Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 2021.02.15 0 0 231

A szétoszlatás, vagy redukció, az anti-gravitáció. A szummázás, összevonás a gravitáció. (Az oszt meg és uralkodj, a priori „fenomén” jelenség.

Előzmény: őszszakál (230)
őszszakál Creative Commons License 2021.02.15 0 0 230

Szerintem: A végtelen „feldarabolása” úgy történik, hogy a lehető legkisebbekre „tördelik” szét, (abszolút redukció) amiből szintén végtelen sok van. Majd ezt követi a szummázás, a legkisebbeket adogatják össze, egyre nagyobbaknak, amikből véges sok keletkezik. Ezek a megszámolhatók, vagyis az értelemmel felfogható mennyiségek. Ezért tartom logikusnak az abszolút redukciót, mint első lépést. (Kúúkori, Kotkoda, tojásból lesz a Csoda!)

Előzmény: nagyanyo5:1 (222)
őszszakál Creative Commons License 2021.02.15 0 0 229

Miért van valami, miért nem inkább semmi?

Azért, mert a semmi nem van, és nem is lehet. Mivel, ha lehetne, akkor ezt a kérdést nem tehetnénk fel. :)

őszszakál Creative Commons License 2021.02.09 0 0 228

A Földbolygó az „érték”, ami rajta történik, az valaminek, valakinek jó is rossz is, a mikor és hogyan váltogatva. A miértre meg úgysem találjuk meg a választ.

Előzmény: pk1 (227)
pk1 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 227

Most jön az "amiért nem szenvedünk, az nem is érték" dilemma.

Előzmény: őszszakál (226)
őszszakál Creative Commons License 2021.02.08 0 0 226

Valójában addig „szívatjuk” magunkat, amíg rá nem jövünk öngyógyítás gondolati úton történő mivoltára, az anyagmozgatás, vagy teleportálás gondolat általi megvalósítására. (hipp-hopp, ott legyek ahol akarok):))

Előzmény: pk1 (225)
pk1 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 225

Az általam favorizált verzió - félreértéseket elkerülendő - az, hogy én vagyok a fő istenség. De akkor meg miért szívatom magam?

Előzmény: őszszakál (224)
őszszakál Creative Commons License 2021.02.08 0 0 224

Ha van egy mindentudó, mindenható (Jóistenünk), akkor minden lehetséges. Még az általad favorizált verzió is.:-))

Előzmény: pk1 (223)
pk1 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 223

Jó, tegyük fel. De ebből még nem lehet kitalálni a tutit. Ez még azt is megengedi, hogy egy 56 millió dimenziós hülyegyerek házi feladata vagyunk. Jóisten, persze ...

Előzmény: őszszakál (221)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2021.02.08 -1 0 222

Jó, no most a "kitalálva" volt előbb, vagy aki kitalálta???????

Előzmény: őszszakál (221)
őszszakál Creative Commons License 2021.02.07 0 0 221

Tegyük fel, hogy az anyag elemi részecskéi úgy vannak „kitalálva”, hogy lehetővé tegyék az atomok, molekulák, valamint az élő konfigurációk összeállását. Az élőknek, meg az a dolguk, hogy élve maradjanak legalább az utódlás bebiztosítása idejéig. Vagyis minden a „jól kitalált” téridőben lévő anyagon múlik. Az értelem, már csak hab a tortán.:-)

Előzmény: nagyanyo5:1 (220)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2021.02.07 -1 0 220

Szvsz 1 dns nélküli életforma, amely aztán felépítette az igen bonyolult dns-t!!!!! De a kérdés feltevése elve rossz, mert a dinó növesztett szárnyakat, majd tollakat, viszont tojt időtlen idők óta:))))

szőrinszálán Creative Commons License 2020.12.31 0 0 219

 

„Arisztotelész „ ott csak test létezik, a test helyét pedig úgy határozza meg, mint a szóban forgó testet körülvevő más testek felületét. A hely egy testnek egy másik testhez való viszonya, és így egyben az egész világhoz is viszonyított helyzete; ahol nincs test, ott hely sincs; a tér mint az összes hely gyűjtő fogalma, számára logikailag értelmetlen. „

 

Ha a test kifejezést egy téridő-kvantumra vonatkoztatjuk, akkor annak a többi kvantumokhoz és „az anyagi világhoz „való viszonya abban áll, hogy egy ideig van hely, vagyis létezik, és abban hogy „pillanatnyilag” nincs hely. A létező összes hely, mint a TÉR, ennél fogva logikailag értelmezhetővé válik.

