Keresés

Részletes keresés

DiaKlau Creative Commons License 2015.09.06 0 0 62

Sziasztok! Ha esetleg arcüreggyulladás egyéb fül-orr-gégészeti probléma miatt orvosra van szükség, nyugodt szívvel ajánlom őket: http://www.jumed.hu/proetz-kezeles.html  Sajnos, én csak most fedeztem fel a rendelőt és a Proetz-kezelést, pedig valószínűleg egy-két műtétet megúsztam volna az elmúlt években... 

 

orrpolip.blog.hu blogon még talán vannak hasznos információk.. Jobbulást kívánok! :) 

 

 

 

zso70 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 61
Van egy medel nevezetű kézi készülékünk, annak a tartályába öntöm a gyógyszertárban, vagy boltban vásárolt salvus vizet. Ha csak sima nátha/orrfolyás , 5 ml, kb 10-15 percig tart az inhalálás. Ha köhög, akkor szoktam a berodualt hszsnálni ( igen, receptes ) , 6 éves kor alatt orvosi ellenőrzés mellett ajánlatos. Ugyanúgy salvus vizet, vagy NaCl-t öntök a tartályba , 4 ml-t és utána cseppentek.
Előzmény: csillagszikra (59)
Anzán Creative Commons License 2009.12.14 0 0 60

Köszi a választ; akkor ugyannarról a fószerről beszélünk! :-)

Én hiszek neki, mert tudományosan mindent elég meggyőzően el tud magyarázni; nekem erre szükségem van; mivel én kutatásban dolgozom, mindenféle hókuszpókuszokkal szemben rettenetesen szkeptikus vagyok, ellenben tényekkel jól meg lehet engem győzni :-). A Férjem az, aki szemében kicsit "hobbi természettudós" a pasi; ő nehezebben fogadja el, hogy a lámpázástól meg fog gyógyulni a gyerek, de reméljük, igaza van a dokinak.

Mi 2 éve is voltunk már nála; az én krónikus orrmelléküreggyulladásomat sikerült hosszú távra helyrehoznia; velem szedetett antibiotikumot is, bár mondta, hogy alapból csak ritkán ad, a legszükségesebb helyzetben. Viszont akkor 2 dobozzal, mert 1 doboz erre nem ér semmit. És adott még Rhinocort orrsrpray-t; ennek 2 éve és azóta nem volt bajom.

 

Nagyon bicskanyitogató, és egyben elszomorító, amit Dr. S. "módszeréről" írsz. :-(

 

1 éves gyereket kezelt Proetz-zel? Ez mondjuk eléggé meglepő; egy 1 éves gyereknek annyira pici még az arcürege, hogy nem egészen értem...

 

A Living Lab-os választ is köszi; akkor próbálok beruházni egyre.

A porszívós orrszívót kipróbáltam magamon is; hááát... megértem, hogy nincs oda érte a gyerek. Nekünk is van még egy 1 éves Kisebbik is; szóval ki fogjuk tudni használni bőven...

Előzmény: John Zero (55)
csillagszikra Creative Commons License 2009.12.14 0 0 59

Szia,

 

Szeretném megtudni, hogy az általad említett Salvus víz csepegtetése a boltban vásárolt vízből történik, vagy van kifejezetten ilyen csepegtető? A benodural pedig csak orvosi rendelvényre kapható?, ha jól tudom. Hány éves kortól lehet ezeket?

Köszönöm a válaszod

John Zero Creative Commons License 2009.12.14 0 0 58
zso70:
Akkor ezek szerint ránézésre megy, plusz rákérdez, ha bizonytalan abban, hogy mennyit kell leakasztani a "betegről".

Apropó, neked nem nyomott a kezedbe egy papírt, hogy add oda "neki" az 1%-od az adóbevallásban?
Mert minket ezzel is győzködött, mivel ketten voltunk, ezért rögtön 2 db 1%-os papírt kaptunk. Amikor említettem, hogy milyen -- valóban rászoruló, szegényeket támogató -- szervezetnek akarom adni az 1%-ot, tovább erősködött, hogy azért adjuk csak neki.

