Keresés

Részletes keresés

Chiminod Creative Commons License 2020.10.16 -1 1 16

"Mi az az énidő?

Az énidő voltaképpen az az idő, amelyet önmagadnak szentelsz, és a lelki békét, a feltöltődést, a fejlődést, az önismeretet, vagy a pihenést szolgálja. Mi nők hajlamosak vagyunk lebecsülni az énidő fontosságát, sőt akár bűntudatot érezni, amiért vágyunk arra, hogy időnként kilépjünk a mókuskerékből, és a családtól távol, nyugodt körülmények között pihenjük ki a mindennapok zűrzavarát. Mindenki másként működik: van, akinek naponta pár perc egyedüllét is elég a feltöltődéshez, másnak ennél jóval több időre - énidőre van - lenne szüksége."

 

Ha mindenki folyamatosan énidőben lenne, azonnal kitörne a világbéke! :))

szenyoor Creative Commons License 2020.10.15 0 1 15

""Gaál Noémi születésnapjára világbékét és több énidőt szeretne. Forrás: Nők Lapja Café: A ma 50 éves Gaál Noémi: „Bizalommal várom a következő évtizedeket” ""

szenyoor Creative Commons License 2020.10.12 -1 1 14

Simicskó István sem lesz már hülyébb: Donald Trump könyvét ajánlotta a karcagi közönségnek.  

szerző: narancs.hu publikálva: 2017. nov. 03., 08:11

Mert nincs itt a világbéke.

Simicskó István volt tegnap a karcagi Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár vendége a nemzeti konzultáció turnén. Az MTI tudósítása szerint Simicskó István felidézte a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadást, amely figyelmeztetés volt, hogy "nincs itt a világbéke ", és elindult egy új típusú világ kialakítása. “Ezt a folyamatot, Európa átalakítását dollármilliárdos nagytőkések tovább generálják.

A néhány éve elindult népvándorlás beláthatatlan civilizációs, kulturális, biztonsági következményekkel fog járni” – mondta, hozzátéve, hogy “kerítés nélkül lehetetlen megállítani a migrációt”. A miniszter ezzel kapcsolatban Donald Trump könyvét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, amelyben az amerikai elnök a mexikói határra vonatkoztatva azt írta,"a jó szomszédot a jó kerítés teszi".

Simicskó természetesen nem feledkezett meg arról sem, hogy kijelentse: “A magyar ellenzék Soros pártján áll, és a Fidesz és a KDNP az a két párt ebben az országban, amely a magyar érdekeket képviseli”, de szólt arról is,

hogy “Soros György megszorításokból, adóemelésekből és a kelet-európai országoknak szánt uniós támogatások csökkentéséből finanszírozná” a bevándorlók segélyezését.

Az est meglepetésvendégeként

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is fellépett, az MTI szerint ő annyit fűzött Simicskó mondandójához, hogy “a Soros-terv igenis létezik, végre akarják hajtani, ezért fontos az összefogás, Magyarország megvédése”. 

És jött a birkaperzselt!

szenyoor Creative Commons License 2020.10.12 -1 1 13

Forrás: Pizza,Kávé,Világbéke: 


„Anyukám Mondta, hogy a legrövidebb út a Világbékéhez egy jó pizzán, és egy jó kávén keresztül vezet. Az egyiket Rómában a másikat Veronában találtuk meg, és hoztuk el Miskolcra a sétálóutca egykori kereskedőházának otthont adó Weidlich-palotában található üzletünkbe. Pizza Romana avagy a római tepsis pizza. Lényege, hogy nápolyi társával ellentétben nem kerek, hanem négyszögletes, a tésztája vastagabb, viszont könnyebb, légiesebb és roppanós. Ez köszönhető a kőmalomban őrölt lisztnek, a 48 órás kelesztésnek, és az odafigyelésnek amivel pizzáinkat készítjük.”

Előzmény: szenyoor (12)
szenyoor Creative Commons License 2020.10.11 -1 0 12

Hát senkit nem érdekel a világbéke?!

