Keresés

Részletes keresés

mdew Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29

Sziasztok!

Nekem tavaly oktoberben irtak fel 150mg wellbutrint depressziora, hangulatvaltozasokra. Az elso par honap ugy erzodott hogy kiegyensulyozta a hangulatingadozasaimat, egy honapban csak 1 rossz napom volt(depresszio), viszont eszrevettem hogy a rossz napok mas jelleguek lettek. HIaba volt kevesebb beloluk neha ugy ereztem hogy nagyobb melypont volt. Igy kb 5 honap utan megduplazta a dozisomat az orvos. Bevallom eles pozitiv valtasra voltam felkeszulve, ehelyett viszont elszabadult a pokol. Mintha a 300mg elkototte volna valami demon lancat, az 1 honap amig a nagyobb dozist szedtem borzalmas volt,eletem legrosszabb idoszaka. 90%a a napoknak Rossz vagy Nagyon rossz volt (naplot vezetek). Emellett ongyilkos gondolatok az egekbe szoktek es eloszor eletemben artottam is magamnak mert mar annyira elviselhetetlen volt a belso fajdalom. Nagyon megijesztett ez a reakcio a gyogyszerre, szoszerint ugy ereztem hogy mar nem vagyok onmagam. A melypontok mellett mania is megjelent, ritkan 1-2 nap ugy ereztem hogy tulporog az agyam, tulstimulalt voltam mentalisan es fizikalisan is. Az egesz idoszak teljesen lefarasztott minden ertelemben, ugy ereztem tenyleg nem birom tovabb erovel. Mikor beszamoltam az orvosnak mondta hogy azonnal le kell csokkenteni az adagot. 1 hetig meg szedtem a 150mg-ot, aztan az elozoleges trauma miatt magamtol ugy dontottem hogy befejeztem a wellbutrin kalandomat. Tudom nem bolcs dolog sajatlagosan dontest hozni gyogyszerszedesben, de mikor visszagondoltam az elmult idoszakra teljesen ugy ereztem hogy a wellbutrin ota minden rosszabb lett. Egyelore 1 hete nem szedtem be, erdekes mod nem tapasztaltam mellekhatast a hirtelen leallas utan / ezzel szemben gondolom koztudott hogy mennyire eros mellekhatasai vannak a gyogyszer megkezdesenel /. 

Erdekelne hogy jart e valaki hasonloan, tudom 1000fele eset van de jo lenne hallani hogy ha valakinek ez nem valt be akkor milyen iranyt vett ezutan. (pl SSRI? vagy mas kombinaciok)
elore is koszonom, es kitartas mindenkinek!

a.noemike77 Creative Commons License 2016.12.21 0 0 27

Sziasztok. Nem is tudom hogyan kezdjem. Az én történetem hihetetlen.  15 éves korom óta szedtem a wellbutrint. plusz a frontint.  7 éve megismertem egy angyalt, teljesen átformálódtam, eszembe sem jutott abba hagyni a gyógyszert de megpróbáltam és már 3 hónapja nem szedem csak a frontint de hál ég semmi sem történt..  A gyógyszer helyett megpróbáltam a táskámban elhelyezni mindig egy kis csokit. Érdekes módon nem kellett hozzá nyúlnom de jó volt a tudat hogy ott volt..... egyenlőre ennyi...  sokat voltam kórházban a betegségemmel de soha nem tudtak segíteni...   Tényleg minden agyban dől el?????

lszabonk Creative Commons License 2011.03.06 0 0 26

Kedves LilaHagyma!

 

Mint a topik megnyitója, gondolom azóta meg tudsz némi tapasztalatot osztani velünk a gyógyszerrel kapcsolatban.

Remélem még él a topikod, bár már elég régen szóltak hozzá, fiam révén nálam most aktuális.

 

Kérlek, oszd meg tapasztalataidat velünk! Bevált végül a gyógyszer?

 

(Mi pont az "igazi lilahagyma" hazájában élünk. Te is?)

Előzmény: LilaHagyma (-)
lszabonk Creative Commons License 2011.03.06 0 0 25

Kedves Typomanic!

 

Nálunk sajnos most aktuális a kérdés, mert 17 éves fiam szintén most négy hete szedi a gyógyszert. Mi is ezt tapasztaltuk,

hogy a második harmadik hét javulása után, komly visszaesés tapasztalható. Te ezt közel három éve átélted. Tisztelettel érdeklődöm, miként alakultak tüneteid a topikba írt megjegyzésed óta. Abbahagytad e 6 -8 hónap után, kellett e mellé szedned valamit?

