Keresés

Részletes keresés

grosanjani11 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 35

Hali!

 

Egy kis zenehallgatás csodákra képes!

 

PL: https://youtu.be/DCBvS9DY6Xg

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.18 0 0 34
Ne keseredj el,ilyen majd akkor elofurdulhat,mikor mar biztonsaggal atalussza altalaban az ejszakat.
Előzmény: Vezso (33)
Vezso Creative Commons License 2005.03.17 0 0 33

Sziasztok!

Úgy tűnik állandósul az éjszakánkénti 1-2 felébredés, azon gondolkudunk, hogy magától vajon visszaaludna-e. Lehet, hogy teszünk egy próbát valamikor.

Most volt két éjszakánk, ami szörnyű volt, valószínűleg a melegfront miatt, az tavaly is megviselte a kicsit, egyszerűen nyöszörög, sír, hánykolódik álmában is, meg ha felriad, akkor is, szerencsére ez csak két éjjel volt.

Vezso

Kardemumma Creative Commons License 2005.03.08 0 0 32

Ez tényleg jó hír! :)) Csak így tovább!

A lényeg, hogy egy-egy átmeneti visszaesés nehogy elvegye a kedveteket és kitartásotokat!

Most én is izgultam, mert sajnos a pici is elkapta a nagyoktól az influenzát, és bizony elég zürös éjszakáink voltak vagy tíz napig, még az ágyunkba is visszaszokott. Kíváncsi voltam, ha meggyógyul, mi lesz, hogy fog egyedül aludni, hiszen csak két hónapja, hogy külön aludt. De szépen kezd visszaszokni, 1-2-szer felébred, felsír, de könnyq megnyugtatni, hamar visszaalszik, szerintem nem lesz gond.

Előzmény: Vezso (27)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.08 0 0 31

Hat a fogacskaval nemigen tudtok mit kezdeni,neveles ide vagy oda.

De remenykedjunk,hogy ugy jonnek majd ki,hogy eszre sem veszitek:)

Előzmény: Vezso (30)
Vezso Creative Commons License 2005.03.08 0 0 30

Valami hasonlót már egyszer csináltunk, aztán elrontottuk és most valaki javaslatára újrapróbáltuk.

Remélem ez nem csak egy rövid periódus lesz, aztán ha jön a foga, vagy valami más miatt megint kínlódhatunk. A hátsimogatásban bízunk. :)

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 29
:-))) éjjen, éjjen, éjjen! végülis hogy dőlt el, hogy melyik módszert alkalmazzátok? ez házi találmány, vagy szakirodalmi?
Előzmény: Vezso (27)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.08 0 0 28

Gratulalok!!!!!

 

Meglatod,egyre tobbszor lesz ilyen ejszakatok,aztan eszre sem veszitek es igy lesz szinte mindig:))

Előzmény: Vezso (27)
Vezso Creative Commons License 2005.03.08 0 0 27

Ma éjjel egyszer sem kelt fel a csöppség. 10-től reggel fél hatig aludt, akkor evett egy kicsit és aludt tovább. Rég volt már ilyen éjszakánk. :)

Remélem rászokik az egész éjszakás alvásra, bár az már tutinak tűnik, hogy a hátsimogatásra rászokott. De az nem is baj. Egyébbként a feleségem is rá volt szoktatva, sokszor még tőlem is kéri, hogy elalvás közben a hátát simogassam. :)

Azt nem tudom mi lesz, ha a többi gyerek is ilyen hátsimogatós lesz, annyi kezem már nincs.

Előzmény: Gabiiiiii (26)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.07 0 0 26

Szerintem az a 3-4 felkeles egesz jo kezdet lehet.A vendegseg ideje tenyleg nem a legjobb erre a celra,de hidd el,elobb-utobb tenyleg jobb lesz.Szepen megszokja es vegre alhat minegyikotok.

Sok turelem kell hozza,de megeri:))

Előzmény: Vezso (25)
Vezso Creative Commons License 2005.03.07 0 0 25

Sziasztok!

Na megvolt a hétvége, a tapasztalatok vegyesek, de biztatóak.

Elkezdtük csütörtök este a kúrát. A kicsi minden este 9 óra körül fexik le. Felkelt 11 körül, de egy kis hátsimogatás után visszaaludt. Ugyanez volt hajnal fél kettő körül is.

