Keresés

Részletes keresés

Rumcice Creative Commons License 2021.12.17 0 0 5

Szia! Csak most jártam erre.

 

Örülök, hogy sikerült hamar műtőasztalra kerülnöd. Hogy sikerült a műtét? Nem vagyok orvos, de nem értem, ha már a meniscussal és az oldalszalaggal foglalkoznak, és úgyis ott vannak bent a térdben, akkor miért nem oldják meg az elülső keresztszalag szakadást is???

 

Egyébként ez egynapos sebészet volt a Covid előtt, kora reggel éh gyomorral bementél, délelőtt megműtöttek, aztán másnap reggel mars haza. Most nem tudom, hogy zajlik.

 

Feltetted már magadnak a kérdést, hogy fiatal vagy, eleve nem veszélyeztet téged a Covid, és már 3x be vagy oltva, akkor miért félsz attól, hogy elkapod a Covidot? Élj nyugodtan teljes életet, ne hagyd, hogy félelemben, sakkban tartsanak.

 

Próbáld meg elérni, hogy az elülső keresztszalagot is rendbe tegyék!

Előzmény: Soccer Boy (3)
Soccer Boy Creative Commons License 2021.12.12 0 0 4

Nem felejtettem el a fórumot. Próbáltam arra kivárni, hogy mi mire jutunk, ill. több válasz is érkezzen. Az előző, #3-as válaszomban kifejtettem, hogy mi mire jutottunk az ortopéd- valamint a sportorvossal. Gyógytornász van a családban is (anyunak a bátyja és a felesége is az), fizioterapeuta is van az ismeretségi körben (apu unokabátyának a felesége), ráadásul az utóbbi kiemelkedő prioritásnak érzi a sportolók és azon belül az utánpótláskorúak sérülés utáni rehabilitációját. Így a felajánlásod megtisztelő, de ezt kihagynám. Őróluk azért felejtkeztem el, mert viszonylag messzebb laknak tőlünk és így keveset találkozunk. Velük is beszéltünk és mindhárman örömmel segítenek, amiben tudnak. Alapvetően persze szerintük is legtöbbet az operáció segíthetne, hogy a közép- és hosszútávú problémákat minimalizáljuk, de a jelen helyzetben majdhogynem felesleges arra apellálni, hogy majd találunk valahol egy olyan orvost, aki lehetőleg azonnal vagy belátható időn belül - akár nem kis pénzügyi összeg - kíséretében elvállalja most is a műtétet.

 

A COVID-ról nem is beszélve, hisz annak melegágya lehet egy kórház. Ha már eddig szerencsére elkerült (és már háromszor beoltottak), akkor miért kockáztassak... Tettek utalást az orvosok és a fentemlített három szakember is.

Előzmény: Megeszi (2)
Soccer Boy Creative Commons License 2021.12.12 0 0 3

Délnyugat-Magyarországon lakunk, nem én vagyok az egyedüli, de én vagyok az első szülött gyerek. Minden testvérem sportol valamit. (Ez nálunk többé-kevésbé családi örökség)

 

Három ortopéd orvossal is beszéltünk. A meniscus és oldalszalag-sérülés műtéti kezelése elkerülhetetlen, amelyre sor is kerül a holnapi nap során. Az elülső keresztszalag(ACL)-szakadással most nem foglalkoznak. Egybehangzóan azt mondták, hogy a környező izmok megerősítésén dolgozzak majd.

 

Sportorvossal éppen tegnapelőtt (dec. 10.) beszéltünk, hisz lejárt volna január 4-én a féléves sportorvosi engedélyem. Kiderült, hogy az utóbbi a veszélyhelyzet okán (7 nappal) korábban kiadott rendelet szerint automatikusan meghosszabbodott a veszélyhelyzet vége utáni 60. napig, viszont a sérülésem okán felmerülő kérdésre a sportorvos is annyit mondott, hogy "bár előnyösebb lenne egy operáció, de figyelembe véve, hogy nem egy olyan - nálam is fiatalabb - sportoló van, aki ilyen sérülés mellett akár évekig is ACL szalag nélkül sportol (foci, kézilabda, röplabda, kosárlabda, atlétika), a jelen helyzetbe az izomerősítésre helyezzem majd a hangsúlyt, s amint a vírushelyzet engedi, műttessem meg."

 

Szóval itt tartunk, ma december 12-én reggel.

 

Előzmény: Rumcice (1)
Megeszi Creative Commons License 2021.12.01 0 1 2

Mindenképpen meg kell(ene) műttetni. Csatlakozom az alantam szólóhoz. Orvosról orvosra járni. Vagy lelkiismeretes, vagy paraszolvenciát elfogadó, vagy magán orvost találni. Addig menni, amíg nem találsz jó szakembert, és szintén lelkiismeretes utógondozót, fizioterapeutát találni, és annak minden szavát vakon követni! 

 

Abban tudok segíteni, hogy egy gyógytornász, és versenysportoló ismimet megkérdezhetem felőled, h tud-e számodra szakembert. Ha szeretnéd. 

Előzmény: Soccer Boy (-)
Rumcice Creative Commons License 2021.11.30 0 1 1

Fiatal vagy még nagyon. Szüleiddel keressetek föl ortopéd vagy sportsérülésekre szakosodott orvost foglalkoztató magánkórházat, ahol minél előbb elvégzik a műtétet. Nem ismerem a lehetőségeidet, de sajnos ez nem olcsó, és a késlekedés ilyenkor sosem jó. Vagy addig menjetek orvostól orvosig, kórházról kórházra, amíg valaki el nem vállalja.

 

És aztán türelem. Legyél türelmes. A térd igénybevétele nagy és lassan gyógyul. Ne terheld túl a gyógyulás során a lábadat azzal, hogy mielőbb visszamész kosárlabdázni, mert akkor csak újra és újra rá fogsz sérülni. Hidd el, nem az számít, hogy mikor fogsz ismét a pályán lenni, hanem az, hogy ne kísérje a járást és futást egész életedben szúró fájdalom. Tapasztalat.

 

Még olyan sok idő van előtted, ne rontsd el.

Előzmény: Soccer Boy (-)
Soccer Boy Creative Commons License 2021.11.29 0 0 topiknyitó

Október 29-én egy edzésen keresztszalag-szakadást, oldalszalag-húzódást és meniscus sérülést szenvedtem. Az orvosi előrejelzés szerint 6-12 hónap kihagyás vár rám. Jelenleg fekvőgipszben vagyok, amit december 13-án vesznek le a lábamról. Azért az orvosok által jelölt időszak igen tág. Szeretném kérni a Tisztelt Fórum tagokat, hogyha van valakinek tapasztalata ilyen sérüléssel kapcsolatban, akkor mondják el vagyis írják le számomra, mert mindenki tapasztalata jól jöhet.

 

Mi vár vagy várhat rám december 13-át követően, amikor lekerül a fekvőgipsz a lábamról? Járógipsz vagy térdrögzítő? Mennyi időre? A sportághoz (kosárlabda) mikor térhetek vissza?

 

Jelenleg a COVID miatt azt mondták, hogy jelenleg nem operálnak meg. Ha komolyan gondolom, hogy folytatom a sportot, akkor a térdízületet körülvevő izmok megerősítésén kell dolgozzak majd.

 

Előre köszönöm a segítségeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!