Keresés

Részletes keresés

Széthasználó Creative Commons License 2022.02.24 0 0 39

Írtam e-mail-t :)

Előzmény: chalmers (38)
chalmers Creative Commons License 2022.02.24 0 0 38

OK. Van még egy feladat a XI. kerben, 100 nm homlokzatszigetelést kellene rendbe tenni. Ezt húzom, halasztom, mert nekem annyira nem fontos, de ha van egy normális ár, akkor megcsináltatom. Itt a feladat annyi, hogy az előző lakó amikor megcsinálta, nem tüskézte fel a szigetelést. Ha a technológiai leírásokat nézem, akkor, 2-3 méterig ez még járható lehet. Itt a gerinc kb. 10 méterre van.

Előzmény: Széthasználó (34)
chalmers Creative Commons License 2022.02.24 0 0 37

Maga a feladat valóban nem ér 100 ezret, ha csak a cserepeket kell visszatenni. Kiszállással együtt ez a 20 ezres nagyságrend, 5-6 ezres rezsióradíjjal. Ha kell anyag, akkor az még hozzájön.

 

Nálam a kúpcserepek mozdultak meg két hete. Nekem eszembe sem jutott ilyenre biztosítót és embert hívni. Van egy 3x11-es létrám, azzal anélkül elértem, hogy a tetőre kimentem volna. De mozdultak már meg cserepek is, illetve a tetőkibúvó beázott 1x. Az utóbbit megszüntettem, pár cserép kellett hozzá, meg csérépléc.

 

Tizenéve azért kezdtem szerszámokat venni, hogy sok minden megcsináljak, mert vagy elszállt árakat mondtak, vagy elszállt időket.  Van amit nem tudok megcsinálni, mert nincs hozzá gyakorlatom, ügyességem, ilyen pl. a Dry-vit vakolat, van amit meg nem szeretek. Meg persze van ami több emberes és időm sincs.

Előzmény: Törölt nick (33)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.23 0 0 35

Két dolog tény és való,a biztosítók kifelé "nem nagyon szeretnek fizetni",legalábbis rendesen,illetve valóban vannak olyan "építési próbálkozók",akik el vannak szállva az árakkal.
Az ilyen munkákat látni kell személyesen,lehet,hogy a 2-3 palánál nagyobb a probléma.
Én már jártam így,nem palával,de az volt a lényeg,hogy jócskán alábecsülte a kárt a biztosító.
Félreértés ne essék,nem vagyok egy lerántós típus,de sok esetben a "csak ez,csak az" munka nem is olyan egyszerű,mint azt sokan elképzelik.

Előzmény: Törölt nick (33)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.23 0 0 34

Nem tárgytalan!
Fogok írni e-mail-t a napokban.

Előzmény: chalmers (32)
chalmers Creative Commons License 2022.02.21 0 0 32

Akkor gondolom amit lent írtam, tárgytalan. Keresek tovább

Előzmény: Széthasználó (31)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.20 0 2 31

Nahát mik vannak.

A topik nyitás óta folyamatosan jönnek a munkák.
Tavasz szag miatt vajon(?)

pizo Creative Commons License 2022.02.19 0 1 30

"Orbán mondta, hogy fizikai meló a nyerő, aki bevette, szívni fog."

 

Én mint mérnökvállalkozó már 2010 óta szívok. Most kezd egy kicsit jobban menni, de itt is a helyzet, hogy mindenkinek minden drága. Úgy szeretnék az emberek, hogy ingyen végezzem el a muinkát, de lehetőleg ő még nyerjen is rajta.

 

Zoli  

 

Előzmény: seymour_ (5)
pizo Creative Commons License 2022.02.19 0 2 29

Elfogy az emberek pénze. Az is, amit 'családtámogatás' címszó alatt osztogat dagadtka.

 

Zoli

Előzmény: Széthasználó (-)
Liberius Creative Commons License 2022.02.19 0 0 28

Ha ez így van, akkor mindkét "árnyék" éppen jókor jött!

