Keresés

Részletes keresés

cserny Creative Commons License 1999.06.09 0 0 995
Előzmény: PaciPista (993)
SOMLO_JANOS Creative Commons License 1999.06.09 0 0 994
A tegnapi B52-es támadás nem azt mutatja, mintha a béke felé közelednénk.

Mint lent:

LINK1

LINK2


LINK3

PaciPista Creative Commons License 1999.06.09 0 0 993
Most akkot hol az új topic?
Yoshi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 992
Bubu:
ellensegem ellensege a baratom. De legalabbis szovetsegesem.

Egyebkent meg :

Hess! Hess! Indulas uj topic!

bubu Creative Commons License 1999.06.09 0 0 991
asszem tevedsz.
ezek a katonak az alban hataron az UCKval hadakoztak
nem visszavonuloban voltak,
sot a parlament altal elfoadott egyezmeny ellenere, tamadasban voltak.
nem az o hibajuk hanem a szerb vezetese.

mas kerdes, hogy nem szep hogy a nato az UCK legierejekent avatkozott kozbe

Előzmény: man_ji (983)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.09 0 0 990
Üdv Mindenki!

Elolvastam amit kihagytam az elmúlt néhány napban, most én jövök :))

Benoe008!:

Az, hogy Mr.Sla őszintén bevallotta a származását, az tisztelendő és nem ciki. Most, hogy virágnyelven írta le, az mért ciki?
A másik meg, hogy azt mondod, nem írtál le semmit ezzel kapcsolatban amiért támadhatnak...idézlek:
"A te "osi" kulturad es a kinai kozott az a kulonbseg, hogy az utobbi 5000 ev ota megkerdojelezes nelkul fennall, masok kizsakmanyolasa nelkul, sajat erobol (lasd Nagy Fal) prosperal (nem ugy, mint egy pioca)". cö-cö-cö
Hát ha ezen megsértődött, igaza van...

Salsa:
"Azert a hadiipar nem akkora nagy uzlet az USA-ban. Nagy (oriasi), de nem ez huzza a gazdasagukat."
Dehogynem...Qrva nagy.
Gondolom az tök véletlen (USA-t nézve), hogy a bombák ledobása és (azonnali vagy leendő) utánrendelése, és a DJ index történelmi szárnyalása, valamint a költségvetési óriási (szintén történelmi) szufficit közt nincs összefüggés. ÁÁÁ, már hogy lenne.
Ennek a kielemzéséhez egy külön topic kellene, de már lerágott csont...

Ja és Milosevics. Most ő a PE No.1.
OK. Tegyük fel sikerül elérni, hogy leváltsák. Ellenségkép megszűnik. De!
Mutasson valaki nekem egy olyan szerb politikust, aki programjába bele meri fűzni a NATO (ENSZ) csapatok koszovói (ő szemszögükből) megszállásának támogatását, az albánok visszatelepülésének igenlését.
Ugyanis a szerbek, de még a vajdasági magyarok is jobban utálják az albánokat, mint SM-et. Talán ez is hozzájárult, hogy nem lázadtak fel eddig.
Szóval, ennek nem lesz vége, és most majd a szerbek alakítják meg a maguk Felszabadítási Hadseregét stb.

Jééé, a man_ji-t meg sikerült kihozni a sodrából :))

ógmóg
POK (Pécsi OgMog Klub), ha már klub! :))
Magyarország

Yoshi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 989
Ott a zuj!
Kopasz Creative Commons License 1999.06.09 0 0 988
Yoshi!

A különböző repülőgépek gyártási számát és egyéb adatait számos katonai szaklap közli, az ilyen kisszámú gép esetében, mint a B2 ez még csak nem is sok adat. Nem nagy kunszt ilyen adatokat megszerezni.
Csak halkan szeretnén javasolni, hogy lassan talán (sajnos) lehetne egy 7-es sorszámú topicot nyitni, eléggé sokáig töltődik le néha....

Üdv: Kopasz

Előzmény: Yoshi (987)
Yoshi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 987
Eloreveteseul: a politikaban nincs erkolcs, moral es egyeb szentimentalis ize... Csak erdekek.
Ami pediglen Szerbiaban folyt, az BUNTETOAKCIO volt. Buntetoakcio, semmi tobb, nem haboru.

