Keresés

Részletes keresés

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26

Jár ide valaki?????????

Murmann Creative Commons License 2019.01.21 0 0 25

De transzplantot 2 ember mondott.a kezelőorvosom.és a professzor úr.de még kisérletezgetnek.de semmi értelme.

Lambulin Creative Commons License 2019.01.21 0 0 24

Ez nagyon durva. Keress egy jó kardiológust. Ajánlom a Debreceni Augusztán Borbély adjunktust. De lehet, h neked már ő kevés. Transzplantáció nem vetődött fel?

Előzmény: Murmann (23)
Murmann Creative Commons License 2019.01.10 0 0 23


Tisztelt.fórumosok!Ez egy tanulságos,egyben szomorú történet.
 Ezt az egészet annak idején a megyei kórház rontotta el.kompromitáló leletek tüntek el.megmondták mitől nem lehetek rosszabbúl.
 Ime a történetem..
Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 126qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk.jobb szárblokk.,repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium," restriktiv cardiomyopathia..klinika"DCM.hipofizis microadenoma.amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.
tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. a mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.nyha1..leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 futni úszni biciklizés fizikai munka  favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.nyha2.2013 erős hasi hizás +15 kg egy két ételtől elfáradás.2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással nyha3..pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után apulzus 190 nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben.nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond  itt is leültem.aztán 2014.06.28. evés után alvásból 170 pulzus egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a pulzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.azóta teljes korlátozás nyha4.a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással 
szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.a diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik  erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be  Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar.
gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba néha az álkapcsomba és a kulcscsontomba.az időjárásváltozás is megvisel.
aki eddig vizsgált:Dr H.echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr N.echo 40% DCM..Dr F. echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia st-t eltérések.falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,elég rossz helyen.tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr V.45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia.
Prof :Sz.pulzus 185 korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek..P.prof .DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség nyha4.ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?
Bno:i2380
Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg  anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyr.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó.
a bal elülső fascicuális blokk  az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta.
az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés
a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés
a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.
a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés.
az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés.
a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.
evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.
ezért szigorú ágynyugalom!!!!!
Nem akarok több kisérletezgetést!
senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés.
A sziv mr  eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál elötte több sziv uh is 35%-ot látott.
Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus.
Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t   .
köszönöm,hogy elolvasta.nem tudom.hogy ezen lehet-e segiteni?
Dr T.sziv mr-es..ezt mondta.

Orvosilag nem használjuk a szívgyengeség szót, nem vagyok benne biztos mit
ért rajta. A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy
részjelenség. Üdv: T.
Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.szivizomgyulladás.
ez biztos nem normális.restriktiv cardiomyopathia.valami megtámadta a szivizmot.
A kezelőorvosom ezt mondta
A jobb és balkamra nem syncron mozog.A bkf rosszabb mint a JK - é.Az intra és interventr vez zavar ill a fent leírtak resyncronizációs therápiát igenyelnek.Ez  az amit akartam.Másfajta ,sy.ncronizálò pacemaker beültetése szükséges.Az a JK oldaláról segít a balkamrát is mozgatni .Ezzel javül a balkamra functiò.és az állapot.Nagyon örülök..hogy ez a megoldás.Erre gondoltunk.Dilatatióról ill imfarctus utáni status.Látom,h front van.Ez megviseli biztosan.És a nem átfogó Dg. Tudomásul vétele,hanem részletek.Nem jó h 54% ot mért ,mert nem igaz ,és mert ellenjavallja a syncronizációt.Oda jelentősen csökkent ,35% alatti bkf muszáj.Tehát ezért meri elutasítani.Mi tudjuk h ez nem igaz.Mitől javult  volna a bkf? A pacemaker funct se jó.a kontrasztanyag halmozódás a hegesedés miatt van. Némi kötőszövet van ott,nem szivizomszövet.
A kötőszövet a szívizom helyén van.Ez a nem jó.Sztem vagy az infarctus utáni hegszövet v túl sok saját kötőszövet , amelyben az ingervezetés torzul.Ez megmagyarázza a leírt interventriculáris vez zavart.Sztem továbbra is a syncronizáció a választandó megoldás.vagy transzplant.én tartanám magam ehhez.Fel a fejjel.Biztos h consultálni fognak a doktorok .ha lassabban dobog a szív akkor könnyebb észrevenni a falmozgászavart is.valami megtámadta a szivizmot átalakul kötőszövetté.
Kedves Kérdező,  Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr. N.

