Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2021.12.21 0 0 4150

Igen és utána összekötni az 1-es porttal a TP Linket, mert csak az gigabites port. Utána lehet kelleni fog egy újraindítás. 

Miután a Digi eszközét bridge módba rakták újra fog indulni ne ijedjetek meg, ekkor pár percig se tv se net se telefon nem lesz. Miután felállt a rendszer mehet a mandula. Az ONT routerét ekkor már nem fogjátok látni a hálózaton. 

Ha van Digis ügyfélkapu ott lehet az eszközt bridge módba rakni vagy megszüntetni akár pl. átmenetileg ha a saját router elhalálozik.

Előzmény: oldmumus_v.2 (4149)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2021.12.21 0 0 4149

köszönöm az információkat. Ez egy TP-Link Archer C1200
ami WAN meg LAN szinten is gigabites. Ezáltal elég ha  szolgáltató által adott új eszközt bridge módba teszik az átalakításkor

Előzmény: nicko (4148)
nicko Creative Commons License 2021.12.21 0 0 4148

A spiller megszűnik.

Majd beviszik a lakásba az optikát. Erre kötik rá az un. ONT eszközt aminek 220V-ot kell biztosítani. Oda teszik ahova a tulaj kéri, de ajánlott olyan helyre rakatni ahol már eddig is lakáson belül a kábelezést tudja használni. Ebből az eszközből megy ki aztán a koax, lan és a vezetékes telefon kábel. Az eszkózben van egy wifi6 képes router, de ezt a többség kiváltja saját routerral mert ezekben a szolgáltatói eszközökben csak részleges admin felületet engednek ill. elég kaki a wifi része főleg panelban. Ha az ő saját routere tudja az 1000 mbps sebességet semmi más teendője nincs, mint jelezni a szerelőnek, hogy tegye bridge módba az ONT-ben lévő routert, mert a sajátot használná. 

Előzmény: oldmumus_v.2 (4147)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2021.12.21 0 0 4147

egy rokon kapott egy levelet amit ide beidézek. Kérdés az, hogy mostani DSL-es spiltter és saját router marad vagy új lesz v. neki kell mást vennie?

vagy végpontot nem érinti csak gerincet?

 

A DIGI KFT hálózatkorszerűsítést végez a VI. kerületben, ami az
előfizetőkig való optikai kábel kiépítést jelent.
 
 Az átépítést azokban a házakban végezzük , ahol a jelenlegi
 szolgáltatás falon kívüli kábelcsatornába megy, így az optikai
 gerinckábelezés is ebben a csatornában történik. A kábelcsatorna
 mellé szerelnénk szintenként 1,2 vagy 3 db (lakásszámtól
 függően, 4 lakásonként 1) kb. 20*30 cm-es optikai kötődobozt. A
 jelenlegi kiépítés ennyiből áll, az esetleges munkánkból
 adódó hibákat javítjuk.
 

A rendszer üzembe helyezése után az előfizetőket előzetes
szerződésmódosítás és időpont egyeztetést követően kötjük
át az új optikai hálózatra.
A DIGI országos szinten építi át a szolgáltatását erre a ú.n. FTTH
rendszerre ami az optika előfizetői végpontig való eljuttatását jelenti.
Erre azért van szükség, hogy a jövőben minél nagyobb sávszélességű
szolgáltatást lehessen eljuttatni az előfizetőkhöz. A jelenlegi
rendszeren 500 Mbit/s a maximum, FTTH-n már most is 1000 Mbit/s-ot
adunk. A jövőre elinduló 10Gbit-es szolgáltatás például csak ezen a
rendszeren lesz igényelhető. Ez a tv-nél is hozhat minőségbeli javulást.

Pasa64 Creative Commons License 2021.02.12 0 0 4146

Valakinél van most netprobléma? Nálam tegnap óta akadozik és érdekelne, hogy központi vagy helyi gond van-e?