Azaz enyhíti a szakemberhiányt (nem munkaerő hiányt, mert az egyszerű munkákra könnyen betaníthatókból bőven van, s azok élvezettel pattognak egyik helyről a másikra).

 

De miként lehet az, hogy a munkaerő hiánytól független dolgok, éppen akkor jönnek, amikor szükség van rájuk? Mert ha mindez "felülről" érkezne, akkor rendben, értenénk. De tudjuk, hogy nincs ilyen - sokak által tévesen vélt - "felülről". Akkor most hogy is van ez?

 

 

Előzmény: költekező (20)
Alex Raps Creative Commons License 2022.02.19 -1 2 26

Az a jó benned hogy egyáltalában nem vagy bunkó. :) Faszságot nem kérdezünk. Bántót meg aztán végképp nem. Olyantól pedig aki szorgalmas egyenesen sértés. 

Előzmény: Törölt nick (12)
Alex Raps Creative Commons License 2022.02.19 -1 0 25

Így van. Nekem is az a bajom hogy el kell küldenem a potenciális jövendőbeli ügyfeleket, mert már nem bírjuk és bővíteni pedig nem akarok. Még huszonévesen megtettem volna - és meg is tettem - de most már 56 évesen ez nem pálya. Van 40 állandó megbízóm és ha valamelyik kihal v. elmegy (jellemző módon utóbb x-y gen., vörös hajú, szeplős-lúdtalpas, hisztis furcsa németes családnévvel) napokon v. inkább egy hónapon belül van helyette másik.  

Előzmény: CNC guru (11)
Alex Raps Creative Commons License 2022.02.19 0 1 24

De az. ..és én sem értek vele egyet. :) Egyértelműen munkaerő hiány van és ez a teljes foglalkoztatással járó értelemszerű következmény. Ha nincs v. kevesebb a munka akkor valamit nem jól csinálnak. ..és nem feltétlenül a minőséggel és a tempóval (úgy egyáltalán az emberrel) van ilyenkor a baj, hanem a managementtel ami valószínűleg nincs v. nem ért a dolgához.

Előzmény: chalmers (7)
Alex Raps Creative Commons License 2022.02.19 -1 0 23

Napi magyarozás. Ha olyan szar itt neked, miért nem húzol el oda ahol kolbászból van még a kerítés is? Mindenkinek jó lenne. Neked teltség érzeted lenne és ez jó, mi pedig örülnénk hogy egyel kevesebb hülyénk van. 

Előzmény: seymour_ (5)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.19 0 0 22

Szerintem is így van,ahogy írod,de azért alakulgatnak a dolgaink:) 
Nem úgy mint pár éve,de optimista ügyfelek még úgy néz ki,vannak.

Előzmény: költekező (20)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.19 0 0 21

Lehet,hogy egy két rossz szakember választás miatt könnyen általánosít.
Sajnos valóban rengeteg link,rossz megjelenésű "melós" van az országban,ahogy Fábry mondta,építési próbálkozó,és ezek miatt sokan így látják az egész magyar építőipar tagjait.
 

Előzmény: Törölt nick (19)
költekező Creative Commons License 2022.02.18 0 2 20

Rövidebben: egy virus és egy háború árnyékában az emberek nem akarnak állandóan mást, újabbat , legjobbat. Megteszi a kicsit kopott régi.

Előzmény: Liberius (17)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.18 0 0 18

Hogy hogy FAKE szaga?Ezt miből gondolod?
:)

Előzmény: Liberius (17)
Liberius Creative Commons License 2022.02.18 0 4 17

A téma meglep (mint ahogy másokat is), s emiatt van egy kis FAKE szaga, de ha mégis valós, akkor semmi aggodalom! Legalább is egy időre nektek.