Benoe mar megint vilaghaborus hurokat penget. Nem veszed eszre, hogy amenyiben valaki megnyomja azt a bizonyos gombot, akkor mindenki meghal? Hala istennek, akiknek kezeben a dontes, tuggyak ezt (remelem). Amiota mar nem csak az amiknak vannak termonuklearis fegyvereik, azota azok mar csak politikai fegyverek. Ugyanis nem lehet oket bevetni. Dugovics Titusz ujabban nem nyero pelda...

Toki: lelott B2. Nos, ha nezegetned a hiradasokat mindenfele amerikai repulonaprol, ahol kipakolnak B2-est is, ott lathattad oldalan feliratot: Spirit of akarmi. Sot, van oldalukon szam is. De az a szam, amit te mondtal, az kisse csapjon a hasara szerunek tunik. Plane az AV miatt. Utana kellene jarni.

Ejropa: nos, lehetseges (bocsanat) hogy nekunk meg jol is jott ez az egesz. Egyszeruen osszebb terelte a nepeket (foleg franciak, akik nagyon lapitottak, de kuldtek a cuccost). Lesz meg itt USE!

"Leigazni a fontos Szerbiat.." Nos, vegyetek eszre, hogy Szerbia annyi, mint legypiszok a falon. Levalik rola Montengro (SZVSZ le fog) es Koszovo (nemzetkozi-NATO protektoratus szaga van a dolognak) es mar MI is jelentosebbek vagyunk nala!
Egyszeruen kellemetlenek voltak mar it az alando hozongesukkel, nepirtasukal, nem nagyon volt Ejropanak menekulteket elszallasolni (emlekezzetek az albaniai balhera! De gyorsan megoldottak hasonlo okbol!), ugyhogy tettek valamit. Igaz, nagyon hulyen.

Kopasz Creative Commons License 1999.06.09 0 0 986
Hello!

Már többször előkerült az a kérdés, hogy miért pont a koszovói események kapcsán kezdett el bombázni a NATO, miért nem lép/lépett fel a kurdok esetében, Ruandában, Szomáliában stb. Ennek jobb megvilágítására eszembe jutott egy hasonlat. Ugye az idén komoly árvíz volt a Tisza mentén. Két éve meg Németországban és Lengyelországban még nagyobb árvíz volt. Namármost, amikor néhány száz/ezer kilóméterrel arrébb árvíz van, akkor az egyszeri emberke sajnálja az ottaniakat és alkalomadtán adakozik az árvízkárosultak javára. De nem megy oda menteni, mert ez igazából nem az ő dolga. (Esetelg állam bácsi is küld segélyt, meg néhány speciális mentőalakulatot.) A helyieknek kell alapvetően megoldaniuk és túlélniük a katasztófát és újjáépíteni a romokat. Ezzel szemben az egyszeri emberke nekiáll homikzsákot tölteni, ha a saját kertje végében önt ki a folyó, mivel tudja, hogy neki _ott_ kell tennie és segítenie magán és a szomszédain. Kb. ezért van az, hogy a NATO ilyen keményen lépett fel YU ellen: az ő kertje végében öntött ki a folyó. A kivitelezés módjáról és átgondoltságáról lehet vitatkozni, de én itt most a dolog motivációjáról pampogok. Én úgy gondolom, hogy ebben van némi ráció, tessék elgondolkozni ezen.

Üdv: Kopasz

Stuxi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 985
toki!

Még mindig nem válaszoltál az első kérdésemre!

Legalább Arakanról megegyezik a véleményünk. Milosevics pedig nem teret enged az ilyeneknek hanem ő hozta létre őket!!!
Egyébként minden másban különbözik a véleményünk.
Racakról nem (és másról sem ) érdemes vitatkoznunk. Mind a kettőnknek meg van a maga véleménye és nem tudjuk bizonyítani ( szólj, ha tévedek ).

Előzmény: toki (974)
Benoe008 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 984
Nezd, azt ertek el csak ezzel az egesz haboruval, hogy Oroszorszag es Kina most szovetkezni fog, es kb egy evtizeden belul bosszut all az USA-n.

