Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

prakk Creative Commons License 2022.05.13 0 0 10

Tedd fel a kérdésed a CLB szakértőjének:

 

https://www.clb.hu/node/add/kerdes

Mr Reacher Creative Commons License 2022.04.24 0 1 9

Ptk - szerződésen kívül okozott kár. Neked kell megoldanod önállóan.

Előzmény: Levike (4)
bokály1973 Creative Commons License 2022.04.23 0 0 8

Akkor először kérdezze meg a "jogifórum"-on, utána eldöntheti. Egy ügyvéd sokat segíthet.

Előzmény: Törölt nick (7)
bokály1973 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 6

Keress egy nagyon jó ügyvédet, szerintem elsőre átnézi a dolgot és megmondja mit lehet tenni.

Előzmény: Levike (4)
pnt-ln-plgn Creative Commons License 2022.04.22 0 1 5

mailto BM Szabályozási és Koordinációs HÁT - különben sosem változik a helyzet

Előzmény: Levike (-)
Levike Creative Commons License 2022.04.22 0 0 4

Nem nagyon tudtam mit, egy igazi lepattintó levél volt, amiben az volt a lényeg, hogy ez a roller bizony gyalogos és nincs biztosítása és a mabiszra ez nem tartozik. A saját biztosítom az aegon is elhajtott a francba, még be van adva egy ún. szivességi kárfelvétel iránti kérelem, hogy legalább az meglegyen.

Igazából nem végtelenek az erőforrások....az egyik oldalon az billeg, hogy reménytelen, hagyjam a francba (sajnos volt már ilyen ügyem, ott sem én vezettem, kb. 20 éve történt és a jelzőlámpa volt a ludas, ott is mindenki elhajtott), a másik oldalon pedig az, hogy kerül amibe kerül ha nem fizet kap egy polgári pert de akkor a gatyáját is elperelem ha tudom. Végülis 4 hónapja áll az autó, az arc arra nem vette a fáradtságot, hogy megkeressen, hozzájön a perköltség, stbstb.

Igazából szívem szerint a magyar államot, a biztosítókat és a rendőrséget is perelném, mert SZVSZ ez nem járja, hogy ilyen esetekre nincs kitalálva egy ügymenet a rendőrség és a biztosítók közreműködésével. Azzal én kitörölhetem, hogy szabálysértésért megbüntették. És hány ilyen eset lehet.

Ha már tőlem autóstól elvárnak mindent, akkor én is elvárhatom, hogy ne engedjék el a kezem. Oldják meg bárhogy, legyen kötelező gyalogos biztosítás vagy bármi.

 

Előzmény: kisfo (3)
kisfo Creative Commons License 2022.04.22 0 1 3

"A mabisz ...Teljesen fordított szitura adták a tanácsokat"  -> itt tovabbforsziroztad ? hogy nem ez a Te eseted ?  hogy mi a helyzet, ha a gyalogos a felelös ?  pl. haztartasi biztositasuk, lakasbiztositasuk van-e (a gyalogoséknak), amiben van felelössegbiztositas stb.

Előzmény: Levike (-)
Levike Creative Commons License 2022.04.22 0 0 2

A rendőrség megbüntette kemény 10.000 Ft -ra a szabálysértés miatt. A kemény 4 oldalas jegyzőkönyv/ítélet kombóban konkrétan egy szó nem szerepel arról, hogy egyéb kötelezettségei is lennének.

Előzmény: bokály1973 (1)
bokály1973 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 1

Szerintem polgári perben tudsz csak a pénzedhez jutni. Ill. ha szerencséd van, kötelezik a kollegát, hogy fizesse ki a kárt.

Előzmény: Levike (0)
Levike Creative Commons License 2022.04.22 0 0 0

Öööö egy kicsit siettem, ha esetleg nem lenne tiszta, a rolleres volt a hibás, egy sima lábbal hajtható rollerrel partizánkodott, így konkrétan gyalogosnak számít.

Levike Creative Commons License 2022.04.22 0 0 topiknyitó

Sziasztok !

 

A segítségeteket szeretném kérni, tapasztalatok leírása formájában, esetleg tanács formájában.

Januárban összetörte az autómat egy rolleres, aki a piros lámpán méltóztatott kigurulni szegény párom elé aki vezette.

A rendőrségi vizsgálatnak mostanában lett vége, ő a hibás tisztán, kamera is rögzítette. Lehetetlen volt elkerülni.

Nem szenvedett maradandó sérüléseket, kicsit beütötte magát, ennyi. Az autónak viszont sérült a lökhárítója, a lámpája, behorpadt a motorházető, betört a szélvédő..etctetera. Az anyagi kár jelentős, olyan 600-700e környéke.

A mabisz elhajtott kioktató stílusban, mondván minden fönt van a honlapjukon, gyalogosként mire lenne lehetőségem, hogy legyen biztosításom, stbstb. Teljesen fordított szitura adták a tanácsokat, mintha nem is az autós lennék aki segítséget kért tőlük.

A saját biztosítom nem hajlandó felvenni a kárt, mert a gyalogosnak nincs biztosítása.

 

Fel vagyok háborodva és el is vagyok keseredve. Fizetek mindent rendesen, van kötelezőm és egy közlekedési helyzetben gyakorlatilag magamra vagyok hagyva, senki nem akar kártalanítani.

Most ott tartok, hogy írok a csókának egy levelet, ha nem kártalanít akkor megyek polgári perre. Az a bajom ezzel, hogy a címe alapján megtaláltam a google mapsen és nem nézem ki a kecó képét látva, hogy tud fizetni. Márpedig kellene neki.

Az autó 4 hónapja áll, nem is lett hozzányúlva hiszen még egy kárfelmérés volt.

 

Volt már valamelyikőtök hasonló helyzetben ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!