Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 351

Azért ne zàrjuk ki a tévedés lehetoségét sem az ugyintézo részérol....

Előzmény: Beseferi (346)
man311 Creative Commons License 2020.01.15 0 1 350

Értékpapírszámlán nincs kamat.

Az ott elhelyezett értékpapíroknak van.

Előzmény: solak (349)
solak Creative Commons License 2020.01.15 -1 0 349

Üdv.

Az lenne a kérdésem hogy most 2020 jan.ban mennyi a kamat értékpapírszálán?

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 1 347

Aki 2013ban bankfiokban vesz fel penzt es azt meg se szamolja az meg is erdemli.

Mint mar irtak ezerszer, ezerhelyen az OTP-nel soha semmit sem szabad csinalni.

Előzmény: Beseferi (346)
Beseferi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 346

Nekünk is rossz tapasztalatunk van az OTP-ről. Az OTP arra tanítja, biztatja az Ügyintézőket, hogy hogyan gyűjtsenek maguknak borravalót. Feleségem felvett 100.000 Ft-ot. Az Ügyintéző beletette egy borítékba le nem számolta és leragasztotta. Később vette észre, hogy kevesebbet adott 10.000 Ft-tal. Visszament a feleségem az adott hölgyhöz és mondta, hogy nem jól adott neki. Erre azt közölte az Ügyintéző, hogy már lezárt. Kérte, hogy szóljon valamilyen vezetőnek azt mondta, hogy nincs már bent vezető. Kérte, hogy írjanak reklamációt azt mondta nem tud ilyet mert már lezárta a pénztárat. Bármikor ha arra jár és meglátja azt az Ügyintézőt, aki átverte máshoz megy ügyet intézni. Elmesélte a feleségem ezt másik ügyintézőknek, azt mondták nem tudnak mit csinálni vele, mivel a főnök kedvence. Már mások is panaszkodtak rá, de mint egyszerű ügyintézők nem tudnak mit tenni. 

W_B Creative Commons License 2012.09.12 0 0 345

Végigolvastam a hozzászólásaidat; felvettetek a házatokra jelzáloghitelt, amit aztán nem fizettetek.

Miután csökkent a jövedelmed, a folyószámlahitel-keretedet is csökkentették, pedig abból fizetted volna a jelzáloghitel törlesztőrészletét; ezért kénytelen voltál tartozásrendező kölcsönt felvenni.

 

Tipikus hitelspirál, hitelből fizetni a másik hitel törlesztőjét.

 

Megkérdezhetem, hgoy mire vettétek fel az eredeti jelzáloghitelt ? Legalább valami korszerűsítés, fejlesztés ?

 

Mert így nem a bank "vert át" Téged, hanem Te voltál felelőtlen.

 

Előzmény: viki49 (343)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2012.09.08 0 0 344

Mehetsz de  romániában  (és más országban sem) ha nincs bejelentett jövedelmed,illetve nem ott adózol,nem ottani bankszámlára kapod a fizetésedet,akkor fedezetlen hitelt nem fogsz kapni.  Így persze nézegetni jó ezeket a kondíciókat,csak realitása nincs a folyósításnak.

 

2- ilyen paraméterű és ehhez hasonló kondíciójú-  (futamidő,törlesztő stb..) személyi hitelt Mo-n is lehet intézni,igaz nem az OTP-nél!

 

3-Szóval kér Romániáig szaladni,elég ha itthon tájékozódsz,alaposan. :)

Előzmény: viki49 (343)
viki49 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 343

Megyek Romániába!

Számítási példa

 

Személyi hitel fix kamattal:

10.000 lej összegű, 5 éves futamidejű hitel esetében a kamat 14.92% (fix kamat), a THM 14.85%*, a havi részlet 237.48 lej (hiteltőkéből és kamatból képzett egyenlő havi részletek), a hitel teljes költsége 4.248.77 lej, a visszafizetendő összeg 14.248.77 lej.