 

Nem vagyok meglepve.  -((((((((

szenyoor Creative Commons License 2020.10.03 -1 0 11

"„Nincs esélyünk a fennmaradásra világethosz nélkül. Nincs világbéke vallásbéke nélkül. Nincs vallásbéke a vallások dialógusa nélkül” – figyelmeztet Hans Küng, napjaink neves katolikus teológusa, aki egyben megmutatja, hogy a sokáig egyoldalúan túlhangsúlyozott különbözőségek mellett mindegyik nagy világvallásban megvannak az egyetértésre, az erőszakmentességre és a humánum érdekében az együttműködésre képessé tevő közös, emberi erkölcsi alapértékek."

 

https://divany.hu/vilagom/2020/07/18/milyen-lenne-a-vilag-vallas-nelkul-hell-judit/

 

 

Hát... Nyilván megvannak, de a harc barátait nem érdekli az a rész...

szenyoor Creative Commons License 2020.10.02 -1 0 10

Kétszer elolvastam, mindkétszer kaotikus! --De ne részletezd!! :))

 

 

Előzmény: nifewanderstahl (8)
nifewanderstahl Creative Commons License 2020.09.28 0 0 8

> A világbéke kezdete

 

Topik időzítés csodája! Éppen most kezdett a mahometán Azerbajdzsán szent dzsihád háborút az őskeresztény Örményország ellen, amiből nagy valószínűséggel az azerieket mozgató ergodán-törökök oroszok általi seggberúgása lesz, amiből NATO és amero-cionista katonai beavatkozás lehet, esetleg iráni háború mellékszállal (Kaszpi olajlelőhelyek!), amiből "atomvillanás jobbról" lehet. Szóval a világbékét egyelőre Makó és Jeruzsálem között félúton érdemes keresni, Radnóti mellé az útárokba lőve...

szenyoor Creative Commons License 2020.09.26 -2 1 7

http://efolyoirat.niif.hu/00000/00022/00252/07506.htm

 

Babits MihályKant és az örök béke

"...Ekkor a probléma így áll fel: "az emberiség vak erőit, ösztöneit és érdekeit lehet-e egymással úgy ellensúlyozni, hogy összhatásukban mégis az erkölcs elvei szerint történő folyamat képét adják?"

Minthogy ezek a vak erők és érdekek egymással sokszorosan ellentétesek, könnyű belátni, hogy az ellensúlyozás feladata nem megoldhatatlan. Sőt bizonyos hogy a történelemben minden jó politikának tulajdonképpeni műve ennek az ellensúlyozásnak legalább részleges megvalósítása volt, ha csak kis területen és megközelítőleg is. Így pl. egyik fő eszméje volt ez a mi Széchenyinknek, amit Arany híres Széchenyi-ódájában ekként fejezett ki:

Szellem s anyag, honszeretet s önérdek
Mily biztosan lejt a közjó felé! "

 

"...Nem az a kérdés itt többé" - mondja Kant egy másik művében - "vajon az örök béke lehetséges-e (mint gondoljuk) - vagy nem lehetséges. Úgy kell cselekednünk, mintha lehetséges volna. És még ha egész teorikus fejtegetésünk csupa csalódás volna, akkor sem lehetne csalódás a maxima: Tégy meg mindent ezért a nagy célért! - mert ez kötelesség!"

Előzmény: szenyoor (6)
szenyoor Creative Commons License 2020.09.26 -2 1 6

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%B6r%C3%B6k_b%C3%A9ke

 

"Az erkölcs és a politika akkor áll összhangban egymással, ha a kormányzást átláthatóság és nyilvánosság jellemzi."

szenyoor Creative Commons License 2020.09.26 -2 1 5

Nagyon köszönöm a hozzászólásodat, öröm volt elolvasni, egyetértek vele.

 

A psych. gyógyszeres kezelés védelmében:

A psych. ellátás évek óta túlterhelt, náluk is egyre gyakoribb a kiégés.

A betegek döntő zöme igényli a gyógyszert. Idő hiányában egyszerűbb felírni az antipsychotikumot, vagy az antidepresszánst BZD-el.

