Keresés

Részletes keresés

Contactee Creative Commons License 2018.05.23 0 0 118

Fellelhető esetleg valamilyen táblázat/statisztika az eltűnések és a szeizmikus mérések (ami miatt a metán felszabadul) között? Tehát hogy mutatnak e összefüggéseket.

 

pk1 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 117

A képet kaptad vagy magad szerkesztetted?

Előzmény: Fényhajó (116)
Fényhajó Creative Commons License 2015.06.10 0 0 116

A hírt magam tettem fel először még angolul egy másik topicra, mivel ezzel egy újabb meggyőző bizonyíték került elő (amit már amúgy is tudtunk), hogy a Bermuda háromszög egy dimenziókapu!

Előzmény: Truman Bethurum (108)
pk1 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 115

Ez egy dolog, hogy mit hiszel el szívesen, viszont neked is jó tudnod, hogy a felsorolt felmelegített hírecskék elvéreztek már az alapos vizsgálatokban.

Előzmény: w.ullrichfun (114)
w.ullrichfun Creative Commons License 2015.06.08 0 0 114

Ugyanez, csak fordítva esetleg? Egyébként mit értünk "kamuportál" alatt? Nekem az tűnik annak, ahol csak hápogós sztorikat jelentetnek meg - ha csak részben, azaz mondjuk minden 3.-4. hír, cikk az, akkor már nem is süthető rá, ill. ha mégis, akkor viszont az indextől az origóig a hvg, figyelőneten át a wikipédiáig bezárva mindenhol találsz kétes valóságtartalmú írásokat, közléseket, posztokat, a blogokról nem is beszélve, mivel azok többsége "személyes" vélemény, innen-onnan, így-úgy alátámasztva. A bulvár meg minden oldalon bulvár, és többségük valamiért fenntart" bulvár részt, franc tudja miért. De ha valaki pont nem CSAKIS és kizárólag a "hivatalos" v "hivatalos tudományos" alátámasztásoknak hisz, onnantól más irányból közelíti a "kamu" kifejezést is.

 Ezt egyébként a costadelsol v a dailynews-ról "csemegézted?

Néhány számomra nem egyértelmű "kamu" :

 

Sosem jártak amerikaiak a Holdon. -> tudod v hiszed? Sztem utóbbi, én nem tudom és kétkedem (Interstellar c film, beszélgetés a suliban, azt vajon cenzúra nélkül az USA-ban is letolták? Amilyen természetességgel dobják be a filmben, az több, mint érdekes ...)

 

Igazolták a reinkarnáció létezését. -> ugyanaz a véleményem, lehetséges, bár nem tudom, de a "nemlétezésében" nagyon nem hiszek ...

 

Igazolták, hogy 12 ezer éve világméretű özönvíz volt. -> erről már több dok. film is tett említést, többször felbukkant(nemcsak netes) cikkekben, az utolsó jégkorszak elmúlásával együtt. Ha találnak arra utaló jelet, ami igazolni látszik?

 

Kolumbusznak már első útja előtt volt térképe Amerikáról. -> lehet, a Piri Reis féle térkép mindmáig rejtély ugye, Kristóf utazása meg annyira "szervezett" volt, és annyira a "keresztény európai kultúra" terjedése, gyarapodása, gazdagodása volt a cél, és a következmény is sajnos...

 

A többi nekem is bulvár+, de attól h olyanok is vannak fent, nem biztos h minden kamu.

Előzmény: pk1 (113)
pk1 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 113

Ha már ennyi szó esett róla, belenéztem a szóban forgó portálba. Ilyeneket találtam:

 

Sosem jártak amerikaiak a Holdon.

Ember által készített piramis a Kilimandzsáró.

Igazolták a reinkarnáció létezését.

49 kecskét ölt meg egy csupakabra Mexikóban.

Igazolták, hogy 12 ezer éve világméretű özönvíz volt.

Az Iszlám Állam műholdat bocsátott fel.

Megtalálták a trójai faló maradványait.

A homoszexualitás cukorbetegséget okoz, vagy fordítva

Kolumbusznak már első útja előtt volt térképe Amerikáról.

