Keresés

Részletes keresés

pimpa1982 Creative Commons License 2020.04.26 0 1 25

Lehet, hogy vannak változtatások az STG44 meg az AK47 között de az alapötlet azaz a gépkarabély terve az a németektől lett ellopva a háború után és az STG44-ből lett kifejlesztve az orosz Kalasnyikov

 

Előzmény: killertom (6)
killertom Creative Commons License 2012.08.19 -1 0 23

Első pontot kényelmesenn kihagytad, ami ugyancsak a Mauseres hülyeségedet cáfolta...

,,42-ben már kísérletezett ezzel a "rettenetesen bonyolult" dologgal, de az mégis csak 47-ben került bemutatásra, pedig egy olyasféle honvédő háború mint ami akkoriban arrafelé tombolt bizony igényelt volna valami a már rendszerben lévőknél jobb fegyvert"

Aztán a tábornok úr hadi logisztikáról hallott már? Arról, hogy amikor az ellenség Moszkva elővárosaiban jár éppen, akkor nem egy új lőfegyver és lőszer bevezetése a leglogikusabb lépés, hanem a már meglévő gépsorokkal gyártható fegyverek készítését kell felpörgetni, mint ahogy az megtörtént a PPS, a Moszin-Nagant és egyéb szovjet fegyverek esetében? Ezért álltak le nagyrészt az SzVT-40 gyártásával is 1942-től, mert logikusabb volt növelni a bevált Moszin-Nagant gyártását.

,,Ja. A legnagyobb találmány az volt, hogy mindkettő olcsó volt mert könnyű volt gyártani. Csakhogy azt nem értem hogy egy tönkrebombázott németországban nem okozott különösebb gondot a gyártás bevezetése, ezzel szemben a korábban kifejlesztett AK szibériai nyugalmas - háborút sosem látott - hátországában ez csak a háborút követően és csak akkor is békében sikerült."

Az megvan, hogy nem volt prioritás? Mire az AK használható prototípus formájába fejlődött, a szovjetek már igencsak nyerésre álltak, ráadásul ott volt az SzKSz ami a háború utolsó hónapjaiban került csapatpróbákra.

,,Megválaszoltam csak képtelen vagy felfogni. De hát nem is tudom miért vitatkozom veled, amikor az amúgy adott időszakban törvényesen 24 havi sorkatonai szolgálat helyett 25 hónapot voltál katona és ez a szemedben több, mint egy másik embertársad által leszolgált 18 havi sorkatonai és 5 év hivatásos állomány. Ráadásul mindezt úgy adod elő mint aki a kocsmából ír ide. A TPG-1-ről meg annyit hogy az enyém nem "kommandós fegyver", mert az sportlövészetre van felkészítve. Akkor lenne "kommandós fegyver" ha úgy is lenne felszerelve, de nem úgy van. Ilyen erővel a Remington 700 is "kommandós fegyver" bazmeg. pfff..."

Én se tudom miért vitatkozom olyannal aki a jelek szerint olyan hülye, hogy még azt se tudja kivel vitatkozik, ugyanis a katonai múltról nem velem vitáztál hanem egy másik hozzászólóval... Nem voltál te egyébként semmi, meg most is csak egy önámító hülye vagy a nagy tudásoddal meg a "TRG"-del együtt.

Megismétlem a korábbi állításomat, miszerint hülyeségeket irogatsz szánalmasan fölényeskedő stílusban, röhejesen hencegve a képzeletbeli puskáddal, miközben valódi, technológiai részleteket nem tudsz fölhozni az álláspontod alátámasztására. Hogy is írtad? Pfffff?

 

Előzmény: Alex Raps (22)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 1 22

"2. Kalasnyikov még Németország elfoglalása előtt elkezdte tervezni a fegyverét, szóval a Mausertől lopásos hülyeségedről ennyit."