 

Ugyanis egy végső következményként belépett a fejlett nyugati civilizációba a lehetetlen. A kapitalizmus mozgatórugója helyett - ami a munkanélküliség -, a világon egyre nagyobb szakemberhiány uralkodik el. Lassan majd az élet szinte minden területén. Tehát a szakértelmet kívánó munkaerő mind inkább hiánycikk, mind inkább keresettebb, s mind inkább drágává válik, egy évtizedek óta tartó súlyos tendencia miatt.

 

Még egyszer: olyan munka, amelyben fontos a komoly szakértelem, az évek óta felhalmozódott gyakorlat, s a betanítással nem pótolható szaktudás. Mert utóbbiból azonban bizony van elég, kontárok dömpingjét éljük, olyanokét, akik a hiányt érzékelvén azt vélik, hogy jó pénzért, hirtelen megtanult ismerettel nagyokat kaszálhatnak.

 

Talán éppen miattuk van az, hogy a munka nem jut el azokhoz, akik jól meg tudnák csinálni, met az emberek a rosszul, de drágán elvégzett munkák miatt bizalmatlanokká válnak. Az árak automatikusan felmennek a szakértők hiánya miatt, s ezen nincs mit csodálkozni, legfeljebb azon lehet, hogy mi okozza az egyre kezelhetetlenebbé váló szakértői hiányt.

 

A helyzetet ismerve azonban tény az, hogy a tényleg hozzáértők nagyon keresettekké válnak, feltéve, ha referenciaként meg tudtak csinálni néhány mintaként szolgáló feladatot (ez láthatóan meg is van). Attól kezdve a munkások kézről kézre járhatnának, pláne ha nem irreálisan maga áron dolgoznak.

 

Mi az oka annak, hogy a szakértők egyre keresettebbek, és valóságos hiánycikkek? Hihetetlen, de egyszerű: A fejlett nyugaton kb. 50 évvel ezelőtt beállt utódvállalási szándék hiánya egy generáció alatt egy folytonos népességfogyást eredményezett, benne a tartósan megmaradt utódvállalási kedv degradálódásával. S ez tartósan folyik majd a további évtizedekben is, még akkor is, ha a kedv visszaállna egészséges szintre (tehát ha a többség házasodna, és családonként átlag 2.1 gyermek születik). Ezeknek fel kell nőniük a nyugati civilizáció környezetében, infrastruktúrájában, s kultúrájában mindaddig, amíg a magas fokú képzést is elvégzik, és gyakorlatra tesznek szert. Ebben a demográfiai téma szekértői számára világos, hogy a helyzetet csak elenyészően minimálisan enyhíti, ha más kultúrából származottakat próbálnának minderre rávenni, ők azonban nem tevékenykedni, hanem a nyugatiságot élvezni szeretnék, de még az utóbbira sem akadt megnyugtató megoldás. Maradt tehát a fejletlen kulturális állapot importálása helyette.

 

Ehelyett az van, hogy országok, államok egymástól szipkázzák a szakértőket amíg lehet (tőlünk a németek, a németektől az angolok, az angoloktól az ausztrálok, stb.), amíg marad számukra forrás. De ez nem tarthat már sokáig, mert a bonyolult gazdasági szövevényben egy apró kiesés dominószerűen hatalmas összeomlássá fajulhat. S érdekes, hogy az utóbbi pár év történései mintha ezt a folyamatot erősíteni próbálnák, nem pedig ellenlépések történnének.

 

Régóta várt, örömmel fogadott, s megnyugvást hozó esemény terjedt szét alig több mint fél évszázada a világban, amelynek hosszú távú, s számunkra káros következményeit a napjainkban szenvedjük meg.

 

A továbbiakban tehát - még egy ideig - marad az "aki kapja marja" állapot.

 

A konkrét napi helyzetben lehet, hogy tévedek, és ehelyett talán mindenki hirtelen kezdi visszafogni magát, érezvén valamiféle pokoli változás közelgését.