Mamutbébi született.

Bengáli férfi ikerterhessége.

Háromheréjű férfi.

Egy másik férfibe háromszor csapott villán egyetlen napon.

2. világháborús veterán 69 év után ébredt kómából.

Szűz lány gyermeket vár.

 

Ha ezek a lelkiismeretesen ellenőrzött hírek, akkor mi lehet egy kamuportálon?

Előzmény: w.ullrichfun (112)
w.ullrichfun Creative Commons License 2015.06.08 0 0 112

"A képen látható hajó itt van"  ???

 

Melyik képen? 

A wikipédia szerint nem kamuportálos a hír.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bermuda-h%C3%A1romsz%C3%B6g#cite_note-23

 

Előzmény: Truman Bethurum (108)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 0 0 111

netán te is bevetted?

Előzmény: w.ullrichfun (110)
w.ullrichfun Creative Commons License 2015.06.08 0 0 110

Hm. 5 és fél év egy válaszra? :)

Nem 80, de 90, nem tánti, de hajótest. (?)

 

http://worldnewsdailyreport.com/bermuda-triangle-ship-reappears-90-years-after-going-missing/

 

Előzmény: joy (100)
eguzki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 109

Sejtettem. Köszi az infót.

Előzmény: Truman Bethurum (108)
Truman Bethurum Creative Commons License 2015.06.06 0 0 108
Előzmény: eguzki (107)
eguzki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 107

Biztos sokan olvastatok róla, hogy néhány hete, Kuba partjainál előbukkant az 1925-ben eltűnt SS Cotopaxi nevű szénszállító rozsdás hajóteste.

w.ullrichfun Creative Commons License 2013.05.19 0 0 106
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.05.19 0 0 105

Hát nem is tudom, de ha ott többezer éve tobzódnak a kóbor energiák ...

Vagy valakik használják valamire mindmáig ...

 

http://www.youtube.com/watch?v=VZR_uxDQMK8

 

w.ullrichfun Creative Commons License 2013.05.19 0 0 104

A youtube-on elég aktuális a téma, sok új (egy éven belüli) feltöltés van a nemrég a térségben talált víz alatti romokról (piramisok?) dolgokról. Egy esetleges Atlantis teória is belefér, sokak szerint ott valami rosszul kezelt igen erős energia elszabadulása(is) okozta a katasztrófát ...

http://www.youtube.com/watch?v=0ij3MDUnx-w

 

emem Creative Commons License 2013.05.12 0 0 103

"akik visszatértek de elmondták"

 

elllenőrizhetetlen kitaláció. ezzel az erővel a Sliders is igaz lehetne.

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.12 0 0 102

És az olyanokkal mivan, akik visszatértek de elmondták, hogy az idő nem úgy telt el, mint kéne és belementek valamilyen "elektromágneses ködbe". Ezeket doku-filmekben láttam többnyire. Pl a fél órás utat 2 óra alatt tettte meg, vagy éppen fordítva és belement valamilyen elektormágneses ködbe, ami körbevette az egész repülőt és körülötte fekete felhőszerű képződmény volt. Nagyon hülyén fogalmazva ilyen lyukszerű valamibe ment bele mint a Slidersben van :DD

madajka Creative Commons License 2013.05.11 0 0 101

Azért az elég elszomorító, hogy még ennyi év után is felülnek az emberek a csalásnak, megvezetésnek, hazugságnak. Anélkül, hogy bárki is legalább részletesen utána olvasna, utána járna.

Még úgy is, hogy ezt már néhány értelmes kutató megtette helyettünk. (Erről még később).

Példa: Mary Celeste. Az égvilágon semmi köze nincs a Bermuda- háromszöghöz. A hajót az Azori-szigetek és Portugália között találták meg, útiránya egyébként: New York-Genova. Tessék már kérem a térképre nézni, és megmondani, hogy ennek mi köze van a háromszöghöz? Kétségtelen tény ebben az esetben csupán az, hogy a legénység eltűnésére tényleg nincsen széles körben elfogadott magyarázat. Annyi azonban megállapítható, hogy az eset körülményeinek összekutyulásáért való felelősség egyértelműen megállapítható, mégpedig a vizsgálatot irányító „főmufti” személyében.

