Keresés

Részletes keresés

kadelka Creative Commons License 2021.05.06 0 0 16

Sziasztok!

Egy vállalkozást szeretnék indítani és kíváncsi vagyok a véleményetekre! A koncepció az az, hogy különböző márkák közkedvelt cipőmodelljei közül választhat a vásárló. A cipők fehér színben lesznek elérhetőek és a vásárló magának tervezheti meg a darabokat, így a vásárlót bevonom a "gyártásba". Ezzel támogatva kreativitást es segítsem az önkifejezésben. Továbbá így az utcán is kitűnhetnek a cipő viselői, tehát aki egy kis extra figyelmet szeretne magára/ a lábára vonni, egy extravagáns színes, mintás cipővel könnyedén elérheti azt. 

A kívánt színeket, mintákat kézzel festeném meg. Eleinte csak webshopom lenne, ha pedig beindul a biznisz nyitnék egy mintaüzletet, ahol személyes konzultációra-tervezésre és átvételre is lenne lehetőség.

Várom véleményeiteket! :)

 

 

 

(Ez egy beadandó dolgozat része :D )

kiskalman Creative Commons License 2017.02.02 0 0 15

vállalkozóként is lehetsz rabszolga ha a megélhetésért dolgozol

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 14
Pákyakezdőkent voltam egy biztosítónál pár hónapot... hiába voltam egyéni vállalkozó mindennap elvárták, hogy bent legyek az irodába, heti kétszeri értekezleten jelenjek meg, slussz poén az volt amikor szabadságolási tervet kértek.... Ha reggel 10re legķésöbb nem voltam bent a vezető csörgött, hol vagyok.... nem igazán értettem. Amikor többször jeleztem a fiók vezetőnek nem fogok megjelenni az értekezketeken, nem járok be az irodába mert otthonról ingyen telefonálok olyan az előfizetésem... hetente egyszer bejártam leadni a megkötött dolgok után a papírokat meg a beszedett díjakat.... 4 hónap után felmondták velem a szerződést..... írásban eredménytelenségre hivatkoztak, szóban persze elmondták azért mert nem járok be.
Előzmény: lxt (12)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 13
Szerintem az.... lehúztam 10-11 évet különböző multiknál. Végeztem közbe sulit, alsó középvezető lettem. nem volt magánéletem, hétvégém 28 évesen olyan betegségeim lettek ami másoknak 50-60 évesen 20-30 évtized munka után.
lxt Creative Commons License 2017.01.31 0 0 12

Képzavar

 

Alkalmazotti státusz, mint a létfenntartás nyugalmi állapota.

És valóban, voltak ilyen évtizedek szerte e világon – néhol még mindig tart az aranykor.:-)

 

De most és itt:

"Hát ez az! Mi meg itt apait-anyait bele adva, munkahelyeket teremtünk. Szinte a semmiért. Kockáztatjuk a saját tőkénket, meg a Cég növekedését, a túlélést… az alkalmazottak túlélését is biztosító növekedési hiteleket nyögjük, hogy még több semmirekellő alkalmazott élősködhessen rajtunk. Ezeknek meg semmi gondjuk, semmi felelősségük - mindnek van még haja. Megyek, ki is rúgok vagy kettőt, a többi bekussol; tudják már hány kilósak, velem nem szórakoznak! Fizetem itt a járulékaikat, erre így beteg, meg úgy beteg; jaj, most tüsszentett a gyerek, én meg oldjam meg valahogy: mert az nekik jár. Majd megmondom én, hogy mi jár nekik! Hol tartana a világ, ha csak alkalmazottak volnának. Hát de nem? Ezek nem is értik, hol a helyük. Azt hiszik, nélkülük megállna az élet. Izé. Mondjuk megállna, de akkor is! Ők lennének az elsők, akik éhen döglenének. Na ugye. Pont itt az ideje, hogy minden robotizálva legyen. Csak a tulajdonosok meg az ügyfelek, a vásárlók (akik mind, életképes tulajdonosok)… meg a robotok."

 

(…)

 

Hogy egy MLM-es e.v.?:-)

Saját maga alkalmazottja – a forgalmazó (őt termékkel ellátó cég helyett). Gyakorlatilag, az általa képviselt cég helyett vállalja magára az alkalmazotti státuszának minden (a munka ellátásához szükséges tárgyi eszközök és az egyéb feltételek biztosításának) terhét, illetve a forgalom elmaradásának kockázatát. Mindezt teszi, a legjobb esetben is annyi realizálható nettó bevételért, amennyi a munkabére volna – ha, mint alkalmazott forgalmazó (ügynök vagy mi) dolgozna a cégnél.