Szerintem nagyon sokan örülnénk, ha te megosztanád tapasztalataidat velünk!

Természetesen más olvasóktól is nagyon szívesen fogadnánk a tapasztalataikat! Bevált ez a gyógyszer?

 

Mindenkinek jó közérzetet!

Előzmény: typomanic (16)
a csillagocska Creative Commons License 2008.12.21 0 0 24

szjozsi!

Ja...én a Coaxilra gondoltam! A Wellbutrinnal nem volt dolgom!

szjozsi79 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 23

Mi ez a Wellbutrin? Okoz szexuális zavart? Vágycsökkentő?

Olyan gyógyszert keresek, ami az SSRI-kkel szemben nem vágcsökkentő, arra ugyanis ráment a kapcsolatom.

alasseia Creative Commons License 2008.11.06 0 0 22

Sziasztok!

 

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot és elolvashattam mások tapasztalatait is a Wellbutrinnal kapcsolatban.

Lehet, hogy én az egyike vagyok azoknak akik a legrégebben szedik?. Konkrétan Hat éve szedem a Wellbutrint és vele együtt a Xanax-t.

 

Rengeteg antidepresszánst próbáltattak ki velem elötte, mindegyiktől csak rosszabbul lettem. Nem vagyok egy szuperpontos gyógyszerszedő éppen ezért elég sok gondot okozott ez a betegségemmel kapcsolatban.

 

De az utóbbi időben rendszeresen szedem a Wellbutrin SR-150 mg, és a Xanax 0,5-t minden nap kétszer.

 

Nagyon érdekes változáson mentem keresztül és lehet, hogy most sokan hülyének fognak nézni, először én sem láttam összefüggést a rendszeres szedés és a tünetek között, akkor jöttem rá, hogy mégis van összefüggés, amikor ismét rendszertelenül kezdtem szedni a gyógyszereket.

 

Nem csigázom senki kíváncsiságát tovább ha rendszeresen szedem a gyógyszereket, egyetlen negatív mellékhatása, hogy 20 percen belül, ha akarom, ha nem muszáj aludnom legalább egy órát, másfelet.

 

Pozitív mellékhatása: hogy álmomban, félálmomban szinte végig valami nagyon szép dallam jár az agyamban és többször előfordult velem az ami egész életemben soha, hogy vagy nagyon kellemeset, vagy igen szépet álmodtam.

 

Ha a gyógyszerszedésem ismét rendszertelenné vállnak, az alváskényszer még erősebb és minden pozitív hatás megszűnik.

 

Mindenkinek minden jót kívánok!

ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.28 0 0 21
Tudtommal a két tabletta beszedése között el kellene telnie kb. 8 órának, de gondolom olyan nagy baj nem lehet belőle, hiszen amikor el kezdi valaki szedni, a hatása sem órák v. percek alatt, hanem napok v. hetek alatt mutatkozik meg. Azért nem árt az orvosától megkérdezni, biztos ami biztos. Azzal én is egyetértek, hogy mindenki másképp reagálhat rá, de összességében szerintem nagyon jó gyógyszer.
Előzmény: Törölt nick (19)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.09.13 0 0 20

szia, én több hónapig szedgtem, de semmit nem vettem észre.

Váltotam is.

De mindegy ám, hogy  mások mit írnak, csak az számít, hogy te mit tapasztalsz.

Annyira, de annyira másképpen reagálunk.

