Keresés

Részletes keresés

seymour_ Creative Commons License 2020.01.27 0 1 5

Te figyi már! Ha azt akarod, hogy az orvos fizessen a tanulásért, akkor te meg fizessél az orvosért! Ajánlom az amerikai módit! De neked még 300 Ft is sok! Ami egyébként már jó ideje nem ér 1 eurót sem.

Előzmény: Pomber Béla (0)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.27 0 2 4

Ahhoz, hogy odakinn dolgozhass, le kell tenned a USMLE vizsgát, ami három részes, az utolsó egy valós beteg anamnézisfelvétele és diagnosztizálása. https://medicfootprints.org/applying-work-doctor-usa/ 

 

Ehhez nagyon kell tudni angolul, szóval azt javaslom, próbálj valami ösztöndíjjal kimenni egy szemeszterre, pl. Fulbrighttal. Ennek is van elővizsgája, ami a nyelvtudást célozza, TOEFFL vizsgát kell tenni, amit a székhelyükön Rigó utcában helyben lehet gyakorolni, és tankönyveket kölcsönözni.

Előzmény: Blackangle (-)
nyman Creative Commons License 2020.01.27 0 0 3

Az egyik ismerősöm már lassan egy évtizede van az USA-ban. Kutatni ment ki ösztöndíjjal. Ő azt mondta, hogyha praktizálni szeretne, akkor a különbözeti vizsgák rengeteg energiát és időt vennének el. Persze kevesebbet, mintha nulláról kezdené.  Plusz a kezdő orvosokat sokat csicskáztatják a tapasztaltabb, jogosultságokkal rendelkező orvosok. Maradt a kutatásnál.  

Előzmény: Blackangle (-)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.26 -2 1 1

Van olyan ismerősöm aki egyetlen percet se töltött itthon orvosként, azonnal lelépett Németországba. Nagyon megérte kiképezni. Elcigánykodja egy másik ország.

Előzmény: Pomber Béla (0)
Pomber Béla Creative Commons License 2020.01.26 -1 3 0

Az, hogy kimész már most és ott végzed el az egyetemet, nem pedig a magyar adófizetők költségére itt. Vagy fizesd ki térítésesként és akkor leszarjuk, hogy hol akarsz utána dolgozni.

Előzmény: Blackangle (-)
Blackangle Creative Commons License 2020.01.26 0 0 topiknyitó

Gimnazista vagyok, orvosként szeretnék továbbtanulni elsősorban Magyarországon, de egyetem (és esetleg rezidensképzés) után az Egyesült államokban szeretnék majd dolgozni. Az a kérdésem hogy mi a legrövidebb és legegyszerűbb mód erre? Illetve, hogy van-e itt valaki akinek esetleg van ezzel kapcsolatban személyes tapasztalata, mert még lenne pár rövidebb részletkérdésem is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!