* amennyiben az előző 11 hónap után, a kamatok és jutalékok kiegyenlítése során nincsenek elkönyvelt hártalékai (a hártalék összegétől vagy a késedelmes napok számától függetlenül), nem kérte a törlesztőrészlet dátumának módosítását, nem igényelte a hitel törlesztési módjának változtatását és nem hajtott végre részleges vagy teljes összegű előtörlesztést az évi 11. és 12. törlesztőrészlet közti időszakban, a 12. hónapban nem kell megfizetnie a felszámított kamatot, csupán a hiteltőkét. Ha a fenti összes feltételnek nem felel meg, a THM értéke: 15,98%.

Személyi hitel - standard:

10.000 lej összegű, 5 éves futamidejű hitel esetében a kamat 13.11% (változó kamat), a THM 14.93%, a havi részlet 228 lej (hiteltőkéből és kamatból képzett egyenlő havi részletek), a hitel teljes költsége 3.680 lej, a visszafizetendő összeg 13.680 lej.

Személyi hitel havi jövedelemátutalással:

10.000 lej összegű, 5 éves futamidejű hitel esetében a kamat 12.36% (változó kamat), a THM 13.08%, a havi részlet 224 lej (hiteltőkéből és kamatból képzett egyenlő havi részletek), a hitel teljes költsége 3.440 lej, a visszafizetendő összeg 13.440 lej.

Személyi hitel - refinanszírozás:

10.000 lej összegű, 5 éves futamidejű hitel esetében a kamat 12.61% (változó kamat), a THM 13.36%, a havi részlet 226 lej (hiteltőkéből és kamatból képzett egyenlő havi részletek), a hitel teljes költsége 3.560 lej, a visszafizetendő összeg 13.560 le

viki49 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 342

Engem is átvertek, méghozzá agyon csúnyán ! A cslásaik törnényesítva vannak, nem lehet ellenük tenni.

   

Azt tudtam, hogy a folyószámla-hitelkeretem felülvizsgálták és csökkentették, miután nyugdíjazásom folytán a jövedelmem lényegesen lecsökkent, de arról, hogy teljesen megszüntetik szó sem volt, pedig többször fordultam tanácsért az ügyfélszolgátukhoz. Nem gondoltam, hogy több mint 25 évi ügyfélkapcsolatunk után ezt képesek megtenni.

A honlapjukon ez szerepel:



„Az OTP Bank Folyószámlahitele révén Ön külön kérés nélkül, automatikusan juthat szabadon felhasználható hitelhez Tempó-, Net-, Prémium-, Prémium Plusz-, Jump-, Alap Számlacsomagján, Lakossági Forint Folyószámláján, Junior Folyószámláján, Aktív számláján, illetve Elektronikus Számláján.

A Folyószámlahitel segítségével - a hitelkeret erejéig - bankunk akkor is teljesíti az átutalási megbízásokat, engedélyezi a kártyahasználatot, illetve a készpénzfelvételt, ha látra szóló betétje már nem nyújt rá fedezetet.

A Folyószámlahitelhez hozzájuthat rendszeres jövedelem mellett vagy folyószámláján elhelyezett lekötött betétek fedezete mellett is.

Ki igényelheti?  

Minden 18. életévét betöltött természetes személy, aki rendelkezik az OTP Banknál Alap számlacsomaggal és arra rendszeres jövedelem/nyugdíj érkezik vagy bankszámláján lekötött betéttel rendelkezik. Opcionálisan választható az Alap számlacsomag helyett Tempó, Net, Jump, Prémium, Prémium Plusz, Aktív vagy Elektronikus számlacsomag, Forint vagy Junior folyószámla.”

Mely ugyan nem ajánlattétel, de kimeríti a félrevezetés fogalmát. Ugyan nekem már régen van folyószámlám Önöknél, a jövedelmem is ide érkezik, de úgy látszik ez kevés. Személyi kölcsönt is folyósítanak, annak aki jogosult és kéri, sokkal kedvezőbb feltételekkel, mint a számomra adott ominózus tartozásrendező kölcsönt.

