Keresés

Részletes keresés

jurij.es.a.szakkor Creative Commons License 2017.03.28 0 0 15

55.000 Ft-ért tudok a specifikációnak majdnem megfelelő (optikai helyett S/PDIF [Coax] digitális be/kimenet) új interfészt adni.

Előzmény: énvagyokazöreg (13)
MidiTom Creative Commons License 2017.03.28 0 0 14

Milyen op. rendszerhez kellene?

Előzmény: énvagyokazöreg (13)
énvagyokazöreg Creative Commons License 2017.03.27 0 0 13

Sziasztok,

 

Milyen hangkártyát tudtok ajánlani a következő feltételekhez?

 

- ASIO-s legyen

- MIDI billentyűzetet lehessen csatlakoztatni

- Gitárt lehessen csatlakoztatni

- Mikrofon csati előny

- Optikai kimenet ( yamaha házimozi erősítőhöz )

 

Zeneszerkesztéshez, felvételhez, otthoni zenélgetéshez...30K-ig használtan kb. a lehetőségekhez képest szóljon szépen.

 

Köszönöm! :)

dancers Creative Commons License 2003.04.29 0 0 12
Maxi Studio ISIS™ KOMPLETT DIGITÁLIS STUDIÓ

Profi hangkártya féláron !
Ár: 50.000,-Ft (Új ár: 100.000, Ft)

- 8 egyidejű analog bemenet (20bit)
- 4 egyidejű analog kimenet (20bit)
- S/PDIF koaxiális digitális BE/KI menet (aranyozott) 32, 44.1 or 48 KHz
- Optikális digitális BE/KI menet 32, 44.1 or 48 KHz
- MIDI interfész MPU 401 (in/out/through )
- full-duplex egyidejü felvétel - lejátszás
- GM/GS szintetizátor 4Mb
- Multi-layer Sampler (A sampler memória 36Mb-ra bővíthető)
- A hangkártyán további belső csatlakozások (CD analog-digital-aux...)Gameport
- Virtuális mixer (Direct monitoring)

Driver: Win95, 98, 98SE, Milleneum kompatibilis, Asio
(NT, 2000, és XP-hez még nincs driver !)

