Keresés

Részletes keresés

ioci6 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 1143
ioci6 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 1142

Valaki emlékszik még erre a topikra???

Igdornatus Creative Commons License 2015.01.28 0 0 1141

Hát sajnos kicsit később, de olvastam a kisregényedet, köszönök minden választ is :) , valóban igen szelektív memóriám van és be kel valljam, hogy életemben egyetlenegy könyvet sem olvastam még úja, csak bizonyos részeket és teljesen tisztában vagyok azzal, hogy gigantikus szakadékaim vannak dolgokban, hiába a legtöbb könyvet ha rendesem olvasok akkor az átlagnál jobban emlékszek részletekre, de l engem egy HP lapozgatásnál döbbentett meg, hogy a HP 2. részében van egy szerelmes vers, kicsit kis súllyal, kínos kis rész, de én pl átsiklottam rajta (vagy tudjam be annak, hogy akkor nem olvastam 'rendesen'? :P )

 

Tényleg belegondolva a legtöbb témát, igen, felemlítik a könyvben csak, hát nem feltétlen logikus köntösben számomra, mindazonáltal köszi; a Kuithan sziklás részt újra fogom olvasni :)

 

Én egyszer repültem életemben, volt amikor én is vezettem a gépet, kis 2 személyeset, hát igen sejtem, hogy miért ráz ki, de teljesen más szerintem amikor kicsit jobban megérted, hogy az miért megy gy, engem inkább kisgyerekes kíváncsiság fogott el :) , ezúton szerinte félelmetes, hogy a kis szuicid hajlamú gyerekek milyen 'őrangyalokkal' rendelkeznek, volt szerencsém vigyázni rájuk, hát szerintem az ember is kicsit macskához hasonló csak gyerekként elveszti 6 életét + a túsztárgyalókat frankón makacs kisgyerekekkel képeztetném akik felmásztak egy mászókára ahonnan legalább 5 féleképpen csontot törhetnek vagy rosszabb történhet ha nem jól jön ki a lépés.

 

Hát hajrá, újságírótól, legalább elvárok egy kisregényt :) + legalább Te gondolom ha vetted a fáradtságot, pontosan informálódni, gondolom nem egy ZS kategóriás napilapnál fogsz kikötni, és bármilyen, BÁRMILYEN nemű írásodat szívesen olvasom :) ha kirakod ide, vagy e-mailt dobsz róla (lukacs.dmks '@' gmail.com-ra),

kíváncsi vagyok a fiatal nemzedék (újság)íróira :)

paskat2 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 1140

Az hogy Bombadil Toma jobban kidolgozott karakter mint Tenga  igaz, de ez csak azért van, mert a szerzőnek több ideje jutott rá. Viszont tartom magam ahhoz, hogy egyformán kilógnak a saját történetükből.

 

Előzmény: gamling63 (1139)
gamling63 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 1139

Ígértem egy hosszabb hozzászólást az elhangzottakhoz, kis késéssel ugyan de jelentkezem. Mielőtt valamiről véleményt nyilvánítok szeretek alaposan utánajárni a dolgoknak ( mégiscsak újságírónak készülök, vagy mi a szösz :) és mivel lassan 2 éve olvastam a 4. könyvet ezért újra elolvastam, hogy 100%-ig képben legyek. Ehhez viszont kellett egy kis idő.

    Kezdem Tengával: Én is kicsit furcsának találtam a szerepét, de ha belegondoltak messze nem az egyetlen ilyen a történetben, ami csak úgy oldalkitöltésnek tűnhet, vagy kidolgozatlan ötletnek. Ott van Brom szavai, amiket Eragon nem használ később vagy a Menoa fa kérése. ( emlékszem anno nagyon sokat találgattuk mi lehet, aztán egyszerűen semmi nem lett belőle. Pont ezért nem is hasonlítanám Bombadil Tomához, legfeljebb mint nagy hatalmú  remete lehet hasonló, ugyanakkor Toma jól kidolgozott karakter, ( ha más nem a külön róla szóló könyvben ) nem csak úgy leng a történet vázán.