Előzmény: Creativus (4)
Creativus Creative Commons License 2020.09.26 -1 2 4


Az igazi okok gyakran még kiváló tudósok előtt is rejtetten kandikálnak ki a dömpingszerű valóságelemek közül.

Egyáltalán nem szabad hibának minősíteni, ha olyan - marginálisnak tűnő - ismeretek nem jutnak el az emberekhez, de nagyszerű elmékhez sem sem, amelyek egyrészt régóta megelőlegezték napjaink, és az elmúlt fél évszázad történéseit, illetve amelyek megmagyarázzák az emberi psziché mélyén dolgozó rejtett mechanizmusokat.

Unwin felismerése a civilizációról:
http://www.ferfiakklubja.hu/fk_magazin/a_ferfi_utja/ferfiak_es_a_patriarchatus_3_civilizaciok_tundoklese_es_bukasa


http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/8075-mi-koze-a-hazastarsi-husegnek-a-civilizaciok-felemelkedesehez

Hormonkutatási eredmények (3 részes):
https://www.youtube.com/watch?v=Xo9oBm_eTf4
https://www.youtube.com/watch?v=9inAR4X8PAw
https://www.youtube.com/watch?v=PB0S11b8eK4

Durva és hihetetlen közlés - amely ellen minden porcikánk tiltakozik - az, hogy mi is váltotta ki valójában azt a folyamatot, amelynek részleteiről az agykutató beszél, és amelyeknek így kialakult elemeit kiválóan fel lehet használni emberek hatékony befolyásolására. Ez pedig nem más, mint a jó 50 évvel ezelőtt lezajlott "Feminista, Szexuális és Kulturális Forradalom", mely gyorsan átjárta az egész fejlett nyugati kultúra társadalmait.

Persze, hogy nehéz ezt elfogadnunk, hiszen élvezzük előnyeit, miközben nem tudatosul bennünk se a rövid távú, se a hosszú évtizedek múltán kibontakozó fájdalmas hatása. Nem akarjuk elhinni, hogy a bajok gyökere miatta - pontosabban a nagyon hamar eltorzult iránya - mögött van.


Az agykutató előadása kiváló összefoglaló egy olyan jelenségsorozatról, amely nem más, mint a civilizációnk majd kétezer éve tartó felívelését követő hanyatlás kibontakozása. Unwin 2-3 generációnyi időszakról ír, ami után nyilvánvalóvá válik a megállíthatatlan folyamat. 80 civilizálatlan társadalom mellett 15 olyanról számol be (többről nem volt részletes adat) a történelemből, melyben mindez következetesen megtörtént akkor, és csak akkor, amikor a korábban racionális okokból bevezetett szigorú monogámia elleni harc (mert elnyomásnak vélték) sikeres lett, és lazításokat engedélyeztek. Ettől mindig megtörtént, és nem volt semmi más ami ezt eredményezte volna.

Az emberi természethez tartoznak egy olyan - kikerülhetetlen, és hormonálisan támogatott - mechanizmusok, melyek létben tartják a közösségeket, és biztosítják a népesség fennmaradását. Az oxitocin általi kötődés különösen erős az anya/gyermek kapcsolatban (a szülés, szoptatás következtében), illetve ugyanolyan hatékony, és hűséget megtartó szerepe van a párkapcsolatban (a szexuális aktus által), utóbbi azonban csak monogámiában tud megfelelően érvényesülni (azaz mindkét félnek egész életében ugyanaz az egy partnere van).

A gyermek elvesztésének fájdalma ugyanolyan erős, mit egy szakításé, vagy egy megcsalásé, és komoly pszichés sérülést okoz, majd - az új partner megtalálását követően - (ritka esetektől eltekintve) az élet végéig tartó boldogtalanságokban való sodródást.

A pszichés sérülés lényege a bizalmatlanság úrrá levése (önbecslés elvesztése), és nárcisztikus vonások kibontakozása, melynek kísérő jelensége az önzés, az irigység, a mások pszichés bántalmazása, s a társas kapcsolatok helyett az eltárgyiasult igények (közte a sikerre vágyódás, a pénz felértékelése, a testi örömök megszerzésének egyre kórosabbá váló vágyása - azaz különböző függőségek kialakulása).