 

„Ha a világ végtelen, azaz nincs középpontja, akkor az abszolút hely és az abszolút mozgás fogalmai erősen kérdésessé válnak. Mindkét problémára Isaac Newton adott megoldást az abszolút tér fogalmának bevezetésével, és noha maga nem tartotta ezt a megoldást tökéletesnek, illetve véglegesnek, „

 

Ha a létező téridő-kvantumok száma végtelen, vagyis folytonosan újjászületnek, akkor abszolútnak tekinthető az összességük alkotta TÉR-IDŐ, a téridő.

„A fizikai tér definiálása azt jelenti, hogy a benne elhelyezni kívánt pontok és kiterjedt testek méreteit és egymáshoz viszonyított távolságait definiáljuk. Így a pontok és a testek – szomszédosságuk, elkülönülésük, rendezettségük, folyamatosságuk, stb. révén [5] – mintegy kifeszítik a fizikai teret. Ahol nincsenek ilyen – anyagi – pontok és testek, ott fizikai térről sincs értelme beszélni. A távolságméréshez szükségünk van viszonyítási pontokra. Egy tárgy méretét úgy tudjuk meghatározni, ha egy másik tárgyat egyszer vagy többször mellé fektetünk, mindig megjegyezve a mért tárgyon, meddig tartott a mérő tárgy egy-egy lépésben. Tulajdonképpen kitalálhatunk egy saját módszert a csukott szemű mérésre is, megfelelő tánclépéseket alkalmazva, ekkor igazából előállítunk egy afféle görbült teret.”

 

Amennyiben az ERŐNEK fizikai és nem egy elvont szellemi tulajdonságot adunk, akkor a téridő kvantumai létező kiterjedt és potenciális pontszerű állapotban is a dinamikus fizikai teret „feszítik”ki. Az anyagi, kiterjedt testek, és a belőlük származó taszító, vonzó hatások ráhatással, csatoltságban vannak a fizikai tér-idővel, ami a struktúra deformálásában nyilvánul meg. Ez a téridő görbítés aktusa. Tulajdonképpen az elemi részecskék egyéni és csoportos „tánca” zajlik az univerzum nevű konglomerátumban.

nagyanyo5:1 Creative Commons License 2020.12.31 0 0 218

Az abszolút vákuumból:)))

Előzmény: Igazságos Cenzor (215)
szőrinszálán Creative Commons License 2020.12.30 0 0 217

„Csak energia volt!!!! Ez tud átalakulni anyaggá, sötét anyaggá és életté:))))”

Annyit had tegyek hozzá, hogy potenciális, megnyilvánulatlan energia volt, van, lesz! Ennek a mozdulatlan potenciának az első megnyilvánulása a téridőnek végtelen sok kvantuma, a mindent magába fogadó diszkrét téridő halmaz. Ebből a halmazból „csapódnak” ki az anyag elemi részecskéi. Azokból meg tovább szerveződik az anyagnak minden létező formája. A tudat már annak a magas szintű biológiai konglomerátumnak a felbukkanása, kivetülése, amelynél nincs tovább. A szervetlen, nem biológiai alapon létesülő mesterséges intelligencia önálló evolúciója még csak fikció, akár az istenek léte. :))

Előzmény: nagyanyo5:1 (214)
Igazságos Cenzor Creative Commons License 2020.12.30 0 0 216

De mitől lett az energia???? Nos, nem lett, hanem öröktől fogva létezett:)))) No jó, de mégis..

