Keresés

Részletes keresés

krinyo Creative Commons License 2000.01.25 0 0 7
Ugy latom mar regen nem irt ide senki, de azert en kerdezek, hatha valaki olvassa es van hozzafuznivaloja.Kerdes hallottatok-e mar olyat, hogy szules kozben serul a farokcsont, esetleg torik, lehet/e kezelni
Nana Creative Commons License 1999.06.12 0 0 6
Én három hónapja szoptatom a ketdetben szintén "lusta" lányomat, és valóban van olyan jelenség, hogy a szopóreflex nem működik, pl. mert a szülészeten üvegből teáztatják a bébiket, és ez megzavarhatja őket. A szópás megtanítható, bár én nekem magától megoldódott. Ez, ha most tápszerrel táplálják, lehet, hogy már nem aktuális, de ha mégis, jelezzetek. Szoptatási problémákban keressétek a La Leche Ligát, ez egy önszerveződés segítségnyújtásra. Elérhetősége: Martinovichné D. Bianca, 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18.. Ha érdekel valakit, kideríthetem a telefonszámot is.
moineau Creative Commons License 1999.06.10 0 0 5
Hat én még ilyenrol nem hallottam. Azt mondjak az okosok mint ahogy juci is mondta mar, hogy a gyerek annyit eszik amennyire szuksége van. A nagyobb sullyal szuletett csecsemok kevesebbet a kicsik tobbet de azért mindegyik eszik. Milyen a baba? Csak szopni lusta vagy alszik is egésznap szokott sirni sokat vagy nem zavarja, hogy nem eszik?
En persze nem vagyok orvos és dr Spoock biztos tobbet tud nalunk még akkor is ha O nogyogyasz, azért szerintem latott mar egy-két gyereket életében a szakmalyaban is.
Mindenesetre probaljatok meg nem idegeskedni, mert azt nagyon érzik a gyerekek még akkor is ha ez nem konnyu ilyen esetben.
Kitartas!
moineau
Előzmény: Arduán (-)
Arduán Creative Commons License 1999.06.10 0 0 4
Ők is azt hitték, hogy ilyen nagy babának nem kell annyit szopnia, meg a gyerekorvos vagy a védőnő azt mondta, hogy ne mérlegeljék a gyereket, mert csak idegeskednének, ha nem pont annyit eszik, meg hogy a gyerek úgy is tudja, hogy mennyi kell neki. Aztán, amikor egy hónap alatt sem érte el a születési súlyát, azt mondta a doki, hogy mindig mérjék, hogy mennyit eszik, meg tartsák be a 3 vagy 4 óránkénti etetést. De a gyerek csak fogyott, és ezután nem sokkal került kórházba.
Nem volt diabéteszes a terhesség altt, a nagy baba asszem családi vonás, meg vitamint is szedett. De a terhességes topikban is ilyen nagy babákról lehett hallani nemrég!
Mr Spockra én is gondoltam, de ő nőgyógyász és nem gyerekgyógyász...
Előzmény: juci (3)
juci Creative Commons License 1999.06.10 0 0 3
1. gyerekorvos mit mond?
2. úgy tudom, hogy az egészséges gyerek annyit szopik, amennyire szüksége van. lehet, hogy ilyen nagy babának kevesebbre van szüksége?

nem volt diabéteszes a barátnőd a terhesség alatt, vagy mitől lett ilyen óriásbébije?
3. meg kéne kérdezni Mr Spockot.

Előzmény: Arduán (2)
Arduán Creative Commons License 1999.06.10 0 0 2
Pontosítok: szopni nem akar, mert olyan lusta. Vagy esetleg más baja lehet?
szobiszörp Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1
Mit akartok vele etetni????
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.09 0 0 0
Eddig nulla ilyen esettel talalkoztam

ZOH

Arduán Creative Commons License 1999.06.09 0 0 topiknyitó
A barátnőm szült két hónapja, 4,6 kilós gyereket, de olyan lusta, hogy enni sem nagyon akar(t). És ezt sajnos későn vették észre, de azért még időben. Azóta voltak már pár napot kórházban, ahol infúziót kapott a baba, most meg tápszerrel kell hizlalni. A környezetükben senki nem találkozott még ilyen babával, aki nem akar enni. Ti már hallottatok ilyenről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!