Megjegyzem, amikor Hollandiaban tanultan, mar akkor is felfigyeltem a nyugatiak pokhendisegere. Vegulis ha jobban megkapargatod a csicsas felszint, semmivel sem jobb emberek ok mint barki mas ezen a foldon, sot... ha a pornografia, drogok, szervezett eroszak gatlastalan burjanzasat nezzuk, bibliai ertelemben ok a rosszkisfiuk, mig az "elmaradott" indiaiak es kinaiak sokkal magasabban allnak erkolcsileg.

Nos, annak ellenere, hogy sokan atlatnak a mesterkedeseiken, tovabbra is azt hiszik, ha harc lesz, majd megnyerik, es maguk ala gyurik a vilagot. Gyerekes, naiv hozzaallas. Kinat soha, Oroszorszagot soha. Indiat se, de Nemetorszagot sem. Tehat le kene mar szallni a magas lorol, es folfogni, hogy agresszioval, eroszakkal CSAK ellenseget fognak maguknak szerezni.

Ezzel a haboruval, ha ki tudnak kenzsyeriteni beket, ha nem, egyet elertek. Mostantol jo ideig nem lesznek welcome sehol (de meg otthon nalunk sem, en ott is belerugok majd az elso amerikaiba, akit meglatok, az tuti), es beindult egy ujabb hadaszati verseny.

Nagyon kellett ez mar nekunk 1999-ben. Most globalizacio helyett tanithatok "amerikanizaciot", mert tkp ezzel vege lett a nagy idillnek, hogy az USA a vilag javat akarja. Nem, a sajat javat akarja (sot tkp meg azt sem, mert ez most nem lesz jo nekik az tuti).

Egy fontos tenyre felhivnam MEGINT a figyelmet, mint eddig mar tobbszor is. A kinaiak es oroszok mar az elso naptol fogva a bombazasok LEALLITASAT kotottek ki, mint alapfeltetelt a beketargyalasokhoz. A NATO verebek, ugyanakkor, azt varjak Jugoszlaviatol, fogadja el az o 5 felteteluket, plusz kapitulaljon, akkor majd "esetleg" abbahagyjak.

EZ ELLENTMONDAS. A ketto egyszerre nem teljesulhet. Patthelyzet. Csak a gond az, hogy minden nappal artatlan emberek, infrastruktura pusztulnak.

En SOHA nem fogom ezt az ertelmetlen verengzest megbocsatani az USA-nak, es a tobbi szemetnek, aki ebben aktivan resztvett. Ezentul en is celkeresztes poloban fogok jarni, es "proud to be serbian" feliratosban. Igaz, nem vagyok szerb, de ez a mondat szerintem ma mar JELKEP. Semmilyen orszagot nincs joga semelyik masiknak "megbuntetni". A kovetkezmenyei ennek belathatatlanok.

Benoe
Kanton, Kina

man_ji Creative Commons License 1999.06.09 0 0 983
MTI-tol idézek
1.(www.mti.hu/hirek/default.asp?category=KLF#2972)"az amerikai elnök közölte: amint megkezdodik a szerb erok kivonása Koszovóból, a NATO kész beszüntetni a Jugoszlávia elleni légitámadásokat." A gyengébbek kedvéért leirom, ez azt jelenti a szerbeknek kell elobb elindulni (uton, nyilt terepen), ezt meglátják az amcsik, jelentik a fonököknek, azok meg azt mondják "akkor itt a vége, befejezzük a bombázást".

A szerbek kijönnek, elindulnak haza, és hogy bizonyitható legyen, nyilt terepen kell megjelenniük. Eredmény:

2. (www.mti...=KLF#2944)"A NATO egyik B-52-es hadászati bombázó repülogépe nyílt terepen két jugoszláv katonai zászlóaaljat támadott, aminek következtében akár több száz katona is meghalhatott"..."A B-52-es valóságos szonyegbombázást hajtott végre".
Kivánom nektek, sose tudjátok meg, milyen az, ha nyilt terepen szonyegbombázik egy B52-es! Ezeknek a huszonéves fiatal fiúknak sehova sem volt esélyük elbújni. A bombák meg csak hullottak néhány m távolságra egymástól.