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.04.20 0 0 4145

Ha nem fér el egy csőbe minden akkor kell másik is.

Előzmény: lapinagile (4144)
lapinagile Creative Commons License 2020.04.20 0 0 4144

Köszi a választ. 2 csövet rakjunk le, az egyikbe most belemegy a kapucsengő. És hagyjunk egy 2. külön csövet az optikának? Gondolom kell annak is egy behúzó.... elég 0 vagyok villyanyszerelésből és a szerelőnk nem túl proaktív

Előzmény: oldmumus_v.2 (4143)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.04.20 0 0 4143

Igen, de egy földbe lefektetett az öntözéshez vagy vízvezetékhez használt KPE cső amit le kellene ásni. Abba aztán mindenféle kaputelefon, internet, stb. mehet majd.

Előzmény: lapinagile (4142)
lapinagile Creative Commons License 2020.04.20 0 0 4142

Sziasztok,

Valki tudna esetleg segíteni az optikai kábellel kapcsolatos kérdésemben. Földvezetéket fog a Telekom - jó-ég-tudja-mikor - behozni a házunkba. Az utcában megcsinálták par hete, ami semmit nem jelent mert 4 éve "csinálják". Magas telken lévő családi házról van szó, nem akarom, hogy feldúlják a kertem. Most épp vezetéket fektetünk kaputelefonnak.
Kérdésem: Megoldás lesz-e majd, ha lerakunk egy 2. csövet üresen a kaputól a bejáratig?

 

Köszi

Desert Rat Creative Commons License 2020.03.12 0 0 4141

Ez természetes és így is lesz, de ez csak a szolgáltatással való elégedettségemet fényezi majd de nincs gyakorlati jelentősége, hiszen a létező valóságban a routeren keresztül megyek majd ki - az üvegszálnál mérhető sebesség egy idea. Mindenesetre sokkal jobb már a felállás úgy, hogy már nem a WAN a szűk keresztmetszet, hanem belül kell cserélnem pár sörért is hozzáférhető eszközöket. Igértem ide fotókat, ha lesz rá alkalmam a mérési eredményekről is beszámolok az erre tévedőknek.

Előzmény: nicko (4138)
Desert Rat Creative Commons License 2020.03.12 0 0 4140

Természetesen ez így lesz, csak még egy ideig külfüldön vagyok és örülök ha egyáltalán be tudok jutni az otthoni hálózatomba ami olyan amilyen, neten keresztül nem lehet hardvert cserélni.  Az is egy elgondolkodtató előzetes project volt, hogy routercsere után mindenféle állítás nélkül automatikusan menjen a belső hálózat (a jelenlévő nejem abszolút nem szakértő), persze a korábbi DDNS beállítást elveszítettem, a forwardokat elveszítettem, chrome remote-val tudok bemenni és ha a feleségem meg tudná írni a router belépési adatait akkor nekieshetnék a beállításának LAN oldalról remote. De annyiban veszélyes ez a távizélés hogy ha óvatlan mozdulattal kizárom magamat, akkor nem tudok odamenni és továbblökni. Most van a nejnek internete és tévéje.

 

Egyenlőre a belső hálózaton egy öreg 1043-as TP-link router van, viszont itt a táskámban egy ASUS Gbites router, csak be kell rakni a helyére. Nagy jelentősége nincs a sebességnek, leginkább kívülről használom és főleg FTP szervernek és a sebességet az itteni távoli izém korlátozza - a digis üvegszálat rámlőcsölték azzal a (hamis) információval, hogy ha lejárt a régi szerződés akkor az már úgyse lesz, az új meg ugyanannyi ha drótos ha üveges .... gondoltam akkor legyen üveges, haladjunk a korral, havi 6k HUF tévével és telefonnal.  Habozás nélkül döntenék a tizedennyi sebesség és harmadennyi díj mellett - minek az a nagy rohanás!