Nem tudom, hogy elismerésnek vagy sértésnek vegyem, hogy olyanoknak nézett bennünket, akik sz*rják a pénzt. Vagy gondolta, hogy ha az apa megengedheti magának, hogy dél körül lógjon a munkahelyről, akkor biztos gazdag.
Előzmény: zso70 (57)
zso70 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 57
Fogalma nem volt róla, hogy mi a foglalkozásom - egyedül voltam - mert nem került szóba.
Előzmény: John Zero (56)
John Zero Creative Commons License 2009.12.14 0 0 56
"elmagyarázta a miértet és hogyant, megemlítette a vitamint, de nem mondta, hogy vegyünk."

Hát, lehet, hogy a ti (szülők) szakmátok nem annyira divatos, bár én sem vagyok egy banki vezető, sőt, még csak banki alkalmazott sem.

Nekünk a 7-8 ezer Forintos All-C lett volna a "kötelező", és akkor az anyának egy multivitamin, plusz őt is kikezelni, stb.

Egyszerűen undorító, hogyan süllyedhet egy orvos ennyire mélyre, hogy lehet ennyire pénzéhes!

Arról nem is beszélve, hogy szerintem Dr. Somi nem magyarországon él, ha azt hiszi, hogy az embereknek csak aprópénz a 6 ezer, 4 ezer (többször), 7-8 ezer (vitamin), 2 ezer (orrcsepp).

Proetz kezelést már sokan csinálnak, ha mindenképpen az kell, akkor ajánlom, hogy bárki máshoz menjetek, csak ne Somihoz.

Ja, APEH: számlát persze nem adott, pedig ott hagytunk több mint egy 10-est elsőre is. Ami amúgy nem zavarna, ha nem lenne ekkora rabló.
Előzmény: zso70 (54)
John Zero Creative Commons License 2009.12.14 0 0 55
Anzán:
Mi is Dr. T. Tibornál voltunk (Pálvölgyi barlang mellett), de még csak pár napja kezdtük az infrázást. Az a meglepő, hogy ő meglepően tudományhoz ragaszkodó, azaz nem nagyon hisz a hókusz-pókuszokban (pedig szerintem a vitaminozás nem rossz), és ezt az infralámpázást mondta.
Ha most elmúlik, és 1 év múlva megint visszajön, akkor megint lámpázzuk majd, ezt mondta.
Amúgy elég antibiotikum-ellenes, természetesen ha indokolt, akkor nyilván kell antibiotikum.

A Living Lab orrszívót szintén pár napja vettük, hát, az orszi-porszívó ehhez képest egy rakéta (erőben), de szerintem a porszívó túl erős, ebben a Living Lab-ben bízunk. Még akkor is, ha Dr. Somi írta hozzá az ajánlást :-) Vaterán van olcsóbban, én vettem azért egy újat, mert biztos sokáig kell még nekünk (1 éves a gyerek).

Az infralámpás módszert azóta több oldalon is megtaláltam, sőt, volt olyan ismerősöm, aki emlékezett rá, hogy nála is csinálták, szóval csak lehet valami alapja, én bízok benne.
Előzmény: Anzán (52)
zso70 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 54

A lányom számára a Proetz kezelés jelentette az egyedüli hathatós megoldást, mi is a korábban említett doktornőnél kezdtünk , aki normális volt velünk, elmagyarázta a miértet és hogyant, megemlítette a vitamint, de nem mondta, hogy vegyünk. 5x voltunk nála, majd kontroll -másnál - , még szükség volt a kezelésre, ekkor már egy másik doktornőt javasolt a kezelőorvos, aki "alaposabb" . Sikerrel jártak, mert a letapadt cucc nagyrészét sikerült kiszedni. DE, mivel nem az egészet, így tubus beültetésre került sor.

