Keresés

Részletes keresés

FaragatlanTomika Creative Commons License 2019.03.04 0 0 2967

 Több társasház többekközött pöttyös terasz társasház is leváltottam még tavaly a  Modiant  KFT-t. Elég sok gubancot okozott ez a képviseleten Mátyás udvarnak gondoljatok csak bele a felszámolásra és arra hogy csak 5 %-ot tudott visszaszerezni a bírósági úton az építettő Szerdahelyi 2002 Kft vel szemben ellentétben például Bíró Andrással aki a kétszeresét kapta annak amit, amennyit befizetett. Szóval ideje lenne eltüntetni onnan ezeket a trógereket’ Annyi milliós kár után....

Ádám892 Creative Commons License 2019.01.30 0 0 2966

A takarítással alapvetően elégedett vagyok, bár a lépcsőházon tényleg nem látszik mindig a heti takarítás. Jó ötletnek tartom a takarítási napok kiírását, így mindenki ellenőrizheti, hogy valóban megfelelően el lett-e végezve a munka. Illetve ehhez kapcsolódóan egy listát, hogy pontosan mikor mit kell takarítani (padló, kukatároló, járda, lépcsőház, liftek...) A karbantartói tevékenység pontosan mit takar? Miért fizetünk "még egy fizetést"?

 

Szerintem sem a legjobb megoldás, hogy azonnal váltsunk le mindenkit. A portásokra is volt panasz korábban, de az elmúlt pár hónapban sokat javult a helyzet (bár van akinek még gyakorolnia kéne a visszaköszönést). Mivel egy fős portát fizetünk annak az egy embernek néha wc-re is menni kell vagy lakók elhívják egy problémához, nem tud folyamatosan a helyén lenni. Velük kapcsolatban inkább az lenne a panaszom, hogy nem nagyon látom, hogy megállítanának embereket és felszólnának az adott lakásba. Nekem még egyszer sem csörögtek fel vagy állították meg vendégemet (még ha először járt is itt).

 

A közös képviselőt illetően több átláthatóságot várnék el a pénzügyekben. Pl. a lift javítási árajánlatoknál egy végösszegnél részletesebb tájékoztatást tartok helyénvalónak (ahogy takarítóknál is pontosabb feladatkör leírását).

coala12 Creative Commons License 2019.01.29 -1 0 2965

Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni a kommentekhez, hogy a ház jelenlegi megtakarítása a liftre befizetett összegekből adódik. Ha ennyi megtakarítása volt a háznak miért kellett a külön befizetés. Ha pedig nem volt megtakarítás,  ilyen rövid idő alatt ennyi pénz nem gyűlik össsze. Erről ennyit.

coala12 Creative Commons License 2019.01.27 -1 0 2964

Valóban most már két takarítói fizetést és egy karbantartóit kapnak. Kérdezem meglátszik ez a házban. A legközelebbi lakógyűlésen újra ez lessz a téma. Mindig kérik a lakók a takarító lecserélését mert elégedetlenek a munkájával. Elkellene menni a lakógyűlésre és meghalgatni a lakók véleményét, akkor nem írná ezt csoda jó véleményt a takarításról. Budapesten nem lehet jobb vállalkozót találni erre a feladatra? Miért nincs a házban kiírva hogy mekyik két napon van a takarítás? Hogy van a szerződésben rögzítve. Kérni fogjuk hogy írják ki hogy mindenki tudjon róla és tudja ellenőrizni. Nem is kell ellenőrizni mert látszik hogy nincs a munka elvégezve rendesen mert Matyi egyedül ennyit nem bír dolgozni. 

Bdédike Creative Commons License 2019.01.27 -1 0 2963

Mikor volt utoljára közgyülésen ha érdekelné a ház dolga akkor oda menne.Akkor tudná,hogy a legutóbbi közgyülésen milyen elégedetlenség volt a takaritással,A végeredmény az lett,hogy azzal védekeztek,hogy kevés a heti egyszeri takaritás ezentúl legyen kettő és dupla pénzért.Időközben elment a karbantartó és azt az állást is Matyi kapta meg.Ibolyának a házban semmijen funkciója nincs mivel a takaritói szerződés is a Matyi nevére szól Ibolya még csak nem is segit Neki.