A kardiológus semmit sem mondott a 
Kezembe nyomta aztán ennyi.
válaszát köszönöm.  

Kedves Kérdező!
Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható
A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata.
Üdvözlettel: dr. W.

Kedves Dr nő azt szeretném kérdezni,hogy ez mit jelent?a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat.köszönöm.
A bal koszórúsér elúlső leszállő ága a LAD .Ez veleszületettel vekonyabb, kevesebb vért ad bal kamra táplálására.Ez rész Dg.a többihez.

Amit a történetből leszűrtem, az annyi hogy van egy szívizombántalma, ami nyilván hajlamosít az alacsony káliummal együtt ritmuszavarra. Tartósan fennálló magas pulzus (ritmuszavar miatt) okozhatja a bal kamra funkció (EF) csökkenését, ami normál ritmus mellett máskor javulhat. A kamrán belüli vezetési zavar, illetve jobb kamrában történő pacemaker ingerlés törvényszerűen okoz falmozgászavart, ez még nem jelent reszinkronizáció javallatot.  Ha a szapora pulzusszámok hátterében  ritmuszavart sikerülne igazolni és ablációval kezelni, az valószínűleg segítene. Az alacsony kálium szintet sem ártana megoldani, endokrinológus segítségével. Bízza magát .Professzor úrra és jobbulást kívánok!
Igen, de ha jó a bal kamra funkció, akkor ilyen durva tüneteket önmagában nem okoz. A szív MR sokkal pontosabb, mint a szívultrahang, inkább alulbecsli néha az EF-et, ha nem szabályos a ritmus és nem gyakorlott az értékelő orvos
A kontraszthalmozás heget jelent, ami a ritmuszavar melegágya.
A nagyon magas pulzus és a fejletlenebb LAD koszorúsér okozhatott relatív oxigénhiányt és egy kis infarktust az adott területen
Igen, sajnos a kis heg is okozhat ritmuszavart
Nem igazi szűkületről van szó
Csak annyi, hogy a szívburok felett futó része egészében vékonyabb
Ettől még a szívizomhoz juthat elég vér alapból, mert sokszor a másik két fő ág részben átveszi a szerepét
Persze extrém magas pulzusnál ez nem biztos, hogy elég az izomnak
Dr B.

lHa a  vizsgálnak, és már Sz.prof meg P.prof.is látta, akkor én többet ehhez sajnos nem tudok hozzátenni.
A leírásod alapján nagyon súlyos cardiomyopathiát van, amelyet kardiológiai kezelésekkel már nem tudnak korsában tartani, mindenképpen szívtranszplantációra lesz szükséged, addig esetleg ICD terápia, esetleg ideiglenes műszívkezelés szóbajöhet.
Nem tudom, hogy most ki kezel és hol, milyen terápiát tartasz, de ne online keresd a válaszokat a betegségedre, sajnos ez sokkal súlyosabb annál. Nagyon jó szakembereknél jártál már eddig, én ajálom, hogy a városmajoriakkal egyeztess a továbbiakról. Nagyon jók, és ha szívtranszplantra lesz szükség, azt is ők fogják végezni.
Kedves Kérdező!
Ez egy előrehaladott betegség. Szükség lenne személyes találkozóra ahhoz, hogy véleményt mondhassak.
Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani.
Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad.
Üdvözlettel:Dr. H.

