"Kedves Nézőink, Nagy örömünkre szolgál megosztani veletek a jó hírt, hogy a TV Paprika az eljövendő években is elérhető lesz a DIGI kínálatában. Az AMC Networks International – Central and Northern Europe és a DIGI közötti megállapodás további nyolc csatornát érint, így a Sport1, a Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a Minimax és a CBS Reality, illetve a JimJam is látható lesz a szolgáltató háztartásaiban. Tartsatok velünk 2020-ban is!"
Pusztán szövegkönyv alapján készül, a filmet nem is látja szegény fordítómunkás, csak egy excel táblát. Állatos filmeknél is pont ugyanez van, feliratosoknál szintén. Lektor, ellenőrzés sehol sincs!
Alapjában véve nem rossz a szinkron, de időnként olyan szörnyű félrefordítások vannak benne. Pl. szemmel láthatólag szederrel készíti a sütit az egyik versenyző - és folyamatosan áfonyát mondanak.
Aztán a tojásfehérjehabot habcsóknak titulálják (nem keveredett el a csokiszufléban a hab, és fehér foltok maradtak). És volt még pár hasonló.
Pusztán szövegkönyv alapján készül a fordítás vajon?
Mindenképpen rá fogok názni, a halakat amúgy is imádom, de a jóféle házikolbász sem ellenségem ;) Remélem össze tudom egyeztetni a munkámmal, ha pedig nem, akkor remélem ismételni fogják ;)
Nem láttam a műsort, de majd figyelem. Véleményem szerint ez egy kis ország, nem bír el ennyi naaagy ceeeeleb séfet. Nem kell mindenkinek tévé műsort csinálni... Tudom, hogy ezt sokan marketingnek használják, mint ahogyan sokan a szakácskönyveket se a haszon miatt adják ki, hanem az is a brandépítés része, de szerintem akkor se kell mindenáron a tévében szerepelni, pláne akkor ha azt nem "A" kategóriásként teheti valaki. Vele kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy ő nem találta ki magát, nem látni, hogy milyen irányba halad, a szakmának akar oktatni, vagy a háziasszonyoknak írogatni, celebkedni... vagy csak megcsinál mindent, amiért fizetnek?
Nézem a Lichin a Hentesek c. műsort. Most én változtam, vagy Beleznay szelidült meg ennyire? Sosem szerettem őt, mert eléggé beképzelt volt a műsoraiban (plusz volt egy idő, amikor kimondottan szépfiúnak volt beállítva), de most úgy látom, hogy teljesen normális, kevés kesernyés humorral (amit én alapból szeretek). Nekem olyannak tűnik, mintha valamiért beletörődött volna a helyzetébe, és elfogadta volna, hogy második vonalassá vált. Pedig szerintem a tudása alapján abszolút nem az, de akkor is ezt jön le nekem a képernyőről.
Hát nyilván nem, de férfiak nem szoktak öngyilkosok lenni azért, mert elhagyta őket a barátnőjük. Inkább támadni szoktak, ami akár gyilkosságig fajulhat. Valószínűleg sok minden közrejátszott ebben, és összeadódtak a problémák, elege lett midenből.
Én is értetlenül álltam, mikor olvastam/megtudtam a hírt. Egyszerűen nem tudtam elképzelni. Imádtam őt. Rebellis, dekadens, de mégis emberközeli volt. A korai műsorait nagyon szerettem (amikor a világot járta, Vietnámban az utcán vágatta a haját, Afrikában a Szaharában megpihent és békét remélt stb), az utóbbi években viszont kissé mesterkéltnek és kicsit erőszakosabbnak tűnt annál, mint amit megismertem róla (vagy amilyen képet kialakítottam róla). A démonairól mindig nyíltan beszélt, de azok -sajnos- kinek nincsenek?
Nagyon sajnálom, mert tényleg a gasztronómia fenegyerekének tartottam.
Anthony Bourdain utolsó műsorában Bhutanba látogatott. Egy amerikai rádiós barátnőm tette föl a FBra, és mesélte h nemrég járt ott, amit a világ legboldogabb országának tartanak (vagy ők mondják magukról, nem tudom), ámde ott van a legtöbb öngyilkosság a lakosság számához képest.
Nagyon sajnálom, tényleg kedveltem a műsorait, még mielőtt itthon egyáltalán felkapták volna. Olvastam a könyvét is, így tulajdonképp nem olyan meglepő amit tett. Sok démona volt.
én fel se tudtam fogni. mindene megvolt, siker, pnz, nők csillogás - ahogy a dalszöveg mondja. És nemcsak egy élettársat és egy gyereket, de egy 82 éves anyukát is itthagyott. az a legnagyobb baj.
Litauszki Zsolt áprilisban érkezik a Gundel Étterembe executive chefként.
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja, a Zsidai Group korábbi kreatív chefje közel két évet töltött Costa Ricán, innen érkezik a Gundel Étterembe. Leendő feladatai között szerepel egy új irányvonal kidolgozása az étterem örökérvényű, tradicionális értékeinek figyelembe vételével.