Keresés

Részletes keresés

Ebyk Creative Commons License 2019.04.02 0 0 3

Tisztelt fórumozók!

SOS! Segítségre van szükségem, mégpedig a lehető legrövidebb időn belül. 2005-ben bedőlt ingatlanos hitelről van szó. Akkor a létező összes számla ellen incassót bocsájtott ki a vh. Azt követően a bért folyamatosan terheli, mind a mai napig.

Utolsó végrehajtási cselekmény 2009-ben történt (meghiúsult árverés), ezt 2018-ban érkezett megkeresés, hogy új értéken,nevezetesen 5 millió Ft értében határozták meg az ingatlan értékét. Elkövettem a hibát, hogy nem fellebbeztem meg.

Azóta kiírták az árverést, én végrehajtási kifogást nyújtottam be, alacsony érték, ill elévülés tárgyában. Az árverést lefolytatták, a végrehajtást kérő vette meg.

A kifogásra min ez idáig érdembeli válasz a bíróságról nem érkezett.

Van valami lehetőség, hogy az árverés ne emelkedjen jogerőre? Van esély arra, hogy a bíróság számomra kedvező határozatot hoz?

 

Mielőbbi szíves válaszotokat előre is megköszönve

kígyószisz Creative Commons License 2018.03.15 0 0 2

Ezt még kiegészíteném: ha a főkövetelést a hitelező jogutódjának teljesen kifizeted, a cég pedig jelzi a végrehajtónak, hogy megszűnt a követelése, attól még a végrehajtó folytathatja a végrehajtást a költségek tekintetében. 

Ezért javaslom, hogy egyezz meg a végrehajtóval is, nála is lehet részletekben fizetni, ő is engedélyezhet ilyesmit, ha jól emlékszem, max. 6 hónapra.

Ha két végrehajtási ügy indult, a végrehajtó nagy valószínűséggel azonos személy (az adós lakhelye szerint osztják a végrehajtási ügyeket), de ez attól még két külön ügy.  

Előzmény: kígyószisz (1)
kígyószisz Creative Commons License 2018.03.15 0 0 1

Ha az első ügy is végrehajtásra került anno, még mielőtt megállapodtál a hitelezővel (illetve a faktoring céggel, mindegy), akkor a végrehajtónak jogosan jár a végrehajtási munkadíj, költség.

Ennek összege egyébként rajta van a végrehajtási lapon, amit nyilván megkaptál, amikor indult a végrehajtás.

Ha jól értem, te a főkövetelés kérdésében kötöttél megállapodást a hitelező jogutódjával, holott egy végrehajtási eljárásban nemcsak a főkövetelés összegét, hanem az összes költséget ki kell fizetni, csak akkor zárja le a végrehajtó az ügyet.    

Előzmény: kpeter88 (-)
Vajk Creative Commons License 2018.03.15 0 0 0

A AFS-sel megállapodott ügyben ki indította el a végrehajtást?

Kérdi ki Fodortól azt a doksit, ami alapján ő eljár a másik ügyben is és meglátod a jogalapot, hogy miért ügyködik.

Előzmény: kpeter88 (-)
kpeter88 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 topiknyitó

Remélem tud valaki segíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!