Keresés

Részletes keresés

Youwine Creative Commons License 2022.06.07 0 0 78

Feltételezem, hogy rák lehetett. Nagybetegen még fellépett, állni már nem mindig tudott, ülve játszott.

Az alkohol sajnos súlyos szerepet játszhatott ebben.

 

https://www.ujsagmuzeum.hu/szakacsi-sandor1/

Előzmény: _Metzger_ (77)
_Metzger_ Creative Commons License 2022.01.15 0 0 77

Sziasztok!

 

Lehet tudni, hogy a müvész úr miben halt meg pontosan? Nekem évek óta ő a kedvenc szinkronhangom, szinte a hideg kiráz minden egyes alkalommal, ha meghallom a hangját.

Karel Uresek Creative Commons License 2007.06.07 0 0 76

Karel Uresek Creative Commons License 2007.06.07 0 0 75

Süllyed a hajó, de nem baj. Mindenki jól érzi magát. Bár nem tudom, most mi lesz. Mármint hogy Győzike nagylánya kiszállt a showból. Alapvetően tragikus ez, szerintem Győzi is befejezi hamar. De megmaradt nekünk a Balázs és a Mónika, őket szeretem. Meg a Fókusz, ott csupa érdekes dolgot látni. Üres óráimban meg elnézem a Magnumot meg a Meggájvert. Igaz, már láttam az összes részt háromszor, de olyan jók, nem?

 

Gyerekkoromban, még anno mintha lettek volna valami tévéjátékok, meg színházi közvetítések, amikben nem a Badár Sándor meg a Szőke szerepeltek. Meg a Majka sem volt még sehol (szerencsére már van). Kik is játszottak bennük? Olyan régen volt már, nem is emlékszem. Valami Eszenyi... az-az, Anikó! Vagy Enikő? Legutóbb a Friderikuszban láttam, jó régen. Meg olvastam róla a Blikkben, hogy már nincs együtt azzal a szlovák fiúval. A Für Anikót láttátok a Sztoriban? Egész megöregedett...

 

Anyám mindig a Gobbi Hildát, meg a Dajka Margitot emlegette. Meg valami királyt, a Latinovicsot. Nem ismertem... De akkora király biztos nem volt, mint a Dzsimi, isten nyugosztalja.

 

Tegnap volt a Doktor Hauz. Hát, olyan pipa voltam, a reklám után egy szakállas fickót mutattak, valami Szakácsi Sándor, vagy mi, meg hogy meghalt. A reklám után meg már a Mágenheim doktor volt Hauz magyar  hangja. Na mindegy, majd ezt is megszokjuk. Nem haragudj, most le kell tennem, valaki csenget. Szerintem a boltból, biztos meghozták a plazmatévét! Na csókollak! Szia-szia!

 

 

Mary_OHara2 Creative Commons License 2007.04.06 0 1 74

  Sziasztok! Én csak annyit szeretnék mondani mindenkinek, hogy gyerekkorom óta ismertem Sanyit és itt bizony találtam pár csunya megjegyzést is! Sanyi már nem tudja megvédeni magit így megteszem én!

  Vállata, hogy sokat ivott egy idöben . De ez tény. És senki nem látott mögé, hogy miért iszik! Azért ivoltt mert nagyon érzékeny ember volt és korán meghaltak a szülei is és a nagymamája is elment! Meg voltak magánléleti problámái! Ezeket nem lehet akárhogyan feldolgozni. Ne itélkezzetek rögtön mások felett ha nem ismeritek a körülményeit!

  viszont ha valaki szépeket akar róla olvasni jöjön el a szinház.hu oldalra ott nagyon szépen megemlékeztünk róla. 

  Köszönöm! Mary_OHara!

Előzmény: Boborjan (73)
Boborjan Creative Commons License 2007.04.03 0 0 73
Borzalmas volt az az előadás is, amit én láttam. (Antal Imrétől kimondottan szenvedtem.) De Szakácsi tényleg még ilyen körülmények között is, ilyen darabban is zseniális volt...
Szerencsi Évát is a Karinthyban láttam utoljára, az Egérfogóban...
Előzmény: Youwine (72)
Youwine Creative Commons License 2007.04.03 0 1 72

Azt én is láttam!

 

Ismerőseimnek évek óta mesélem, hogy azon a csúnyácska, színháznak csak jóindulattal nevezhető helyen, egy butácska darabban, alig tenyérnyi színpadon, filléres díszeletek között milyen átéléssel és drámai erővel játszott egy félig sem megírt szerepet.

 

Volt az a jelenet, amikor szerelmével összeveszenek. Egész egyszerűen percekre elfelejtettem, hogy színházban vagyok, minden szavát elhittem. Még most is, ahogy ezt a pár sort írom, lúdbörzik a karom.