Pénteken este vendégek voltak és nálunk is aludtak. (szintén babával) 10-11 között megint felriadt a kicsi, és a hátsimogatás megint bevált. Pontosabban először mindig kiveszem, aztán amikor érzem rajta, hogy megnyukszik (1-2 perc)visszateszem a kiságyba és addig simogatom a hátát, amíg egyenletesen nem szuszog. (1-2perc)

A gond éjszaka volt, mert a vendégek miatt feleség nem tudott a nappaliban aludni, ráadásul, hogy fel ne sírjuk a másik kicsit, inkább odaadtam mellé Vivi, ennek az lett a következménye, hogy még kétszer felkelt, és cicin nyugodott meg.

Szombat éjjel volt a leg gázosabb, gondolom a pénteki engedmények miatt. Hajnalig 3-szor kelt fel és nehezen is tudtam csak visszaaltatni, volt, hogy fél órát vígasztalódtunk, és hajnali fél hatkor már felvolt.

Vasárnap éjjel a pénetkihez volt hasonló, remélem, hogy ha több kihágást nem teszünk akkor ez állandósul, esetleg még javul is.

Az a 3-4 felkelés is elég sok, amit a feleségemnek produkál a kicsi, remélem rájön, hogy tőlem ugyan cicit nem fog kapni, úgyhogy nem érdemes felkelni. :)

Üdv

Vezso

Előzmény: Gabiiiiii (24)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.07 0 0 24
Azt ertem,hogy a tamolygast elkerulendo hunytam a kicsivel es a nagyok csak 3 korul kaptak ebedet:))
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.04 0 0 23
most olvastam vissza az előző hsz-odat. ja, látom, hát nálatok is ez volt, sőt. mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. nem tudom mit értesz prioritáson, de valóban: mindenkinek megvannak. :-)
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.04 0 0 22
figyi, ha jól alszik, miért lenne baj? (bár gondolom, ez sem egyből lett így) de ha kibírható volt addig, amíg beállt a mostani állapot, akkor semmi gond. csak a kialvatlanságtól támolygó anyukák kétségbeesett állapota az, ami el szokta gondolkodtatni a szülőket, vajon jó-e így. ti valszeg eccerűen már rég túl vagytok ezen.
Előzmény: Gabiiiiii (21)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.04 0 0 21

mi a 2,5 evessel alszunk egyutt.Illetve van az o agya tolem 10 cm-re.

Akkor jon at,mikor akar,de altalaban nem akar,sot buszke a sajat kuckojara.

Es nalunk ez nem kenyszermegoldas,ha nagyon akarnank,tudnank kulon rakni,de nem akarjuk.

Ennek ellenere nyugodtan alszik ejjel,viszonylag sokat,ha meg nem,akkor sincs semmi baj.Eleg neha,ha szolok hozza es mar alszik is tovabb,ha sulyosabb a problema,akkor befeszkel kozenk es alszik tovabb mindenki.

 

Tenyleg rosszul csinaljuk es mar reg kulon kellett volna tenni??

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 20

8 hónaposan még együtt alszotok a gyerekkel? ez valami kényszermegoldás? nincs gyerekszoba?

 

ha így van, akkor sajnos ez lesz még egy jó ideig, és minden együttérzésem.

 

ha viszont van külön szoba, de így döntöttetek, akkor rendezkedjetek be erre, mert ez lesz. hosszú hónapok alatt ahhoz szokott hozzá, hogy minden felületes alvási szakaszban előforduló nyöszire, felsírásra felébredtek és előbb-utóbb felveszitek. sajnos, ez az az állapot, amit már így utólag csak ezekkel a többé-kevésbé radikális 'sírva hagyom' módszerekkel lehet megváltoztatni, ami elég kikészítő. de hát talán jobb pár napig kibírni, mint azt, ami most van. van egy olyan, hogy 1-3-5-7 perces időközönként mész vissza, megnyugtatod, kijössz, stb. ezt (vagy hasonlót) próbáltatok? sajnos, ilyen hosszú szoktatás után nem csoda, ha nehezen fog visszaszokni arra, hogy magától visszaaludjon.

 

suttogót olvastátok? az is ír erről nagyon jókat.

Előzmény: Vezso (18)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.03 0 0 19

Azt irod,van,hogy 3x-4x is fel kell kelni?