A tartozásrendező kölcsön egy tisztességtelen, uzsora kamattal működő kölcsön, melyről egyáltalán nem tájékoztat a honlapjuk, de ezen nem is csodálkozom. Az ügyintézésnél, kényszerhelyzetben szembesül vele az ügyfél, amikor már más választása nincs, nyilván visszafizette volna bárki a folyószámla-hitelt, ha tudta volna. Nekem se túl régen volt.

A hitelkártya keretem valóban létezik, nem is venném igénybe tovább, ha önök nem hoztak volna kényszerhelyzetbe.

Szívesen vettem volna igénybe a felajánlott „kedvező” visszafizetési lehetőségeket, de sajnos ezt a jelenlegi-jövőbeni anyagi helyzetem nem tette és teszi lehetővé.

Tudomásom szerint semmiféle jelzálog-kölcsönnel nem rendelkezem az Önök bankjánál, viszont érdekelne, hogy ezt a téves információt, milyen forrásból szerezték.

Eszembe sincs Önöktől bármilyen hitelt igényelni elkövetkező életem során, mert további tisztességtelen pénzügyi attrakciókba nem kívánok belevágni. Számtalan bank ad áruvásárlási kölcsönt, ha igényelném, sőt folyószámla hitelt se kérek Önöktől soha többé.

Teljesen tisztában vagyok, hogy Önök a betéteseiknek érdekeit kell figyelembe venniük, bár az se kutya, hogy én a nyugdíjam felét Önökhöz törlesztem, plusz a kamatok, THM-ek és egyéb terhelési összegek sem figyelmen kívül hagyhatóak. Azért ezzel is hozzájárulok az OTP és betétesei biztonságához.

Nagyon megtisztelő, hogy tájékoztatnak a jogorvoslati lehetőségeimről és élnék is vele, ha nem tudnám, hogy az ÁSZF-ben levédték a lehetőségeimet és más rászorulók lehetőségeit is. Akik értenek hozzá, biztos tudják, hogy mely bank szolgáltatásait vegyék igénybe, de az nem az OTP bank.

Még egyszer köszönöm a válaszukat, igaz nem segítettek semmiben, továbbá kérdem, hogy hogyan fordulhatnék Önökhöz bizalommal, mikor azt végképp elvesztettem.

A mai napon telefonon megkeresett egy munkatársuk, hogy rendezzem az augusztus havi hátralévőségemet, ami azért keletkezett, mert elfogyott a pénz a számlámról és nem tudták a törlesztési megbízásom a teljesíteni. Célja az volt, hogy ígérjem meg, hogy x napon belül teljesítem. Sajnos ez nem állt módomban, mert pénzhez csak akkor jutok, ha a nyugdíjam megkapom. Ekkor megfenyegetett, hogy ha nem fizetem ki a végrehajtóhoz kerül az ügy.Továbbá felszólított, hogy menjek be a fiókjukba, mire tájékoztattam, hogy erősen mozgássérült vagyok, így sajnos ezt nem tehetem.

Ennyit a segítségről ! Természetesen felvették a hívást.

 









 

 

 

Előzmény: Katica1984 (339)
Knock in The Night Creative Commons License 2012.04.17 0 0 341
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 340

Termeszetesen az OTP egy fos, de 400e Ft-ot 4 ev alatt sikerult visszafizetni? Szerintem ez mar onmagaban gaz.

Előzmény: Katica1984 (339)
Katica1984 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 339

Hát akkor én is leírom a történetem nehogy valaki ebbe a hibába essen!

 

2008-ban felvettem az OTP-nél 400.000 Ft személyi kölcsönt. Akkor kérdezte az ügyintéző chf alapú mehet-e. Mondom igen de már akkor kifejezetten kértem hogy NE FIX törlesztő részlet legyen hanem mindíg az aktuális árfolyam alapján fizessek. Mondta rendben. Én jóhiszemmel azt hittem így is történnek a dolgok, mert sosem vont le az OTP fixet, állandóan változott a havi törlesztő részletem.