Tisztelt kérdező .Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges. Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt. Tisztelettel: Dr.Sz.
A szívnek az a része, amelyik a nagy vérkörbe, tehát az egész testbe pumpálja a vért, megvastagodott. A szív ingerültvezető rendszere, ami a szívveréseket generálja, elégtelenül működik, túl gyorsan és szabálytalanul ver a szív. Ezek meglátszanak az EKG hullámon is. Elég komoly szívritmuszavar, a szív pumpafunkciója 30-40%ban, tehát közepes mértékben csökkent. Nyugalomban, illetve a legkisebb fizikai aktivitás hatására is fokozódnak a beteg panaszai (nyha 3-4).A ritmuszavar a károsodás miatt van.kiváltani nem lehet.életveszélyes állapotba kerülhet.
.kardiológiai vélemény.
hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,evéstúladagolás miatt gyógyszer szedés bizonytalan, a .megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2008 káliumhiány.óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/
frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2008 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p  ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.
testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80       J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.a két kamra .csúcshoz közeli részén a sövénynél hegesedés..SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen .coverex.1x1.inspra  50mg 1x1.a katétervizsgálat eredménye kérdéses.a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat..
Javaslatok icd,végső esetben transzplantáció.
beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti . csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia kardalis panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javasolt szükség szerint icd beültetéssel wood kritériumok mérlegelésével esetleges szivtranszplantáció céljából minden dokumentáció a betegnél ill.P.hasonló javaslatát beutalóval elléttam igy hazaengedni nem tudom. A szivultrahang vizsgálat eredménye attól függ ha sziv lassaban ver látható a falmozgászavar csökkent ef 30%.ha a sziv gyorsabban ver a vizsgálat alatt akkor jobb ef mérhető falmozgászavar nélkül.ez sajnos tiszta fizika.Kesves kérdező.