 

Előzmény: Széthasználó (-)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.18 0 2 16

Mo-on volt egy erős növekedés, pláne abban a műfajban, majd egyszerre jött a covid + egy régóta bűzölögve fortyogó világgazdasági krízis felerősödése.

Előzmény: Széthasználó (-)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.18 0 0 14

Feltehetnék képeket,de nem szeretnék rátérni reklámra,nem ezért indítottam a topikot.
A másik meg az,hogy (annak ellenére,hogy tényleg a mi munkáink képei),az emberek úgy is azt gondolják,hogy képeket bárhonnan le lehet menteni.

Előzmény: Törölt nick (12)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.18 0 0 13

Nagy valószínűséggel kizárt a mi részünkről.
Azért próbálok optimista lenni,és bízom benne,hogy tavasztól jobb lesz.
A Te részedet tekintve nem lehet,hogy esetleg Te futottál bele valamiért mindig a "gány gmk"-s szakikba(?)

 



Előzmény: Törölt nick (12)
CNC guru Creative Commons License 2022.02.18 0 0 11

Én is az iparban ügyködök, de más területen. Nehéz rájönni, hogy hol, de hát csupa rejtély az élet...

 

Szóval alapvetően nekem is így megy, hogy az ügyfelek adnak kézről kézre, magyarul megtalál a munka.

 

Nekem a nyáron lesz majd építkezésen egy kis meló, addig megkereslek emailben és egyeztetünk.

Előzmény: Széthasználó (10)
Széthasználó Creative Commons License 2022.02.18 0 0 10

Facebook-on hirdettünk többször is,meg már sok sok névjegykártyánk van mindenfelé,az előző autó fel volt matricázva,de ezek alapján nem keresett minket senki.
Mindig ahol dolgoztunk,onnan ajánlottak tovább.
Most pl. (a topiknyitás után nem sokkal) kaptam egy hívást teljes lakásfelújítás ügyben.Itt is ismerős adta tovább az elérhetőségünket.
Egyébként e-mail: 
flexoriginal@hotmail.com

Előzmény: Celtis (9)
Celtis Creative Commons License 2022.02.18 0 0 9

Szomorúan olvasom.

Én biztos örülnék, ha ismernék olyan vállalkozót amilyennek magadat leírtad, és akire lehet számítani ha a ház körül teendő akad.

 

Ha tényleg ilyen jók vagytok, akkor úgy gondolom, hogy az ügyfelek az ismerősök körében tett ajánlásai alapján is tele kellene lennetek munkával. Ha ez mégsem megy, akkor valamennyit áldozni kéne hirdetésre. Most pl. hol találhat rátok valaki?

Előzmény: Széthasználó (-)
xxx32 Creative Commons License 2022.02.18 0 0 8

"Komplett házakat nem építünk,de gyakorlatilag minden egyéb,ami lakásfelújítással,átalakítással kapcsolatos és szerkezetlakatos munkák."

 

Felhasználói oldal: minden hónapokat csúszik, mert nem jön az építőanyag.

Előzmény: Széthasználó (4)
chalmers Creative Commons License 2022.02.18 -1 0 7

Ezzel nem értek egyet, de ez nem a politika forum.

Előzmény: seymour_ (5)
chalmers Creative Commons License 2022.02.18 0 1 6

Én meg azt tapasztalom, hogy nehéz megfelelelő embert találni, a környezetemben mindenki panaszkodik. Most különben tél van, ilyenkor egyébként is kevés a feladat. 

 

Ha Solymár még belefér, akkor nálam májusban, június, júliusban lesz családiház felújításnál építőmesteri, szakipari feladat, -estrich, vakolás, burkolás, aljzatkiegyenlítés, minimális bontás falazás, ácsmunka, asztalos munka stb. Gépész, villanyszerelőm talán lesz, de még nincs leütve. Illetve festő van a családban. De adott esetben adható rá ajánlat.

