Keresés

Részletes keresés

Mr Reacher Creative Commons License 2016.01.17 0 0 4

Eleg regi szabaly, hogy az union beluli euro utalasnal a bank nem szamolhat fel tobbet, mint az orszagon beluli euros utalasert.

 

Ugyanannyit (sokat) számolnak fel a belföldi devizás utalásért is, így ezt a szabályt is megkerülték.

Előzmény: nyman (3)
nyman Creative Commons License 2016.01.16 0 0 3

1. Ugyan nem vagyok naprakesz a kondicios listakkal, de pl. az OTP szerintem meg mindig 100 euro alatti jovairasoknal nem szamit fel dijat. Szerintem sokan efolott sem.

2. Ahogy lejjebb irtatt ott a paypal a kis osszegu atutalasokra, a paypal kiutal magyar szamlara is. Ha idegenektol varsz penzt ebben biznak, mert el lehet inditani a rendszerben egy reklamacios folyamatot, ha nem azt kaptad, amire szamitottal, illetve mas formaban atb.sztak. Sima utalast, ha mar elment nem tudsz visszavonni.

3. Vannak mas olcso(bb) utalasi formak, mint pl. transferwise

 

Eleg regi szabaly, hogy az union beluli euro utalasnal a bank nem szamolhat fel tobbet, mint az orszagon beluli euros utalasert. Sok helyen van ingyenes vagy havi nehany euros fixkoltsegu szamla, amivel az orszagon belul is es a zonan belul is pl. igyenes az utalas, kp felvet.

 

Az egyik szamlamnal minden ingyenes (kp felvet, utalas) az eurozonan belul, illetve 1:1-ben erkezik meg a mo-i szamlamra a penz. Ugyanakkor ha az eurozonan kivul akarom hasznalni pl. mo-n kp felvetre, akkor az ubersz.r atvaltasi arfolyam melle meg radob 1,75%-nyi "kezelesi koltseget" is. A lehuzas nem csak itthon van, a tapasztalatom alapjan, hanem kulfoldon is elofordulhat, ha nem nezi meg az ember a szamlakondiciokat is. Volt olyan, hogy egy tisztesseges ettermi menu arat fizettem ki papiralapu "csekkbefizeteskor" tanulopenzkent, ami masik banknal nyitott szamlanal ingyenes volt.

Előzmény: kaschauer (-)
Mr Reacher Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2

A hazai bankok kartellba szerveződve tartják magasan a költségeinket. Ugyanazon anyacég itthoni és más országbéli leányának díjai között jelentős különbség van a mi kárunkra. Ez fennállt a tranzakciós illeték előtti időben is.

Előzmény: kaschauer (-)
Mr. Heisenberg Creative Commons License 2016.01.16 0 0 1

Ez miatt ne aggódj. Egyetlen ebay vásárló sem akar majd neked bankszámlára utalni 1-2 eurot. Told fel a cuccot az ebay-re, és add meg a paypal hozzáférésed.

Előzmény: kaschauer (-)
ac07 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 0

Paypal nem működik ilyenre?

Előzmény: kaschauer (-)
kaschauer Creative Commons License 2016.01.15 0 0 topiknyitó

A SEPA egy nemzetközi, bankközi átutalási rendszer, amelyik a normál átutaláshoz viszonyítva sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Már mint az Európai Unióban.

Próbáltam utánanézni, hogy a magyar bankoknál hogy működik. Néhány pár Euro értékű apróságot szerettem volna feltenni az E-bay-re.  Nagyon készségesek a magyar bankok, csak annyiban tér el az EU gyakorlattól, hogy egy 2,-- € átutalás jóváírásáért is 6-8 €-t számolnak fel a számlatulajdonos címzettnek. Ha én utalok, akkor sem jobb a helyzet.

Ha tehát kapok tíz darab egy euros átutalást, akkor az nekem 20-30 ezer forintomba kerül.

Ugyanezért a német bankok semmit nem számítanak fel a címzettnek.

 

Így működnek a magyar bankok.

Ügyfélbarát, nemde?

 

Tudna-e valaki hasznos tanácsot adni egy ilyen problémára?

Előre is megköszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!