Előzmény: Motorola. (4137)
Motorola. Creative Commons License 2020.03.10 0 0 4139

Ja, igaz. Ezt már nem is írtam.

 

Egyébként nem is hittem volna, hogy ugyanazon a gépen akkor ugyanott különféle böngészőkből mérve milyen nagy eltéréseket láttam.

 

Előzmény: nicko (4138)
nicko Creative Commons License 2020.03.10 0 0 4138

....valamint router nelkul merjen

Előzmény: Motorola. (4137)
Motorola. Creative Commons License 2020.03.10 0 0 4137

Az 1 gigabithez megfelelő router is kell, valamint erősebb hardverrel rendelkező gép. Valamint ne böngészőből mérjél sebességet, telepítsd fel a speedtest szoftvert.

 

Nekem nem megy le soha 970/230 alá.

Előzmény: Desert Rat (4135)
halaloszto Creative Commons License 2020.03.09 0 0 4136

a lakásban aki szerel, az ritkábban román, aki az oszlopon, az szinte mindig. nálam ez jó sok éve történt, de pont így. értsd hogy sok hónapot vártam rá, és hogy pikkpakk kész volt, és hogy azóta is csak megy és megy és megy.

 

Vajk

Előzmény: Desert Rat (4135)
Desert Rat Creative Commons License 2020.03.09 0 0 4135

"kb 3 hét határidőt tudtak adni - ha egy hónap lesz sem szólok semmit"

 

A hozzászólás dátuma 2019 október 23, a beszerelés többszöri toszogatás után 2020 február 17-én történt, azaz több mint 3 hónap után a jelenlétem nélkül. Az általam előkészített háttér jelentősen leegyszerüsítette a telepítést, csak behúzták a lyukon az üvegszálas kábelt bele az új optikai modembe aminek a hálózati dugóját az előjkészített aljzatba dugtak, és már működött is. A TV spittere is ott volt 50 cm-re, csak egy ilyen hosszú koaxkábel kellett és már ment is.

 

Volt egy kis probléma, hogy a házban kiépített hálón nem volt internet, ami miatt fel is hívtak Skype-on, hiszen a wifi már ment. A hálózatom régi második routerét kellett újraindítani és már száguldott is az 1Gbit szerteszét.

 

Érdekességként elmondom, hogy Romániából jöttek a szerelők mert vagy az átállás miatt vagy egyéb okból nincs elég helyi alkalmazott.  Több netszerelést értem már meg UPCütől és DIGI-től is, de általában nehéz a kommunikáció, mert túlterheltek, sietnek, hamar akarnak végezni, nem rájuk tartoznak a részletek ... stb, ...  tehát odavetett részleteken túl nem sokra számíthatunk.  Most remélem, hogy a következő 10 évben semmi új ötletük nem lesz csak egyszerűen száguld a net, nekem korábban elég volt az 50Mbites is, az 1Gbites pedig mindörökké. A felmenő sebességre 70MBPS-t mértem, a lejövő hitelesebb méréséhez némi hardvert kell cserélnem, de számítok kb 500-ra. Majd megírom.

Előzmény: Desert Rat (4130)
topikolos Creative Commons License 2019.12.03 0 1 4134

Pedig az a megoldás. Kell egy gmail-es cím és oda továbbítani azonnal minden levelet úgy, hogy a postafiók mindig üres legyen. És lassan átállítani mindenütt az új címre a levelezést.

Bővítési lehetőséggel én még nem találkoztam, persze nem is nagyon kerestem. De kérdezd meg az ügyfélszolgálatot.

Előzmény: Leadfoot (4133)
Leadfoot Creative Commons License 2019.12.03 0 0 4133

Sziasztok!

 

Tizenpár évvel ezelőtt elkövettem azt a hibát, hogy a digis e-mail címemet kezdtem el üzleti levelezéshez használni. (Jó, tudom, hülye vagyok, ezen most lépjünk túl.)