 

A szerződés szerint 2012. április 10-én járt le. A mai nappal bementem az OTP-be hogy végre lejárt a szem.kölcsönöm, erre kijelentette a bank, hogy ők módosították a beleeggyezésem nélkül a hitelemet és még egy évig fizetnem kell a hitelt!! Erről egy papírt sem egy telefont semmit nem kaptam!!!!!!

 

Megmagyarázták a fix törlesztő részletek miatt felhalmozódott tartozást kell még kifizetnem ami 350.000 ft még!!!!

 

Mondom nem fix, de megmagyarázták, hogy DE fix, ezek a kamatok miatt ingadoztak a törlesztő részletek.

 

Tehát amit felvettem annó 400.000 Ft-ot kifizettem kamatostól+ még fizessek 350.000 Ft-ot kamatostól még 1 évig!!!!

 

Hát szerintem ez marhára nem jogos! Kértem adjanak erről az egészről papírt, de elhajtottak különböző kifogásokkal, hogy már meg kellett kapnom! SEMMIT nem kaptam. Hivatkoztak arra hogy a régi címemre küldték, mondom kb 10-szer voltam bent a másik  lakcímet lejelenteni, a másik hogy az egyenlegkivonatokat érdekes módon mindíg megkapom.... Ha netán 10 ft elmaradásom van állandóan hívnak telefonon hogy van elmaradás, akkor elérnek telefonon???? Kérdem én....

 

Most azt mondta a fiókvezető 10-ei dátummal küldtek levelet amit jövőhét folyamán kapok meg, abban le van írva pontosan mennyit kell még fizetnem 1 évig stb....Ezt persze nem tudta személyesen kinyomtatni nekem....Tehát várok a levélre....Megyek a PSZÁF-hez, mert szerintem ez nem jogos!!!!!!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 337

erre csak annyit ha romániában fele ennyi kamattal is megéri akkor itt mért nem .

igaz a kockázati mutatónk most elég qsar ,de ez a helyzet akkor is így volt mikor

nem volt az . pénzéhség semmi más !

Előzmény: tzsolti87 (336)
tzsolti87 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 336

Mindenki rádobott.... miért is akarnák magukat megszopatni?

Előzmény: Törölt nick (335)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 335

ÁTVER AZ OTP ???  át ám főleg most ,a végtörlesztés hírére dobtak még ra a forinthitelre egy kis kamatot .

tzsolti87 Creative Commons License 2011.09.27 0 0 334

Egy ügyintéző miatt még nem kell általánosítani, tegyél csak nyugodtan reklamációt! Ismerős más bankkal szívott rendesen, az ügyintőzők miatt. Személy szerint a Budapest Bankkal jártam úgy hogy azt mondták hogy hitelt igényltem, nem kaptam meg, de a folyó számlát megnyitották (elvileg arra jött vna a pénz, amit nem kaptam meg), és annak díja is volt, 2-3 hónap múlva mikor megszüntettem, akkor meg fizettem össszesen vagy 2-3e ft-ot mindennel.... jól jártam. Hitelt igényltem, pénzt buktam rajta....

Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.27 0 0 333
Előzmény: Törölt nick (331)
napalm. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 332

érdemes lenne erről megkérdezni az anyabankot idehaza.

kíváncsi lennék mit válaszolnának.

Előzmény: Törölt nick (331)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 331

Tud e valaki elfogadható választ arra: az OTP Romania - azaz igen: a "mi" OTP-nk romániai leánybankja, hogy tud Romániában 10-14% kamatra személyi kölcsönt nyújtani (még nyugdíjasoknak is), miközben itthon ugyanezért 28-41% kamatot számít fel?