    A repülős részt igyekeztem kikeresni, jól emlékszel fél tucat lábat zuhan ami nagyjából 2 méter. Viszont Eragont nem az zavarja meg, hanem, hogy utána 20 lábat emelkedik is rögtön, ami azért lehet zavaró ( személy szerint ki nem állhatom a repülést, minden apró léghullámra összerezzenek,így tökéletesen megértem )

    Kedvenc részem a 3. könyv, talán már írtam, hogy az szerintem zseniális. A 4. könyvből azt a részt említeném amikor kiderítik hol van Khutian sziklája. Első olvasásról nem is emlékeztem, hogy ilyen jól megírt rész volt. Kicsit jobban belegondolva a helyzetbe thrillerien hátborzongató ahogy mindenki elfelejti a nevet, Eragon helyében én eléggé megzavarodtam volna. Persze ott volt Saphira aki ugyanúgy emlékezett így tudta, hogy nem őrült, de akkor is.

  Hogy ajánlanám-e gyereknek? Távoli kérdés, nem igazán tudok belegondolni. Bár szerintem ha érdeklődik a fantasy könyvek iránt akkor igen, talán könnyebb ezen keresztül megbarátkozni a műfajjal mint a Gyűrűk Ura szövevényes világán keresztül. Mindenképpen előbb ajánlanám mint a manapság népszerű "young adult" tinifantasykat ( nem előítélet, olvastam párat ) 

  Nem tudom mennyire tudatos Igdornatus, de gyakorlatilag amit a mágusokról mondasz, azt Galbatorix is elmondja nagyjából a könyvben. Nagyrészt egyetértek, ahogy nyilván Paolini álláspontja is ez, hiszen Nasuada is megpróbálja megszabályozni a mágusokat. 

  Gonosz-e Galbatorix? Gonosznak gondolják-e? Önkényes sorozás? Durza és társai? Yazuack? ( még az első könyvből ). Persze maradt a monarchikus berendezkedés, de azért sokat javult a helyzet. Hogy mit hozhat a jövő? A mágusok és lovasok hiányában elindulhat az általad említett fejlődés. A faji konfliktusok már bonyolultabb kérdés, nem hiszem, hogy az urgalok felvétele a lovasok közé megoldaná a kérdést.

   Szándékosan a végére hagytam a fórum mint közösség kérdést, hiszen nem annyira vág témába, viszont nekem is fontos. Számomra nagyon értékesek voltak azok a kapcsolatok amiket itt, ezen a fórumon kialakítottam. Igazad van persze, a személyes kapcsolat persze mélyebb és értékesebb ennél, ugyanakkor ahogy írod, az ember jobban kifejezi magát egy interfacen keresztül, ahol lényegében akárki lehet, tudatosan variálhatja a személyiségjegyeit. Ezek a tapasztalatok nagy része számomra innen származik. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy bárkit megvezettem a személyiségemmel kapcsolatban, a hozzászólásaimban alapvető személyiségemet tükrözik. 

Jellemfejlődés? Persze  érzékelhető igdornatus, de én mindig is azt az intelligenciát láttam a hozzászólásaidban amit a mostanában írtakban is. Saját hozzászólásaimon nem igazán látszik jellemfejlődés, én ugyanez az enyhén arrogáns p*cs voltam 3-4 éve is. Viszont a kettő között azért nagyjából felnőttem, valszeg sokat változtam. ( igen, korábbi kommenteknél tudatosan tettem múlt időbe a sulival kapcsolatos élményeimet, ha még valaki emlékszik, ez egyike volt a kevés tudatos ferdítésnek, de szerintem azért érezhető volt hogy iskolás voltam/ vagyok ) 

Elnézést a kisregényért, mindig ilyen terjengősen fejezem ki a gondolataimat. :)

 

paskat2 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1138

Ebben egy kicsit igazad van. A "gond" az, hogy az itt irkalo arcok rendre ottvannak a "regebbi" konyvekrol szolo forumokon is. Ezert tunnek fel ennyire a hasonlosagok.

 

Teny, hogy akar KorongVilag, akar HP tortenetet olvastam, sosem jutott eszembe kozben a GYU. Az Eragon kozben ez neha elofordul.

 

Persze ez egy kicsit fitoktatas is a reszunkrol, hogy milyen jol ismerjuk ezeket a vilagokat. :--)

 

 

 

 

Előzmény: Annohour (1136)
paskat2 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1137

Azert az erosen nem mindegy, hogy a mi szakembereink rosszak, vagy penz hiany miatt csinalnak valamit rosszul.

