelenleg, hogy joga van zaklatni minket a saját tulajdonú lakásunkban ennyire, hogy ne zajongjunk??? Kinek van itt igaza??? Az előttünk itt lakókat is kiutálták ( ott is három gyerek volt azok is azért költöztek el ) Már senki se nagyon áll velünk szóba a tömbben, mert ő itt lakik 30 éve mi meg csak pár éve, és igaz, más nem jelzett hogy zavarnánk a zajunkkal, de felbiztat és uszít mindenkit ellenünk, sokan ez miatt már a fejüket is elfordítják a lépcsőházban. Én védeném magam, a családomat, csak a mi kis életünket szeretnénk élni nyugodtan, békében. De azért nem fogom hagyni, hogy valaki állandóan bántson engem/minket vagy a gyerekeinket. A gyerekeknek nem szabad játszani, hangoskodni, esetleg rohanni, dübögni a lakásban hétköznap reggel 8 és este 10 között?? Mik a jelenlegi törvények??? Mondana valaki valami okosat??? Előre is köszi.

Emmi 2011 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 75

Sziasztok!!!

 

Ma egy nagyon egyszerű praktikát osztok meg veletek. Ha reggel 8 óra előtt és este 8 óra után valaki nálunk ilyet csinál. Én egyszerűen fogom magam és lemegyek a villanyórásba és nyugodt szívvel lekapcsolom a villanyórájat :-). Hamar megunja a hangoskodást az tuti!!! Tapasztalatból. További nyugodt pihenést kívánok mindenkinek.

Transamram Creative Commons License 2011.12.03 0 0 71

Sziasztok!

 

4 lakásos társasházban élek.

A lényeg a szomszédnak a pincéjében,és garázsában ipari gépek működnek még hajnalban is.Eszterga,körfűrész,lemezvágó stb.

 


Érdeklőttem a PM hivatalba semmit nem tudtak mondani.

 

Esetleg valakinek ötlete,illetve valami jogszabály a társasházakban lévő ipari áramról,illetve ipari gépek működtettéséről?

 

Előre is köszönöm.

Fabiodiv Creative Commons License 2011.02.26 0 0 70

Talán a sündörgőkhöz...

Akár óránként...

Előzmény: heléne (69)
heléne Creative Commons License 2011.02.20 0 0 69

Társasházban lakom a Szent István körúton. Sajnos most ez a trendi hogy állandó jelleggel péntektól-vasárnap reggelig, más és más  fiatalok csinálnak házibulit, illetve discopartit a lakásban, ez olyan mértékü hangzavarral jár, mint egy discoban. Nagyon magas a decibell mértéke,hangerősités, dobogás, szintre remeg a ház. Én egyedülélő, folyosóra néző egy-szoba-konyhás, fürdőszobás, 23 m2-es  lakásban lakom. Megértem a fiatalok helyzetét, hogy a mai zülött világban, biztositottabbnak látják ha a lakásban tartanak rendszeres összejövetelt.

Ez állhat 30 főből is. Nagyon divatossá vált ez a szokás. Csupán csak az a baj, hogy - mi is voltunk fiatalok, és alkalmazkodva az akkori kornak megfelelő csendtilalomra - igyekeztünk betartani azt. Most mindent lehet, nem tudom miért nem hoznak erre érdemleges törvényt.

Hét végén általában Én és még minden normális dolgozó, vagy beteg ember pihenni szeretne, és nincs erre lehetőség.....................................................................

Hová lehet fordulni ez ügyben ? Úgy gondolom hogy erre is lehetne törvényt hozni, mint szabálysértés. A hát többszöri megszavazásával a közös képviselő is hiába szólitja fel , ha ugyan felszólitja, az érintetteket, noha azok kiadják általában a lakást, és külföldön laknak. Nem történik  semmi érdemleges lépés. Üvöltözés, ricsaj, zenedübörgés....reggelig.

Igy megy ez állandó jelleggel, már félek hogy jön a nyár, és nyitott ablak mellett kell elviselni. Most hogy tél van, igy is zeng a ház....Jelen pillanatban is 0.07 perckor.

