Keresés

Részletes keresés

moderngazda Creative Commons License 2017.08.15 0 0 2
Előzmény: madpapa2 (0)
moderngazda Creative Commons License 2017.06.27 0 1 1

Kedves madpapa2!

 

Én is nagyon sajnálom, pedig úgy gondolnám, hogy ez kellene hogy érdekelje a magyar gazdákat. Ha érdekli a téma, akkor a jelenleg futó kisérletünkről néhány szó:

 

 

Idén Tavasszal kezdtünk bele egy kísérletbe Diczkó László világbajnok chili termesztővel, és a célunk az, hogy a tudományos méréseket (pH,EC, NPK, talajnedvesség) és eszközöket bevetve és kontrollálva, megnöveljük a termését. Két tökéletesen ugyan akkora sátrat választottunk ki. Az egyik sátorban ugyan azt a tápoldatot és öntözővizet fogja adagolni László, mint a többi helyen. Ez lesz a Kontroll fóliasátor.

De a második sátorban, ott a ModernGazdáé lesz a terep  Ezeket a méréseket fogjuk elvégezni:

 

  • Folyamatos talaj pH kontroll, a megfelelően beállított öntözővízzel, hogy az adott chilifajtának leginkább megfelelő környezetet tudjuk biztosítani
  • Folyamatos talaj EC kontroll, a tökéletesen beállított öntözővízhez, hogy az adott chilifajtának leginkább megfelelő környezetet tudjuk biztosítani
  • Talaj NPK(Nitrogén, Foszfor, Kálium) mérés, hogy az adott chilifajtának leginkább megfelelő környezetet tudjuk biztosítani.
  • Folyamatos Nedvességtartalom kontroll, a jól beállított mennyiségű szinten, hogy az adott chilifajtának leginkább megfelelő környezetet tudjuk biztosítani
  • Tápoldatok pH, EC és NPK beállítása, a növény különböző életszakaszaihoz igazítva
  • Öntözőrendszer beállítása és optimalizálása Tenzíóméterekkel

 

A történésekről beszámolunk a blogon videó formátumban. Érdekelne esetleg titeket is ez a kísérlet? Mert ha igen, akkor megosztom majd itt az új bejegyzéseket :)

 

Az első bejegyzés itt található: https://moderngazda.hu/novenytermesztes/termesztes/chili-termesztes

 

Fogadjátok szeretettel.

 

Üdvözlettel,

Dr. Kovács István

Előzmény: madpapa2 (0)
madpapa2 Creative Commons License 2017.04.26 0 1 0

Kár hogy nincs érdeklődés rá nagyon, pedig fontos téma és engem is érdekelne.

moderngazda Creative Commons License 2017.04.05 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Dr. Kovács István vagyok, mezőgazdasági termésnövelő mérésekkel (talaj pH/EC/nedvesség/NPK és tápoldatozással) foglalkozok már több mint tíz éve. Ezekről szeretnék ebben a topicban beszélgetni, információkat megosztani és tapasztalatokat cserléni. Kezdeném is témát, ki milyen méréseket végez jelenleg? Nagyon sok kész tananyagot osztok meg a személyes blogomon, majd fogok belőle linkelgetni, ha az adminok is engedélyezik :) 

 

Üdv

 

István

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!