Ezekket a fiatalokat a fenti 1.sz. idézetben megfogalmazott idelógia szerint hajtották ki a domboldalra, hogy aztán a TienAnMen téri hidegvérrel gyilkolják le oket. Hány magyar fiú lehetett köztük?

Véresszájúak, most nagyot ejakuláltatok? Ez hiányzott nem? Legyetek boldogok....

Benoe008 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 982
Ja, hogy MENNYIRE nem rossz ez a yuan penz... nekunk vannak angol, amerikai, ausztral, kanadai tanarjaink. Ezeknek mi yuanban adjuk a beret, es ok ezt boldogan elfogadjak. Hongkongban ugyanis minden tovabbi nelkul barmilyen valutara atvaltjak nekik.

A kinai yuan konvertibilitasa is politikai kerdes, mar kb 1996 ota nem gazdasagi. Magyarorszag abban a pillanatban, hogy a forint gazdasagilag konvertibilis lehet, azt azza is fogja tenni. A kinai kicsit hosszabb tavon gondolkozik (ezert sem lepnek be a NATO-ba peldaul :-)), es addig tartja a yuant helyi fizetoeszkozkent, ameddig ebbol haszna van :-) Pragmatica :-)

Benoe
Kanton, Kina

Benoe
Kanton, Kina

Benoe008 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 981
Ugy van, yuan, es nem olyan rossz penz az. STABIL.

Jellemzo a NATO gatlastalansagara, hogy ma 100 visszavonulo szerb katonat lebombaztak. No a szamla!!! Nagyon sokat kell majd visszafizetni, vagy tenyleg ki akarjak ugrasztani a nyulat a bokorbol? Nyuljunk az atomhoz, mi egyebkent beket szereto emberek?

Mindezt csak azert, mert van egy USA meg egy NATO, aki most szuveren orszagokban akar a sajat szaja ize szerint rendorkodni, mindenfajta felhatalmazas nelkul, sot, a tobbi vilaghatalom ellenzese ellenere.

Baj lesz ebbol. Nem hiaba ugatok en itt mindig. Barcsak otthon lehetnek most...

Benoe
Kanton, Kina

man_ji Creative Commons License 1999.06.08 0 0 980
hoppá, nem jent hanem Yuant akartam irni, kinaban az a rossz pénz.
Előzmény: man_ji (975)
bubu Creative Commons License 1999.06.08 0 0 979
megvan valahol a 3 szoveg?
a csutortokon megszavazott bketerv
a nato elutasitott terve
a szerbek elnemfogadott ellenjavaslata ?
mert ellentmondasos hirek keringenek arrol hgoy mit javasoltak es mint nemfogadtak el Kumanovoban
jenki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 978
Bocs, azt hiszem félreértettél. Nem mondtam, hogy az vagy. Csak annyit jegyeztem meg, hogy azt se értem. Úgy általában nem értem.
A vicceket meg várom! Bár már csak ott tartanánk.
jenki
Előzmény: Benoe008 (976)
toki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 977
Igaz, s tovabba aki itt minket tomeggyilkosberencnek, stb nevez, az:

`z USA még egyetlen diktátort nem állitott meg! Viszont egy sort támogatott, pl. Pinochet, Polpot, Thieu...`

.....Polpotberenc!-)))))))))))))))

Benoe008 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 976
jenki: hagyd mar abba a zsidozast lecci. En nem vagyok zsido-ellenes. Nekem TOKMINDEGY, hogy miben hiszel, es honnan jossz. Ha az, amit mondasz, matematikailag ul, nem hulyeseg, nekem aztan edesmindegy, melyik gittegyletnek vagy a tagja. Szegeny Mr.Sla-t azert kellett kicikiznem, mert orditott amit leirt. Az mar tenyleg ciki volt, a kotablaval.

Nem csak a heberek hiszik azt, hogy ok tojtak a spanyolviaszkot. Van meg egy csomo ilyen nepseg, gondolj pl az "arja" nemetekre. Nekik is milyen nehez bebizonyitani, hogy azert meg vannak masok is ezen a foldgolyon, es esetleg nekik is van joguk elni :-)))

En az OSSZES csokottagyut elkuldenem valami melegebb eghajlatra. Ha heber, ha nemet, ha orosz, ha amcsi, ha kinai, ha japan. Fogjak fol vegre, hogy egy paradox, tobbpolusu, RELATIV vilagban elunk, itt nincsenek abszolut igazsagok.