 

Hogyan tudja romániai bankjaiban ehhez díjtalanul adni:

- a számlavezetést

- a bankkártyát

- a bankkártyás készpénzfelvételt (saját automatáiból korlátlanul, egyéb ATM-ek esetén havi 2 alkalommal)?

 

miközben idehaza ugyanezekért alkalmanként jelentős díjakat számít fel?

 

http://www.otpbank.ro/hu/maganszemelyek/hitelek/szemelyi-hitel-nyugdijasoknak/

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.11 0 0 330

Előállt saját mentőcsomagjával az OTP  
2011.08.11 11:29

Holnaptól bevezetik a hazai bankok azokat a termékkonstrukciókat, melyeket az árfolyamrögzítés néven ismertté vált rendszer keretében alkalmaznak a deviza alapú jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek megsegítésére. Gresa István, az OTP vezérigazgató-helyettese ma külön sajtótájékoztatón ismertette a bank ez irányú lépéseit, közölve: a bank az állami árfolyamrögzítésnél valamivel magasabb árfolyamszinten is lehetővé teszi a rögzítést. 10%-nál nagyobb részvételi arányra ma sem számítanak, ez az arány azonban az árfolyammozgások függvényében az OTP szerint ennek két-háromszorosa is lehet. 

Az OTP már jó ideje alkalmaz hasonló adósvédelmi programokat - idézte fel Gresa István. A bank 2009-ben újította meg adósvédelmi termékeit, ezek segítségével sikerült az ügyfeleket olyan státuszban tartani, hogy megmaradt a lehetőségük ismét a jól fizetők közé kerülni. Az eszközök között a törleszőrészletek csökkentését, a futamidő hosszabbítását és a kettő kombinációját említette Gresa, ismertetve, hogy ezeket közel 10 ezer OTP-s ügyfél vette igénybe. A hasonló programban részt vevő ügyfelek harmada ma már rendes részletet fizet, harmada könnyített részletfizetést teljesít, harmadának nem sikerült rendezni a helyzetét. 

Az augusztus 12-én induló, december 31.-ig igénybe vehető, államilag szabályozott árfolyamrögzítés mellett a bank saját Adósvédelmi Programot kínál ügyfelei számára, az OTP nem ül ölbe tett kézzel - közölte Gresa István. A két program Gresa szerint első körben az érintett ügyfeleknek azon 10%-át érinti, amelynek a helyzete instabil, ugyanakkor még nem estek 90 napon túli késedelembe. Akik igen, még van esélyük, hogy a késedelmüket ledolgozva jogosultak legyenek. A két program, illetve a további adóskönnyítő programok közül az OTP ügyfelei szabadon választhatnak, az árfolyamrögzítés igénybe vételét a bank ingyenesen teszi lehetővé. Közjegyzői okiratra (egyoldalú tartozáselismerés) és földhivatali kivonatra ugyanakkor szükség van, előbbi ára 15 ezer és 30 ezer forint között lesz, pontos összege rövid időn belül eldől - ismertette a vezérigazgató-helyettes. A folyamatok végigtekintése alapján az OTP-nél úgy vélik, ha valaki szeptember 4-e előtt adja be a fenti két dokumentumot, október 4-én fizetheti a csökkentett összeget (ekkor vonják le az OTP-nél a törlesztőrészletet). 

 

Magyarország jogállam, a felek kötelezettségét jogszabályok és szerződések rögzítik - hangsúlyozta a devizahitelek semmisségéről szóló véleményekre reagálva Gresa. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 327