 

Előzmény: Igdornatus (1135)
Annohour Creative Commons License 2014.12.27 0 0 1136

Sziasztok! Elolvasgattam itt a megjegyzéseiteket, és arra jutottam, hogy szerintem (itt) nem sokat számít, mennyire eredeti a történet. Engem igazából a hagulata fogott meg. Mert lássuk be, Paolini azért megalkotott egy világot, ami talán hasonlít Tolkien-éhoz, de nem annyira, hogy ne legyen egyedülálló. A szereplők nagy része is jól van kitalálva, és szerethetők. Szerintem ez a legfontosabb egy könyvben. Sőt minden történetben.

 

A film pedig tényleg rossz lett, nem is csoda, hogy nem készült folytatása. Egyszerűen csak nem adja vissza a könyv világát. (Se semmi mást a könyvből.)

Igdornatus Creative Commons License 2014.12.27 0 0 1135

Én tudtam róla, szerintem évtizedekre levonták azt a tanulságot hogy itt ne forgassanak, bár a die hard xyz edik részét is részben itt forgatták szóval valszeg inkább a pénz hiányozhatott de az szerintem egy harakiri hogy a főszereplő haja színét sem a szeme színét nem sikerült eltalálni helyette lett egy szép szőkefiú.... na kösz és nem vagyok egy jelmeztervező, cosplayt se csináltam de asszem egy hegyes fület meg tudnék csinálni egy tündének, ill a vardeneket a film valami bennszülött törzs szintjén ábrázolta ami azért enyhén szólva sem igaz a könyv alapján és a film valami egyfrontvonalas harcot mutat be ami szintén nem passzol a könyvvel....

Dana2611 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 1134

Hello

 

Én tudtam , bár a film anyira nem tetszik

paskat2 Creative Commons License 2014.12.24 0 0 1133

Hello!

Ti tudtátok, hogy a filmet Magyar országon forgatták? Engem egy kicsit meglepett.

 

 

paskat2 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 1132

Ez csak gonoszkodás részemről, de nem biztos.

A HP-7 2007 áprilisában jelent meg, míg az Eragon-3 2008 augusztusában. És a 4-et csak utána kezdte el írni. Nem tudom Paolini mikor találta ezt ki, de hogy JKR már az elejétől tartogatta ezt a csavart, abban biztos vagyok, hiszen DD túl okos ahhoz, hogy ekkorát tévedjen. (már az első részben elhangzik, hogy feltétel nélkül megbízik Piton-ban)

 

Természetesen nem vonom kétségbe azt, hogy Paolini ezt magától találta ki. Nem is értem, hogy miről jutott eszembe annakidején.

 

Igazából engen nem is zavar. Roran történetének túl lihegése-nyújtása például jobban zavart.  Hogy őszinte legyek, a negyedik részt úgy olvastam, hogy a Roran-os részeket átlapoztam, és csak mikor már tudtam a sztori végét, akkor olvastam el.

(mondjuk a sztori vége a könyv vége előtt 100 oldallal van, de ezt már oly sokan elmondtuk)

 

 

Előzmény: gamling63 (1131)
gamling63 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 1131

Nos ez egy érdekes kérdés. Persze van hasonlóság a két eset között, de azért teljesen egyformának nem nevezném. Ráadásul a két könyv között nem is telt el olyan sok idő, lehet Paolini előbb kitalálta a befejezésnek ezt a részét és nem a HP volt rá hatással.
Ez persze nem változtat azon, hogy Paolini nevetségesen sok dolgot lopott össze innen-onnan, de talán ebben a konkrét esetben nem erről van szó.

Előzmény: paskat2 (1129)
Igdornatus Creative Commons License 2014.12.07 0 0 1130

Igen, szerintem is bosszantóan sok utánérzést hagyott, pl a törpéknél az a vasököl, vagy mi aminek a val kezdődő törpe neve volt az speciel egy beépített boxer volt, a nalgask vagy mi, ami ilyen mogyoróolajból vagy ilyesmiből készült az meg egy labelló adott kori leírása. Igen sok az ilyen, de ha nem is akaratosan, de amikor elkezdte írni fiatal volt még, lehet hogy akaratlanul is a fiatal írót ért hatások vagy mik ihlették ezeket, a tudtán kívül. Ugyanakkor azt is mutatja, hogy egy eredetiséget sok szempontból nélkülöző könyv is lehet szórakoztató, illetve, hogy mostmár sok olyan olvasó van aki a nagy klasszikusokat nem olvasta, és csak azt mondogatja, hogy hú milyen nagy ötletei vannak az írónak... pedig sokszor Tolkie, vagy esetleg Asimov jobban átfogóbban levezette, megtárgyalta a témát.

paskat2 Creative Commons License 2014.12.04 0 0 1129

>>Sokan kritizálták Paolinit, hogy könyvében sok az utánérzés egyéb híres könyvre.