Amíg ezt nem érti, ne fogjon bele... különben nem érti.:-)

wattercsónte! Creative Commons License 2017.01.31 0 0 11

Az alkalmazott az államnak a legnagyobb biznisz. Mindenki más rosszul jár: az alkalmazó és az alklmazott egyaránt. Az alkalmazotti számára az alkalmazotti lét minőségét a céges kultúra határozza meg.

Előzmény: Ágnes2017 (-)
Spinosa2 Creative Commons License 2017.01.31 0 1 10

Hol érdekli őket a balek? Boldoguljon maga, ha pénzt akar, szervezzen be ostobákat és visszajön a pénze. 

Előzmény: ásítósmacska (9)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.31 0 2 9

folytatva a gondolatmenetet: belehajszolják őket - esetenként többszázezres - "kezdőcsomag" megvásárlásába, aztán ha nem megy a dolog, akkor "úgy járt". :-(  Nem dolgozott elég jól - és ezzel el van intézve.

 

Azt is teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy az ilyen tukmálós ügynöki munkára az emberek nagyon kis része alkalmas eleve....

 

Van ugye a mondás, a sűrű fillérről és a ritka forintról.... Vagy a veréb és a túzok... :)

 

 

Előzmény: Spinosa2 (8)
Spinosa2 Creative Commons License 2017.01.31 0 1 8

Ezért is tudják az alacsonyabb képzettséggel rendelkezőket megtalálni ezzel a mondattal.Főleg MLM-ügynökök által ismételgetett mondatnak is van igazságtartalma, de csak akkor, ha az alkalmazott nem érzi jól magát a munkahelyén és nem elégedett a "sorsával". 

Az ilyen embereket a nagyon könnyen megvezeti egy öltönyös előadás, ahol azt ecsetelik neki, hogy milyen könnyű pénzkereseti lehetőég is ez a "szakma" egy ilyen "csodálatos termékkel" 

 

Előzmény: ásítósmacska (5)
Derivel Ottonel Creative Commons License 2017.01.31 0 0 7

Az MLM részéhez nem szólnék hozzá, abből írtam az egyik diplomamunkám. A kérdésfelteés sejtet valamiféle átellent, egy abszolút szabadsági állapotot. Ugye szeretünk ilyenről álmodozni? Ki az őstermelőségben, ki vállalkozásban, esetleg otthonról munkálkodásban véli megtalálni ezt. Függésmentesség mindenesetre nincs. Nem mindenki tud mó-kuss kerékben élni, más meg egyenesen szétesne nélküle.

Morningstar17 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 6

Igaz. Bár van sok olyan hely, ahol a szakembereket eretnekként üldözik.

Előzmény: ásítósmacska (5)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.30 0 0 5

az alkalmazotti lét igen magas fokú kiszolgáltatottságot jelent.

 

azért ez nagyban függ attól, hgoy az illetőnek mi a szakmája, és mennyire elismert a tudása...

Előzmény: Morningstar17 (3)
Morningstar17 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 4

Nem minden piramisjáték vállalkozás.

 

Előzmény: Morningstar17 (3)
Morningstar17 Creative Commons License 2017.01.30 0 1 3

Az MLM nyilván átverés, de ettől még az alkalmazotti lét igen magas fokú kiszolgáltatottságot jelent. Sajnos az elvárások sokszor nem maradnak meg a józan emberi határok keretei között. 

Ágnes2017 Creative Commons License 2017.01.30 0 1 2

Igen, éppen ezt tapasztalom. Azért is írtam ki.

 

Be lehetne tenni az MLM-es aranyköpések témába. :D

 

Van másik ismerősöm, aki vállalkozó. Ő soha nem mondja azt, hogy az alkalmazotti lét rabszolgaság.

Pedig ő maga már évek óta vállalkozó és a vállalkozásából él, nem alkalmazotti fizetéséből.

 

Előzmény: ásítósmacska (1)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.30 0 1 1

A címbeli állítást 99,9%-ban MLM-es "menő" bizniszmanusok szokták szajkózni. :-DDDD

 

 

Előzmény: Ágnes2017 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 0 0 0

Az alkalmazottság előnye a kiszámítható anyagi biztonság. Az önfoglalkoztatónál nincs alsó-felső határ, a munkaidőben sincs, és jó esetben azt csinálja aminek értelmét látja, úgy ahogyan jónak tartja. Kérdés, hogy mennyire vonzó ez a fajta önmegvalósítás vagy a nagytöbbség a szocializmus formális vége után 27 évvel sem akar ilyesmit.

Előzmény: Ágnes2017 (-)
Ágnes2017 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 topiknyitó

Én nem értek egyet a topikban megjelölt kijelentéssel.

Szedjük már össze közösen az alkalmazotti lét előnyeit szemben az MLM-mel és a vállalkozóival!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!