 

Funny000000 Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2962

Bdédike, sajnos belekeverik az etnikai hovatartozást ami számomra vérlázító, én a két fülemmel halottam hogyan ecsetelik az illetők a takarítók származását, tudtommal a takarítónő is alkalmazott és a párja is. Az, hogy nem tulajdonos nem jelenti azt, hogy nem törődik a ház érdekeivel, szerintem példát vehetne róla egy két tulajdonos mert ősszintén szólva van egypár olyan tulajdonos aki csak a saját önös érdekeit nézi nem pedig a közösségét,pl aki ezt az egészet elindította nem a mi érdekeinket nézi hanem azt, hogy eladja a lakását horribilis áron és tovább áll, neki nem áll érdekében az ami nekünk, viszont a takarítóknak lehet, hogy nincs tulajdonuk de jobban magukénak érzik a házat mit mondjuk ez az illető!!! Az, hogy mit keres a házban, hát itt dolgozik :D  és, hogy hülye az aki odaadja a meghatalmazását neki, akkor én is az vagyok mert én odaadtam neki mert 100%-ig megbízom bennük több tulajdonos társammal együtt, mi nem szeretnénk ha el mennének!!!! Szerintünk rendesen elvégzik a munkájukat az pedig, hogy az itt elő emberek nem képesek vigyázni a rendre és a tisztaságra az nem az ő hibájuk. Coala12 ezt a mondat részedet nem értem "Már három fizetést kapnak a háztól" én erre biztosan rá fogok kérdezni az Orosz Antaltól, hogy mégis milyen 3 fizetést kaphatnak és mennyi az pontosan. Tudtommal több éve megvannak elégedve a takarítók munkájával évek óta egyetlen egy közgyűlésen sem esett szó a leváltásukról!! Nem értem emberek azt hiszük, hogy ha leváltjuk a mostani képviselettett akkor jobb lesz ?! Kérdem én mivel lenne jobb ?? Azzal, hogy még magasabb közös költséget és még több célbefizetések lennének, most kezd a ház anyagi helyzete "javulni" ha lehet ezt mondatni az elmúlt évekhez képest. Emberek a nincsből nem lehet várat építeni ezt értsük már meg. 

Előzmény: Bdédike (2961)
Bdédike Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2961

Szerintem is teljesen felesleges faji kérdést belekeverni a rosszul végzet munkavégzésbe.Nekem teljesen mindegy milyen a bőrszine a munkavégzőnek,lila is lehet,az a lényeg hogy végzi a munkáját.Tudtommal a mostani munkavégző nem is etnikai csoport tagja csak az élettársa az,aki a meghatalmazásokat gyüjti.Egyáltalán mit keres a házban.Nem tulajdonos,nem lakó és nem alkalmazott.

 

coala12 Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2960

Ha megengedik én is hozzászólnék a legutóbbi kommenthez. Évek óta kérik a lakók a takarítók lecserélését, semmi nem történt és még mindig erről folyik a vita. Már három fizetést kapnak a háztól még sem változott semmi, a ház előtti járda nincs takarítva soha a ház el van piszkolódva és még jobban el lessz. Nem kellene a barátságot összekeverni, a ház érdekeivel, és biztos vagyok benne hogy a takarító személyzetnek vagy a hozzá tartozójának semmi keresni valója a lakógyűlésen. Nem laknak a házban, nem tulajdonosok. Csak gratulálni tudok annak aki meghatalmazást ad neki. A közös képviselet nem a ház érdekeit képviseli évek óta, ami a közgyűlésen elhatározásra kerül az nincs megcsinálva, mindenképpen le kell válltani, ettől bárki jobb lenne és megszabadulna a ház a slendrián munkavégzőktől amiért a ház sok pénzt kiifizet. 

penumbra1984 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 2959

Szeretnék hozzászólni ehhez a hirtelen kialakult helyzethez, mivel engem is megállítottak a takarítók meghatalmazásért, illetve vázolták a helyzetet, amiről én semmit se tudtam egészen addig, amíg nem mondták el.