 

Most jöttem rá, hogy Murtagh változását sem Paolini találta ki, hiszen a HP-ben ott van Piton, aki ugyanezt teszi. :--(

 

 

Előzmény: paskat2 (1126)
gamling63 Creative Commons License 2014.12.03 0 0 1128

Hú, de rég látogattam utoljára ezt a fórumot. Örülök, hogy ha nem is sok minden, de valami élet zajlott itt ezalatt. Öröm látni hogy néhány régi arc még mindig itt van. Ha lesz egy kis időm hosszabban kifejtem gondolataimat az elhangzottakról, előre talán annyit, hogy kifejezetten érdekes az elmélet  a mágusok szerepéről a társadalomban.

Igdornatus Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1127

Igen amikor Sahira ivott a roppant aranyos és volt :)

 

Igazából megdöntöttek egy abszolút monarchiát, azért hogy egy másikat rakjanak a helyére. és igen lehet jönni azzal, hogy így meg úgy jobb és kész, nem vitatom igaz a varden kormányzat jobb, körültekintőbb külpolitikát folytatott, bár igazából az a furcsa hogy nagyon senki se volt demokráciapárti, ahogy én emlékszem, szóval ilyen szempontból eltekintve a történeti köntöstől, egy roppant egyszerű korszak, ugyanis uralkodók csatázgatnak területekért :)

Amúgy szerintem a mágia megadja a báját a ciklusnak, de szerintem majdnem szükségszerűen halálraítéli a fejődést, ugyanis pl a mi történelmünkben az egyik eső dolgok közé tartozott a szövőgép, szerintem egyszerűen ne jönne létre olyan kényszer ami a fejlődést jelenős mértékben eltolná egy pozitív irányba.

És ha ki is alakul ilyen törekvés, a mágusok egy része kérdéses hogy hogyan fog viselkedni, kétségtelen hogy egyesek a hatalmi, társadalmi pozíciójukat éreznék veszélyben és ragaszkodnának a régi rendszerhez, 'de ki őrzi a őrzőket?' a Lovasok bukása is egy ilyen régi konzervatizmushoz kötődött látszódik hogy az emberi hibák ismétlik önmagukat, szóval a mágusok egyfajta káros hatású dzsentrikként vetnék vissza a társadalmat ez szerintem pedig polgárháborúhoz vezetne amit valószínűleg a mágusok nyernének, de minden csak idő kérdése:

"...de ne felejtse el, hogy nekünk elég ha egyszer szerencsénk lesz. Önnek viszont mindig szerencséje kell hogy legyen."

(http://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/2013/04/09/margaret_thatcher_a_pokolba_kerult)

És ami még továbbgondolandó, hogy a fajok vajon mennyire egységes jövőképpel rendelkeznek majd, ugyanis ha csak Lovasok rétege marad összekötőnek, akkor meglehet hogy a polgárháború időben és térben is széttagolódik a birodalmakban és ha csak egyszer is átfedés van, az bizony könnyen összfaji konfliktusba ütközhet.... ehet, hogy elég anarchista, de attól még egy jövőkép Alagaesiának.

És igazából Galbatorix birodalmában nem tartották őt gonosz embernek, nekik megfelelt ez a rend.

paskat2 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 1126

Én már öreg ember vagyok, nehéz nekem új dolgokat mondani.

 

Viszont tetszett az a mondat(talán Angela mondta), hogy "Az a baj a jóslattal, hogy megmondja mi lesz a jövő, de nem mondja meg, melyik út visz oda." Évszázados dilemma megfogalmazása egy ütős mondatban.

 

Másik kedvencem, hogy Murtagh neve megváltozik a szerelemtől, és ez Galbatorix-nak nem tünik fel. Ez számomra azt a reményt jelképezi, hogy akár milyen hatalmas diktátor is valaki, elbizakodottságában előbb utóbb hibázik, és akkor legyőzhetővé válik.