 

Hogy pontosan miként volt ez azt sosem fogja megtudni a világ, mert a történelemkönyveket minden eseteben a győztesek írják, így derék Kalasnyikovunk élettörténetét és a hozzátartozó elnyűhetetlennek bizonyuló fegyverfejlesztését is. Mindenesetre az elgondolkoztató, hogy a megírt történelem szerint 42-ben már kísérletezett ezzel a "rettenetesen bonyolult" dologgal, de az mégis csak 47-ben került bemutatásra, pedig egy olyasféle honvédő háború mint ami akkoriban arrafelé tombolt bizony igényelt volna valami a már rendszerben lévőknél jobb fegyvert. De valalahogy mégsem láttam egyetlen II. VH-s filmet sem ahol a kalasnyikovval kattintgattak volna...  A megetetésedről csak ennyit. :)))

 

"3. Leírtam, hogy a két fegyver között a köztes lőszeren és a zárkerethez rögzített gázdugattyún kívül semmi közös nincs. "

 

Ja. A legnagyobb találmány az volt, hogy mindkettő olcsó volt mert könnyű volt gyártani. Csakhogy azt nem értem hogy egy tönkrebombázott németországban nem okozott különösebb gondot a gyártás bevezetése, ezzel szemben a korábban kifejlesztett AK szibériai nyugalmas - háborút sosem látott - hátországában ez csak a háborút követően és csak akkor is békében sikerült.

 

"Erre normális tényeket magában foglaló választ nem tudtál adni, csak a kommandósmesterlövészfegyvermestervagyok arcoskodásra futotta."

 

Megválaszoltam csak képtelen vagy felfogni. De hát nem is tudom miért vitatkozom veled, amikor az amúgy adott időszakban törvényesen 24 havi sorkatonai szolgálat helyett 25 hónapot voltál katona és ez a szemedben több, mint egy másik embertársad által leszolgált 18 havi sorkatonai és 5 év hivatásos állomány. Ráadásul mindezt úgy adod elő mint aki a kocsmából ír ide. A TPG-1-ről meg annyit hogy az enyém nem "kommandós fegyver", mert az sportlövészetre van felkészítve. Akkor lenne "kommandós fegyver" ha úgy is lenne felszerelve, de nem úgy van. Ilyen erővel a Remington 700 is "kommandós fegyver" bazmeg. pfff...

 

Előzmény: killertom (21)
killertom Creative Commons License 2012.08.19 0 1 21

Az hogy van saját fegyvered (amit kétlek, ugyanis hencegni jellemzően az szokott vele akinek nincs) semmit nem jelent azzal kapcsolatban, hogy a lőfegyvertechnológia fejlődéséhez mennyi közöd van, mert az a sok masszív hülyeség amit itt irogatsz azt mutatja, hogy semmi.

1. Az StG44 egy Haenel és Walther gyárak számára kiadott specifikáció alapján született.

2. Kalasnyikov még Németország elfoglalása előtt elkezdte tervezni a fegyverét, szóval a Mausertől lopásos hülyeségedről ennyit.

3. Leírtam, hogy a két fegyver között a köztes lőszeren és a zárkerethez rögzített gázdugattyún kívül semmi közös nincs. Még a gyártástechnológia se, ugyanis az AK első sorozatgyártott szériája mart tokos volt. Erre normális tényeket magában foglaló választ nem tudtál adni, csak a kommandósmesterlövészfegyvermestervagyok arcoskodásra futotta.

Előzmény: Alex Raps (16)
killertom Creative Commons License 2012.08.19 0 0 20

..

Előzmény: Alex Raps (16)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 18

Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 0 17

autentikus

Előzmény: Alex Raps (15)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 1 16

Áll jár le töki. :) Antialkoholista vagyok, narkót sosem láttam, nem dohányzom és van hozzá egy Unique Alpine TPG-1 (win 308) itthon a fegyverszekrényemben, amelyhez a lőszereimet magam töltöm és talán ennek okán nem is kell nekem kisz-tábor az NDK-ban ahhoz, hogy iformációkat gyüjtsek egyes fegyverekről. :))) Ráadásul az hogy a 18 havi sorállományt követően hivatásos voltam (szűk 5 évig) és ezzel szemben saját állításod szerint valószínűsíthetően 24 havi sorállományú szolgálati idődet 25-re voltál képes csak leszerelni, :) úgy gondolom katonásdiból most itt éppen nem nálad visz mindent.

