Keresés

Részletes keresés

jwkllr Creative Commons License 2015.12.29 0 0 69

45 előtt sem nagyon volt magyar érdekvédő politikus. Hortynak vegyes a megítélése, de szerintem 1848 után Ő volt az egyetlen.

Előzmény: helpyourself8 (68)
helpyourself8 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 68

Az alapvető gond szerintem a nem magyarérdekű vezetés. Kifolyik az országból a pénz és ami marad azt egyenesen káros dolgokra költik. Nyilván ezt tudják vezetőink is, csak épp nem magyar érdekek szerint járnak el. Tehát az első lépés lenne egy vérmagyar vezetés. Nem félzsidó, nem félcigány, nem Brüsszel/NYC/Tel Aviv/Moszkva seggét nyaló hanem vérmagyar - 1945 óta ilyen nem volt.

 

- államadósság külföldiek kezében lévő része (felmondani, nem fizetni tovább)

- külföldi monopolközművek, energiaszektor, bankok, áfacsaló áruházláncok, távközlés (az ott dolgozók tulajdonába adni, kikergetve a külföldi tulajt)

- cigányság szaporítása, jövendő gyilkosainkat neveljük fel (nulla pénzsegély, kötelező közmunka, önfenntartó börtön, sőt Gulag, bűnözés esetén akár kötelező sterilizálás)

- hivatalnoksereg ami ott tesz keresztbe a vállalkozónak különösen de a sima állampolgárnak is ahol csak tud (mindent elektronikusan, létszámot lenyesni a tizedére, jogszabályok számát, terjedelmét szintén)

 

Erre a négy tényezőre fordítandó összegeket csaknem le kell nullázni, AKKOR maradni fog jövedelem az országban. Amíg ezt nem tesszük, addig lehet itt nyugdíjról, bérszínvonalról, rohadó egészségügyről, romló közbiztonságról meg kivándorlásról beszélni: pusztulunk tovább, nincs megoldás. Kis szerencsével egy polgárháború vethet véget ennek, ha meglazul Magyarország felett a külső kontroll, s lerázhatjuk magunkról a nem magyarérdekű vezetést, mert Párizsban az Eiffel-tornyot, Moszkvában a Kremlt, NYC-ben meg a Szabadságszobrot robbantják s nem érnek rá velünk foglalkozni.

 

Persze ezt nem PC kimondani, egyszerre rasszista meg antiszemita is, nyugodtan lehet tovább passzírozni a szart, de attól az ország süllyed, pusztul tovább - mert a bajaink valódi okai/okozói nincsenek feltárva. Merthogy tiltva van, hogy a valódi problémákról legyen szó.

anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.12.02 0 0 67

 alatt senki se érdekelt a magas járulékfizetésben, tekintettel arra hogy a pilótajáték még 15 évet biztos nem bír ki.

Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.02 0 0 66

Én elég jól tudom mit lehet elcsalni, de azon túl, hogy a KKV-kban általában hivatalosan kevesebbet fizetnek, mint a valóságban vagy egyenesen minimálbéren vannak bejelentve ma is (noha ellenérdekeltek a munkavállalók), komolyabb cégnél ilyen nem nagyon van. Ellenőrizni meg lehet ügyesebben is, ha fontos a befolyt járulék. Én tudnék egy-két tippet adni hogyan. Nemakarásnak általában nyögés a vége. 

Előzmény: anticonstitutionelle (65)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.12.01 0 0 65

Sokan el tudják csalni, ha lenne egy jól menő éttermem vagy büfém én se a leadózott jövedelmemből venném a kaját....

Előzmény: Törölt nick (63)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.12.01 0 0 64

"ez csak pluszban működne"

 

tehát el kell mennünk a falig, hogy bekövetkezzen a koloncok nyugdíjának a csökkentése, én is így látom.

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 63

lékfizetés az nem kegy. Ha valaki csal vele börtönbe is mehet. Talán az ellenőrzést lehetne megszigorítani! De én azt soha nem mondta, hogy minden nyugdíj legyen egyenlő. Azt már  sokkal inkább, ha van két ember aki már semmi hasznot nem hajt a társadalomnak és az ellátmányát az állam  fizeti, akkor ne lehessenek pármilliós/ötvenezres nyugdíjak, mondjuk ugyanakkora szolgálati idővel. És a fizetési osztályokghoz hasonló elképzelést támogatnák, ha nem lenen túl nagy a különbség. Hogy mi a túl nagy azt a társadalom egészére bíznám.

Előzmény: anticonstitutionelle (61)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 62

Nézd, én látom, hogy megy azonos munkakörben azonos időt ledolgozóknál a kétszeres nyugdíja, csak mert hamarabb ment el nyugdíjba, csak nem tartom normálisnak. Épp azért mert egyre kevesebb lesz a pénz, ezt meg kell szüntetni! Ha tetszik, ha nem. Azok, akik takarítottak negyven évekig, azonos nyugdíjjal rendelkezzenek! Nyilván nem egyik napról a másikra, de e felé kéne közeledni.