 

Kérem szives válaszukat hová forduljak, hogy kérésemet orvosolják.

 

Tisztelettel:

 

Horváth Györgyné

Mini-Lini Creative Commons License 2011.01.19 0 0 68

A kktg. tartozás behajtásáról az SZMSZ rendelkezik. A kk feladata, hogy a behajtásról gondoskodjon.

Amennyiben az erkélyen lévő növények tekintetében nem tudtok dűlőre jutni, a kk segítségét lehet kérni. Elméletileg a házirend magában foglalja, hogy a minden tulajdonostárs életvitele olyan kell legyen, ami a többi tulajdonostárs nyugalmát nem zavarja.

 

Üdv.

Előzmény: Bx_Dx (67)
Bx_Dx Creative Commons License 2011.01.11 0 0 67

Van nekünk egy felső szomszédunk. Vénlány, úgy tűnik, a növényekkel pótolja a szexet. Ezzel még semmi baj nincs, szeretem a növényeket. Azonban az erkélyen levő növényeinek összes szemete-száraz virág, föld, a mi erkélyünkön landol (egyáltalán nincs tető felette, teljesen nyitott, nem is lehet szerelni, csak napellenzőt, de nem hagyhatom azt sem kieresztve állandóra, pokoli szeles a hely). Ő kinn szárítja a ruháit, én ezt nem tehetem meg a lehulló szemét miatt. Tavasszal megszületik a gyerekünk, szeretnénk vele is kimenni, de így hogyan? Szép, és csúnya szó sem használ, ellenben közös költség tartozása van. Mit lehet tenni?

SolnesN Creative Commons License 2011.01.11 0 0 66

 Ha nincs tanú, akkor nem is mondott semmit  !!

Előzmény: szivecske01 (64)
SolnesN Creative Commons License 2011.01.11 0 0 65

 Ha csinálnak, akkor van  !

szivecske01 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 64

Kedves Fórumozótáársak. Egy probléma nagyon aggaszt, van a házunba egy kellemetlenkedö alak, aki az egyedülálló az öreg a gyenges lakótársakba vagy azoknak vendégeibe beleköt.Nála erösebbel szemben kisnyuszi marad.Megjegyzéseket tesz származásra, fajra egy állandó vendégemet járási nehézség miatt lesántázott, mindenkit feljelentene,fenyegetözött többször is hogy felrobbantja a házat, a rendörségen azt mondták nem lehet mit kezdeni vele, amig tanu nincs, nyilván nem tanu elött mondja a sértő megegyzéseket. Ujabban már csak a orra alatt mormogja, sokszor áll kint a kapuban mikoözben mindent és mindenkit megfigyel.Ha bárkinek van valami ötlete köszönettel venném lakóközösségünk nevében.Sana a közös képviselö sincs a helyzet magaslatán.

Marianka51 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 63
Szerintem elterjedt, hogy a társasházak egy mindenkire kötelező szabályzatot készítenek (ennek meglétéről érdemes a vásárlás előtt tudakozódni). Az is ésszerű, hogy legalább szombat délután és vasárnap ne a szomszéd zajongására kelljen ébredni..természetesen előfordul, hogy nem mindent lehet megoldani az adott időkorlátok miatt, nálunk ilyenkor egy kör e-mail vagy az üzenőfalra kirakott értesítő a megoldás . Ha jól olvasom a zajszintet a lakószobára írták elő nem a konyhára:))
Próbáltál már kisgyereket elaltatni amikor a szomszéd kopácsol?
Előzmény: Csandra79 (61)
Lief Creative Commons License 2010.09.12 0 0 62
Szia Csandra79!