Előzmény: LilaHagyma (6)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 19
Van egy haverom, aki azt mondja, hogy ő minden reggel egyszerre szedi be a 2x150mg-os Wellbutrint és remekül érzi magát. Van valamelyikőtöknek tapasztalata erről?
ezmarsokk Creative Commons License 2008.06.19 0 0 18
Üdv. mindenkinek.
Én is szedem ezt a gyógyszert, és mellette még Xanaxot, valamint más problémákra is (pajzsmirigy, vérnyomás stb.). Azt tudnám mondani, hogy nekem bejött. Kb. 4-5 hét alatt értem el egy idegösszeroppanásbeli állapotból, egy elfogadható szintre. Nem szabad elfelejteni, hogy tényleg sok mindentől függ, ki mit szedhet, mi jó neki. Ez egy német gyógyszer, és szerintem (orvos által kiírtan itt a mi vidékünkön) elfogadható ára van. Mellékhatásokat személy szerint nem tapasztaltam. Egy idő után már nem várható jelentősebb kedélyállapot javulás, mert ahhoz tényleg kellene a gyógyszeres kezelésen kívül egyéb körülmények megváltozására is. Sajnos ez nálam sem nem sikerül, így meg kell elégednem ezzel a szintentartó kezeléssel.
linné Creative Commons License 2008.06.18 0 0 17
Hát a legjobb amit javasolni tudok neked az az,hogy menj vissza az orvoshoz és ugyanezt mondd el neki.Majd ő eldönti,hogy levegyen-e a wellbutrinról.Nyilván mindannyiunkra másképp hatnak ugyanazok a gyógyszerek,mert nem egyformák a betegségeink sem.Csak a tüneteink hasonlóak.Szerintem ez neked nagyon nem jött be,mert ezek a mellékhatások arra utalnak,hogy gyógyszercsere kell.menj el mihamarabb.üdv.
Előzmény: typomanic (16)
typomanic Creative Commons License 2008.05.26 0 0 16
hello.
en egy honapja szedem, 150mg-ot reggelente.
2 het utan jelentkeztek az elso hatasok, pozitivak. foleg a gondolkodassal kapcsolatos problemaimon enyhitett, de ezzel parhuzamosan a kedvem is sokkal jobbra fordult mivel a ketto kozott ok-okozati osszefugges van. tehat nalam, ugy erzem, a legtobb tunetet a kognitiv zavarokra lehet visszavezetni. szoval...par napig elvezhettem, a 3. heten azonban alvaszavarokkal kuzdottem. kb 3-4 ora jutott naponta.
a 3. het vegen kezdtem egy picit megijedni, de a fasultsagot es a lelassult gondolkodast az alvashiany kovetkezmenyenek tudtam be.
a 4. heten ujra tudtam aludni, ennek ellenere hullafaradtan ebredtem. most ultratompa vagyok es nem latok kiutat. a kedvem es a motivaciom is 0, persze.
ugy tudom pont annyi idonek kell eltelnie a gyogyszer hatasanak kialakulasahoz, mint amennyi ido eltelt az elso tablettam lenyelese ota (4,5 het). hat nalam 2 het kellet, de hamar visszaestem es azota semmi valtozas... vagy csak placebo hatast eszleltem? ha valaki meg tudna mondani, mi tortenik, es mit varhatok, igazan halas lennek.
koszonom...
LilaHagyma Creative Commons License 2008.05.14 0 0 14
Köszönöm szépen.
LilaHagyma Creative Commons License 2008.05.01 -1 0 12
Kedves én.
Bananisztánban az emberek segítőkészsége elkopott, mint egy farmernadrág a fenekénél. Javasolom neked, hogy menj angol nyelvű fórumokra ott találsz válaszokat kérdéseidre bőven. Köszi én, hogy mi a francnak nyitottam ezt a topicot?
Ezt kérdezd meg magadtól.
Apropó. Nem vagy te véletlenül skizofrén, mert hogy önmagaddal beszélgetsz?
Nem vagyok és menj a büdös p...ba.
Jó, megyek. De ehhez kéne egy intelligens kedves hölgy is.
LilaHagyma Creative Commons License 2008.04.24 0 0 11
Kedves linné a Floxet az a Prozac magyar fantázianévvel az EGIS által gyártva. Hatóanyaga is természetesen ugyanaz mint a Prozacé a fluoxetine.
Érdekes, változatos tapasztalatokról számoltok be, melyeket köszönök. Reményeim szerint nem csak én, hanem mindenki hasznos következtetéseket vonhat le belőlük.
Magam két hete szedem a Wellbutrint és a Floxetet együtt, a tényleges hatás még nem jelentkezett ezért vagyok kíváncsi rá, hogy mi várható ha bizonyos idő múltán e két gyógyszer együtt hatni kezd.
Nagyon hasznos lenne külön topicokat nyitni a különböző antidepresszáns gyógyszerszedéseinek egyéni tapasztalatairól. Őszinte tisztelettel kívánok minden jót és gyógyulást mindenkinek.Szevasztok
Előzmény: linné (9)
azértse Creative Commons License 2008.04.24 0 0 10
Örülök, h így gondolod..
Előzmény: Dent0n (7)
linné Creative Commons License 2008.04.23 0 0 9

Lilahagyma!