sajnálom, de ez egy teljesen más szakterület, melyhez nincs képesítésem. 
Itt kizárólag szorongás és pánikbetegségben szenvedőkkel foglalkozunk. 
Igazán sajnálom!
Szép estét!
Dr.K.
Dr.K.véleménye.
Számos szakember megvizsgálta éa szakvéleményt adott. Van egy károsodott kamrafal a bal oldalon. Ha 140 alatt megy a szíve, akkor össze-vissza mozog a kamrafal, a hatásfoka jelentősen csökken. Ha feljebb megy a tempó, akkor a hatásfok ismét csökken, mert nem telődik a szív, így a saját vérellátása csökken, hypoxia alakul ki, nem kap elég vért, oxygénhiány, ritmuszavar lép fel, tovább rontva a kamra telődését és a hatásfokot. Valószínűnek tűnik, hogy az idegrendszerre esetleg a hormonokra is túlérzékenyen reagál a szíve. Az étkezés után paraszimpatikus idegrendszeri túlsúly lép fel, vérfelhasználás fokozódik a belekben, így lassuló szívritmus fut össze nagyobb vérszükséglettel, ezáltal agyba, izmokba kevesebb vér jut, egyértelműen ellátási zavart okozva. Innen jöhet az ájulás. Az ellenreguláció adrenalin és kortizol felszabadulást okoz, ami kifejezett serkentő és érszűkítő hatást okoz, túlgyorsul a szív annyira, hogy ismét csökken a hatásfok és a szívtelődés. Ezen kívül a vércukor szintet is emelik és gátolják a zsír anyagcserét (felhasználást) is, ami a szív energia ellátásában is romlást okozhat hosszútávon. Az egyenetlen kamrafunkciók miatt a szív túltöltheti a nagyvérkört, a jobb kamra nem tudja követni, a tüdőbe kevés vér jut, másodlagos vérhiányt és oxigén hiányt okoz a bal kamránál, amivel a kör bezárult. A legjobb az lenne, ha sikerülne a szívritmust az optimális frekvencián tartani, 130-150 között, amíg bírja a szíve. Az alacsony K szint is gond, szívgyengeséget okoz önmagában, nem derül ki miből ered. A hirtelen változások bennem a pajzsmirigy túlműködést vetik fel kérdésként. A Coverex növeli a szintjét, a vérnyomás csökkentésével viszont a szívelégtelenség mellékhatását növelik, viszont védik a szívet a túlterheléstől. A hemoglobin szint is kérdéses, hogy még magasabb-e, mert a magasabb szint az oxigén hiányt csökkentik, de a keringést rontják az erekben (szíverekben is!). Kérdés, hogy elsődleges, vagy másodlagos. Lehet, hogy több folyadékfogyasztás és K-spóroló vizelethajtó szedése javítana a helyzeten. Ezek jutnak eszembe. Sajnos a fejlődési rendellenesség nagy kockázat, daganatok, hormonális rendszer zavara és szívműködés-zavar keletkezésére.
Egyik kollégám mondta, hogy olyan a szívultrahang, mint a varázsgömb, mindenki mást lát benne
Ez egy érdekes EKG.Bigemimia látszik.2 központ működik.A normális sinus ütést szinte minden alkalommal egy jobb szárblokkosan vezetődő ütés követi.Mikori ez az EKG?Nekem úgy tűnik, h volt egy teljes - pitvar - kamrai disszociáció, vagy harmadfoku AV block.Majd ezután a lezajlott infarctus képe.Másként szólva igazunk van , h volt infarctus.Ez csinálta a fenti összevisszaságot.Az acut szak lezajlásában .Utána az EKG lezajlott infarctus képe.A pacemaker demande típusú.Csak túl gyors v túl lassú esetben üt.A saját sinus ütemű EKG- nemcsak Intraventriculáris vezetési zavar, hanem lezajlott infarctus képe is látható.Ezt nem lehet letagadni.Az kétségtelenül fontos volt , h pace kerüljön be a kritikus lassulás miatt
Azonban azzal nem tudok és tudtam egyetérteni  , h ez a típusú pacemaker kell - e önnek? Vagy hibás a PM működése.Hiszen a későbbi holtereken 190 körüli frekv nál sem lassított semmit.Ez borzadztò nagy frekvencia labilitás az infarctus viselt szívnek.Persze h romlott a balkamra functiója.Béta blokkoló pici dózisban kellett volna ill kellene, de nem olyan nagy dózisban , ahogy javasolták a Concort.Kérdés , h ennyi idő után milyen a saját ritmus? Milyen a frekvencia? Ez az , amit csak a pace kikapcsolásával intézetben lehetne megtudni.időrend ez lehetett , amit írtam.Mások nem nyilatkoztak pacemaker functioról, cseréről, más functiójú esetleg defibrillálni is képes ICD ről.vagy transzplant.
Hogy ez hogyan maradt le az évek során , nem tudom.Pedig igen fontos kérdés.Uúgy , mint a gyógydzer.A bkf ezeŕt romlott el.Magától pedig nem javul ilyen esetben
Tehát a jó bkf leírások tartok tőle h nem valósak
Vezető tünetek: arrhythmia, decompenzáció, kamrai tachycardia. Városmajort javaslom minél hamarabb !! Szívelégtelensége van és ennek egyrészt oka a magas pulzusszám, másrészt következménye. A folyamatos tachycardia tovább rontja az állapotát. Városmajor véleménye alapján (amennyiben javasolják a várólistára vételt)  -  szívtranszplantáció. Jelenlegi szívműködése (véleményem szerint) indokolja.(Jelenlegi pace-maker-e nem javít a helyzeten, kérdéses, hogy más típusú PM megoldást jelent-e.........) Addig is abszolút kíméletre szorul !!! Kérje a városmajori felvételt - akár sürgősségi alapon is !!!   <Dr.Sz.Ha a systolés nyomásérték és a diastolés között csökken a differencia, akkor azonnal orvos kell !!! ha nincs a közelben, akkor MENTŐ !!!!!!!! 104
Igen.Holnap este tudom leírni az MR - t. A qrs 0,08 normálusan.Önnek 0,126.Annyit jelent , hogy a kamrákban az ingervezetés lassult.Önnél a dilatatió és a infarctus miatt.Ha a kamrai vezetés lassult, akkor nem syncron a 2 kamra munkája.Ez neheziti a balkamra functioját.
Ami biztosan látszik, az egy tágabb, rosszul contraháló Baljamra és egy normális jobb kamra.Mi 2 heget látunk.Az egyértelműen nagyobb, pericardiumhoz nőtt mellső fali és csúcsi nagyobbat, illetve egy oldalsò a jobb kamra felé iranyuló postetior kisebbet.A többi fehér az az adott koszoruserek ill nagyerel áramlása ill hörgők metszetei
A LAD , azaz a mellső bal oldali leszálló kodorúsér ágban egyenetlensegek, meszek.Kis mesz az aortaban és amennyire megitélhető a kéthegyű billentyú felfüggesztésénél az annulusban.Jelenleg nem látható ezen a felvételen viŸ a pericardium üregben ill a mellűrben és a rossz minőség miatt nem mehítélhető thrombus sem.Mindent összevetve biztosan volt infarctus , betegek a koszorúserek ,tagult a bal kamra.

Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli.

A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is.

MGHUN2 Creative Commons License 2017.05.29 0 1 21

Heló! Most találtam ezt a fórumot és szeretném megkérdezni, esetleg valaki tud-e tanácsot adni? Kiemelten stresszes életem van véleményem szerint, és kb. 1 évvel ezelőtt éreztem először intenzív, mellkasi fájdalmat észleltem, mely stresszhelyzetben jelentkezett. A fájdalom a mellkas bal oldalára összpontosult. Ez a fájdlom kb 2 havonta 1x-szer jelentkezett, és 10-15 percen belül magától megszűnt. 3 hónappal ezelőtt viszont egyre többször és egyre tovább kezdett jelentkezni, viszont az intenzitás nem nőtt. Március végén volt egy 3 napig tartó migrénem, és bár nem tudom, hogy öszefüggésben van e a kettő, de Április elején a mellkasi fájdalom 1,5 órán át állt fent és sokkal intenzívebb volt, mint az előző alkalmak esetében, és kiterjedt a bal karba, bal csuklyásizomba. egy erős stresszhatás következtében a fájdalom elviselhetetlenre erősödött, kisebb pánikrohammal társult, ám ekkor feszültséglevezető zene hatására 1-2 percen belül mind a roham, mind a fájdalom elmúlt, ám a fájdalom elvonulta után a mellkasomon óriási nyomást éreztem, mely 5-10 percen belül elmúlt.

 A rákövetkező hét csütörtöki napján a fájdalom ugyan ilyen intenzitással, 3,5 órán keresztül állt fent, hirtelen kezdődött stresszhlyzet után, és ebben az esetben a csuklyásizom és karfájdalom mellé verejtékezés, hasba, áll bal felébe nyilaló fájdalom, hányinger, szédülés, és járást képtelenné tevő gyengeség társult. ebben az esetben "önnyugtatásra" (mély légzés, nyugalomi állapotba helyezkedés) múlt (ebben az esetben csak ezekre volt lehetőségem). Ebben az esetben is szinte mázsás nyomásérzet ült a mellkasomra a fájdalom elmúlta után, mely 5-10 percen belül múlt. Azóta sokkal fáradékonyabb, levertebb vagyok. Voltam orvosnál, de csak pszichiáterhez küldött (valószínűleg a "túl fiatal" korom miatt), és a mellkasi fájdalom kis intenzitással, de naponta jelentkezik 1-2 percre. Másrészt, szintén 3 hónapja folyton, stresszhelyzetben lüktet a vénám a karomon, nyakamon és néha ilyen típusú lüktetés még a hátamon és az oldalamon is jelentkezik. Ezeknek az üteme teljesen spontán, nem vág egybe a szívritmussal. Nem fájdalmas, bár kellemetlen, és szemmel jól látható, majd stresszhelyzet végével együtt múlik. A családban örökletesek a szív és érrendszeri megbetegedések, és a tünetek napról napra elviselhetetlenebbek, egyre levertebb, tompább, fáradékonyabb vagyok és jóformán tehetetlen vagyok. Esetleg valaki tudna ajánlani valamilyen gyógyszert/kezelési módszert, amég a pszichiáter által megadott időpontban el nem tudok hozzá menni?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