Egyelőre még nem hívtam fel ezzel kapcsolatban az Orosz Antalt, hogy most ő mit tud a kialakult helyzetről. Az álláspontom az alábbiakban olvasható, legalábbis azok alapján amit eddig tudok:

 

1. A takarítók eltávolítása származás, bőrszín, etnikai hovatartozás, stb miatt TELJESSÉGGEL ELFOGADHATATLAN ÉS FELHÁBORÍTÓ, akkor is, ha esetleg a munkájukkal kapcsolatos indokra próbálják ráfogni, mert szerintem alapvetően nincs kifogásolni való a munkájukkal kapcsolatban. Annál inkább lehetne kifogást emelni néhány lakó köztisztasághoz való hozzáállása kapcsán. Nem tudom milyen személyes ellentét vezetett oda, hogy aláírásokat gyűjtögetnek meg szítják a hangulatot egyesek mások eltávolítása/leváltása ellen, de ez rettenetesen kisstílű, alávaló dolog. Továbbá már úgy tudom, hogy nem is laknak a házban a takarítók.

 

2. A közös képviselettel kapcsolatos kifogások: alapvetően olyan kifogásom nekem nincs, amely leváltásért kiáltana. Nem mondom, hogy nincsenek észrevételeim, de leváltani ettől még nem kell. Aki azt képzeli, hogy akármi problémára az egyetlen megoldás a házkezelő cég leváltása, az téved. Korábban laktam ilyen társasházban, mire megmelegedett az egyik és képbe került a ház helyzetével, a lakóközösség már cserélte a következőre. Így nem lehet csodát várni.

 

3. Az airbnb megtiltását meg kell fontolni, de előfordul, hogy én is éjjel érkezek haza külföldről és végighúzom a bőröndöt. Meg valószínűleg más is előfordul, hogy végighúzza a bőröndöt. Ez egy belvárosi társasház, nem lehet lábujjhegyen járni. Egyébiránt az airbnb mennyiben érinti a társasházat? Vannak ténylegesen ilyen célra kiadott lakások, vagy csak egyszer valaki végighúzott egy bőröndöt éjjel a folyosón?

 

István

Funny000000 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 2958

Kedves Ádám. Én a takarítókat támogatom, azért gyűjtik a meghatalmazásokat mert ez a rendkívüli közgyűlés leginkább ellenük szól!! Én a kezdetektől a házban lakom  én és a többi régebbi tulajdonos társam tudjuk, hogy milyen volt a ház régen.A takarítókra mindig mindenben lehetett és lehet számítani, én és sokk más tulajdonos társam  nagyon nem szeretnénk ha leváltanák őket, Van a házban egy illető aki  elszeretné őket távolítani a házból, engem is megkerestek hozzá teszem nem egyszer, első körben olyan aláírásgyűjtés volt még a nyáron, hogy váltsuk le a takarítókat és a közös képviseletet, ezt ugye nagyon sokan visszautasították épp  a takarítók miatt. Most már olyan papírral járták körbe a házat, hogy csak az Orosz Antalt küldenék el de a takarítók maradnának ( engem már ezzel a papírral nem kerestek meg mert tudták, hogy úgysem írnám alá), beszéltem több tulajdonossal akiket meg kerestek és elutasították olyannal is beszéltem aki aláírta de megbánta, ez a úriember aki kezdeményezte a leváltást több tulajdonos társunknak ócsárolta a takarítókat, én személy szerint halódtam is, hogy a kedves portásaink, hogyan beszélnek ezzel az emberrel a takarítók származásáról, rasszista kijelentéseket obszcén szavakat használva. Én jeleztem ezt az illetékesek felé. Van egy öreg hölgy is a nevét sajnos nem tudom, de ő is a takarítók ellen van ő az idősebb portással szokott erről beszélni. Én szorgalmaznám a portások leváltását, az öreg úr nagyon sokszor elhagyja a helyét, többen a 6. emeleten szokták látni amikor valakinek a lakásába be megy és valamikor 30-40 percig is bent vagy, meg kérdezném ilyenkor ki van a portán? ilyenkor ki nézi, hogy kijön be? Munkaidejébe amikor a portán kellene ülnie, mit keres fent a 6.-on egy lakásban?? A másik két portással is ugyan ez a gond eljárkálnak itt hadjak a portát, még nyáron az egyiket a lidlinél láttam és ő volt akkor itt a portán. Az Orosz Antalról csak annyit mondanék, hogy én megvagyok vele is elégedve én őt sem szeretném ha leváltanánk. 