 

Elképesztő volt az a jelenet, életem egyik legnagyobb és legmaradandóbb színházi élménye.

Előzmény: Boborjan (70)
pikszi Creative Commons License 2007.04.03 0 0 71
Itt megtalálod jelenleg 162 szinkronszerepének infóit:

http://www.iszdb.szinkronhangok.hu/
Előzmény: norena (69)
Boborjan Creative Commons License 2007.04.03 0 0 70
Én a Kőműves Kelemenben láttam színházban, és most rákerestem - hogy ne írjak butaságot -, hogy jól emlékszem-e, hogy láttam-e a Karinthy Színházban. Igen, a Meseautóban láttam. Fantasztikus színész volt, és szinkronhangként is mindig tökéleteset alkotott...
Nyugodjék békében...
norena Creative Commons License 2007.04.02 0 0 69
Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy aki tud olyan cimeket amelyekben SZAKÁCSI SÁNDOR szinkronizál,akkor azt küldje el nekem,mert szeretné, az összeset megszerezni.KÖSZÖNÖM!!!!norena@freemail.hu
Előzmény: lilyane (63)
Mindy Creative Commons License 2007.03.27 0 0 68

őt is nagyon szerettem :-((

 

Előzmény: Géniusz Lóci (67)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2007.03.27 0 0 67
Engem Szakácsi utolsó évei és halála erősen emlékeztet Juhász Jácintra, aki szintén rákban halt meg, csak ő még inni sem ivott (vagy ha igen, nem lehetett róla tudni), fiatalkorában ünnepelt sztárszínész volt, filmekben, szinkronban, mindenhol, de élete vége felé nagyon eltűnt. Én egyszer találkoztam vele, akkor volt kb. 40 kiló, és látszott rajta, hogy nem sok van már neki hátra.
Előzmény: Mindy (65)
Maedhros Creative Commons License 2007.03.27 0 0 66

Kár érte... :(

 

Még John Noble ripacskodása (a RotKban) is elviselhetőbb volt az ő orgánumával. Egyebekről nem is szólva. Én színpadon sose láttam, de a hangja hiányozni fog...

Mindy Creative Commons License 2007.03.26 0 0 65

 Azért foglalkozik a sajtó többet Kaszás Attilával, mert egy fiatal (hiába csupán nyolc év volt köztük, két generáció),  erős, egészséges ember volt aki egy pillanat alatt kiesett a világ körforgásából, fiatal felességel, nincs-kétéves kisfiúval, élete derekán és szerintem a csúcsán.

 

Szakácsi Sándor egy önpusztító életet élő zseniális művész volt, aki ráadásul rákkal is küzdött jó ideje, valamilyen szinten lehetett számítani a halálára.

Ebben semmiféle minősítés nincs, mindkettő nagyon jó színész volt és nagyon hiányzik,de Kaszás Attila halála mindannyiunkat megállított egy pillanatra és elgondolkodtat, hogy egyik pillanatban még a tiéd minden, a másik pillanatban megváltozik a világ és vége mindennek.

 

 

Nyugodjanak békén mindketten :-(

Előzmény: SUNY53 (64)
SUNY53 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 64
A vizsgaelőadásán már megszerettem, ott voltam csütörtökön is.
Nagyon szerettem a Kaszást, de zongorázni tudnám a különbséget. Tele van vele a media. Miért, miben, hol volt jobb?
Felháborító!!!
lilyane Creative Commons License 2007.03.25 0 0 63

Teljesen letaglózott Szakácsi Sándor halála, kiváló színészt vesztettünk el személyében...színpadon óriási élmény volt őt látni....a szinkronmunkái zseniálisak....

Mindy Creative Commons License 2007.03.17 0 0 62

Nyugodjon békében!

Fura, hogy harminc éve szerelmespár, házaspár voltak Szerencsi Évával, és mindketten olyan fiatalon mentek el, egymás után pár évvel! :-(( Ilyen hang nincs még egy mint az övé volt!

zsuzsa Creative Commons License 2007.03.16 0 0 61
Tudtommal jó egészségnek örvend. Zavarban voltam, mert én meg Venczel Veráról nem tudtam eldönteni, hogy életben van e, rá kellett keresnem a neten. Pedig csak 60 körül van.
Előzmény: Etus (60)
Etus Creative Commons License 2007.03.16 0 0 60

Én is nagyon sajnálom, hogy Szakácsi Sándor is "elment".