Egyébként azzal egyetértek, ha valakinek van két itt adózó gyermeke, akkor az kapjon többet. Ha nem is sokkal, de becsüljék meg, hogy ide adózókat (akár a saját eltartásának segítésére is), felnevelt. de mivel ez csak pluszban működne, nem hiszem, hogy valaha lesz ilyen, vagy valami hasonló.

Előzmény: anticonstitutionelle (60)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.30 0 0 61

"nem lehet hatvanezret el sem érő nyugdíjakat adni negyven év munka után"

 

Hogyne lehetne? ha egyszer nem hagytak hátra elég eltartót akkor kivel akarsz 100 ezres nyugdíjat kitermeltetni? Megsúgom mert tudom mi lesz a válaszod, a magas nyugdíjak nem visznek el sok pénzt...és ha a magas nyugdíjakat megvágod, akkor még jobban rontod a járulékfizetési hajlandóságot...

Előzmény: Törölt nick (58)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.30 0 0 60

"Én már régen mondom, rendezni kell az egész nyugdíjrendszert. "

 

Mondták már sokan, és sokféleképpen gondolták a rendezést...amíg az eltartott nyugdíjasok annyian lesznek mint a privát szektor alkalmazottjai addig semmiféle rendezés nem lesz....max rossz irányban.

 

"Mert az nem megy, hogy aki régen elment még jó feltételekkel, az kétszer annyit is kaphat, mint aki ma megy el."

 

Hogyne menne? Egy pilótajátékszerűen működtetett TB az ilyen, főleg ha az ország épül lefelé...Egyre több az olyan nyugdíjas akinek nincs elég adófizető utóda, így kényszerből emelik a korhatárt és rontják az új belépők nyugdíját....

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.30 0 0 59

Attól függ, kinek kellett volna visszaosztani?

Előzmény: CalgaryFlames (57)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.30 0 0 58

Én már régen mondom, rendezni kell az egész nyugdíjrendszert. Mert az nem megy, hogy aki régen elment még jó feltételekkel, az kétszer annyit is kaphat, mint aki ma megy el. Nem lehet hatvanezret el sem érő nyugdíjakat adni negyven év munka után, mikor a szerencsésebb időben, tizenöt éve elmenő százhúszat is kaphat és azt ugyanolyan százalékkal emelgetik, ami további nominális különbségnövekedést okoz! Nyilván lenne ellenállás, meg rengeteg munka lenne vele, de valahogy ebben is igazságot kell tenni! Nem kaphat két, negyven évet lehúzott szövőgyári munkásnő két nagyságrendileg különböző nyugdíjat, csak mert máskor mentek el nyugdíjba!

Előzmény: anticonstitutionelle (55)
CalgaryFlames Creative Commons License 2015.11.29 0 0 57

Csak egy felvetés, de arról volt már szó, hogy a fülkeforradalom után azért csoportosították a támogatásokat munkaadói oldalra hogy később legyen miből visszaosztani. Kérdés mikor van is az a később, talán köv kormány?

anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.29 0 0 56

sok nyugdíjasnak nincs is itthon adót fizető utóda, soknak pedig van, de a befizetése nem fedezi a szülei nyugdíját, és ezeknek a száma egyre nő, de hát nyilván nem tart ez örökké... te vennél állampapírt egy olyan országban ahol ugyanannyi nyugdíjas van mint privát szektor alkalmazott? ahol minden politikus adókat emel, hogy a nyuggereknek kedvezzen?

Előzmény: Törölt nick (54)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.29 0 0 55

Többségük hazugságban él már évtizedek óta, nehéz szembenézni avval amikor a hitelezők nem fogják tovább tolni a pénzüket egy idősek otthonába.....

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.29 0 0 54

Kétségtelen. Az én nyugger ismerőseim, máris teljesen ki vannak akadva az 1,6% miatt. Mi az, hogy nem emelik a nyugdíjukat az átlagbér emelkedésnek megfelelően? Mi az, hogy a dolgozóknak jobban emelkedik a jövedelmük, mint nekik? Közben mindegyik (nyilván akiket említettem, azok közül mindegyik), az átlagbér feletti nyugdíjat húznak. És akkor milliók teljes munkaidőben jóval az átlagbér alatt keresnek. De ha ezt megemlítem, azt mondják, tesznek rá! Az legyen azoknak a baja! Még az embertársaik iránti érzett szolidaritás is kiveszni látszik sokukból. Nekik mindegy, csak jussanak mainál nagyobb nyugdíjhoz. Nem érdekli őket miből, meg, hogy aki megtermeli azt a pénzt azok jó része napi szinten megélhetési problémákkal küzd. Ide jutottunk. 

 

 

Én komolyan gondolkodom, hogy el se megyek nyugdíjba. Igaz nekem könnyű, de mégis. Most én is fosztogassam az alulfizetett ápolónőket (stb.), hátha elmegy mind és vége lesz Magyarországnak?