Ez minden, amit mondani akarok. Ez messze nem "zsidoellenesseg". Ez bolcselet :-)

Re haboru: megjegyzem, meg MINDIG dorognek a fegyverek. En akkor hagyom abba az ugatast, es fogok elkezdeni vicceket meselni, ha csond lesz.

Benoe
Kanton, Kina

man_ji Creative Commons License 1999.06.08 0 0 975
Nekem a háborút illetoen az elejétol a véleményem, hogy bár Jugoszláviában zajlik, szerbek vannak a célkeresztben, oket találják el, de nem oket lövik!
A focél az USA világ vezeto szerepének demonstrálása, a dollár világvaluta szerepének további biztositása.
A közös EU-val, az egyre erosödo Kinával a dollár világvaluta helyzetét eloször támadás érte. Ha ez a két trónkövetelo hatalom eléri célját, az USA dollár elveszitheti forgalmának akár 2/3-át ami óriási katasztrófa lenne az USA számára.

A háború helyszine: Ha ebbol szemszögbol nézzük, mert Európában van természetesen a koszovói (nem ám kurd vagy palesztin...) helyzet a leginkább jó a háborúra. Eredmény - destabilizálódik az Euró, romlik Európa megitélése, jó néhány évre megjegyzi mindenki, hogy Európa alárendelt csatlósa az USA-nak. Az Euró egy jó ideig kilove.

A kinai jen, Kina bár export érdekei megkivánják, mégsem értékeli le a jent egy jó ideje. A környezo országokkal pedig már jenben számolnak el egymással a határmenti forgalomban. Akarhat valamit! De Kina ma még gyenge, vele tehát meg lehet próbálni azt mint Hruscsovval meg Brezsnyevvel, belehajtani a hidegháborúba és ezzel elgáncsolni a gazdasági fejlodését. Belso ellentét szitása nem jött be. Ezért találták telibe pont a Kinai Nagykövit rögtön három rakétával.

Salsa, miért a szerbek? Mert pl. a magyarok, vagy a lengyelek rögtön feltartották volna mind a négy végtagjukat, meg ok sem volt, ilyennekkel nem lehet verekedni, ezeket le szokták rohannai és ámen. A szerbek okot is szolgáltattak, legutóbb pedig a II.VHáborúban bizonyitották, ok kemény gyerekek. Ilyennel lehet háborúzni. Ezekkel hosszútávon lehet destabilizálni.

Mivel a háborúnak az államok által elkövetett haszonszerzési célból elore megfontolt gyilkosságokat nevezik, itt is, csak mint a Derrickben, azt kell nézni kinek jó az egész, és meg van az elköveto. Az összes többi szöveg csak arra jó, hogy a megitélés jobb legyen, pl. önvédelembol, hirtelen felindulásból...stb.

Nem tunt még fel senkinek? Az USA még egyetlen diktátort nem állitott meg! Viszont egy sort támogatott, pl. Pinochet, Polpot, Thieu...

Előzmény: Salsa (968)
toki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 974
Stuxi!

1) Milosevics-torvenyesen valasztottak meg, nepszerusege a bombazasok megkezdese utan novekedett(hibas tervezes a NATO reszerol megint csak). Mas nepnek-ahogy Wilson mondta-nincs joga beleszolni egy orszag dolgaiba. Azt sem hiszem el hogy regularis alakulatok irtottak volna bekes alban lakossagot. Ez kamu! Felkatonai alakulatok a bombazasok megkezdese utan elhiszem hogy gyilkoltak. Csak az a budos hogy idaig amit a NATO allit(100 lelott gep, X tomegsir) a sok Rambo-bacsi meg a HIGHTECH ellenere alig lattunk bizonyitekot. Racakrol meg gondolkozz el, visszadobom a labdat, neked mi rola a velemenyed? (lasd elozo valamelyik irasom)A NATOt(aki ugye VEDELMI DOKTRINAJU) nem tamadta meg senki. Ez hogy lehet?

2/ Arkan egy rablo tomeggyilkos es hullarablo. Milosevics bune abban rejlik hogy az ilyeneknek eletteret ad. Nem vet gatat az indulatok elszabadulasanak. Egyebkent meg a horvatokat sem kellett felteni a delszlav haboru soran.

