Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Corvette22 Creative Commons License 2022.06.14 0 0 11

Üdv, jó napot!

 

Segítsetek kérem.

 

NAV tól ,Gépjárműadó fizetéséhez, hogyan kell csekkez igényelni? A telefont nem veszik fel.

 

Honnan tudni meg mennyi hátralék, esetleg túlfizetés van?

gsis Creative Commons License 2014.09.15 0 0 10

Nem vagyok jogász , és a következőt tudom mondani : az adót mindig az fizeti egész évre akinek a tulajdonában van

az adott év január elsején a jármű . Kivétel ez alól az az eset , amikor forgalomból kivont járművet helyeznek

év közben forgalomba .Akkor az új tulaj fizeti az adót , a forgalomba helyezés napjától .Így fordulhat elő , hogy

valaki két darab jármű után fizet adót .Ez elég nagy szívás , de nem Te vagy az egyetlen , aki így járt !

Előzmény: grasshopper01 (9)
grasshopper01 Creative Commons License 2014.09.15 0 0 9

Tisztelt Autójogász!

 

A tiszteletteljes kérdésem a következő: jogszerű és korrekt-e az ha a tulajdonomban 1 személygépkocsi van az év folyamán és 2 után fizetek gépjárműadót?

 

A köv. miatt, részletesen: februárban eladtam az előzőt(ugye erre kivetették az éves adót) UTÁNA vásároltam egy másikat, amelyet én helyeztettem forgalomba Mo.-on, EZ UTÁN IS KIVETETTÉK A GÉPJÁRMŰADÓT! Normális ez???

Ön szerint, milyen emberek hozzák a törvényeket, hogy ilyen őrületes, mélyen zsebre menő anomáliák vannak? Esetleg van-e erre jogorvoslat, kivétel mert a tv.-ben a nyomát sem találtam...

Sürgős válaszára számítván,

 

Megkülönböztetett tisztelettel,

 

Grasshopper

 

 

 

 

 

tanulo1965 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 8

Kérnék egy kis segítséget. Az autómat ez év február 21-én véglegesen kivonattam a forgalomból. És azt válaszolták, hogy egész évre kikel fizetnem a gépjárműadót.

Ha tud valaki segítsen mert nekem valahogy ez furcsa.

l.atti Creative Commons License 2012.01.21 0 0 7

Kicsit felelesztven ezt a topikot.

2011hez kepest 2012-ben valtozik a teljesitmenyado? Gondolok itt a gepjarmuado, ex sulyadora.

 

Koszonom!

donciii Creative Commons License 2008.10.02 0 0 6

Azért a Balatonalmádi önkormányzat sajnos ezt a törtvényt nem, vagy rosszul ismerve az augusztusban vásárolt használt autó után a 2. félévre is kiróta a gépjárműadót- 5091,-Ft -t a fellebezés 5000,- Ft karül.

Hajrá balatonalmádi tanács!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: pipesmoker (1)
Buckey Creative Commons License 2007.10.17 0 0 5

próba

Buckey Creative Commons License 2007.10.17 0 0 4
őp
Buckey Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3
...
pipesmoker Creative Commons License 1999.11.04 0 0 2
azért valami életjelt adhattál volna magadról, Kazi... ha már egyszer strapáltam magam :((
pipesmoker Creative Commons License 1999.10.29 0 0 1
ugyanakkor, rendes, aranyos, értelmes pasi is vagyok, úgyhogy máris kárpótollak az előbbiekért (meg sem mertem volna tenni, ha nem tudom előre, hogy lesz mit és tudok mit válaszolni).
Nos, ebben ne keress logikát. A törvény mondja ki ezt így. ( a számát ne kérd rajtam számon, esetleg megnézem a jövő héten a CD-jogtáramban)
A lényeg: Akié a kocsi egy adott naptári év elsején, az fizeti a súlyadót. Egész évre, két részletben. Valamikor március közepén és szeptember közepén kell befizetni. Ha évközben eladod a kocsid, akkor is így kell tenned. Mindkét oldalon (eladói-vevői) be kell jelenteni az adásvételt (elvileg értesítik is egymást az önkormányzatok). A vevő addig nem kap fizetési értesítést, amíg nincs évváltás, tehát ő a csonka évre nem fizet, te fizetsz helyette is. Viszont ha te veszel használt autót évközben, te nem fizetsz év végéig. Kivételt képez a vadonatúj autó vásárlása, amikor azonnal fizetési kötelezettséged keletkezik, időarányosan számítva.
Tudom, hogy ez most nem vigasztal, de legalább ne hidd azt, hogy packáznak veled. A törvény sz.. (mint sok más törvény is), a hivatalnokok legfeljebb ott követtek el hibát, hogy mindezt nem magyarázták el neked.
Én ugyanebben a cipőben jártam idén: júliusban eladtam a kocsimat (jé, Skoda volt, 10 éves :)) ) és vettem új autót is. Mindkettőt bejelentettem. Tudom, besz..i ember vagyok, de törvénytisztelő, istenem. A Skoda után még kifizettem a második félévi súlyadót is, az új után pedig 7 hónapnyit.
Sajnos ez így jogos. Ha segítettem, örülök.
Szia: PS
pipesmoker Creative Commons License 1999.10.29 0 0 0
bunkó paraszt vagyok, életemben először és ígérem, utoljára NULLÁZTAM. Ne haragudj, Kazi, de olyan izgalomba jöttem a cím melletti 0 megpillantásakor, mint egy gyerek.
00000000000000000000000
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.29 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A következő problémával szembesültem a minap:

Gépkocsimat (20 éves skoda) az idén májusban eladtam, minden papírja rendben volt, az eladást az önkormányzatnak is (meg minden helyre) bejelentettük. Az első félévi gépjármű adót még annak idején befizettem, annak rendje és módja szerint. Most előállt azzal az önkormányzat, hogy a második félévi adót is fizessem be. Hát ezt abszolúte nem értem, hogy miért fizessek azután, ami nem is az enyém. Sőt, ha én befizetem az új tulajdonos hogyan tudja igazolni, hogy az autóra be van fizetve az adó? Remélem nem igaz, hogy vele is meg velem is megfizettetik a második félévi adót, mert azt igencsak felháborítónak érezném. Szóval kérdésem az lenne, hogy lehetne az igen tisztelt önkormányzat nagyrabecsült hivatalnokait rávenni arra, hogy felejtsenek el, mert már eladtam az autómat, így nincs semmilyen fizetési kötelezettségem. Én már próbálkoztam egy párszor megértettni ezt velük, de csak küldözgetik a fizetési felszólításokat.

Várom tehát tanácsaitokat.

Kazi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!