Sokáig nem is volt gond, de az utóbbi években egyre gyakoribbá vált, hogy nagyobb fájlokat akarnak nekem küldeni, és ez vagy eleve nem sikerül, vagy rögtön jön a megtelt postafiók üzenet (a küldőnek is, ami külön ciki).

 

Van erre valami megoldás? Tárhely bővítése pénzért? Akármi...

 

Az új cím az utolsó lehetőség.

topikolos Creative Commons License 2019.11.13 0 0 4132

Ez így elég kevés infó. Milyen eszközt rakott a digi? 1 dobozod van nem? Akkor hogy akarod kiiktatni, az nem csak router, modem is.  Ami nekem van ONT, abba bejön az optika, aztán működik mind a 4 LAN portja.

Előzmény: turulka1920 (4131)
turulka1920 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 4131

Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni.Adott egy 1000 es net .Szeretnák rá 2 db routert  csatlakoztatni. Az eggyik sikerúlt a másik nem.A digi router megvan az edimax is megvan a tp link nem megy fel. Nincs netkapcsolat nem áll fel a router. Köszönöm Digi 1000 net.  kell a digi router mert ha kiiktattatom a digivel csak 1 kimenet územel a kettöböl....

Desert Rat Creative Commons License 2019.10.23 0 0 4130

Alakul a dolog, megrendeltem az optikai kapcsolatot. A Digi dobozában éppen a mi emeletünkön ott az optikai kábelvég. Onnan szintén optikai kábelt hoznak be a lakásba, az ügynök szerint kb 3mm-es átmérőjű. A bejárati ajtó felé egy polcot szereltem és két konnektort, ide helyeztem át a korábbi kábeles net telefonos elosztóját. Innen megy be a net is a szobába a routeremhez és itt egy splitter is ami a TV-t osztja kétfelé. Egyelőre a telefon is ennek közelébe került át.

 

A szobában lévő routerem WAN oldalát átállítottam dinamikus IP kiosztásra (eddig PPPoE volt), a PPPoE csatlakozáshoz pedig a bejáratnál lévő polcra egy ideiglenes másik routert raktam ami most a PPPoE csatlakozást intézi.   A mesterembereknek annyi dolga lesz, hogy a routeremet kiveszik onnan és a helyére tesznek egy optikai modemet/routert amely LAN oldalára bedugják a szobámban lévő routerhez vezető kábelt (dinamikusan kiosztja az IP-t neki és lehet örülni).   Állítólag lesz egy másik doboz is a polcra, ami a TV dekódolását végzi (ezért a két konnektor!), aminek koax kimenete van és csak egy 50 centis kábeldarabbal fel kell csatlakozni a szintén ott lévő spiltteremhez.

 

Általános átállás folyik optikai szolgáltatásra, ezért csak kb 3 hét határidőt tudtak adni - ha egy hónap lesz sem szólok semmit.

Maga a beszerelés ingyenes és a kütyükért sem kell fizetni. Annyi, hogy a díja (net+TV+telefon) havi díja 6k HUF, amiből az első két hónapra 50% kedvezményt adnak az 1 éves hűségnyilatkozat hatására

 

Ha megtörténik a csere, akkor hozok néhány fotót és működési tapasztalatokat.

 

Előzmény: Desert Rat (4127)
halaloszto Creative Commons License 2019.10.04 0 0 4129

Ezt honnan veszed??