3/ A tisztogatasok okai: A NATO elkezdett bombazni, az indulatok elszabadultak. Hangsulyozom, ez az `elore megtervezett`, `ezerszer atgondolt` (emlekeztek meg ferenc jozsefre?) NATO csapas kovetkezmenye. Ezt probald megcafolni. De legyszi ne gyere megint latnoki dolgokkal, hogy mi tortent volna, stb.,jo?

4/ A haboru okairol mar irtam. A nagy fegyveripari konszerneknek, a repulesnek(GE, GM, Boeing, Pratt&Whitney, stb stb)
General Dyn. mind-mind megeri. Azonkivul meg a Balkannak geostrategiai jelentosege van.Azonkivul ujja kell epiteni.

Előzmény: Stuxi (969)
toki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 973
Uristen!!!
Micsoda tevedes!!! Azt gondolod hogy aki penzt akar inkabb az informatikaba fektet meg a gyogyszeriparba? Ezt Te komolyan gondolod? Ember, a fegyveruzlet az egyik legjovedelmezobb az egesz vilagon!!!!!!!!!!
Oroszorszag 1998-ban 48 milliard dollar ertekben, mig az USA 100 milliard ertekben exportalt fegyvert. Es akkor meg nem is beszeltunk azokrol a kutatasokrol, ami ezek erdekeben tortenik. Iszonyu penz!
Előzmény: Salsa (968)
jenki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 972
Kedves Benoe008!
Nagyon sok mindenben 1etértünk. De SunTze tanácsai nem mindig jönnek be. A baj talán az lehet, hogy az Ő korában a katona és a politikus nem volt még különböző. Egy kérdés az amire nem volt eddig a 6 topic-ban sem válasz, hogy mit kellett volna tenni a katonai lépések helyett. Márpedig e válasz nélkül minden szapulás kicsit falsul hangzik.
Oroszország s Kína mint ellenség.Ha Sun Tzet alkalmazzák akkor ingen, egymás ellensége. Mert cáfolj meg ha nem jól tudom, vannak itt is elintézetlen számlák.
Az orosz olajat elfelejtheted, mert ingyen nem adják, meg oda is kellene szállítani. Finomított termékeket meg pláne nehéz szállítani. A primitívségről meg csak annyit kérdeznék, hogy szerinted ennyi idő alatt egy totális légitámadással mekkora áldozatok lettek volna? Pedig az olcsóbb.
A zsidoellenességet meg csak saját csököttségem miatt hoztam fel, hogy lám én még azt sem tudom megérteni. Pedig próbáltam.
jenki
Budapest
Előzmény: Benoe008 (960)
cserny Creative Commons License 1999.06.08 0 0 971
>Nem igazán hiszem, hogy ezt a
bombázást előre megfontolt szándékkal az általad felsorolt okok miatt >kezdték el. A felsorolt dolgok inkább
következményként merülnek fel.

Ezt en is igy gondolom. A bombazasok elsodleges celja a szerb vezetes raszoritasa arra hogy
1. Lemondjanak Koszovorol
2. Beengedjek a NATO-csapatokat Szerbiaba

Az "altalam felsorolt okok"alatt bizonyara a bombazasok gazdasagi kovetkezmenyeket erted. De en nem allitottam hogy ezert tettek, ez csak kovetkezmeny. Az allitottam hogy az USA a tevekenysegevel haborut robbantott ki, de szerintem ez a haboru a helyzet hibas ertekelesebol adodott. Azt allitottam hogy piacot akarnak szerezni de azt nem hogy csak bombazassal lehet. Ilyen esetben szerintem rengeteg valtozo van ami az esemenyek vegso menetet megadja. (pl emberi tenyezok, szemelyes szimpatia-unszimpatia stb) Egy biztos: sokkal tobbszor fenyegettek fegyveres beavatkozassal mint ahany fegyveres beavatkozas tortent.
Nem allitom azt hogy az USA/NATO random fog bombazni de azt igen hogy bombazni fog ha ugy latja hogy mashogy nem eri el a celjat.