Előzmény: anticonstitutionelle (49)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.29 0 0 53

Valószínű azért, mert az nem is az átlagpolgár jólétének emelésére fordítódik. Van ahol meg igen. 

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (48)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.28 0 0 52

de van, munkaerőhiány és munkanélküliség létezhet egy időben párhuzamosan....

Előzmény: _Bolhás_ (51)
_Bolhás_ Creative Commons License 2015.11.28 0 0 51

"Lehet, h. a munkaerőhiány meghúzza a béreket"



Ahhoz munkaerőhiányra van szükség, de olyan nincs.

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (28)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.28 0 0 50

"Én meg eltörölném a minimálbért, "

 

te melyik országból írsz?:DD Mert itt ha ilyet csinálnál százezrek dolgoznának papíron egy Ft-ért.

Előzmény: Törölt nick (32)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.11.28 0 0 49

Amelyik párt megpróbálna változtatni azt a dühödt nyuggerkoloncok leszavaznák.

Előzmény: Törölt nick (18)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 48

Érdekes mi a GDP növekedésből valahogy semmit sem érzékelünk

Előzmény: Törölt nick (46)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 47

Na erre kíváncsi leszek

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 46

Én elég régen csak kivételes esetben használom az államit. De hallok róla. Arról is, hogy miden évben kevesebb jut rá. Mint az oktatásra. Tíz százalékkal csökkent  pár év alatt a rá fordított pénz. A Felvidéken, meg néggyel nőtt ugyanazon idő alatt. Régen, ha átmentünk, még szerencsésnek tartottak, ha Magyarországról jöttél, ha csóró voltál is. Ma nagyon sokan (magyarok is), lesajnálnak, boltban, utcán séta közben, ha kérdezünk valamit. (Bár gondolom legalább 95%-uknál magasabb a jövedelmem. Nem a legjobb módú vidékeken járunk általában.) Csoda, ha ott is rohamosan fogy a magyar?

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (42)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 45

Nem nagyon lehet magasabb a magyarnál, ha a GDP kb. egyforma. Az azonos, vagy hasonló GDP-jü országoknak  hasonlók a megélhetés költségei.

 

Személyes (sűrű, mert kb. havonta-kéthavonta átmegyek) tudásom a környéki hasonló országokból a Felvidékről van az ügyben. Nekik már jóval magasabb a GDP-jük mint a mienk (pedig tizenöt éve még a fasorban sem voltak), a fizetésük, nyugdíjuk is, mégis ha átmegyek nagyon sok dolog egyszerűen olcsóbb.  A gyógyfürdőtől, vendéglőn, taxin és a szobaillatosítón át a márkás röviditalokig.

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (37)
lekváros abrosz Creative Commons License 2015.11.28 0 0 44

az ellátottak 90%-a nem fizet, vagy csak jelképes járulékot, ami messze nem fedezi a valódi költségeket, cserébe egész jó szinvonalú (bár gyorsan romló) ellátást kap, ráadásul totális téveszmékben él, pl. hogy a hálapénzzel kifizeti az ellátás összes költségét, meg hasonlók

 

nekik bármilyen változás csak rosszabb lehet, legalább is rövid távon, hosszútávon meg úgyse képesek gondolkodni

 

a dokik jó részének is teljesen megfelel a zsebbefizu, lsd az orvosi kamara se a viszonyok tisztázásáért szokott küzdeni hanem a para ilyen-olyan legalizálásáért

 

a beszállítók, gyógyszergyárak, mindenféle zavarosban halászó érdekcsoportok is félnek a változástól, mert valszeg csak szívnak ha normális piaci alapokra kerülne a rendszer

 

a jelenlegi rendszer vesztesei a csúcsadófizetők, illetve a dokik egy része, főleg a fiatalabbak akiknek nem tetszenek a félfeudális viszonyok, de ők gyorsan elhúznak külföldre, a gazdagabb népesség is, vagy mennek a privát ellátásba

 

hát röviden ennyi a magyar eü.... 

 

 

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 43

Hamarosan lesz ilyen egységes informatikai rendszer, ha rendesen használnák akkor ebből sok minden kiderülne. Pl. valamiyen betegség diagnosztizálásánál a listában előtte látszik, hogy hol nem sikerült felfedezni, ugyanígy látszik, ha egy orvos egy gyógyszergyártót preferál. A nagy számoknak lehetne következménye.

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (41)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 42

eredmény: állami ingyenes eü végletes lerohadása

 

Ja, úgy hogy a kórházigazgatónak saját cége szállít a kórháznak nem csoda ha lerohad

Előzmény: lekváros abrosz (39)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 41

Mondjuk ha korszerűsítenék pl úgy, h. lássák a kórházak, szakorvos, háziorvos patikus egymást. pl 1 kártya meg 1 honlap személyenként ez szerintem senkinek az érdekét nem sértené

Előzmény: lekváros abrosz (39)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 40

Akik hálapénzzel együtt többet keresnek egy normális rendszer magas fizetésénél azoknak jó. De ki másnak és miért lenne ez jó?

Előzmény: lekváros abrosz (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!