Előzmény: Ádám892 (2957)
Ádám892 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 2957

Sziasztok,

 

Azt tudja valaki, hogy a takarítók miért gyűjtögetik a szavazati meghatalmazásokat a közgyűlésre?

A jelenlegi közös képviselet leváltása esetén van alternatív ötlet ami biztosan jobb?

 

Sunshine***** Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2956

Kedves Lakók, Tulajdonosok!  Valóban jó lenne ha használnánk ezt az oldalt hogy megbeszéljük a házzal kapcsolatos problémákat,vagy senkit nem érdekel mi lessz a házzal és hogy mennek a dolgok? 

Magdi Binderné Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2955

Jó lenne ha ez a fórum végre müködne.Itt tudnánk megbeszélni a ház közös dolgait.Most például rendkivüli közgyülés lesz összehívva.Az üzemeltető KFT leváltásáról,az alapitó okirat módositásáról akarunk dönteni,Az üzemeltető KFT munkáját ugy gondolom nem kell senkinek sem bemutatni.Az alapitó okirat ot szükséges lenne módositani a helyiségek funkció megváltoztatásával kapcsolatban illetve a lakások egy éjjszakai kiadását is meg kellene gátolni mielőtt még ellepnék a házat az éjjszaka gurulós bőröndökkel jövő mennő emberek és az itt bulizó külföldiek.

 

garazsadmin (X) 2018.02.24 0 0 2954

Szeretne kihozni minél többet garázsából, tárolójából? Hirdessen nálunk ingyenesen (bérbeadásra vagy értékesítésre)! Oldalunkon  garázsát, tárolóját befektetőként is keresik! www.garazs.com  

FaragatlanTomika Creative Commons License 2017.12.09 0 0 2953

Jó hir, hogy a Pottyos Terasz lakopark mar megszabadult a Modiant kft töl!

Hurra!

mimyke Creative Commons License 2017.07.31 0 0 2952

Sziasztok! 

 

Egy olyan szolgáltatást szeretnék ajánlani, amellyel már évi 9000 Ft-tól biztosíthatod ingóságaidat teljes körűen.  Amennyiben érdekel az ajánlat keress meg egy díjmentes tájékoztatóért.  

Email: brigitta.grill@outlook.hu

300CE24 Creative Commons License 2017.01.28 0 0 2951

Sziaszok!

Eladó teremgerázs helyet vásárolnék a -2 szinten, akinek van eladó, kérem keressen meg

erik.orgovan@gmail.com

Köszönöm

FaragatlanTomika Creative Commons License 2016.12.02 0 0 2950

:)

illgabor Creative Commons License 2016.12.01 0 0 2949

sziasztok,

 

a segítségeteket szeretném kérni. A társasházban több lakást árulnak, olvasgattam a fórumot ami elég negatív képet festett az üzemeltetőről. Néhány helyen láttam vakolat és egyéb szerkezeti hibákat - repedések a falon, ázások, felfagyott kerámia lap, beragadt ajtók, leomló vakolat. - 

 

Nektek mi a tapasztalatotok a ház kivitelezésével és működtetésével kapcsolatban? 

 

 

klacii Creative Commons License 2016.09.27 0 0 2948

Nem tudom milyen tapasztalataid vannak Imre, két fajta adós/szemlélet van... De legyen igazad, akkor én szerencsés vagyok az eddigi lakásmegtekintési tapasztalataim alapján, ami az általad említett százalékot illeti... Ez biztos az eddig általad vásárolt ingatlanoknál így volt :D Tovább ne offoljuk tovább a fórumot.üdv

Előzmény: emerico2004 (2947)
emerico2004 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 2947

megtekinteni ? :D :D ugye viccelsz ki mutatná meg ? ha az adós nem akarja senki nem mehet be míg az ő tulajdona..... az ilyen lakásokat 90% ban vakon vagy kénytelen megvenni.... 