Infralámpáztunk, sokáig, de az önmagában nem bizonyult hathatós eredménynek.

A legnagyobb probléma, hogy sok szülő nem foglalkozik elég kitartóan az orrváladék "eltüntetésével", majd csak akkor, ha kisiskolás korában azt hallja, hogy beszédészlelési zavar a gyereknek. Vagy arra figyel fel - netalán 5-6 éves korában -, hogy nem figyel annyira, visszakérdez.....

Nem egyedül S. doktornő végez öblítést Budapesten.

Anzán Creative Commons License 2009.12.14 0 0 53

Még 1 kérdés: Valaki próbálta esetleg a Living Lab elektromos orrszívót? Van olyan hatékony, mint a porszívós orrszívó?

 

Lányom sikítva menekül a porszívóstól, és reménykedem, hogy egy kisebb kütyüt jobban engedne. Vagy legalább lenne zsarolási alap, hogy ha nem engedi ezzel, akkor jön a porszívó... :-)

Anzán Creative Commons License 2009.12.14 0 0 52

Szia!

 

Vannak nálatok már hosszabb távú tapasztalatok a lámpázással?

 

Mi is hasonló cipőben; a 3,5 éves lányomnak állandóan orrmelléküreg-gyulladása van (fülprobléma szerencsére nincs). Hócipőm tele, hogy az egyik fül-orr-gégész esküszik a Proetz-kezelésre, a másik szerint meg amellett, hogy kínzás, sz*rt se ér; szegény szülő meg döntsön, ha tud. (és akkor még nem is szólva a vegyük-ki-az-orrmandulát/ne-vegyük-ki problémáról) 

 

Mi végül a Proetz-t nem próbáltuk; egyrészt mert rendelkezem némi anatómiai ismeretekkel, és a lányomnál (és az ovis korosztály többségénél) a baj a rostasejtekben van; na, onnan ha valakinek sikerül kiszívni bármit is az arcüreg-átmosással, azt megnézem... merthogy ez egy kis üregrendszer, miniatűr nyílásokkal az orrüreg felé.

Másrészt nekem nagyon durvának tűnt a kezelés ára + becipelni a gyereket kitudjahány alkalommal a belvárosba. Még ha elhinném is, hogy ér valamit, akkor is rettenet az ára; egyszerűen ennyit nem tudunk kifizetni.

 

Mi végül Dr. T. Tibornál voltunk a III. kerületben; ő javasolta, hogy infralámpázzunk kitartóan 1 hónapig, és minden bajunk el fog múlni. Jó lenne azért hallani valami tapasztalatot erről, mármint hogy tényleg el lehet-e mulasztani lámpázással tartósan a bajt.

Előzmény: John Zero (51)
John Zero Creative Commons License 2009.12.14 0 0 51
padlizsán 007:
Lehet, hogy van hatása a módszernek, de sokkal fájdalommentesebben és olcsóbban is elérhető ugyanaz (pl. infra lámpa).

Másrészt nekünk gyakorlatilag semmi komoly panasz nem volt, ehhez képest mi a francért kell(ett) volna 20 ezret ott hagynunk 5 kezelésre?

A vitamin lehet jó, de azért az vicces, amikor egy "konkurens" MLM vitamin rendszert említettünk neki, azt helyből lefikázta Dr. S. (úgy, hogy tulajdonképpen nem is tudta, hogy miről beszélünk, mert nem ismerte a terméket, keverte a flavont a flavoninnal, stb.).

Igazából mi köszönettel tartozunk Dr. S. Ildikónak, hogy a pénzéhségével elijesztett minket, és kerestünk egy másik, normális orvost, aki emberibben és normálisabban állt hozzánk, és még csak azt se mondta, hogy menjünk vissza feleslegesen, csak hogy csörögjön a kassza.
Előzmény: padlizsán 007 (50)
padlizsán 007 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 50
Bocsánat az előzőért.