Előzmény: nagyanyo5:1 (212)
Igazságos Cenzor Creative Commons License 2020.12.30 0 0 215

Na és az energia honnan keletkezett? :-D

Előzmény: nagyanyo5:1 (214)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2020.12.29 -1 0 214

Csak energia volt!!!! Ez tud átalakulni anyaggá, sötét anyaggá és életté:)))) Az élet tehát nem a tyúkból vagy tojásából keletkezett, hanem az energia hihetetlen kicsiny része alakult életté!!!!

Igazságos Cenzor Creative Commons License 2020.12.26 0 0 213

Ezt nem fogják sokan felfogni, pedig ez a lényeg :-DD

Előzmény: nagyanyo5:1 (212)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2020.12.26 -1 0 212

Ma már tudjuk, hogy az energia volt mindenek előtt:))))) Abból lett minden!!!! De mitől lett az energia???? Nos, nem lett, hanem öröktől fogva létezett:)))) No jó, de mégis.......

galocza_ Creative Commons License 2018.12.11 0 0 211

ja, ha már kreacionizmus vs evolúció, materializmus vs hit, van egy régi elméletem. biztosan nem én fedeztem fel elsőként e ambivalenciát, de állíthatom, hogy tettem mindenkitől függetlenül.

nem vagyok hívő, igazából nincs olyan egyház, hit, elmélet, amit magaménak vallanék, tehát nem hazabeszélek.

de úgy tűnik nekem, a hívők világa kerekebb, s kevésbé ellentmondásos.

 

mert mond a hívő?

világnézetem alapja a hit, a dolgok így és úgy vannak mert én hiszek bennük. ebbe nehéz belekötni. pontosabban lehetetlen.

 

mit mond a materialista?

világnézetem alapja a bizonyítható, az van, amit igazolni tudok, s nincs, aminek hiányát igazolni tudom.

 

hol is állunk akkor?

higyjen (tudom, hivatalosan higgyen, de elég öreg vagyok ahhoz, h saját nyelvtant kreáljak) a hívő bármiben (ufók, atlantisziak, isten(ek)), hisz, neki azok a dolgok létezőek és (egyelőre) megcáfolhatatlanok. az ő világképe szerint a világ teljes és kritizálhatatlan.

 

mit mond a materialista? ez és az nem létezik, mert létezését nem tudom igazolni. viccelsz, kispajtás? a saját érvelésed alapján vesztettél. attól, hogy valamit nem tudsz bizonyítani, nem jeleti azt, h nem létezik. bizonítsd az ellenkezőjét, s meggyőztél...

 

még1x, nem vagyok hívő. de a hívők világképe a saját szemszögükből metámadhatlan. a materialistám meg egyelőre lúzerek 8)

galocza_ Creative Commons License 2018.12.11 0 0 210

hogy ide hogyan kavarodtam, a fene se érti.

1. eredeti kérdés kritikája: amennyire emlékszem, a tojás dnse nem egyezik a csirkéével, ahhoz kell a papi is (a falunkban úgy híjják, kokas). a mind2 oldalról örökölt génállomány alávetődhet behatásoknak (pl sugárzás->mutáció)

2. ezen a klasszikuson én is merengtem, és nyelvészeti szempontból közelítettem meg. van 2 latin kifejezés, ab aevo és ab ovo. jelentése mind2nek, "kezdetektől", utóbbi szó szerinti jelentése "a tojástól." ha hiszünk a régiek bölcsességének tehát, a tojás volt előbb 8)

3. evolicionizmust véve alapul is biztosan a tojás volt előbb. bármely pontot is jelölünk ki, hogy no, ez volt az első "tyúk" - volt előtte egy tojás. hüllő, félhüllő akármi - de vmiből kikelt.

4. kreacionizmist véve alapul fene se tudja. vallásos alapon a tyúk, de ha vki úgy véli, más civilizáció alkotta a földi létet - nos valszleg a tojás...