Előzmény: klacii (2946)
klacii Creative Commons License 2016.09.25 0 1 2946

Nyilván nem tudhatod az árban én mit sejtek, de az reálisan látható ezek a piaci ár alatt, de nem ötöd áron találnak gazdát. Ez nem csak egyedül neked van meg.... :) De az eredeti kérdésemre választ nem kaptam tőled sem, valamiért még te sem tudtad megtekinteni a lakást... sok sikert

Előzmény: emerico2004 (2945)
emerico2004 Creative Commons License 2016.09.25 0 0 2945

csak annyit mondok hogy oda sokkal több pénz kell mint sejtenéd......nyilván én is benne leszek...

Előzmény: klacii (2944)
klacii Creative Commons License 2016.09.23 0 0 2944

De azt :) Miért kérdezed? Talán Te is? :) Vagy tudsz valami infot? 

Előzmény: emerico2004 (2943)
emerico2004 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2943

csak nem épp a 16-os lakást szeretnéd megvenni ? valamiért ? :D

Előzmény: klacii (2942)
klacii Creative Commons License 2016.09.20 0 1 2942

Sziasztok! Olvasgattam egy keveset itt a fórumban a társasházról. Egy földszinti lakás vásárlását tervezem. A többek által is említett "bajos" lakók is ott laknak még? És ha jól sejtem az egyik csapat a földszint 15-ös lakásban? Mernétek jó szívvel ajánlani a vásárlást itt?

FaragatlanTomika Creative Commons License 2016.09.03 0 0 2941

Megdöbbenve olvasom, itt a Londoni Magyarok Facebookos foruman, hogy T. tibor próbalja eladni már ott is földszinti lakásat.

eleg nagy lehet a baj, hogy ha már abban bizik, hogy majd valaki megveszi kintröl.

Az meg egyenesen vicces, hogy  250.000,-ft ért szerinte igen konnyeden kiadható? Akkor miért nem teszimezt o mg. Esetleg tudja ugy ertekesiteni hogy biztosite menrt aki hosszabb tavra anyiert kiveszi? Szerzodessel? Naugye. hat nem hittem volna, hogy mégegyszer kozom lesz a Mátyás Udvarhoz, de ha már itt Angliaban Is a Máttyas Udvarról kell olvasnom.Egyébkent ezt kommentaltam a facebookos londoni hirdetése alá:

 

"Csak nem a Mátyás Udvar Társasház gangos & visszhangos lakásától szabadulna ? Eleg nagy lehet a baj, ha már Londonban lakókra próbalja az ember rásózni... Tudom, abban a reményben, hogy itt van pénz, vásárlóerö. Na de kérem, biztos olvasta, hogy még a "gyere haza programot" is törölte Fideszes korményotok, mert alig sikerült pár tucat embert hazahívnia, miközben ezerszer annyi jött addig ki. Persze sok sikert. Ám nem érem, hogy miért kell egy hajléktalan menhelyekkel és iszakos Teleki teri piac mentén egy ilyen lakást igy felspécízni. Akinek ilyen lakás kell, az nem vesz a putriban lakást. az ára még élképesztöen magas. Aki egy picit is jobban körbenéz a piacon... Persze hirdetni lehet. Örökké...."

Amber3 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 2940

Igen, itt jó lenne egyeztetni a ház dolgairól. Csak azért is, hogy pl egy lakógyűlésen egyetértésben tudjunk nyomni egy témát Antalnak, mert ha egyenként írunk neki, pont lexarja. Ilyen lenne pl a 7.emeleti beázott folyosó javítása/festése. Több alkalommal jeleztem neki, de semmi...

Sunshine***** Creative Commons License 2016.07.19 0 0 2939

Én is szeretnék erről részleteket hallani. Jó lenne ha többen kommunikálnánk és gyakrabban a problémákról.

Amber3 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 2938

Hogy érted, hogy hivatalos szerv felé van irányítva az ügy? Melyik szerv felé és van-e már eredmény? Mert a kk az úgy xar, ahogy van. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!