Dr. S tényleg lehúzós.
A vitamin egyébként tényleg jó, csak én 4e ft-ért veszem meg a központból és nem tőle...
A kezelés is jó, férjem krónikus arcüreggyulladását elmulasztották, a gyerekeimnek is jót tett, amikor szükség volt rá.
De én is utálom, hogy annyira pénzsóvár és még csak nem is próbálja titkolni...
Előzmény: John Zero (48)
padlizsán 007 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 49
c
Előzmény: John Zero (48)
John Zero Creative Commons License 2009.12.11 0 0 48
Mi ezzel a Proetz módszerrel jól leszívtuk. Utólag olvastuk, hogy van akinek bejön, van akinek nem, nekünk legalábbis sikerült megijesztetnünk a babánkat, most már fél az orvostól.

A helyzet az, hogy S. Ildikó (fülsapka feltalálója) magánrendelőjében voltunk. Már az furcsa volt, hogy a szülők foglalkozása alapján lehetett diagnosztizálni és előírni, hogy hány alkalom "proetz átmosás" kell a gyereknek.
Úgy látszik vannak nálunk gazdagabb foglalkozás is, mert mi a 12 alkalmas skálán csak 5 körül kaptunk.

De azért egy 7-8 ezres kaliforniai jutalékos MLM-rendszerű C vitamint majdnem kötelező volt megvennünk, és egy hasonló áru multivitamint is.

De cserébe kaptunk papírt, hogy hova adjuk az 1%-ot (hiába, ha egyszer pénzt lát bennünk valaki! Pedig szerintem alaptalanul :-)

Igazából az egész szomorú, miért kell ennyire kihasználni az embereket!

Ja, és diagnózist se kaptunk, gondolom nem tartozik ránk.
zso70 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 47

Létezik házi inhalátor ( kb olyan, mint a proetz kezelés előtti nagyüzemi ) , attól függően, hogy csak folyik az orra,  vagy köhög is, csöpögtetek bele csak salvus vizet, vagy benodural oldatot is pluszban. Nagyon hatékonyan fellazítja a váladákot, minden kijön utána.

Előzmény: nnik (45)
4gyerekes Creative Commons License 2009.10.26 0 0 46
A gyártó 4 éves kortól ajánlja. Van olyan ismerősünk, aki tudja használni a 3 éves gyerekének, de mi ilyen korán nem próbáltuk. Nekünk a két legidősebb használja (7 és 9 évesen kezdték) + mi magunk is. Mi kezdtük el először használni, és a gyerekek így nem féltek tőle. Nagyon jó dolog, de a 3 és fél éves kor határesetnek tűnik. Na most nem sokat segítettem ezzel
Előzmény: nnik (45)
nnik Creative Commons License 2009.10.21 0 0 45
Megnéztem a kisfilmet. Ezt kb. hány éves kortól tudja használni egy gyerek? (persze úgy, hogy segíek neki) Nem megy a tüdejébe a víz még véletlenül sem? Sajnos az én 3,5 évesem még orrfújásból nagyon kezdő, kiszívni nem mindig tudom rendesen az orrát. Májusban voltunk több alkalommal kitisztíttatni az orrát, utána sokkal jobban hallott, és azóta nem is nagyon volt náthás sem. Most viszont attól tartok, megint kezdődik a náthás időszak és nem feltétlenül szeretném újból orvoshoz hordani emiatt, ha nem nagyon muszáj...
Köszi, ha tudsz válaszolni!
Előzmény: 4gyerekes (44)
4gyerekes Creative Commons License 2009.10.16 0 0 44
Nekünk családilag nagyon bevált az otthoni orrmosás. Konkrétabban a SinuRinse orrmosó eszköz (NeilMed gyártmány). Kényelmesebb és olcsóbb, mint orvoshoz rohangálni, és a gyerekeink sem félnek tőle. Rendszeres használattal nagyon jól karbantartható vele az orr és az arcüreg. A tudobeteg.hu-n épp most jelent meg róla egy cikk.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.08 0 0 43
A MOM parkban (XII. Csörsz u - Alkotás u sarok) is ezt végzik, van ott egy Medicar nevezetű orvosi rendelő, főleg gyerekeknek. Első kezelés 8000 (de ilyenkor mást is felmérnek), minden további 4000. Átlagos esetben 5-6 kezelés kell.