Mindez önmagában még nem is annyira lenne jelentős, ha ez a tulajdonság - a nem tudatosult pszichés bántalmazások által - ne lenne fertőző. A nárcisztikusok másokat is képesek nárcisztikussá tenni (hiszen éltető elemük a mások önbecslésének sárba tiprása), de leginkább a szülők fertőzik gyermekeiket, mégpedig oly módon, hogy közben elmondhatják: "mindent megadtunk neki; szinte önmagunkat áldoztuk fel érte!". Az új generáción egyre inkább kiüt a nárcisztikusság, és annak párja (a bántalmazottak népes serege), a borderline pszichés alkat. Számos súlyos esetekhez vezető lelki zavar uralkodik el (anorexia/bulimia, depresszió, öngyilkosságok, pánikbetegség, stb), ám most már egy újabb generáció felnövekedésénél tartunk. Ezek a - hazánkban milliókat, összességében pedig százmilliókat érintő - bajok nehezen, vagy egyáltalán nem kezelhetők (az alig ismert hatásmechanizmusú gyógyszerek csak még ma nem ismert módon teszik tönkre az embert, és a gyógyszerlobbi hatalmát erősítik). Az újabb - talán hatékony - eljárások még nem közismertek, de maga a jelenség is köd mögé van bújtatva, mintah a részletek teljesen külön állnának.

A kétségbeesett kapkodásnak minősülő világ-megoldás, amely napjainkat teszi hullámokban félelmetessé, egyrészt komoly visszaélések lehetőségével jár, másrészről azonban számos szimbolikus elemet tartalmaz, mely megfontolandó a jövő számára, ha egyáltalán létezni fog valaha egy elviselhető jövő, és nem a teljes összeomlás peremén egyensúlyozunk.

A téma ebből a szemszögből is sokrétű, és ismeret gazdag, csak az ismeretek nem jutnak el a széles tömeghez,hanem csupán egy maroknyi réteghez. A teljes kép vázlatához is legalább tízszer ennyit kellene ideírnom, ám a kulturális következményként kialakult "TL;DR" ezt megakadályozza.

Előzmény: szenyoor (-)
Liberius Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 3

A magyar nyelv végletekig tartó szétrombolása lassan a végéhez közeleg.

 

Ma már alig tudunk leírni olyan mondatokat, amelyek mögé ne lennének elképzelhetők pl. antiszemita célzások. Az olyan nyelvtani tőmondatok, mint pl. "Süt a Nap", vagy "Ugat a kutya" lassan ilyenné válnak. S idővel már a magyar nyelvtant is be kell tiltani, mert ideologizált nézetek szerint, valakire mindenképp bántó kijelentéseket vélünk benne felfedezni.

 

 

Előzmény: seymour_ (1)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2020.09.26 -3 0 2

:-D

Mi koze ennek a semi nepekhez?

Előzmény: seymour_ (1)
seymour_ Creative Commons License 2020.09.26 -4 0 1

"Ez olyan jelenség, amely az állatvilág számos parazitájánál megfigyelhető."

 

Csak nem antiszemitának teccik lenni?

Chiminod Creative Commons License 2020.09.26 -2 4 0

 "A leépítő evolúció működése a kulturális fejlődés szintjén is tetten érhető.Mivé degenerálódik az ember egy-egy számítógépes játék, valóvilág-show, dél-amerikai sorozat (azaz tablettás kiszerelésű való élet) televíziós közvetítésének élvezete mellett? Következményeként leépíti szociális kapcsolatrendszerét, fizikumát, kreatív gondolkodó képességét, s teljesen ki lesz szolgáltatva az agymosó médiának. A reklámokon csüggve csak a fogyasztásra gondol, mint legfőbb örömszerzési forrásra.A társadalom parazita egyedeivé válnak."