Konkrétumokat szeretnél hallani a Wellbutrinról?Nahát én konkrétan semmiféle hatását nem éreztem.Szedtem rendesen ,előirás szerint ,de a világon semmit nem használt.Igaz nem is ártott.A másik gyógyert nem ismerem,amit kérdeztél.De tudod,hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre próbáld ki szedd egy ideig aztán majd eldöntöd,hogy jó-e az neked vagy sem.

Előzmény: LilaHagyma (6)
Snakeins Creative Commons License 2008.04.23 0 0 8
Én leírtam, majdnem beledöglöttem.

Ennyi.
Előzmény: LilaHagyma (6)
Dent0n Creative Commons License 2008.04.22 0 0 7

lehet, hogy úgy teszek. majd találok valami más pótcselekvést. Örömforrást helyette viszont nehezebb lesz találni......haragudtam is a gyógyszerre az első hetekben, hogy elvette a dohányzás örömét tőlem. De egyre inkább csak megszokásból csinálom, mert nem élvezem.

 

De amúgy ideje lenne, egyre több helyen tiltják be a dohányzást, és már nem is divatos/menő dolog egy ideje M.o.-on sem. Nem is tudom, hogy régen hogyan lehetett az......virágillata volt ? :-)

Előzmény: dremak1 (5)
LilaHagyma Creative Commons License 2008.04.22 0 0 6
Igazán tisztelek minden véleményt pro és kontra, de kérlek benneteket ne általánosságokat írjatok. Konkrétan a Wellbutrin szedők tapasztalataira lennék kíváncsi.
Drága Boszorka, ha te tudnád, hogy számomra a Boszorka a legjobb antidepresszáns...
Dent0n Creative Commons License 2008.04.22 0 0 4

Én inkább egy érdekes mellékhatásáról írnék. A wellbutrin leszoktathat a (sok) dohányzásról (már aki dohányzik). Én sokkal kevesebbet szívok miatta, és ha akarnám szerintem le is tudnám tenni. És nem véletlen az esetem, a doki is mondta, hogy van ilyen hatása, amikor először felírta. A hatásmechanizmusát nem értem, de nem, vagy alig kívánom, hogy rágyújtsak, és nem is esik olyan jól.

 

Azt nem tudom, hogy mindenkire ilyen erősen hat-e a dohányzással kapcsolatban, de az én egészségemet ebből a szempontból elég jól védi. Ha egyszer valóban le akarok szokni, akkor biztosan ezt kérem majd :). (+ egy kis nikotin tapasz, és el is felejtem, mi az a cigi)

 

A hangulatjavító hatása nem ennyire egyértelmű :(.

Előzmény: LilaHagyma (-)
Bús képű fotóslovag Creative Commons License 2008.04.22 -2 0 3
Az utolsó mondatodban lehet némi igazság... ;-)
Előzmény: sign14 (1)
Boszorka Creative Commons License 2008.04.22 0 1 2
Antidepresszánsok rengeteget segítenek. Egy igazi depressióból még senki nem jött ki életmód váltással, mert aki depressziós az képtelen mindenre.:-(((
Előzmény: sign14 (1)
sign14 Creative Commons License 2008.04.22 0 1 1
Komolyak az ilyen elfogulatlan vélemények.
A történet nem fekete és fehér. Akkor szerinted nem is léteznek szerotonin,
noradrenalin, dopamin transzmitterek az agyban és ezeknek semmi közük sincs az agyi funkciókhoz. Az agykutatók teljesen hülyék.
Előzmény: Snakeins (0)
Snakeins Creative Commons License 2008.04.22 -2 0 0
Egy kis időre feldob, jobb lesz a kedélyed, aztán kezdesz letompulni, hízni, anyagcserezavarok, a munkádat nehezebben látod el, amitől ismét magad alá kerülsz, erősebb gyógyszarok, Prozac, Xanax, szervi leállások, kampec - a felíró doki meg kapja a gyógyszargyártól a jutalékot, a TB nyomja a gyógyszargyárnak a támogatást - Felejtsd el az antidepreszánsokat és kedélyjavítókat - életmódváltozásra van szükséged! - és ez gyógyszerrel nem fog menni, megöl!

Hidd el.!!! :((((
LilaHagyma Creative Commons License 2008.04.22 0 0 topiknyitó
Érdekelne a Wellbutrin szedésének tapasztalata és külön a Wellbutrin és Floxet együttes szedésének tapasztalata. Mindnyájunknak hasznos volna.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!