 

Ezek olyan feladatok időben, méretben, amit 2-3 ember, ha szorgalmas tudja kezelni. 

 

Van még tervbe véve külső homlokzatszigetelés, térkövezés, illetve nyílászáró csere, de még nem látom, hogy a mostani feladatok hol állnak meg. Ezek nem nagy prioritásúak, így ha kifutok a pénzből, akkor csak valamikor a jövőben. 

 

Van építész, gépész, elektromos terv, van 3D-s archicad model, így akár távolról is könnyen felmérhetőek a felületek.

 

A feladatok között van olyan, ami puffer munka, kis túlzással bármikor csinálható, akár már ma is :) és van olyan, aminél vannak megelőző munkarészek. Vakolás, aljzatbetonhoz meg kell várni a gépészt, villamost.

 

Ha érdekes lehet, dobje egy emailt a chalmers@freemail pont hu -ra.

 

Ha meg tudunk állapodni, nekem mindegy milyen kezdést mondasz, lehet ez július 15, az sokkal fontosabb, hogy akkor kezd is el. Tizenéve a legnagyobb problémám az ígérgetésekkel volt, pedig akkor válság volt. Nem jött valaki, megcsúsztatta a másikat, az meg hetekre eltűnt. Az is kurvára zavart, hogy a burkoló akkor jött, amikor esett az eső, mert különben térkövezett is. Na most pont másfél hétig a megigért kezdés után jó idő volt. Vagy a másik kedvencem, hogy kiment valami melóra két hétre adhoc Németországba, mert sokat tudott szakítani, a telefont meg a roaming díj miatt - akkor még volt - nem vette fel. SMS is sokba került volna. De volt olyan, akit úgy értem el, mert a telefont nem vette fel, hogy fogtam magam, elmentem hozzá. Meg is lepödött. 

 

Egy másik sztorim, meg elküldtem egy ilyen szakipari embert, amikor ott voltam, ránéztem, tök szépen, meg gyorsan dolgozott, de ha nem mentem arra két napig, annyit nem haladt, amit én egy óra alatt megcsináltam volna. Órabérben volt, így ez volt a hiba, de sok nehezen tervezhető feladat volt. Hezitáltam, hogy a zárat a garázsnál is cseréljem-e le. Nem tettem. Egyik nap eltűnt néhány százezernyi cucc. Érdekesen csak azok az anyagot tűntek el, amilyen munkát csinált, illetve elvitte a letárolt téli gumit, ami hogy hogy nem, pont az a méret volt, ami stimmelt az autójára.  Volt milliós értékű gépész anyag is, az marad. Persze lehet azért, mert rutinos is volt, a kazánnak, szivattyúnak stb. van gyári száma és az lenyomozható, a zsákos vakolatnak, meg a festékes vödörnek nincs. Emiatt a rendőrség sem tudott mit kezdeni. Bár nem is nagyon akar. 

Szóval nekem az ilyen élmények nem hiányoznak az életemből :) 

Előzmény: Széthasználó (-)
seymour_ Creative Commons License 2022.02.18 -2 3 5

Mér, Óbán aszonta, hogy van meló, nem? Hö! Komolyra fordítva a szót: eddig tartott a hét bő esztendő az építőiparban. Most jön ki tudja hányszor 7 szűk. Az építőiparba nem csak ember kell, hanem anyag is. Azt meg kell venni, ki kell szállítani, a gépet rendben kell tartani. Nem olcsó mulatság, ráadásul a magyar már kicsit keletebbre van, lustább is, jóvanazúgy. Orbán mondta, hogy fizikai meló a nyerő, aki bevette, szívni fog.

Széthasználó Creative Commons License 2022.02.18 0 0 4

Komplett házakat nem építünk,de gyakorlatilag minden egyéb,ami lakásfelújítással,átalakítással kapcsolatos és szerkezetlakatos munkák.

 

Előzmény: CNC guru (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!