Még néhány példa, röviden: Bella (1854); valahol a Sao Roque-foknál tűnt el, ami 2000 mérföldre esik Barbadostól (Barbados a háromszög déli csücske), mégis konzekvensen a háromszöghöz kötik… 1866: Lotta, 1868: Viego, 1884: Miramon. Semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy ezek a hajók egyáltalán léteztek volna…

1925 december: Cotopaxi; na ez is egy olyan eset, hogy az ember a fejét fogja. A legenda „hívői” konzekvensen elfelejtenek beszámolni az eltűnésének idején tomboló viharos tengerről… és ugyanez elmondható még az esetek többségében is. Ennek ellenére a hazug szenzációhajhászok állandóan azzal jönnek, hogy mindegyik eltűnés csodaszép időben történt, lágy, meleg, tavaszi szellő közepette… Holott ennek általában épp az ellenkezője igaz.

1931 október: Stavenger nevű norvég hajó. Ez is egyértelműen nem létező hajó, kitalált történet. Az egyetlen hasonló nevű norvég hajó 1957-ben szenvedett hajótörést a Norvég Hajózási és Navigációs Hivatal tájékoztatása szerint…

1932 április: John and Mary. A „szokásos” gazdátlan hajó. Azt általában elfelejtik hozzátenni, hogy a legénységet a hajó újbóli megtalálása előtt már kimentették a nyilvántartások szerint. Egyébként a motorhelyiségben bekövetkezett robbanás miatt kényszerültek elhagyni a hajót.

1935 augusztus: La Dahama. Szintén „szellemhajó”. És szintén az előző kategória. A legénységet kimentették, mert a hajó süllyedt. Azonban a csendes tenger miatt csak lassan süllyedt el, így kétszer is megtalálták, öt napra rá. Persze ezekről az apró tényekről a Berlitz-hez hasonló csalók konzekvensen elfelejtenek beszámolni.

 

Az is egyértelműen megállapítható, hogy a sok hülyeség és hazugság forrása éppen az említett szerző, ugyanis a későbbi szenzációhajhászok is ugyanazokat a hibákat vétik, mint Berlitz. Például a Carroll A. Deering nevű hajónak a nevét még normálisan leírni sem tudja, és konzekvensen Carol Deeringnek nevezi… Az ilyen és ehhez hasonló hibák aztán a többi fantaszta művében természetesen visszaköszönnek. De még ez a legkisebb baj a művével. Néhány szemelvény:

- Nem nevezi meg a forrásait, hogy ugyan már honnan szedte az adatait. Vagyis a kijelentései semmivel az égvilágon nincsenek alátámasztva. (Pl. lábjegyzetek hiánya).

- Egyszerűen kitalál történeteket, soha nem létezett hajókról. (Nála jelenik meg a Stavenger is; de ilyen például a Rosalie nevű soha nem létezett francia hajó is).

- Tudatosan elferdít valós tényeket. Ilyen a 19. repülőraj rádióforgalmazása. Olyan mondatokat ad a pilóták szájába, amelyek a jegyzőkönyvek tanúsága szerint soha el nem hangoztak. Magyar nyelven is utána lehet olvasni. Így tesz a „szellemhajókkal” is. A történet meséléséből rendszeresen kihagyja a legénység egyébkénti megtalálását.

- Az esetek jó része, amit felhoz, egyáltalán nem köthető a háromszöghöz. Pl. a Gloria Colita (amit szintén hibásan Gloria Colitének nevez) esete a Mexikói-öböl sara… Ezeket még lehetne sorolni szintén. Saját magát járatja le a szerző, amikor könyvének 39-ik oldalán még térképet is közöl az eltűnt hajókról. Ezek közül összesen hét eltűnés esik bele a „tulajdonképpeni” háromszögbe, az összes többi,- hát mit ne mondjak,- elég nagy szórásban van attól… :) De még a rombusz alaktól is kívül esik a többség… Hát hogy hihet ebben a „rejtélyben” ezek után még bárki?

