Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2015.09.04 0 0 15

Több ezer eladandó kocsi van, miért pont a tiedre licitájon a nepper úgy, hogy csökkenti az árrését?

 

halaloszto Creative Commons License 2015.09.03 0 0 14

a kereskedő olyan autót akar megvenni, amit úgy gondol hogy többért tudja eladni mint amennyiért vette. 

ő tudja mennyit lehet rajta glancolni, esetleg visszatekerni, a kis hibákat olcsóbban meg tudja csináltatni mint te mert van bejáratott szervize.

Előzmény: peler (13)
peler Creative Commons License 2015.09.03 0 0 13

Lehet, hogy ez a járhatóbb út, bár amit lent leírtatok, akkor erre is igaz, hogy van egy csomó másik eladó kocsi a piacon, szóval a kereskedők így sem fognak licitálni az autómra, ha személyesen sem tennék, illetve gondolom így is kb. ugyanazt az árat fogják mondani, sokkal többet nem.

Előzmény: halaloszto (10)
peler Creative Commons License 2015.09.03 0 0 12

Konkrétan autóvásárlásnál volt sok éve hasonló tapasztaltom, amikor arról volt szó, hogy beszámítanak egy régi kocsit vásárlásnál. Odajött az emberük, és mondott egy árat a régiért. Aztán elmentem egy másik helyre megnézni egy kocsit, és ott is megkérdeztem, hogy mennyiért számítanák be, mondott egy kisebb árat, és amikor mondtam neki, hogy az előző többet mondott, akkor ő is emelte.

 

Persze az autóbeszámítás más szitu, mert akkor abban is érdekeltek, hogy eladják neked az újat.

Előzmény: Törölt nick (9)
C. Vieri Creative Commons License 2015.09.03 0 0 11

Amit utolsó írt, az egyedül járható. Felteszed és várod, hátha hív egy-két kereskedő.

Ezzel a "máshol többet ígértek" dumával csak elhajtanak, hogy akkor add be oda, van úgyis eladó autója másik, nem fog ráizgulni egy autóra se annyira, hogy föléemel.

halaloszto Creative Commons License 2015.09.03 0 0 10

eddig az volt a tapasztalat, hogy ha tűrhető áron felteszed és látszik hogy eladható autó, akkor órákon belül felhív pár kereskedő.

 

Vajk

Előzmény: peler (4)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 9

Elképzelni el lehet persze.

Ha oda viszed az autódat,nem ő akarja megvenni,te akarod eladni,és mivel van még a telepen másik ötven autó,nem fog ugrálni a te autódért.

Ez persze csak az én szerény véleményem.

Előzmény: peler (8)
peler Creative Commons License 2015.09.02 0 0 8

Nem gondolom, hogy nagyon licitálni akarna rá, de ha elsőre nagyon aláígér, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy ha megmondom, hogy van már jobb ajánlatom, akkor kicsit ő is emel, ha úgy gondolja, hogy még úgy is haszonnal tudja eladni.

 

Előzmény: Törölt nick (6)
peler Creative Commons License 2015.09.02 0 0 7

Igen, rövid idő alatt várhatóan kevesebbért megy el, mert nincs annyi ajánlat. A felvetés arra vonatkozott, hogy ilyen rövid idős eladásnál milyen módszerrel lehet optimalizálni az eladási árat.

Előzmény: C. Vieri (5)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 6

Szia,amit itt kimatekoztál nem lenne rossz :)

De,szerinted a kereskedők majd sorba állnak licitálni a te autódra,á dehogy...

Azt fogja mondani,vidd oda akkor ahol jobb árat ajánlottak :)

Egyet ne felejts el,te akarod eladni az autót,nem ő megvenni :)

Előzmény: peler (3)
C. Vieri Creative Commons License 2015.09.02 0 0 5

Választhatsz: vagy jó áron, vagy gyorsan adod el. Ha 1-2 nap alatt szabadulni akarsz tőle, számolj vele, amit már korábban is írtak: relatíve alacsony áron tudsz csak ilyen gyorsan kiszállni egy autóból. Kereskedővel meg taktikázhatsz, úgyis ő nyer, nem te. Le lehet állni alkudozni bárhogy, de úgyis inkább elhajt, mint hogy neked megfelelő ajánljon, van úgyis más eladó autó a piacon.

Valóban a legjobb az, amit írtak: tedd fel használtautó.hu-ra, normális áron, rendesen leírva mindent az autóról, fotóval együtt, aztán várj türelemmel.

peler Creative Commons License 2015.09.02 0 0 4

Persze, hogy jobban ért hozzá, viszont nem az ő egyetlen kereskedő, tehát lefelé nem alkudhat. Ha mond egy árat, és megmondom neki, hogy az előző már többet ígért, akkor csak többet mondhat, különben viszem az előzőhöz.

 

A net-re is fel lehet tenni, de az kérdés, hogy mennyi idő, amíg elég ajánlat bejön, ha viszonyag gyorsan, mondjuk 1-2 napon belül akarom eladni, akkor gyorsabbnak tűnik az, ha én megyek el egy nap x kereskedőhöz, aztán kiválasztom a legjobb ajánlatot.

Előzmény: halaloszto (2)
peler Creative Commons License 2015.09.02 0 0 3

Persze, hogy keresni akar rajta, de ha máshoz is vihetem, aki többet ad, akkor az árrését lehet ezzel a módszerrel csökkenteni.

Előzmény: kilógó lóláb (1)
halaloszto Creative Commons License 2015.09.02 0 0 2

1. ne akarj trükkösebb lenni mint a kereskedő. régebb óta csinálja, jobban ért hozzá hidd el.

 

2. ne te menj oda. akkor az az alaphelyzet hogy Te el akarod adni neki, alkudni fog, és tudja hogy neked elbukott idő és benzin ha nem egyeztek meg. tedd fel a használatutó.hu-ra egy reális árral, és a kereskedők fognak hivogatni téged.

 

Vajk

Előzmény: peler (-)
kilógó lóláb Creative Commons License 2015.09.02 0 0 1

Szerintem előbb nézz körül, hogy hasonló kocsikért mennyit kérnek a hirdetésim oldalakon. Akkor már van egy ár amihez tudsz viszonyítani. Ha gyorsan akarod eladni akkor kérj kevesebbet. Lehet még mindig többet kapsz mint amit a kereskedő adna, mert ugye ő is keresni akar rajta(d). 

Előzmény: peler (-)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2015.09.02 0 0 0

AutO.

Előzmény: peler (-)
peler Creative Commons License 2015.09.02 0 0 topiknyitó

Tegyük fel, hogy van egy használt autóm, és viszonylag gyorsan szeretném eladni. Ennek érdekében elviszem mondjuk 5 használtkereskedőhöz, kérek tőlük egy-egy árajánlatot, és annak adom, aki a legtöbbet kínálja érte.

Az első kereskedő után már van egy ajánlatom, amihez tudom mérni a többit. Ha ezután egy kereskedő kevesebbet ajánl, akkor megmondjam neki, hogy az előző mennyit ajánlott, vagy csak annyit mondjak, hogy ennél már van egy jobb ajánlatom, akar emelni az ajánlatán?

Szóval a kérdés az, hogy melyik taktikától várható, hogy többet emel: ha szembesítem az előző konkrét ajánlatával, vagy ha csak annyit mondok, hogy az előző több volt?

Az első esetben ugye nem kell sokkal többet adnia, mint amit a másik adott, a második esetben viszont nincs kapaszkodója, ezért lehet, hogy kevesebbet fog ráajánlani az előző ajánlatára.

Szerintetek melyik a jobb taktika eladásnál?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!