Unokámat hordta oda a lányom hónapokon keresztül, tényleg nem fájdalmas, a gyerek minden félelem nélkül ment oda. És már az első kezelés óta sincsen egy náthája sem.
Előzmény: 3gyerekes (40)
zso70 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 42

kérdezd meg pl  a gyogysapkaponthu oldalon

de talán 7e?

Előzmény: fengshui (41)
fengshui Creative Commons License 2008.07.08 0 0 41
hello,,

mennyiben kerul egy proetz kezelés?

ht
3gyerekes Creative Commons License 2007.12.16 0 0 40

A Lurdy Házban rendel Dr. Juhász Zsuzsanna fül-orr-gégész, aki szintén végez Proetz kezelést gyerekeknek is.

Két fiamnak csinált arcüregi "nagytakarítást" nagyon jó eredménnyel. Ráadásul a srácok is könnyen viselték.

Szóval ajánlom. Itt a webcím, ahol az elérhetőségek megtalálhatók:

http://www.jumed.hu/ful-orr-gegeszet 

Előzmény: LSZG (37)
dez1 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 39

Most voltunk egy gégész gyerekorvosnál és egy homeopata gyerekorvosnál is. Mert a gyerek egy hónapja köhög eleinte szünet nélkül, most már inkább csak krákog.

 

Mindketten azt mondták, hogy az arcürege mindig felülefertőz. Infralámpa, bioptron lámpa, sópárna.

z_halasz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 38
shiro írta még régebben, hogy az infra lámpa csodát tesz egyetlen éjszaka alatt is. Hogyan kell használni? Gondolom nem folyamatosan egész éjszaka, viszont felügyelettel. Milyen gyakran, mennyi ideig? Köszi előre is.
LSZG Creative Commons License 2005.04.10 0 0 37

Sziasztok!

 

Bp-n, esetleg a környékén hol csinálnak Proetz-kezelést gyerekeknek? Én a II. Gyerekklinikáról (Tűzoltó u-i) és Gyálról tudok. Néhányszor voltunk Gyálon, ami persze nagyon kiesik, de többet nem tudunk menni rendszeresen, heti 1x meg nem sok értelmét látom. Köszi előre is a segítséget.

vinettu Creative Commons License 2004.10.29 0 0 36
zsuzsa!
Hasonló gonddal küzdök már egy ideje, folyik az a dög trutymó lefelé és köhögök. Tavaly volt műtétem, de sok kedvem nincs visszamenni. Te hogy állsz a dologgal? Mit érdemes kipróbálni? Van varázsszer?:)
Előzmény: zsuzsa (28)
levelibeka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 35
NAgyon szívesen, örülök, hogy másnak is bejött. Szerencsére mi már jó régen jártunk ott, de jó hallani, hogy még mindig olyan kedvesek. Ja, és ne legyen rá sokszor szükségetek!
Előzmény: Matiba (34)
Matiba Creative Commons License 2004.10.21 0 0 34

Brekus!

 

Még1x köszi! Nagyon bevállt, tündéri! És nem kell szúrni, mosni egyenlőre. Hálás vagyok neked!

Előzmény: Matiba (33)
Matiba Creative Commons License 2004.10.16 0 0 33

Off

 

Levelibeka! Irtam egy mélt az itteni cimedre. Légyszi nézd meg, mert fontos lenne. Köszi!

 

On

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!