olimla Creative Commons License 2017.01.26 0 0 19

Bocsi! Mivel leült a téma, ezért rég jártam erre. Válaszom:  Évek óta stressz helyzetben szorított a mellkasom, de refluxra gondoltam én is , a doki is. Az esemény előtt kb 3 órával már - szintén stresszhelyzetben - volt egy erős, éles szívtájéki fájdalom. Az eseményt megelőző percekben szintén stressz és erősebb fizika terhelésem volt, amikor is elfogyott a levegő, erős mellkasközéptáji szorító fájdalom, ami a hátközéptájra sugárzott ki. Nem pánikoltam, elkönyveltem hogy vége, ennyi volt az élet. A fájdalom addig tartott, amíg a mentőorvos nem adott valami injekciót, de lehet, hogy az infúziótól. Ezt nem tudom. A baj az volt, hogy sokára ért ki a rohammentő, messze volt Debrecen kardiológia. 4 óra elteltével kerültem az asztalra. Sokáig volt oxigén nélkül a szívizom csúcsi szegmense. Szívizom elhalás következett be, ami eléggé gáz a terhelhetőség és a további rögképződés lehetősége miatt. Szedem a Marfarin és a Klopidogrélt folyamatosan. Plusz még ötféle szívállapotjavítót. De melózok, mert a leszázalékolásnál a megállapított képesség csökkenést két év múlva felülvizsgálják és ebbe a mai fideszes görény világba nem lehet remélni semmit. 

Előzmény: lábatlankodó (18)
lábatlankodó Creative Commons License 2016.11.07 0 0 18

Kedves Omlia! olvastam, hogy bal kamrai infarktusod volt. Kérdéseim a következőek: Milyen előjeleket tapasztaltál? Éreztél-e valamilyen jelentősebb fájdalmat, pánikot, halálfélelmet, stb.? Meddig tartott?

Előzmény: olimla (-)
Cardio-Sp Creative Commons License 2015.09.22 -1 0 16

A Cardio Service Point Kft.  KARDIOLÓGIAI MAGÁNRENDELŐJE  szeretettel várja mindazon személyeket, akik rövid várakozási idővel, diszkrét, gyors szakellátással , barátságos kultúrált  környezetben, és korszerű diagnosztikus eszközökkel szeretnének gyógyulni.  Előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Rendelési idő:          Kedd: 16:00-20:00-ig.

Rendelő orvosunk:  Dr.Kerekes György (Kardiológus, Belgyógyász, Klinikai adjunktus)

 

Email:  rendelo@cardio-sp.com

Cím:    Debrecen, Vág utca 4.

Mobil:  (30)989 2964

Web:   www.cardio-sp.com

Tel.:    (52)-500-120

 

     

 

Vizsgálataink:

Szívultrahang, Nyugalmi és Terheléses EKG, 24 órás EKG Holter, 24 órás vérnyomásmérés, ABI Boka-karindex, Vércukor és Koleszterin mérés, Testtömeg analízis, Vizsgálati csomagok, Szakorvosi konzultáció

 

Akciónk:

Bármelyik vizsgálati csomagunk igénybevétele esetén plusz 1 egyedi alapvizsgálat 50%-os árkedvezménnyel vehető igénybe!

 

Ingyenes receptfelírást biztosítunk ha arra szükség van.  Számlát minden esetben adunk.

Részletesebb információk weboldalunkon megtekinthetők.

 

 

Várjuk szeretettel Önt és kedves ismerőseit!