 

Tetszik, hogy Eragon a végső küzdelemben Galbatorix fejében saját büneivel támad vissza, és ezzel győz végül, bár emlékeztet Lady Machbeth történetére.

 

És a nagy kedvencem amikor Saphira először iszik sört, és kidöl tőle. Amikor azt olvastam, hogy másnap Eragon kérdezi, hogy nem sérült-e meg valaki, az volt a válasz, hogy csak azok a törpék, akik úgy nevettek, hogy leestek a székről, akkor én is majdnem leestem.  :--) 

 

 

Előzmény: Igdornatus (1125)
Igdornatus Creative Commons License 2014.11.24 0 0 1125

Jó vehetjük így is, de ugyanakkor inkább ne süllyedjünk bele a tudattalan, mennyiségi olvasásba. Inkább értse, hámozgassa az ember a könyveket amiket olvas. Lehet, hogy belekötünk, de pár nagyobb egységen kívül azért nem mind ugyanazokat a részeket szúrtuk ki, illetve ha volt is átfedés, teljesen ugyanúgy senki se gondolkodott talán.
Márpedig szerintem ez fontos. Eléggé.

Ugyanis itt ha nem is személyes emberi kapcsolatokat hoztak/tunk létre, és ugyanakkor még értékesebb lenne ha az emberek személyes hátterét is ismernénk. Lényegesen összefogóbb emberi típusokat szemszögeket lehetett volna kivenni, megfigyelni. Ugyanakkor bár az internet összeköt de azért mégiscsak elidegenít, mert általában egyedül ülsz a gépnél. De furamód így a embereknek könnyebb kifejezniük magukat, vállalniuk a véleményüket egy ilyen interfészen keresztül.

Itt kérnék elnézést, ha bárkit bármikor megsértettem volna itt, ugyanakkor felettem is múlnak az évek, realizáltam, hogy azért egy ilyen közeg roppantmód szükséges, és sajnálom ha sokszor inkább romboltam, akár a helyesírásommal vagy durvább talán kevésbé érvelő, témától eltérő hozzászólásaimmal. Assze látható a személyiségfejlődésem, legalábbis én éreztem.(Tényleg botrányos a helyesírásom a régi hozzászólásokban időnként.)

 

Ugyanakkor még egy pár (szó szerint) dolog:

Hallottam híreket arról, hogy CP mintha birizgálná a tollat (billentyűzetet) és mintha valami 5. könyvvel operálna.

 

Ti milyen (extra) tanulságot láttok az Örökség-ciklusban? (Milyen eltérő tanulságot mint hasonló könyvekben?)

Ti mivel ajánlanátok másnak, mivel gazdagított titeket?

Esetleg évek múltán gyerekeiteknek a kezébe nyomnátok :) ?

paskat2 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 1124

Hét igen!

Látszik az íron, hogy fiatal + elsőkönyves = tapasztalatlan.

 

Meg persze rajtunk is, hogy gonoszok vagyunk. A kákán is megkeressük a csomót.  :--)

 

 

 

Előzmény: Igdornatus (1123)
Igdornatus Creative Commons License 2014.11.20 0 0 1123

Paskat!

Tengának hívják az illetőt és talán ha nem is tejesen nagy mellszélességgel tűnik fel, de Eragon egyszer amikor Angelával beszélget akkor megemlíti, aki cserébe azt mondja, hogy évekkel ezelőtt a tanítványa volt.

Igen nem valami nagy durranás de azért valami, illetve azért is érdekes volt mert a tűz gyújtásához sem használta az ősi nyelvet.

Én most rászántam magam, kikeresni már nincsen lelkierőm, de amikor a 4. kötetben repülnek Dorú Areabába és viharba kerülnek, velem szembejött egy roppant csúnya szófordulat. Márpedig valami ilyesmi, hogy egy széllöket következtében Saphira vagy fél tucat lábnyit zuhant. No akkor e mégis mi? Én durván a könyvek alatt 3láb=1méter számítással számoltam, nem pontos de saccnak elég. Akkor fél tucat akkor 6 akkor 6 láb durván 2 méter. Kettő darab méter. Szóval az én kérdésem hogy alkalomadtán egy sárkánnyak ami alapból kellően magasan repül, szerintem ez kb nem érezhető illetve én elég enyhe egy dolognak nevezném nem zuhanásnak. Én repülésnél 2 métert annyira nem éreztem legalábbis és nem utasszállítóval hanem egy kétszemélyes géppel repültem... Jó persze valamivel ki kellett töltenie az az x száz oldalt, de nekem ez akkor is bántó volt, a tudatos olvasó jelenlétét nem figyelembe vevő.

paskat2 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 1122

Sokan kritizálták Paolinit, hogy könyvében sok az utánérzés egyéb híres könyvre.