 

A valóban rejtélyes eseteket egy kezemen meg tudom számolni, ami a Bermuda-háromszöget illeti. Ebből máris kiesik a már említett Mary Celeste esete is a nem elhanyagolható földrajzi távolság miatt…

A repülőkre szinte ugyanezek állnak. Elfelejtik megemlíteni a konstrukciós hibákat, a bizonyíthatóan észlelt robbanásokat, a viharos időjárást, a hurrikánokat, a személyzet hibás döntéseit, a technikai hibákat, a jól dokumentált emberi mulasztásokat és figyelmetlenséget az eltűnések időpontjában, no és persze a hamisításokat és a puszta kitalációt… Meg a Golf-áramlatot, meg hogy az esetek többségében későn kezdtek el keresni, menteni (szintén mulasztás).

 

Magyar nyelvű jánlott irodalom a témában:

- John Harris: Nyomtalanul- Hajókatasztrófák,- Gondolat kiadó, Budapest, 1990

- Lawrence David Kusche: A Bermuda- háromszög rejtélye- Megfejtve,- Zrínyi Katonai Kiadó, Budapest, 1979

 Ezek után el lehet olvasni Berlitz könyvét is kiegészítésül, és így megállapítható, hogy az ő írása mennyire színvonaltalan és hazug.

 

 

joy Creative Commons License 2009.11.12 0 0 100

Na, mi van?

Hosszú évek óta se egy nyomtalan repülőeltűnés, se egy szellemhajó fölbukkanás, de még egy nyiszledt üres csónak sincs a bermudában, csak a 80 éves táni?

ghepard Creative Commons License 2008.04.11 0 0 99
Érdekes téma. Én is olvastam róla (persze már régebben). Emlékszem, hogy a legénység eltűnését infrahanggal is magyarázta valaki. Tehát az ember észleli azt a mély és erős hangot és attól röviden mondva a falnak fut, vagyis majdhogynem meghülyül. Mondjuk ha jön felfelé az az óriási metán (vagy milyen) buborék, akkor lehet, hogy valamilyen hangot is ad. Olvastam valahol olyasmit is, hogy egyszer valahol az amerikaiak atombombarobbantást próbálgattak. Ilyenkor szokás több földrengésmérőt is telepíteni a környéken. Az adatokból meglepetésre valami óriási szilárd tárgy (kb 130x600x10-20 km) képe rajzolódott ki a föld kérge alatt. Azt hiszem úgy 120 km mélyen volt a teteje. Ott már az anyag cseppfolyós és az óriási szilárd tárgy jelenléte nagyon relytélyes. Később olvastam a magyarázatot, hogy a tárgy lassan megy lefelé, tehát valamikor feljebb volt, ami azt jelentheti, hogy valami becsapódhatott a Földbe. Ha netán fémből is volna, akkor ez okozhatna mágneses anomáliát.
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.04.09 0 0 98
Én meg nem. :) Persze fantáziálni mindenről lehet...
Előzmény: Jessica Fan (97)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.04.09 0 0 97

Az elektromágneses viharok sem éppen reális bizonyítékok, szerintem...

Abban egyetértek hogy valami extra dolog műkődhet a Bermuda háromszögben.

 

Tippeim(ezek elég bizarak)

 

-ufók vagyis idegen lények felelősek a rejtélyes eltűnésekért. (Sok tudós szerint nem kizárt)

 

-párhuzamos dimenziókapuk(az eltűnt emberek, repülők és hajók egy a miénkkel párhuzamos síkra kerültek, ezért én úgy gondolom hogy emiatt tűnhettek el szőrén szálán, szinte nyomtalanul.)

 

-időjárási anomáliák ( drasztikus erősségűek)

 

utolsó tippem, amiben a legkevésbé hiszek végül is beletartozhat a 3. gondolatba:

-elektromágneses viharok

 

 

Én az első és második elméletet támogatnám.:)

 

 

 

Előzmény: Pusztai Telivér (96)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.03.08 0 0 96

Az elektromágneses anomáliák a modern korban jelentőségteljesek lehetnek, amikor már mindenben elektronika van. Mondjuk 100 évvel ezelőtt nem hiszem, hogy bárkit is megzavart volna ott egy "elektromágneses vihar".