(egy kérdésem lenne: Oszter Sándor remélem, hogy még nem ment el, ö is ez a korosztály szerintem)

Előzmény: zsuzsa (52)
raulista Creative Commons License 2007.03.13 0 1 59
Értettem elsőre is amit írtál, csak azt próbáltam meg kifejezni, hogy ez engem egyáltalán nem érdekel! Attól, hogy ivott, még igenis nagyra tartottam őt. És ahogy látom, ezzel nem vagyok egyedül. Te tökéletes.
Előzmény: tévéfüggő (50)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2007.03.13 0 0 58
Mondjuk róluk is inkább azért lehetett tudni, mert voltak magyar filmek meg tévéjátékok, ahol feltűnhettek.
Ma meg sajnos nem (illetve olyanokkal készülnek, mint mondjuk a Szőke-Badár páros, akikben van kb. 15 percnyi _jó_ filmre elegendő ötlet és humor, és ebből megpróbálnak 2 órás filmet csinálni, ami így általában dög unalom).
Kis ország vagyunk, ennyi tévécsatornát nem tudunk eltartani úgy, hogy abból valamilyen elfogadható minőség is legyen bármelyikben.

És nem tudom már, hol olvastam, de nagyon egyetértek vele, hogy a mai Barátok közt - Jóban-rosszban - Szeress most és egyéb kereskedelmi tévés szarságok után mennyire felüdülés megnézni egy Szomszédokat a 80-as évekből.
Nem a szocializmus iránti nosztalgia miatt, hanem azért, mert abban színészek játszottak, nem kurvák (pl. Michelle Wild) meg az utcáról összekapkodott tehetségtelen amatőrök és harmadvonalbeli színészecskék.

Nagyon egyet tudtam vele érteni.
Előzmény: zsuzsa (56)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2007.03.13 0 1 57
Te pedig menthetetlenül hülye vagy.
Ráadásul rosszindulatú is, ami még sokkalta rosszabb.
Előzmény: tévéfüggő (53)
zsuzsa Creative Commons License 2007.03.12 0 0 56

Amikor gimnazista voltam, sokkal többet lehetett hallani a szinészekről-táncosokról, most meg csak ostoba celebekkel van tele a média.

Akkor fejből tudtam, hogy Mácsai Pál, Hirtling istván, Funtek Frigyes... na a lányaim már egyet se ismernek.

 

A szinházakban sokat játszó, de TV-ben ritkán szereplő müvészekről alig tudni. Még a halálukról is alig van hir. Lesznek Tibor is nagyon fiatal volt.. talán ha 50 éves :-(

 

 

 

Előzmény: jakabildika (54)
Youwine Creative Commons License 2007.03.12 0 0 55

több is mint két éve, 2005. 03. 03. ...

 

http://www.madachszinhaz.hu/Skywards/Actor/LesznekTibor/LesznekTibor_h.php

 

 

 

Előzmény: jakabildika (54)
jakabildika Creative Commons License 2007.03.12 0 0 54
Ne már, meghalt Lesznek Tibor????? Tudom,hogy ez kicsit off, de most nagyon lefagytam. Hát miért nem hallani ezekről a színészekről????
tévéfüggő Creative Commons License 2007.03.12 -1 0 53
Gyengébbek kedvéért: így próbálta meg menteni köztudomásúlag is alkoholista kollégáját. Buta vagy, húzzál!
Előzmény: pikszi (51)
zsuzsa Creative Commons License 2007.03.12 0 0 52
Sajnso nekem is romlik a memóriám, hozzá kell venni a listához Szerencsi Évát is, aki szintén az a korosztály volt, mint Timár Béla, Lesznek Tibor, Káldy Nóra, Kalocsai Miklós, Juhász Jácint, Kozák András, Szakácsi Sándor.
Előzmény: monfondir (48)
pikszi Creative Commons License 2007.03.12 0 1 51
Gyengébbek kedvéért: Az ominózus Mokkás interjúban Mihályi Győző arra utalt, hogy Szakácsi képes volt minden előzmény és felkészülés nélkül "felolvasni a szöveget", úgy hogy az elsőre tökéletes és átélt volt, egyszóval profi volt a szinkronban. Szóval, most már akár el is húzhatsz innen...
Előzmény: tévéfüggő (50)
tévéfüggő Creative Commons License 2007.03.11 -1 0 50
Arra céloztam, nagyon finoman, hogy még akkor i s be volt baszva, amikor dolgoznia kellett volna. de úgy látszik, te csak a vulgármagyart érted.
Előzmény: raulista (32)
monfondir Creative Commons License 2007.03.10 0 1 48
Újabb pótolhatalan veszteség! A listád is megrendített ismét, hogy mennyi minden elmúlit az életünkből. De el nem veszenk, hiszen itt lesznek még a szívűnkben.
Előzmény: zsuzsa (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!