Amikor a harmadik könyvben Helgrind-ből megy vissza a Vardenekhez, találkozik egy furcsa idegennel egy toronyban, akiról aztán a rajongok közül sokan gondolják, hogy a végén lesz majd valami fontos szerepe (ha egy krimiben egy fegyver megjelenik, akkor annak el is kell dörrennie). És aztán nem.

Nem tudom miért jutott erről eszembe Bombadil Toma, de szerintem pont ilyen.

 

jdianna Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1121

Üdv!

Én nem rég bukkantam rá a könyvre, véletlenül, a neten. Pár napja fejeztem be a 3. könyvet,és sajnos nem találom a 4. részt. Ha esetleg valakinek megvan pdf. vagy rar. szívesen elolvasnám.  diannajenei@gmail.com

maggi90 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1120

Sziasztok, valaki el tudna kuldeni nekem is a konyveket?? legyszi

avril_maggi@yahoo.com

Igdornatus Creative Commons License 2014.05.17 0 0 1119

Hát ide is már csak ritkán jönnek az emberkék, hát én nem találtam meg, anno mi még megvettük a könyvet (bocsánat a sok segítségért...)

ha angolul belevágnál:  http://www.slideshare.net/FairuzMuhammed/christopher-paolini-inheritance-cycle-04-inheritance-pdf

 

akkor itten teheted,

ha nem hát nincs jobb ötletem, fb hozzáféréssel az első 17 fejezetet lehet itt elolvasni (ez a lap is kb kihalt)

 

https://www.facebook.com/pages/Eragon-%C3%96r%C3%B6ks%C3%A9g-sorozat/128558323906654

 

én nem találtam meg a 4. részt pdf ben de sokan kérdezték ott, lehet hogy valaki végül felrakta, keresgesd ha gondolod, ugyanakkor gyorsan átnéztem ahol szoktam keresgetni, de nem találtam, esetleg még itt a fórumon vannak még (ha jól tudom) ilyen emberkék akik könyveket szoktak fölrakosgatni, ottan ha belemész átállítod a bejegyzéseket max/ lapra és ctrl+f kereséssel lehet, hogy találsz/nem találsz valamit,

mindenesetre sok sikert hozzá!

(lehet, hogy jobban járnál ha valamit kitalálnál és úgy végeznéd be a trilógiát...)

Vivien1997 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 1118

Sziasztok! Nekem nagyon tetszett a sorozat. Kár, hogy vége. :( Valaki eltudná küldeni a 4. részét? Jó lenne ha nekem is meglenne. Előre is köszönöm.
A címem: stinner.vivien@gmail.com

Igdornatus Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1117

"Most tél van és csend és hó és halál." Vörösmarty Mihály (Előszó)

Igdornatus Creative Commons License 2013.08.03 0 0 1116

Aranyos, a vesszőkért elnézést a helyesírása is gyatra mert csak egy ideig volt időm javítgatni de ezeket még régebben írtam.

gamling Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1115

Klasszikust idézve: "itt tényleg mindenki hülye"?
( Egyébként Dolums nem írt új véres agyszüleményt, csak bemásolt egy régit :)

Előzmény: Shlylea (1114)
Shlylea Creative Commons License 2013.07.26 0 0 1114

Kösz a ötletet, így jobb?

"És akkor felnézett a fórumra, látta, hogy van egy új hozzászólás, és válaszolni akart rá, de ekor meghallott egy hangot. Egy másodperccel később valami nehéz tárgy csattant a koponyáján, és kiloccsant az agya, véres cafatokkal beborítva a laptop képernyőjét.
A nő arca eltorzult a hisztérikus örömtől.
- Senki! - sikoltotta a véres baseball ütővel a kezében. - Senki nem látogathatja az Eragon fórumot!

Előzmény: Igdornatus (1109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!