Előzmény: Törölt nick (4128)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.04 0 0 4128
De optikai kábel jön ki amodemből, azt nem tudom bedugni a routerba. Meg most a digis routerből jön ki a telefonis, így nemtudom a sajátonat betenni 😃
Előzmény: nicko (4123)
Desert Rat Creative Commons License 2019.10.04 0 0 4127

Erre verzióra is számítok,  éppen egy konnektort és polcot építek ki a bejárati ajtó felett, ahová egy modem majd elfér - ha optikai, akkor az. A lényeg, hogy a routerem UTP kábele ott van (ott megy ki a lépcsőházba egy nagy lyukon) és egy csatlakozó rákrimpelésével csak be kell majd dugni az új kütyübe.  Abból a szempontból majdnem mindegy hogy az ő dobozukban van-e a modem vagy az én előszobámban, hogy felhasználóként mindenképpen egy Gbites UTP csatlakozást kapok ahonnan továbbmehetek, tehát nem nekem kell az optika demodulálását leküzdeni egy saját modemmel.  Nyilván egy konnektorról gondoskodnom kell a közelben.  Ami inkább aggaszt, hogy mit fog tudni a digi kütyüje szoftveresen (pl DDNS)

Előzmény: nicko (4124)
nicko Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4126

2016 juliusban minden emeletre felhuztak az optikat azota semmi sem tortent.

igy nincs alatamasztva Digi reszerol amit irsz.

2007-ben az elso hazak egyije volt a mienk ahol elinditottak a lan szolgaltatast, hozzatennem.

Előzmény: halaloszto (4125)
halaloszto Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4125

véletlenül sem azért, mert különben véresre kellene kábelezzék magukat, hogy minden lakásba bemenjen a gigabit (1utp), a telefon (egy érpár) és a TV (1koax)

 

meg nem azért, hogy ne legyen abból mindenkimaradás, hogy a közös térben levő eszközöket valaki áramtalanította

 

meg hogy ne kelljen három hónapot késni a szereléssel, mert addigra sikerül megegyezni a társasházzal az áram vételezésről

 

senki nem sírja vissza szerintem a régi utps megoldást, akinek üveg van.


Vajk

Előzmény: nicko (4124)
nicko Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4124

optikat behuzzak a lakasba es azon belul helyezik el a Huawei gpont.

Igen elsosorban azert igy, hogy csokkentsek a rengeteg FTTB eszkozuk aramfogyasztasat, ergo fogyasszon aramot az elofizeto.

Előzmény: Desert Rat (4122)
nicko Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4123

igen Digis eszkoz utan, amit bridge modba kell rakatni (1272) es ezt kovetoen tudsz sajat routert hasznalni.

Előzmény: Törölt nick (4119)
Desert Rat Creative Commons License 2019.10.03 0 0 4122

Hasonló cipőben járok és még teljes homály hogy miként lesz mindez (Miskolc). Egyik verzióban arra számítok, hogy esetleg az optikai végződést a lépcsőházban építik ki és onnan UTP kábel jön be mint eddig, csak az 1000Mbithez kell mind a 8 ér, tehát ha van telefon ami eddig az UTP-n ment be, akkor az bekavar, esetleg behúznak egy másik drótot.  Nagyon-nagyon alapesetben lehet hogy semmit nem kell tenni, esetleg a saját routeredben a PPPoE kapcsolatot dinamikus IP-re cserélni, de majd ezt megmondják (vagy nem mondják meg mert sietnek és nem rájuk tartozik a te routered :-)

 

Abban szinte 100%-osan biztos vagyok, hogy nem egy optikai kábelvéget kapsz, hanem egy UTP-t, hiszen az optikán megy majd a telefon meg talán a TV is, tehát nekik kell ezeket szétválogatni és emberközeli csatlakozással biztosítani (UTP, Koax).  Aztán probléma ettől még lehet egy féltucat ha nem szimpla felhasználó vagy hanem pár dolgot még szeretnél (DynDns, IP4,  forward .. )

Előzmény: Törölt nick (4119)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.02 0 0 4119

És erre  TP Link Archer C7 V2/V4 a digi optikai káelét hogy dugom.rá? Vagy ezt a digi.routere mögé kell még? Tehát lesz a digis.modem, utána a digis.router (amiből a telefon is.jön) aztán.ez?

Bocs, nem.értek.annyit hozzá 😃

Előzmény: nicko (4116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!