Szivesen kolcsonadtam volna a gyerekemet,aki mellet 8x-10x is fel kellett kelni,csak hogy tudjatok,nem is olyan sok,az a 3-4.

csak viccelek,tenyleg nagyon faraszto tud lenni.

 

Mi istenieket aludtunk napkozben a szopas utan/kozben.

Soha nem lattam a TV-ben annyi lakberendezesi musort.Azokat eleg volt nezni,nem kellett kozben hang es remekul el lehetett aludni rajta,amig a kicsi nyammogott.

 

Pedig nekem van 2 nagyobb gyerekem is,akiknek ebed kellett,meg vasarlas,stb....

 

De vannak prioritasok.

Előzmény: Vezso (18)
Vezso Creative Commons License 2005.03.03 0 0 18

Próbál aludni, de nem igazán tud, van úgy, hogy az ember nehezen alszik el, ha fáradt.

Mellettünk is felsír, de mire teljesen felkel, megkapja a cicit, aztán alszik tovább, nem tudom, milyen mélyen alszik valyon.

Vissza lehet tenni a kiságyban, csak ugye, akkor éjszaka 3-4-szer fel kell kelni, óvatosan betenni, ráadásul nem is vesszi Sziszi olyan hamar észre és jobban felkel, szóval macerásabb. Így meg ha kérdezem reggel, hogy na hányszor kellett etetni a kicsit, soxor nem is tudja, csak hogy egyszer biztosan, meg félálomban is volt biztos, de azok összefolynak neki. Már automatikusen ki a cici, be a gyerekbe, oszt alvás. :)

 

Egyébbként mindenkinek köszönöm a segítőkészséget és az érdemi hozzászólásokat. :)

Előzmény: Kardemumma (17)
Kardemumma Creative Commons License 2005.03.03 0 0 17

Bizony, sokkal jobb lenne, ha szép simán mennének a dolgok, de a gyerekeket sajnos nem úgy találták ki, hogy ez mindig így lehessen :-). Vannak olyan idQszakok, amelyeket tényleg túl kell élni, kisebb korában pl. az alvási problémák, késQbb lesz más. Persze mindent meg kell tenni a helyzet javításáért. A kialvatlanság nagyon nagyon rossz dolog, nagyon feketén látja az ember ilyenkor a világot, és teljesen reménytelennek tünik a helyzet. Ha nekem valaki két hónappal ezelQtt azt mondja, hogy ennek egyszer vége lesz, az eszemmel hiába tudtam volna, nem hittem volna el. Kíváncsi vagyok, hogy válik be, amit hétvégére terveztek! Mindenképpen számolj be róla!

Biztatásul azért hadd mondjam, hogy nem biztos, hogy a következQ gyerekek is ilyenek lesznek, van remény. Nálunk például az elsQ kettQ remekül átaludta az éjszakát, csak a harmadik lett ilyen megátalkodott :-). S bevallom, sokként ért, hogy ilyen TÉNYLEG létezik :-).

Az is lehetséges, hogy hirtelen ugyanúgy elhagyja ezeket az éjszakai felriadásokat, ahogy elkezdte.

A feleséged helyében én biztos megpróbálnám, amit Gabiiiiii javasolt, napközben aludni, amikor a baba pihen, inkább várjon a többi teendQ, de az anya legyen kipihent.

Mennyire alszik mélyen a baba? Ha mellettetek alszik, felsír, felébred még? Ha elaludt, és óvatosan visszateszitek a kiságyába, nem alszik tovább? Csak gondolkodom, mert azért tényleg jó lenne valami megoldást találni.

Előzmény: Vezso (15)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.03 0 0 16

Tudod,nekem 3 gyerekem van,egyik sem volt egy nagy alvo.

En nem tudtam megtenni,ami masoknak esetleg bevalt,hogy hagyom sirni,majd belefarad es abbahagyja.

Ebbol kovetkezik,hogy allandoan almos es kialvatlan voltam.Azert ha egy ekkora gyerekkel van anyuka otthon kettesben,az a kicsi csak alszik valamit napkozben,amikor anyuka is potolhat valamit az ejszakai alvasbol.

Hetvegen a mai napig ledolok a 2,5 evessel ebed utan pihenni,pedig o mar igazan alszik ejszaka.