A házirend elvileg szabályozza, hogy a zajjal járó tevékenységeket hétvégén mettől meddig lehet elkövetni, ez társasházanként változó lehet.
Költözéskor normális, hogy az ember fúr-farag egy darabig, így a szomszédoknak meg kell érteniük, hogy az első hetekben hétvégén is hallanak Téged. Gondolom dolgoztok, így hétköznap nem lehet ezekkel a tatarozós dolgokkal haladni, vagy csak este lehetne, ami miatt meg megint csak panaszkodnának.
Szerintem tegyél ki egy közleményt a lépcsőházba, ahol leírod hogy most költöztetek és a felújítás átmeneti zajjal járhat, elnézésüket és megértésüket kéred. Ha ezt kiteszed, akkor talán megértőbbek lesznek.
A decibeleket ne számold, nem hiszem hogy bárki mérné a házban. :)

Üdv,
Tünde
Előzmény: Csandra79 (61)
Csandra79 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 61

Sziasztok!

 

Múlt héten költöztünk a párommal egy új lakásba. Pénteken kezdtük az átcuccolást, ami átnyúlt szombatra a pakolással együtt, vasárnapra maradt a rendrakás. Mivel nem bírom a koszt magam körül (ráadásul elég durva allergiától is szenvedek), vettem a bátorságot arra, hogy tisztába tettem a lakást (porszívóztam többek közt, ami nyilván egy bizonyos hangerővel jár). Hozzátartozik a történethez, hogy mivel a virágokat is szeretem, azokat feltettük a falra (5 db összesen, ez egyenlő 5 db szög beverésével, kb. 10 percet vett igényba.) Hétfő délután munkából hazaérve egy A4-es papír várt az ajtómhoz betűzve, egy házirendnek a 2. oldala, benne másfél sor kiemelve, miszerint: szabad- és munkaszüneti napokon mindenféle zajjal járó tevékenység végzése TILOS.

Sajnos aláírás nem volt a papíron, máskülönben átmentem volna a "kedves és megértő" szomszédhoz egy tányér sütivel, megköszönni neki a figyelmességet, hogy ezt tudatta velünk. De annyi bátorság már nem volt benne, hogy nevét, arcát vállalja.....

Egyébként van egy számomra érdekes pontja a házirendnek: a lakóingatlan lakószobáiban a megengedett hangerősség 6-22 óra között 40 decibel, 22 és 6 óra között 30 decibel. Megnéztem, hogy ezek mégis mekkora "zajnak" felelnek meg, néhány példa segíthet:

dB(SPL)

Forrás (távolság)

194

Elméleti határ, hanghullám esetén, 1 atmoszféra környezeti nyomásnál

180

A Krakatau vulkán robbanása 100 mérföldről (160 km) a levegőben[1]

168

géppuska lövése 1 méterről

150

repülőgép sugárhajtóműve 30 méterről

140

pisztolylövés 1 méterről

120

fájdalomküszöb; vonat kürt 10 méterről

110

gyorsító motorkerékpár 5 méterről; láncfűrész 1 méterről

100

légkalapács 2 méterről; diszkó belül

90

üzemi zaj, kamion 1 méterről

80

porszívó 1 méterről, zaj forgalmas utca járdáján

70

erős forgalom 5 méterről

60

iroda vagy vendéglő belül

50

csendes vendéglő belül

40

lakóterület éjjel

30

színházi csend

10

emberi lélegzet 3 méterről

0

emberi hallásküszöb (egészséges fül esetén); egy szúnyog repülésének hangja 3 méterről

Tényleg létezik ilyen, hogy hétvégén nem szabad sem mosnom, sem porszívóznom, se olyan ételt főznöm, amihez esetleg turmixgépet kell használnom???
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.24 0 0 60
Ne foss, ősrégi trükk. Mondd meg, hogy szeretettel várod a feljelentést, amit az Önkormányzatnál lehet megtenni, de hasznos ilyen esetekben a rendőrséghez is fordulni. 99.99% hogy nem fog semmit tenni, ha pedig mégis, csak saját magát fogja kiröhögtetni.

Nálunk is volt ilyen, felajánlottam, hogy fizetem a taxit az Önkormányzatig, persze nem mert elindulni :)
Előzmény: Lief (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!