5. and0626: én is evilúciópárti voltam, addig, amikor kb 20 éve, biokémia vizsgára készülve ki nem bontottam a már akkor is vagy 15-20 éves biokémia atlaszt (térképet?, folyamatábrát?) másfél négyzetméter volt. akkor. azóta is azonosítanak új enzimeket, általában fehérjéket, s térképezik fel, hogyan is működünk. nem egyszerűen, s valószínűnek tartom (voksomat nem adom), hogy ez önmagától pedig nem alakult ki, adjunk neki bármennyi időt. ezen a véleményen osztozom nálam sokkal okosabb (nálad pedig sokkal-sokkal-sokkal okosabb) tudósokkal. hogy eredetünk honnan? fene sem tudja. tőlem lehetnek ufók, isten(ek), stb. a lényeg, hogy rühellem őket...

and0626 Creative Commons License 2018.10.19 0 1 209

"Vannak viszont olyanok, akik szerint az evolúciós fejlődés csupán kitaláció."

 

Ezeknek az egyik fele súlyosan valláskárosult, a többi meg ugyanazzal a lendülettel laposföld-, moonhoax- és egyéb nemgondolkodó. A lényeg, hogy önhibából süllyedtek oda, ahova. 

Előzmény: Zolfie (208)
Zolfie Creative Commons License 2018.10.13 0 0 208

Én csak egy "maunika shown" kiokosodott buta proli vagyok. :) Nem végeztem egyetemet és alig konyítok valamit a tudományokhoz, de ez a kérdés engem is sokáig foglalkoztatott. Aztán utána olvastam néhány dolognak és egyéni következtetésre jutottam. Íme az én elméletem:

 

A tojás valójában a zigótát (megtermékenyített petesejtet) tartalmazó szerves "tároló edény". A zigótából kifejlődött embriónak a teljes kifejlődésig a tojás belsejében található szerves anyagok szolgálnak táplálékul.

 

Namármost, ha megfigyeljük és nyomon követjük az evolúciós fejlődést, akkor azt tapasztaljuk hogy egy bizonyos élőlényből idővel (a körülményekhez alkalmazkodva) mindig új élőlény jött létre. Az evolúciós elmélet szerint minden tojással szaporodó élőlénynek lehetett egy közös őse, ami szintén tojással (vagy petével) szaporodott. Ebből az élőlényből aztán idővel kifejlődtek a kétéltűek, a hüllők, a hüllőknek több változata (pl. dinoszauruszok) végül ezekből a hüllőkből pedig a madarak.

A házityúk a bankivatyúk háziasított változata. Mindkét állat tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj.

A tyúkalakúak a késő kréta korban fejlődtek ki, 85 millió évvel ezelőtt. A fácánfélék legkorábbi fosszíliai nyilvántartása a késő oligocén korszakra vezethető vissza, körülbelül 30 millió évvel ezelőttre.

 

Tehát ha - az evolúciós elméletet vesszük alapul és - levonjuk a logikus következtetést, akkor a kérdésre a válasz, hogy a TOJÁS volt előbb, mint a tyúk. Ugyanis az az élőlény, amelyik a tojást tojta, még nem biztos hogy tyúk volt. Az utódok az evolúciós fejlődésnek köszönhetően idővel alakultak madarakká és végül tyúkokká.

 

Vannak viszont olyanok, akik szerint az evolúciós fejlődés csupán kitaláció. Az ő elméleteik szerint a Föld nevű bolygó nem más, mint egy hatalmas biológiai laboratórium, ahol a "Földön kívülről származó" intelligens lények már az ősidők végeznek különféle biológiai kísérleteket. Az elmélet hívői a jelenlegi DNS manipulációhoz is értő tudományt veszik alapul. Ha pedig az ember már tudja manipulálni a DNS-t, akkor mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy az embernél fejlettebb lények a DNS-ből képesek legyenek összetett élőlényeket létrehozni? - Állítják ők.