 

Esetleg az segithet,ha megprobaljatok a kicsiben tudatositani,hogy ejjel alvas van,nem diszkivilagitas,nincs szovegeles,jatek,duma,stb....

En pl ejjel meg tisztaba sem tettem soha,ne gondolja,hogy ez a jatek meg egyeb tevekenysegek ideje.Esetleg kis ringatas,halk dudolgatas,es vegso esetben magam melle vettem.

Sokan nem szeretik,oszintenszolva en sem alszom a legkenyelmesebben,ha ott van koztunk,de meg mindig jobb,mint egesz ejjel maszkalni az uvolto gyerekkel.

 

Ez szigoruan a sajat velemenyem,mert vannak itt sokan,akiknek bevalt a sirnihagyas es hamarosan nyugalmuk volt.

 

Egyaltalan nem emlekszem,hogy ezek az idoszakok annyira traumatikusak lettek volna szamomra annak ellenere,hogy a fakanal mellett el tudtam volna aludni:)

Előzmény: Vezso (15)
Vezso Creative Commons License 2005.03.03 0 0 15

Pont ez a túl kell élni a dolgot mondat az ami zavar, én nem túl akarom élni amíg kicsi, hanem meg akarom élni és egyébbként a kicsi ezerszer kárpótol a nehéz éjszakákért, de ha tényleg 2-3 éves koráig nem akar rendesen aludni és akarunk 3 gyereket, akkor sokáig nem fogunk jól aludni.

Én nem akarom elhinni, hogy a szülőség egyenlő legyen a kialvatlansággal, biztos van megoldás.

Egyébbként megbeszéltük, hogy hétvégén nem kell dolgozóba menni, így én leszek a kicsivel egész éjjel, anyuci meg ki lesz zárva a szobából, hát kíváncsi leszek, hogy végig tudjuk-e csinálni.

Előzmény: Gabiiiiii (14)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.03.02 0 0 14

Van akinek bevalik,ha sirni hagyja,van akinek nem.En soha nem birtam hallgatni.Volt,hogy 5x-6x fent volt,de ha szopott,vagy magam melle vettem,mindig megnyugodott es aludtunk tovabb.Aztan szepen elmaradtak az ebredesek,de az osszebujasok megmaradtak.

Most 2,5 eves es mar regen nem ebred fel ejszaka csak kiveteles esetben.Viszont soha nem gyujtunk villanyt,nem beszelgetunk,legfeljebb suttogva,hogy ne ebredjen fel teljesen es megtanulja,hogy az ejszaka alvasra valo.

Addig meg nincs mar tennivalo,csak tul kell elni a dolgot.

Előzmény: Kardemumma (12)
Abigel4 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 13
Vezso , en mindig arra gondoltam amikor nem akarta abbahagyni a sirast ,hogy mar csak egy par ev es fel fognak nöni es elkötöznek itthonrol akkor majd visszasirom a regi siros ejszakakat , csinaljatok ugy ahogy nektek a legkenyelmesebb.:)

Kardemumma ,Nem birtam soha, en se sirni hagyni öket .

Kardemumma Creative Commons License 2005.03.02 0 0 12

Ranschburg tanár úr azt írja, hogy ezek az alvási problémák két-három éves korig maguktól is rendezödnek, addig simán kibírjátok, nem? :))

Nálunk az elalvással is rengeteg probléma volt, a legelejétQl fogva, kaptam is ajándékba egy aludni tanítós könyvet. Nálam ez nem vált be, mert nagyon távol áll tQlem a "sírni hagyjukos" módszer. A címére már nem emlékszem, de ez a könyv odáig elment, hogy azt javasolta, ha olyan nagy a gyerek, hogy már ki tudja nyitni az ajtót, akkor szereljük le a kilincset. Ezt szerencsére viszonylag az elején írja, így nem is olvastam tovább. Lehet, hogy a többi hasonló módszer gyengédebb, de ha valami módon megoldható a szülQk nyugalma, pihenése, én inkább nem alkalmaznám.

Ha mellettetek alszik, akkor is felsír?