 

Egyébként van egy csoport, amelynek ilyen dolgokkal hivatásuknál fogva és kőkemény anyagi érdekből is foglalkozniuk kell. A biztosítási szakmára gondolok. Én nem tudok arról, hogy ha ma valaki egy hajóra biztosítást köt, akkor extra díjat kellene fiztenie azért, mert a Bermuda-háromszögben fog vele hajózni. Ez talán a leghétköznapibb érv az ellen, hogy ott tényleg valami extra dolog lenne.

Előzmény: Jessica Fan (95)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.03.08 0 0 95

Ahogy, gondolod, én viszont az erős szélt nem teszem felelőssé a legénység eltűnéséért.:)

Én a természetes magyarázatok közül a leginkább azt fogadnám el, hogy a Bermuda háromszögben, mondjuk...kiderülne, erős elektromágneses viharok okozzák a nyomtalan eltűnéseket.

Volt is egy film a TV2-n még két évvel ezelőtt amely ezt a hipotézist mutatta be. A címe: A Bermuda háromszög rejtélye.

Előzmény: Pusztai Telivér (94)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.03.08 0 0 94

A konkrét esetre is vonatkozhat, meg áltálaban is:

 

Tudjuk, hogy az USA déli részét milyen gyakran támadja meg a tenger felől nagy erejű szél. Ez a térség nem olyan nyugodt meteorológiai szempontból. Ez is közrejátszhat a sok balesetben. (Konkrétan lehet, hogy a legénységet a vízbe sodorta egy vihar.) Egyébként én olyan véleményt is hallottam, hogy igazából arányait tekintve nincs is ott olyan sok baleset, tekintve a nagy forgalmat. Ez olyan, minthogy egy időben rossz híre volt Boeingeknek, merthogy sok lezuhant repülő ilyen típusú volt. Persze, mert a legtöbb utasszállító Boeing.

 

 

Előzmény: Jessica Fan (92)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.03.07 0 0 93

"Ezt a konkrét esetet nem ismerem."

 

Mi erről az esetről a véleményed?Nyilatkoznál róla, mert érdekelne?:)

Előzmény: Pusztai Telivér (91)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.03.07 0 0 92

Oké, elismerem hogy éveken át keresték a Titanicot.:)

De a Bermuda háromszögben történő rejtélyeket nem lehet pusztán egy kéz legyintéssel elintézni. Azok a hajók és repülőgépek nyomtalanul eltűntek. A dolgunk az hogy kiderítsük ezen a topikon hogy hogyan és miért? Mi történik a Bermuda háromszögben?

Természetes és természetfeletti magyarázatokat kellene összegyűjtenünk.

HAJRÁ!:))

 

 

 

Előzmény: Pusztai Telivér (91)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.03.07 0 0 91

Ezt a konkrét esetet nem ismerem, de a Titanic azért más. Az egy legenda, a hajóelsüllyedésről mindenkinek az jut eszébe, így jobban az érdeklődés középpontjában volt/van. Volt egy csomó túlélő, és így rekonstruálható volt, hol is süllyedt el. Persze azért így is keresni kellett. Egyébként hány év után is találták meg? :)

 

Ha összekaparsz egy szép nagy summát, nyilván te is nekiállhatsz több kilométeres mélységben kotorászni a sok Magyarországnyi tengerfenéken a koromsötétben. Amennyi idő a Titanic elsüllyedése és megtalálása között eltelt, annyi idő alatt biztos találsz is majd valamit. (Ha egy UFÓ-t, tiéd a világhírnév.) Hajrá! :)

Előzmény: Jessica Fan (88)
23 negedi Creative Commons License 2008.03.07 0 0 90

Igen, erre mondom, hogy nem egyszerű, sőt nagyon is összetett a téma.

Előzmény: Jessica Fan (89)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.03.07 0 0 89
Igen, hallottam róla. És nem furcsa hogy hasonlóan történnek ugyanolyan fura eltűnések mint a Bermuda háromszögben?
Előzmény: 23 negedi (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!