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.27 0 0 15

Valószínűleg a régi emberek a vallás, a hit miatt éltek tovább. Ez volt a streszz elkerülésének módja. Mit mondtak ha csapás érte őket? Büntetsz Uram mert vétkeztem, bocsásd meg bűneimet. Ha öröm, jó dolog köszöntött rájuk - Köszönöm Uram!.

És így elrendezték magukban a dolgokat, megnyugodtak, hogy nem mindig rajtuk múlnak a dolgok, de törekedtek a jóra. Szegény nagyanyám is mindig imádkozott este és utána jóízűt aludt.

A mai bonyolult világban nagyon nehéz hinni. Egy devizahiteles nem igen tudja elhinni, hogy ez az Úr büntetése, ott a csapás amit fel kellene dolgozni és erre nehéz tanácsot adni, hogy hogyan. A közösség lenne az egyetlen dolog ami segíthetne de a mai rendszer pont ennek az ellensége. Dolgozz látástól mikulásig aztán rohanj haza mert otthon is van még dolgod. A családra ne legyen időd, a gondjaidat meg oldd meg ahogy

akarod.    

 

ghepard Creative Commons License 2013.12.10 0 0 14

Hát igen, vannak dolgok, amit úgymond örököl az ember. Azzal indul az ember és azt kell elfogadni és próbálni hozzá alkalmazkodni, vagy javítani is egy kicsit rajta. Szinte mindenkinek állandóan változásokkal, kihívásokkal (ami mind valójában stresszhelyzet) kell szembenéznie élete folyamán nap mint nap. Sok függ attól is, hogy ezekhez hogyan viszonyul az ember.

Előzmény: Pater Pirandello (13)
Pater Pirandello Creative Commons License 2013.12.09 0 0 13

Az élettől, a létezéstől. Valszeg már gyerekkoromban depressziós voltam, de akkoriban (régen) nem volt gyermekpszichologus, vagy efféle. Apám is depressziós volt, és szintén stresszkirály. 54 éves korában stroke-ot kapott, fél év alatt szinte teljesen felépült (a beszédén azért sokáig érezhető volt a stroke.) 92 éves korában halt meg hosszú, nagyrészt boldogtalan élet után. Ő szintén saját apjától örökölte a depressziós hajlamot (én még ismertem). Ilyesféle, övékhez hasonló jövő áll(na) előttem, ha tán hagynám. Családom nincs. Inkább kivánjatok jóéjszakát.

Előzmény: ghepard (12)
ghepard Creative Commons License 2013.12.09 0 0 12

Hát az nem jó, ha stresszkirály vagy. És a gyomrod emésztésed, hogy van? S mi a fráctól stresszeled magad, ha nem titok?

Előzmény: Pater Pirandello (5)
ghepard Creative Commons License 2013.12.09 0 0 11

Az én nagypapám is megélt 2 világháborút, pipázott, megitta a borát - mégis 93 évet élt. S ha nem esik le olyan szerencsétlenül az ágyról, hogy nem tudott felkelni (egyedül élt, eltörött a kulccsontja, megfázott lent), akkor meglehet még eléldegélt volna pár évet.....

Előzmény: Törölt nick (7)
ghepard Creative Commons License 2013.12.09 0 0 10

Ez tetszett.......

Előzmény: Törölt nick (6)
Pater Pirandello Creative Commons License 2013.12.07 0 0 9

Vlószínűleg sem közepes, de még enyhe depresszióban sem szenvedett. Van, aki igen.

Előzmény: Törölt nick (7)
Pater Pirandello Creative Commons License 2013.12.07 0 0 8

Erre születni kell. Én a stresszre születtem. Sajnos. Ehh---

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.06 0 0 7

Öregapám aki két háborút megélt, 98 évesen dohányzott, reggel pálinkázott, és megitta a borát is. Ő tudta, mi a fontos. Boldog volt. Nem méricskélt. Két kézzel osztogatott.