Sziasztok! Szerintem a bankok saját érdekeiket nézik főleg. Az Ügyfél csak addig jó, amíg a pénzüket náluk kötik le, vagy hitel vesznek fel. Ha gondjuk van valamivel oldja meg saját maga, az már nem lényeg. Az OTP a legundorítóbb. A lekötésekre kevesebb kamatot ad, mint a többi. A hitelkártyákat meg mindenkinek ajánlják, főleg a palimadaraknak. Bocsi de így vagy. Egyre több Ügyfelet veszít, mivel sokan csalódnak egyszer, kétszer és már szüntetik is meg a számlájukat. Kinek milyen a tűrőképessége. Ha csak azért hagyjátok meg a folyószámlátokat, mert hiteletek van nem muszáj, hogy oda érkezzen a béretek, mivel van egy olyan számlacsomag, ha csak hiteled van a banknál díjmentes a számlavezetés, tehát semmivel sem tudnak az adott bankhoz kötni. Csak segítség azoknak akik arra hivatkoznak, hogy nem tudja megszüntetni addig, amíg hitel tartozik a számlához. Most már meg lehet. Ott kell hagyni :)

Sokkal kedvezőbbek vannak már, szerintem az egyik legjobb az Axa. Díjmentes számlavezetés, utalás, lekötés nélkül kamatozik annyit mintha lekötöd az Otp-ben 3,4 hónapra de ha kell előbb kamatveszteséged lesz. Mo. legnagyobb bankja, övék a legtöbb ügyfél, nincsenek rászorulva, hogy olcsóbbak legyenek. A kisebbek versengenek egymással, ezért kedvezőbb feltételeket kínálnak.

Az értékpapír számlavezetés a k&h-nál a legjobb.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 326

Az ügyintézők nem tájékoztatják pontosan az Ügyfeleket, nincsenek felkészülve a kérdésekre, sokszor nem naprakészek! 

 

Értékpapírszámla zárásnál nem szűntetik meg az értékpapírszámlát, csak kifizetik a rajta lévő pénzt.

 

Nem nyújtanak megfelelő információt a tartósértékpapír számlával kapcsolatban. Azt állította az Ügyintéző, hogy bármikor hozzájuthatok a rajta lévő összeghez, egy másik amikor leakartam venni róla azt mondta, hogy nem lehet.

 

Számla megszűntetésnél nem írták jóvá az időarányos kártyadíjat, amit a hirdetményben közölnek.

 

Ezek a nem Ügyfél hibájából felmerült költségeket, mind a laikus Ügyféllel fizettetik meg az ügyintéző helyett, ez nem korrekt szerintem. Segíteni meg nem segít senki. 

 

 

54w Creative Commons License 2008.11.25 0 0 323
Híd, matek tanárként sokkal többre mennél...

Így viszont csak megutáltatod itt magad...

Már erre régebben is utaltam.

(Most is csak átutazom itt.)
Bundyboy Creative Commons License 2008.09.29 0 0 322
:o)
Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 321
No persze:) Én sem mondtam,hogy ez a bevett módi, csak van olyan is aki így csinálja.:)
Előzmény: Bundyboy (320)
Bundyboy Creative Commons License 2008.09.26 0 0 320
Jó. Én sem így adom/tam el.
Ez egy amcsi módszer. Nem hiszem, hogy el kell adni a legmagasabb árt igérőnek, ha az az ár alacsony!
Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 319
"A megdöbbentően alacsony ár miatt sokan fognak jelentkezni."

Az én ismerőseim meg csinálták azt,hogy "megdöbbentően sokan jelentkeztek" egy kiszemelt hírdetésre, -igaz azok a srác barátai-ismerősei voltak- , és mind szemétül alacsony árat mondott az ingatlanra:)
Az eladó meg kénytelen volt végül a "legjobb" ajánlatnak adni az ingatlant amit történetesen épp az ismerősöm adott, aki amúgy tényleg szerette volna megvenni a lakást. Nem írom ki mennyit alkudott így a lakáson. :-)
Egyébként sztem fölfele nehéz így brusztolni
Előzmény: Bundyboy (316)
Bundyboy Creative Commons License 2008.09.26 0 0 318
Hát úgy tudom, hogy ott nem!