 

Ha valaki pedig kételkedni merészel az ő állításaikban, akkor ez a felelet:

A mi galaxisunkban jelenleg kb 100-400 milliárd csillag található. Tételezzük fel azt, hogy csak minden 1 milliomodik csillag rendelkezik bolygórendszerrel és azok közül is csak minden 100. rendszerben található legalább egy olyan jellegű bolygó, mint a Föld. Ha ahhoz a nagyon primitív és földhözragadt gondolkodásmódhoz ragaszkodunk, hogy csupán a Földön találhatók elengedhetetlenül szükséges feltételek az élethez, még akkor is legalább kb. 1000-4000 számú bolygó fordulhatna elő CSAK A MI GALAXISUNKBAN ahol minden előfeltétel adott egy minden bizonnyal értelmes élet kialakulásához. Ha pedig az értelmes élet létrejött, mi a kizáró oka annak, hogy adott esetben azok a lények gyorsabb ütemben érjék el a fejlettségük csúcsát hozzánk képest? És ez csak a MI GALAXISUNK volt, mi a helyzet az egész (általunk ismert) Világegyetem 100-800 milliárd szám közötti galaxisával még akkor is, ha csak minden 10 milliomodik galaxis rendelkezik csillagrendszerekkel? Ezek csupán teljesen laikus feltételezések, de még így is a nagy számok törvénye dominál. Pedig a valóságban lehetséges, hogy az értelmes élettel rendelkező bolygók száma (ami nem csak a Föld-típusú bolygókra vonatkozik) egy olyan hatalmas szám lenne, amit felfogni is alig bírnánk.

 

Az elmélet lényege tehát: Mi lehet a kizáró oka annak, hogy aközül a megszámlálhatatlanul sok bolygó közül más bolygón is - nemcsak a mi bolygónkon - kialakult „értelmes életforma" valamikor a múltban a Földet is meglátogatta? Ha pedig semmi, akkor az ide látogató lények lehetnek felelősek a Földön található élet kialakulásáért és az evolúció nem létezik abban a formában, ahogy a jelenlegi tudósok állítják. Előfordulhatnak mutációk, de az nem, hogy egyik élőlényből másik fejlődjön. Tehát ma élő élőlények többsége (az elmélet hívői szerint) nem egymásból fejlődtek ki, hanem egymástól elkülönülő, független csoportokból. (Magyarul magyarul a madár nem a dinoszauruszból lett, hanem később lett "megalkotva" és csak kismértékben változott a genomja az évmilliók folyamán.)

 

Csak azért említettem meg ezt az elméleti síkot is, mert - ha olyan már sokan foglalkoznak ezzel a témával (köztük tudósok is) - akkor nem kéne figyelmen kívül hagyni, hanem ezt is bele kell vonni a kérdésbe.

 

ÉN (függetlenül attól, hogy melyik elméletet tartom helyesnek) annyit tudok mondani összegzésül:

- Ha az evolúciós elmélet az alap, akkor a TOJÁS

- Ha a földönkívüli DNS manipulációs elmélet az alap, akkor a TYÚK

 

Egy dolog biztos, hogy soha semmi sem biztos. :)

nagyanyo5:1 Creative Commons License 2017.11.29 -2 0 207

Mint alattad látható, nem is:)))))))

Szóval a lényeg:

Kell hogy legyen 1 sokkal 1xűbb életforma, amely dns, ill. rns nélkül is létezett és szaporodott!!!!!!itt vannak a felkiáltójelek:DDDDDD

Előzmény: Rejtélygyilkos (206)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2017.11.27 -1 0 206

Az én nagyanyóm annak idején azt mondta, hogy óvakodj az olyan embertől, aki kizárólag felkiáltó mondatokban kommunikál.

nagyanyo5:1 Creative Commons License 2017.11.27 -2 0 205

Van is:)))))

Előzmény: pk1 (204)
pk1 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 204

Rendkívül tudománytalan vagy. Én meg rendkívül jóindulatú, mert azt mondom: OK, lehet, hogy féreglyukból pottyantunk ki mindannyian. De akkor a Marson is kell életnyomoknak lenni, méghozzá ugyanezzel a szekvenciával.

Előzmény: nagyanyo5:1 (203)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 203

Kevés:((((( Szvsz az élet sokkal régebben, 1 másik univerzumban alakulhatott ki, úgy 100-150milliárd földi év előtt!!!!!! És ennek az életnek a  megjelenése előtt lehet, hogy 1000milliárd földi év telt el!!!!!

Előzmény: joy (202)
joy Creative Commons License 2017.11.24 0 0 202

Van rá 1 MD éved?

Előzmény: nagyanyo5:1 (201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!