Előzmény: Kopasz (967)
csíkszemű Creative Commons License 1999.06.08 0 0 970
Arrrgh!...
Olyan jó lenne ez a topik nélküled, Benő!
Előzmény: Benoe008 (960)
Stuxi Creative Commons License 1999.06.08 0 0 969
Toki!

Csak hogy tisztán lássak Neked mi a véleményed a következőkről:
- Milosevicsről (aki a szerbek megválasztott vezetője és szeret békében élni minden szomszédjával).
- Arkan és csapatáról( a "hős partizánokról" aki segítenek békében élni a szomszédokkal.)
- Tisztogatások okairól (azért kell az albánokat kikergetni Koszovóból, hogy nehogy a gaz NATO lebombázza Őket ?)
- A háború okairól ( NATO megkaparintsa a gazdag Koszovót , lerombolja, elfoglalja Szerbiát és ez által a világ ura legyen)

Ja és nem válaszoltál a kérdésemre.

Előzmény: toki (963)
Salsa Creative Commons License 1999.06.08 0 0 968
Toki!

Megha vannak is ilyen korok, akik beleszolnak (titkosan vagy nyiltan lobbizva), akkor persze felmerul bennem a kerdes, hogy kik? Fegyveripar, epitoipar. Ma nem hiszem. Aki ma penzt akar, az informatikaba fektet (vagy gyogyszeripar, egyebek). Akkor lehet, hogy azok a korok lehet, hogy innen jonnek. Lehet hogy Bill Gates all a dolgok mogott? :) Persze ezek csak tanakodo kerdesek.

Szoval az nekem itt a furcsa, (es itt egyetertek Kopasszal), hogy minek kell ehhez az egesz haszonhoz a haboru? Anelkul is johet a money :).
Meg hat a kongresszus azert nem jo pelda itt, hiszen en ugy tudom ok tamadtak a legjobban (mar amennyire) Clinton-t az egesz miatt. Csesztettek Clinton-t (nem mintha sajnalni kene), hogy ne feltetlenuk kovesse Blair-t a harciassagaban, amikor a koltsegeket zommel az USA allja.
Egy szo mint szaz, arra gondolok, amit Kopasz irt.:)
Salsa

Kopasz Creative Commons License 1999.06.08 0 0 967
cserny!

Érdekes következtetések, még azt is elismerem, hogy van bennük ráció. De! Nem igazán hiszem, hogy ezt a bombázást előre megfontolt szándékkal az általad felsorolt okok miatt kezdték el. A felsorolt dolgok inkább következményként merülnek fel. Ennél sokkal egyszerűbb és olcsóbb (valamint elegánsabb) módja is van egy ország gazdasági gyarmatosításának. Csak nézz körül itthon, láthatod a jeleket. Ezen az alapon azt is állíthatnád, hogy ezentúl az USA/NATO random bombázni fog itt-ott, hogy újabb és újabb piacokat szerezzen. Ez pedig szerintem marhaság. Végül is eléggé hosszas huzavona előzte meg a bombázások megkezdését, tehát alkalomadtán megfelelő hozzáállással a szerbek részéről az egészet meg lehetett volna úszni. Csak hát a politikus az az állatfajta (tisztelet a kivételnek), aki mindig a más szerszámával csapkodja a csalánt és még azt is elvárja, hogy ezért fel is nézzenek rá.

Üdv: Kopasz

Előzmény: cserny (959)
toki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 966
Amit rolam irtal azzal reszben egyetertek (nagy reszevel).
Azonban azt nehezen hiszem el hogy legalabbis a konfliktus kirobbanasa elott regularis alakulatok garazdalkodtak volna.Ez az egyik. A masik meg nem csak azt kell nezni hogy az USA-nak mi az erdeke, hanem egyes NAGYON BEFOLYASOS koroknek mi lehet az erdeke. Es itt jonnek be a fegyveruzlettel foglalkozo nagytokesek, vagy az epitoiparral foglalkozoak, akiknek a kongresszusban nagy befolyasuk van.
Hallottal-e arrol hogy a Kennedy fele gyilkossag is allitolag azoknak a koroknek volt erdekeben akik a pacifikalodast elleneztek. Mara mar mindenki tudja hogy Oswald csak egy babu volt.
Előzmény: Salsa (965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!