Előzmény: Pater Pirandello (3)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.06 0 0 6

Addig örülj, amíg nyakon nem csíp a gyógyszermaffia :) A bogyóktól garantáltan nőnek a százalékaid.

 

Mozogj, és élj, amíg élsz! és ne százalékolj! Bármekkora szívvel lehetsz boldog.

Előzmény: olimla (4)
Pater Pirandello Creative Commons License 2013.12.06 0 0 5

Komor helyzet. Én nem is kevéssel idősebb vagyok, és sajnos "stressz-király" , kórházban nem volta még, de a szorongások főhercege. Ez nem sok jót ígér nyilván.

 

olimla Creative Commons License 2013.12.06 0 0 4

56 múltam. A stresszen kívül semmi rizikófaktor. Se koleszterin, se cukor, se túlsúly, se dohányzás.

Egyszer csak elkapott és passz. 

Most azon agyalok, hogy hogyan tovább.Sajnos a leszázalékolás lehetőségéről nem túl sok jót hallok. Egy szobatársam mesélte a kórházba - hasonló állapotban lévő szívvel  - elsőre 30, fellebezés után 35 % -os mukaképességcsökkenést állapítottak meg neki.

Előzmény: Pater Pirandello (3)
Pater Pirandello Creative Commons License 2013.11.24 0 0 3

Üdv: az életkorodat nem említed, tanulságképpen? (Plusz a fontos előzmány: dohányzás?) Kösz.

Előzmény: olimla (-)
kard-io Creative Commons License 2013.11.16 0 0 2

Érdekes, hogy nincs érdeklődés e téma iránt. Amikor én bekerültem, szinte futószalagon csinálták a katéterezéseket. Vagyis ha az országos viszonyokat nézzük, akkor naponta min. 20-30 ember kerül infarktussal közelebbi ismeretségbe. Tehát vagyunk jópáran  és egyre többen leszünk ezzel a problémával, de úgy tűnik inkább magukban morfondíroznak a sorstársak.

 

Pater Pirandello Creative Commons License 2013.10.20 0 0 1

Furcsa, hogy sem erről, sem az agytrombózisról sokáig nem volt topik (vagy ha van is, néma).

Pater Pirandello Creative Commons License 2013.10.20 0 0 0

f0ntos minden ilyen alapvető topik.

Előzmény: olimla (-)
olimla Creative Commons License 2013.10.20 0 0 topiknyitó

Hosszas kutakodás után nem találtam a témában topikot.

Ezért szeretnék arra kérni mindenkit, akinek van tapasztalata, hogy ossza meg itt.  Segitsük egymást a nehéz helyzetünkön való továbblépében. 

 

2013 augusztusában kaptam infarktust. 2 db sztent került beültetésre. Mivel a beavatkozásra 4 óra múlva került sor, jelentős balkamrai szívizom károsodás lépett fel, amely a kardiológusom szerint javulhat az első három hónapban. ( bemozdul) Voltam Balatonfürden a szanatóriumban, ami nem volt sikeres. Sőt.  Szélsőségesen váltakozó minőségű az állapotom miatt két hete történt kontrolon bent tartottak és volt egy újabb katéterezés, amelyet követően arról tájékoztattak, hogy sajnos az sem elképzelhető, hogy további sztent beültetése válik szükségessé, mivel egy mellékér áteresztőképessége 40 %-on mérhető.   A tehelhetőségem sem  kielégítő. Ami érdekes, hogy nem a terheléskor lép fel légszomj, fulladás, hanem kb. úgy félóra múlva kezdődik egy erős rosszullét, ami eltart 5-6 órahosszáig és nem igazán segit rajta a Nitromint ( 0,5) mg.   Abban reménykedtem, hogy 1-2 hónapon belül újra munkaképes leszek. Immár 3-ik hónapnál járva, erős kétségeim vannak.

Röviden ennyi.

 

Köszönet előre is azoknak, akik veszik a fáradságot.

(Ha van kérdés, én is szívesen válaszolok - már amennyiben "zöldfülüként" tudok - bárkinek.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!