Valérió Creative Commons License 2001.03.06 0 0 11
Mázlista vagy! Ha határidős melóm van, akkor a PC-s vacakjaim gondoskodnak arról, hogy fél órai munka egy egész éjszakán át tartson :((( Tényleg a P-ben vettem, később alig akadtam kollegával, aki ne járt volna ott pórul... A tuti recept is egy túlélőművésztől van: gépfüggetlen HD-felvevő, és csak a masteringet PC-n! Kár, hogy nincs rá pénzem...A Gina "csak" hangkártya, az analóg bemenete nem ken a falhoz, Tascam DA-20-ról hajtva viszont atombiztos :)))
Előzmény: Haasz Andras (10)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.03.03 0 0 10
...same old story... csak nem a P..-ben vetted? én is szoptam eleinte (így visszanézve persze megszépülnek az emlékek, de mondjuk az első 2 hónapban), amíg rá nem jöttem, hogy mire jó ez a kártya: samplernek. Se többnek, se kevesebbnek. EWS- német idióma, mindent egyben, vagy valami ilyesmi a Terratec szerint - hát az kicsit se valósult meg: a MIDI nálam is baromkodott (a megoldást egy Motu Midi express jelentette), az ASIO driverek botrányosak, (zárójelben: a digi I/O eddig működött Pinnacle-vel), eleinte normális editor se volt, már-már azon gondolkodtam, kirúgom a gépből, amikor a kezembe került a groovePark Sonic Planet TTI formátumú samplerCD-je... na akkor lehidaltam, megdöbbentett, hogy ez a kártya, mint sampler mire képes, s a szerelem azóta is tart.
Valérió Creative Commons License 2001.03.03 0 0 9
Pl.: elkövettem azt a hibát, hogy nem vizsgáltam át a dobozt! Az EWS gyári száma és a regisztrációs lap gyári száma nem stimmelt! Nem volt hozzá gyári driver,de legfőképp: nem működött a midi i/o és digi in interfésze!!! Valamint hülyére vettek a boltban,"fontos a digitális bemenet?" és 2 hónapig náluk volt "javításon". Állítólag az enyémen kívűl az összes többi makulátlan volt :O Közben négy-öt munkám elúszott géphiba miatt, lejárattam magam pár fontos ember előtt :(((
Előzmény: Haasz Andras (8)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.03.02 0 0 8
Tényleg Valérió, mi volt a gáz az EWS64-gyel?
Haasz Andras Creative Commons License 2001.03.02 0 0 7
Kiegészíteném MidiTom által pompásan összeszedett dolgokat azzal, hogy légy óvatos! Amit a prospektusokban leírnak, azok többnyire az adott cég marketingcsoportjának hagymázas lázálmai csupán, s nem a való világ, épp ezért érdemes bekukkantani a kiszemelt hangkártya levelezési fórumára - általában van ilyen.
Na itt aztán kiderül, hogy tényleg olyan jó-e a cucc, a szusztársak elégedettek-e a driverekkel, stb.
A másik lehetőség - ez nem paranoia, szívtam már én is eleget - ránézni a download résznél, mennyire gyakran frissítik a kártyához adott drivereket, mennyire lelkesen dolgoznak a support részlegben a fiúk. Nem túl biztató például, ha a legfrissebb driver 2 évnél régebbi, és a v.0.02 revision history-ban ilyesmit látunk: "bluescreen error bug during startup succesfully fixed", vagy ehhez hasonló...
MidiTom Creative Commons License 2001.03.02 0 0 6
Punika, akkor leírok néhány szempontot, amit speciel én fontosnak tartok a választásnál:
- SZÓLJON JÓL! (vagyis legyen színezetlen, semleges hangja, nyíl egyenes frekiátvitele, legyenek az alkalmazott szűrő, szűrési eljárások olyanok, hogy ne kutyulják meg a hangsáv tetejét, ne torzítson, ne legyen zaja, képes legyen visszaadni egy jó anyagon a sztereo teret, meg egyáltalán, jó legyen hallgatni. különösen fontos, hogy a vele készített felvételek is jók legyenek.)
- Ne kísérleti driverekkel, meg "egyszer majd ezt is tudni fogja!" ígéretekkel árusítsák, hanem egyből menjen az installáció is, meg a működés is!
- Legyenek tisztességesen megoldva a ki-és bemenetei.
- Feltétlenül legyen rajta SPDIF, vagy AES/EBU digi ki-be járat, és az működjön is korrekt módon.
- Tudja kezelni a másolási kódokat
- Lehetőleg ne döglődjön egyik szokásos sampling rate esetében se
- Legyen hozzá tisztességes kezelő-, ill. keverő felület. Nem a csicsa a lényeg, hanem, hogy valóban azt lássuk, ami a tényleges helyzet.
- ASIO driver: minden komolyabb alkalmazáshoz szükséges (VST, Logic, stb).
- Az ASIO csak akkor ér valamit, ha megfelelő gépen jó kicsire le lehet venni (10 ms környéke)
- Jó, ha a kártyán van legalább egy midi IN/OUT, ami remélhetőleg képes szinkronban működni a hang résszel megfelelő szoftverek alatt.
Talán ezek a legfontosabbak.
Ha érdekel a kártyán levő szinti is, akkor az még egy külön történet.
Előzmény: Punika (4)
Punika Creative Commons License 2001.03.02 0 0 5
Melyik MediaMarktban hever meg az a 2db? Egyebkent 8be és 4 kimenet van rajta, ahogyan nezegetem itten. A kulso kis racket is hozzaadjak a 65 penzert?
Mi volt a gaz az EWS-sel?
Előzmény: Valérió (0)
Punika Creative Commons License 2001.03.02 0 0 4
Azt írod, nem túl sok jót hallottál a Guillemotról. Milyen elvárásaitok vannak a hangártyátokkal szemben és mi az, amitől szerintetek komolyabb alkalmazások is ezen elvárások szerint jól futtathatóak vele?
Előzmény: MidiTom (1)
Valérió Creative Commons License 2001.03.02 0 0 3
499DM, 2 be 2 ki (RCA) SPDIF be/ki (+MIDI), tényleg jó árban van (itthonsem lehet sokkal drágább). Bocs az előbbi kirohanásomért, egyre nehezebben tudom véka alá rejteni, hogy rámentek az idegeim, és lassan a pályám is a PC-s házistúdiózásra :(((
PETYUS Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2
Az olcsó kategória mit jelent forintra fordítva?
Előzmény: MidiTom (1)
MidiTom Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1
Valérió, nem tudom, mit háborogsz. A Guillemot-hoz még nem volt személyesen szerencsém, de eddig nem túl sok jót hallottam róla. A Gina pedig egyértelműen profi cucc, nagyon jól megállja a helyét komolyabb alkalmazásokhoz is. És szerintem a szubjektív hangminősége is ennek megfelelő.
Ma próbáltam a Creamware Powersamplert. Szerintem nagyon megéri az árát. Bár a kezelése (environment beállítások) szerintem nem túlzottan egyszerű, de a a hangja, a szolgáltatásai és a minősége alapján igencsak kellemes vétel. És mellesleg egy teljesértékű sampler. (Nem olyan sampler féleség).
Az olcsó kategóriában mostanában a Delta Audiophile 24/96 tetszett. Jó a hangja, korrekt a kezelőfelület, van ASIO-ja, és még midi is van rajta, ami bizonyos konfigurálási gondoktól megszabadítja az embert.
Előzmény: Valérió (0)
Valérió Creative Commons License 2001.03.01 0 0 0
A MediaMarktban hever még 2 db Guillemot Isis Maxi XL 65 ezer körül 4 be 8 ki, digi be-ki, sok progival - a guta üt meg, nekem pont egy százassal került többe az Event Ginám! Egyébként a 24 bites elmeháborodásnak köszönhetően lemennek a 16 bites "elavult" hangkártyák árai :) Az Event kihozott egy USB-s modellt, keverőpult, magnógombok, stb., sajna nem ingyen :((( Terratec=banánhéj, milliós bulit vesztettem el egy EWS64XL-nek köszönhetően. A mai eszemmel kerülném a PC+hangkatyesz szisztémát. A Mackie HDR24/96-ra fáj a fogam: 24 sávos HD-recorder, ugyanúgy monitor és egér kell hozzá, de PC nem!!!
Előzmény: Punika (-)
Punika Creative Commons License 2001.02.28 0 0 topiknyitó
Szeretnék többsávos hangrögzítéshez valami állat hangkártyát vásárolni, több be és kimenettel. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mibe érdemes beruházni, a tapasztalataitokra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!