Dermesztően életszerű... ---és gondoljunk a fórumfüggő betegtársakra is---

Előzmény: szenyoor (-)
szenyoor Creative Commons License 2020.09.26 -2 2 topiknyitó

""Freund Tamás agykutató a tablettás kiszerelésű való életről, az elmagányosítás okairól és trükkjeiről, s egy rákfajtáról Hogyan éljük túl korunkat? Veszélyben az emberiség. A magyar tudományos élet kiválósága, a magyar Nobel-díjnak nevezett Bolyai-díj első kitüntetettje, dr. Freund Tamás agykutató beszélt erről Szombathelyen. Az önzés és elmagányosodás okairól, de a lehetséges kiútról is.  2009. november. 21. szombat | Szerző: Némethy Mária  
Freund Tamás szerint kritikus helyzetben van az emberiség. Sokakhoz hasonlóan úgy véli: a ma emberére jellemző önzés és elmagányosodás napjaink zsákutcája, civilizációnk óriási kihívása. Egyfajta aberráció, amelynek közös gyökerei vannak: az információrobbanás és a globalizáció. Az agykutató szerint agyunk ezeket jelentős környezetváltozásként érzékeli. Olyan adaptációs nyomásként, amely lerontja a kulturális hagyományok és ezzel az emberi örökség átadásának hatékonyságát.Különféleképpen éljük meg ezt a helyzetet, ezt a kort.A magunk körül látható típusok közül néhány jellemzőt emelt ki Freund Tamás. A távolságtartó: próbálja kizárni életéből az információrobbanás és a globalizáció hatásait; például van mobiltelefonja, de nem adja meg a számát, kizárólag hívásra használja. A menekülő: aki a lila ködbe, a drog vagy az alkohol mámorába menekül. A legelterjedtebb típus azonban a habzsoló: órákat ül a számítógép előtt, habzsolja az információkat, mégis sikertelennek érzi magát, folyamatos kudarcélményt él meg, fáradt és lehangolt.A következmény?- Soha annyi szorongásos, pánikbeteg ember nem volt, mint napjainkban - hangsúlyozta Freund Tamás.A professzor ezután arról beszélt, hogy a rossz hatásfokú információátadás a biológiai rendszerekben torzulásokhoz vezet. Ez megjelenik a társadalmi fejlődésben is generációról generációra. Az értékválság önzéshez és elmagányosodáshoz vezet. Freund Tamás szerint az értékválság következményei közé tartozik például a vallási szekták megjelenése, és a terrorizmus is.- Az önzés és elmagányosodás közös tőről fakad, s látható, hogy a különféle gazdasági érdekcsoportok erre hogyan játszanak rá - magyarázta a tudós. - Ideális fogyasztó a céljaitól, szociális környezetétől megfosztott, magányosan szorongó ember. A fogyasztást ugyanis csak akkor lehet növelni, ha egyre inkább elmagányosodott, ideális fogyasztókká nevelt emberekből áll a társadalom.Mi áll mindezzel szemben?Az agykutató szerint az, hogy az ember - genetikailag meghatározott módon - társas lény. Nem tud tartósan a közösségéből kiszakítva élni.De ezt persze tudják a globalizáció haszonélvezői is. Kitalálták már, hogyan lehet életben tartani , azaz élethelyzetükben megtartani ezeket az elmagányosodott embereket. Újabb és újabb stratégiákat találnak ki erre a különböző gazdasági rendszerek.Freund Tamás az ötletek között említette a tablettázott való életet . A valóságshow-kat, a szelleminek nem nevezhető vetélkedőket, avagy a bugyuta, nívótlan dél-amerikai családsorozatokat.- Ezeket adagolják, s ezek valóban életben hagyják őket, de egyben meg is akadályozzák a kitörést ebből az elmagányosodott helyzetből. Óriási veszélyek ezek, amelyeket tudatosítani kell - hallottuk.A már említett globalizációs tendenciák, párosulva az ideális fogyasztói tömegek kinevelésére történő nemzetközi erőfeszítésekkel, elindítottak egy másik evolúciós folyamatot: ez az úgynevezett leépítő evolúció. Ez olyan jelenség, amely az állatvilág számos parazitájánál megfigyelhető.