Nekem is csak azért mert minden lakáshoz (földszinti) volt a tervrajzon terasz meg kert, nekem meg nem!
Eddig semmi baj nincs. De! Ők a vételárral fizették is a teraszt, kertet, kinek mi, mennyi. Eleven nekik benne volt.
Azt amikor szóltam hogy "Két oldalt az erkélyem a semmire nyílik?" akkor inkább hozzácsaptak 16 nm teraszt, mint hogy az erkélyt kivegyék és ablakot tegyenek be. :-)
De ez szigorúan titkos!
Persze itt is tudom, hogy aki vesz lakást, annak adnak olcsóbban garázst.
Meg amikor késik az építtető (szoktak nem keveset!), kötbér helyett szeret inkább felajánlani garázst, tárolót.
Miattam kellett módosítani a társasházi alapító okiratot!
Előzmény: Híd (317)
Híd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 317

Nyugi, ha neked elengedték a terasz árát, másnak is elengedtek ezt-azt. Nagyon sokat lehet az ilyen új lakásoknál alkudni, persze vannak balekok. Az én egyik barátom most lealkudta a kocsibeállót, ami majdnem egymillió volt. Szerintem meg van mondva az értékesítőnek, hogy max. 10 százalékot engedhet, ha 5-öt enged csak, és úgy eladja, a többi az övé. Szóval szvsz bátran alkudozni kell, hátha sikerül padlóáron megvenni.

Előzmény: Bundyboy (315)
Bundyboy Creative Commons License 2008.09.26 0 0 316

OFF

 

Hogyan add el lakásod 5 nap alatt?

 

Ez nem az a fajta aukció, mint amikor valaki az APEH felé való tartozása vagy más adósság miatt megszorul és kénytelen értékesíteni a család egyetlen vagyontárgyát - egyszerűen csak el akarja adni gyorsan a lakását. Abban is különbözik a magyarországi aukciós értékesítéstől, hogy itt a vevők azért "versengenek", hogy minél magasabb áron jussanak hozzá az ingatlanhoz! Ez esetben tehát nem eladási kényszerről van szó - az eladó "önszántából" adja fel a hirdetést.

A sok ajánlat már fél siker - figyelmeztet a Tipp és Trend ingatlanmagazin. Míg a hagyományos tranzakcióknál egy mesterségesen magas árat állapítanak meg, amiből aztán lehet alkudni, addig itt szándékosan alacsony árról indul a licit, a piac pedig megmondja, mennyit is ér az ingatlan.

Az Amerikában elterjedt módszer lépései a következők: rendszerint szerdán kezdik el hirdetni a lakást, és a hirdetésben közlik, hogy a legtöbbet ajánlóé az ingatlan. A hétvégére időzítik általában a kétnapos nyílt megtekintési és ajánlattételi időszakot. A megdöbbentően alacsony ár miatt sokan fognak jelentkezni. Ha 25-nél kevesebben érdeklődnek, le kell fújni az akciót - tanácsolják a lap ingatlanszakértői.

Minden helyszíni érdeklődő írásban tesz ajánlatot. A leendő vevőkkel külön kell beszélni - már a többiek ajánlata ismeretében -, hogy hajlandók-e emelni az árat. Végül egyetlen vevő marad, aki többnyire megfizeti a piaci ár 93-95 százalékát, és ez nem is rossz eredmény, főleg, ha sürgősen kell eladni a lakást.

A magyar lakáspiacra is egyre gyorsabban szűrődnek be a külhoni, főleg amerikai értékesítési módszerek. Ilyen a nyílt nap: ekkor feladnak egy hirdetést, hogy egy bizonyos napon várják az érdeklődőket, mintha csak vendégeket fogadnának. Így nem kell mindig a vevőre készülni és elég - ideális esetben - egyszer kiszépíteni az otthont.

Hasonló ötlet a home staging, azaz a lakás színpadra állítása, magyarul kicsinosítása. Ez Amerikában egészen odáig "fajul", hogy nemcsak kifestik a - nagy értékű - lakást, hanem bútorokat, virágokat kölcsönözve teszik még frissebbé, ellenállhatatlanabbá.

 

ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!