Előzmény: Vezso (7)
Vezso Creative Commons License 2005.03.02 0 0 11
Próbáltuk már, volt, hogy bejött, hogy csak én vagyok vele éjszaka, de olyan is volt, hogy egy! óra után feladtam, mert az már a kínzás határát súrolta mindhármunknál.
Előzmény: Abigel4 (10)
Abigel4 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10
Több mint 1 eves koraig , addig ivott ejszaka egyszer tejet es mindig voltak 2-3 havonta visszaterö fazisok amikor ivott volna többször is de azt mar en sem birtam volna cernaval es " kemenyszivüen" nem adtam neki inni hanem csak kivettem -ringattam -visszaraktam modszer alapjan jartam el ez mindig kb. 1 heteig tartott.

18 honaposan atraktam a batyjahoz aludni , elöször csak 2-3 napra azutan mindig gyakrabban , nem volt egeszen 2 eves amikor veglegesen kiköltöztettük a haloszobankbol ezzel egyidöben lassankent elmaradt az ejszakai ivaszat is.
A visitasrol is kb 15.18 honaposan szokott le. es fogadta el hogy az apja is kivette ejszaka.Megprobalhatjatok hogy pl. Te rakod le aludni es ejszaka csak Te vagy a szobaban .

A.

( A kislanyom most 2 eves 4 honapos es nagyon jol alszik ejszaka , tehat van remeny:) )

Előzmény: Vezso (9)
Vezso Creative Commons License 2005.03.02 0 0 9

Nekünk már megvan az első kettő fogunk. :)

Meddig tartott ez az állapot?

Előzmény: Abigel4 (8)
Abigel4 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 8
Szia !
A kislanyom volt pont ilyen , azzal a különbseggel hogy ö hangosan visitott ha nam en vettem fel.Az elejen egy ladan aludt közvetlen mellettem es kesöbb az agyat is is odaraktuk igy ejszaka csak be kellet nyujtanom a kezem es sikerült megnyugtatni.
A ferjem gyakran a dolgozoszobaban aludt igy odaraktam magam melle az agyba ( igy volt a legegyszerübb ) akkor mindannyian tudtunk aludni.

Mi is mindig azt mondtuk ,hogy biztos a foga , de az elsö foga 13 honaposan bujt ki :)

A.
Előzmény: Vezso (7)
Vezso Creative Commons License 2005.03.02 0 0 7

A feleségem is hasonlókra gondolt, mint amiket írtok, ráadásul elég gyorsan fejlődik a kicsi, most nyolc hónaposan, már feláll, leül, az ágy mellett megy és négykézláb bejárja az egész lakást.

Azt mondjátok nincs mit tenni, és ne is bróbáljuk leszoktatni?

Próbáltuk már azt is, hogy a kiságyat odahúzzuk a miénk mellé, és az anyja fogja a kezét, vagy simogatja, de nem jött be, ma éjjel végig köztünk aludt.

Én a sírásra nem szoktam felkelni, most vagy négyszer felvoltam. Nem akkor amikor sírt, biztos a tudat alatt vigyáztam, hogy rá ne forduljak. Képzelem mijen lehet a páromnak, aki minden kis szusszanásra felriad.

Valamelykőtök ajánlott egy jó topicot, amiben leírnak egy módszert az alvás tanításra, ne is kínozzuk vele a kicsit?

Köszönöm at eddigi és a jövőbeni segítségeket is. :)

Vezso

Előzmény: Kardemumma (6)
Kardemumma Creative Commons License 2005.03.01 0 0 6

Lehet a foga is, és az anya kiváló fájdalomcsillapító is, ezért hamar megnyugszik nála. De az enyimek fogzási idQszakban nappal is nyugtalanabbak voltak.

Inkább én is ilyesmikre gondolnék, amit Szusza írt. A babák többször felébrednek éjjel, de ilyentájt kezdenek egyre inkább tudatában lenni, hogy nincsenek az anyjuk mellett. Az én kislányom is olyan hét hónapos kora körül kezdte ezt a típusú éjszakai felébredést (volt, hogy 8-10x is egy éjjel), és egy éves kora körül hagyta el, most 14 hónapos. Tényleg nagyon fárasztó! Az anyukának valahogy kéne egy-két nyugodt éjszakát biztosítani, helycserékkel, vagy valahogy, nem lehet megoldani, hogy a baba mellette alhasson, de mégis kényelmes legyen? Nálunk ez a probléma végleg akkor oldódott meg, amikor a kicsi kikerült a szobánkból.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!