- A jelenséget Konrad Lorenz Nobel-díjas biológus sacculinizációnak nevezte, egy Sacculina nevű rákfajról, amely a leépítő evolúció egyik legdrasztikusabb fokát példázza - magyarázta Freund Tamás. - Ennek a rákfajnak a lárvája kitűnő érzékszervekkel, idegrendszerrel és mozgásképességgel rendelkezik, egészen addig, míg meg nem találja gazdaállatát, egy másik rákfajt. Ennek testén megtapadva abba táplálékszívó tömlőket növeszt, miközben elveszíti mozgásképességét, leépíti érzékszerveit, idegrendszerét, és teste átalakul egyetlen nagy nemi miriggyé. A leépítő evolúció működése a kulturális fejlődés szintjén is tetten érhető.Mivé degenerálódik az ember egy-egy számítógépes játék, valóvilág-show, dél-amerikai sorozat (azaz tablettás kiszerelésű való élet) televíziós közvetítésének élvezete mellett? Következményeként leépíti szociális kapcsolatrendszerét, fizikumát, kreatív gondolkodó képességét, s teljesen ki lesz szolgáltatva az agymosó médiának. A reklámokon csüggve csak a fogyasztásra gondol, mint legfőbb örömszerzési forrásra.A társadalom parazita egyedeivé válnak.- Kopp Mária kiválóan megfogalmazta, hogy a médiából ömlik ránk az egyén sikerességének mindenekfelettisége, és az önértékelés egyetlen meghatározója: a fogyasztás. Mi az, amit az illető megengedhet magának, mi az, amit nem. Ez alapján fogja elvégezni az önértékelést ("szólni mersz hozzám suzukis?!"). Egyre nagyobb rétegek elszegényednek, egyre nagyobb rétegek válnak teljesen lelki beteggé, és bélyegzik magukat abszolút sikertelennek. Sőt, életképtelennek. Ebből fakadnak a pszichiátriai, neurológiai betegségek - fejtette ki Freund Tamás.Mi az ellenszere ennek a rendkívül káros folyamatnak?- Például önök, az a közösség, amiben együtt vannak, figyelnek egymásra, véleményt cserélnek - szólt szombathelyi hallgatóságához, meghívóihoz, az Egészségügyiek Batthyány Társasága tagjaihoz. - Teljes mellszélességgel támogatom a kisközösségek megalakulását, mert az önzésből a legmegfelelőbbnek, legreálisabbnak tűnő kiút az, ha kis közösségekből újjáépítjük a társadalmat. Ezek lehetnek egyházi, szakmai, politikai közösségek. A lényeg az, hogy kis közösség legyen, amely közösen megvallott értékekért, eszmékért fogalmazza meg önmagát. A létszám azért legyen kicsi, hogy a közösség tagjai folyamatosan monitorozni, figyelni tudják, hogy ki hogyan viszonyul a közösen megvallott értékekhez. Így válik lehetővé, hogy aki nem együttműködő, kiszelektálódjon. Csak így biztosítható, hogy igazi közösségi emberekké váljunk és fejlődjünk. Az ilyen kis közösségekből lehet felépíteni a nemzetet, a lélekben nemesedett emberekből.A professzor azt is hangsúlyozta: a globalizációt nem gonosz erőként kell felfogni, hiszen mi is élünk a gazdasági rendszer minden előnyével. De látni kell a hátulütőjét is. A tudatos kontroll - megelőzés és túlélés. Címkék: Freund Tamásagykutató  http://tarhely.sokoldal.hu/mirejo/fajlok/sajat-honlap-ingyen--sokoldal_hu-A_vilagbeke_kezdete.dochttp://tarhely.sokoldal.hu/mirejo/fajlok/sajat-honlap-ingyen--sokoldal_hu-A_vilagbeke_kezdete.dochttp://tarhely.sokoldal.hu/mirejo/fajlok/sajat-honlap-ingyen--sokoldal_hu-A_vilagbeke_kezdete.doc ""

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!