Szóval azoknak a lúzereknek akik szerint az STG44 semmi, azoknak elmondom, hogy STG44 igenis korszakalkotó fegyver volt, mert elsőként teremtették meg vele a gépkarabély fogalmát és mivel a gyártástechnológiája a költséghatékonyság vs. gyorsított gyártás irányában szintén az első lépés volt a fegyvergyártás történetében, ezért nem túlzok nagyot azzal, hogy az AK47 csak ez után keletkezett mint klón. 

Kikövetkeztethető Herr Kalasnyikov élettörténetéből, hogy az ötletet németország elfoglalásakor a Mauser-től lopta.

Előzmény: Törölt nick (14)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 0 15

Keress rá a gépkarabély szóra (persze ne magyarul, mert minálunk sajnos nincs a neten elérhető atentikus forrása a fegyverismeretnek). :)

Előzmény: killertom (10)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 1 11

Mindenesetre a párhuzam nyilvánvaló. Sokan mondják hogy például a V2 csak nagyvonalakban emlékeztet az Apollóra, de valamiért folyton Wernher von Braun neve merül fel mindkét project kapcsán. ;) Az STG44 is egyértelmű előzményfegyvere a nagy orosz klasszikusnak az AK47-nek csakhogy ez ciki. 

Előzmény: killertom (10)
killertom Creative Commons License 2012.08.19 -1 0 10
Ez azon nem változtat hogy az StG44 és az AK annyiban hasonlít, hogy mindkettő köztes lőszert tüzel és a gázđugattyú rögzítve van a zárkerethez. Kicist kevés ahhoz, hogy másolásnak nevezhessük.
Előzmény: Alex Raps (8)
mastersergeant Creative Commons License 2012.08.19 -1 0 9

Csak külsőleg hasonló a két fegyver! Belsőleg teljesen eltérőek!

Előzmény: Alex Raps (8)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 1 8

"Így van, ezt a hülyeséget azok terjesztik meg hiszik el, akik csak fényképen láttak AK-t meg StG-t."

 

Menj csába' nagyarcos dumáddal töki! Én még ahhoz a nemzedékhez tartozom akiknek egyrészt kötelező volt lehúzni a 1,5 évet a hadseregben, szóval az AK AMD és a Szvd Dragunov meg volt. Másrészt pedig hivatásosként is szolgáltam. Az hogy Stg44 nem volt még a Te kezedben sem az pedig hét szentség, úgyhogy nem kell a vetítés.

Előzmény: Törölt nick (7)
killertom Creative Commons License 2012.08.12 -1 0 6
1. StG44
2. Belülről még egyiket se láttad, ezért írod ezt a hülyeséget.
Előzmény: Alex Raps (5)
Alex Raps Creative Commons License 2012.08.11 0 1 5

Az SG44 egyértelmű továbbfejlesztése ellopása volt az AK47.

levim Creative Commons License 2002.09.09 0 0 4
Naggggyon jóóóó! Még egyszer köszönöm!!!
Előzmény: gerion (2)
levim Creative Commons License 2002.09.09 0 0 3
Nagyon köszönöm! Nem tudom, hogy ez-e az amit keresek, de ez is nagyon érdekes kezd lenni.
Előzmény: gerion (2)
gerion Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2
Hopsz, most látom, hogy változott a cím!

http://www.luft46.com/

Ja, még annyi, hogy olvasd el az important-ot az elején, mert kicsit körülményes az anyag előbányászása, de ott van...

G.

Előzmény: gerion (1)
gerion Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1
Szia!

Ez egy lehetséges tipp. Ez ugyan nem UFÓ-król szól, de érdekes, rajzasztalon maradt német Luftwaffe-terveket mutat be.

http://users.visi.net/~djohnson/luft46.html

Jó szórakozást!

G.

Előzmény: levim (-)
petike23 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 0
Hat az biztos, hogy a II. vlgh.-us nemet fegyverek egy resze nem 0 !

Engem is erdekelne a honlap !

Udv: Petike23

levim Creative Commons License 2002.09.04 0 0 topiknyitó
SEGÍTSÉG!!!
Keresek egy honlapot. Állítólag van egy olyan oldal valahol a neten, amin - fikcióként - azt elemzik, hogy a 2.vh-s német fegyvereket mivé lehetett volna fejleszteni. (repülő, űrhajó, U-boot, stb.)
Kérem, aki tudja írja meg az oldal címét! Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!