Keresés

Részletes keresés

schock Creative Commons License 2022.07.24 0 0 27

2 zsemle volt meg nadudvari korozott

homerx Creative Commons License 2022.07.24 0 0 26

az elobb fejeztem be az uzsonna nasit. gorgonzola, kecskesajt, olivabogyo, friss fuge, tokaji furmint.

schock Creative Commons License 2022.07.24 0 0 25

semmit

Óz, a nagy varázsló Creative Commons License 2022.02.19 0 0 24

Kavaszaki/kovászos uborkával.

Előzmény: Óz, a nagy varázsló (23)
Óz, a nagy varázsló Creative Commons License 2022.02.02 0 0 23

Rock'n Roll Krumpli

 

- rakottkrumpli -

TTNora Creative Commons License 2009.08.03 0 0 22

Borsófőzeléket. :-)

NemeszteleN Creative Commons License 2009.08.03 0 0 21
Tudok ám!
Futtasd fel langyos tejben és kiskanál cukorban az élesztőt. Keverd össze langyos vízzel , kicsi sóval és annyi liszttel, amennyit fölvesz. (fél élesztőhöz fél kg liszt).
Kelesztés, amíg kétszeresére nő, majd forró olajban sütés úgy, hogy olajozd be a kezedet kicsit és csípj egy darab tésztát a tálból , nyújtsd a 2 kezeddel és süssed.
Előzmény: Törölt nick (16)
homerx Creative Commons License 2009.07.31 0 0 20
s
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 19
Ilyet már próbáltam, többfélét is, a gugliban kerestem: kefíreset, élesztőset, sima liszttel, feles liszttel, stb. Mindig olyan kemény marad sütéskor, forró olajban sütjük. Sőt, 2-3 nap után a hűtőből kivéve az élesztőtől (?) savanyú lesz, az illata is és sülés után is mikor esszük érezni h savanyú. Amit próbáltunk, 12 óráig hűtőben kell keleszteni. Ti milyen receptet ismertek? Otthon idáig még nem sikerült olyan igazi piacos lángost csinálni. Ők honnan tudják hogyan kell? Ha valaki lángosost nyit, honnan fog tudni jó lángost sütni?
Előzmény: Zitka (18)
Zitka Creative Commons License 2009.07.20 0 0 18
Esetleg guglizz rá a "kefíres lángos" receptre. Több napig is tárolhatod a hűtőben, és mindig csak annyit sütsz ki, amennyit éppen megesztek.
Előzmény: Törölt nick (16)
Tibeth Creative Commons License 2009.07.20 0 0 17

Az az érzésem, nem a recepten múlik, ami nem más, mint egy sima kenyértészta, hanem a sütésen.

Nekem soha nem sikerül eltalálni az olaj mennyiségét, hőmérsékletét. kemény lesz, vagy elég. a lángos.

amúgy lisz-só-élesztő. aztán lehet cifrázni.

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.20 0 0 16
Mit eszek most? Jelenleg semmit, de lángost fogok :P Nyami-nyami. Tudtok jó lángos receptet?
Tepi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 15
a topik címére utalva most már van egy weboldal is: www.miteszel.hu
ezmegenvagyok Creative Commons License 2008.07.16 0 0 14

dinnyét dinnyével és mellé egy kis dinnyét....

három napos méregtelenítő kúrát csinálok, és csak dinnyét meg vizet lehet enni-inni - bloááááááááááá, már a fülemen jön ki :)) de szerencsére ez már a harmadik nap!!!!

H_G Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13
Moser-Roth Birne + Mandel. Nem finom, az ananászosnak csúfolt Melba-kockára emlékeztet.

Előzmény: LAVYKO (12)
LAVYKO Creative Commons License 2008.07.16 0 0 12

TARTÁRMÁRTÁS ÚJRAHASZNOSÍTÁSA: mivel mindig több készül a kelleténél, és már a szendóba is azt kentem, most a maradék zöldbablevesbe került, némi erőspista aláfestéssel, bírom ajánlani ;)

zsandár Creative Commons License 2007.04.20 0 0 11
Ebédre szárazbabfőzelék , spenótfőzelék és rántottszelet volt. Most a maradék főzelékekből eszem ipari mennyiséget.A spenóthoz még zúztam egy kis fokhagymát is.Lehet,hogy reggelre túlnyomásos lesz a hálószobánk?Csak nehogy keszonbetegséget kapjunk....
homerx Creative Commons License 2007.04.14 0 0 10
egy szem izletes kucsmagomba, nemi cseh kucsmaval, lilatonku pereszkevel es varganyaval velhigitva ;) majd ra 2 tojas
ez lesz belole
szysssz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9

Most éppen semmit, mert nemrég ebédeltem:

Borsosan-mustárosan, hagymaszeletek között több napig érlelt s.combot vajon kisütöttem, gombaragut halmoztam rá és 1 kk Vegamix-szel bolondított párolt rizst tettem mellé. Friss tavaszi salátát csináltam hozzá.

Gombaragu: kockára vágott hagymát és zöldpaprikát kevés olajon dínsztelem, majd szeletelt gombát ebben megpárolom. Adok hozzá fokhagymát és petrezselyem zöldet, végül zsírjára sütöm.

Tavaszi saláta: 1 csomó hónapos retek és újhagyma vékonyra szeletelve, 1 zöldpaprika rövid csíkokra vágva, 1 kisebb kígyóuborka legyalulva. Kevés sóval megszórva jó negyedórás pihentetés után gyengéden kinyomkodva és salátalébe (víz-ecet-picicukor) téve 1 órányit érlelve.

sip pista Creative Commons License 2007.04.13 0 0 8
semmit. húsvét után éhségsztrájkolni szoktam pár napig
Pandus Creative Commons License 2007.04.13 0 0 7
érleld még kicsit, túl zöld. a körtének sárgának kell lennie.
Előzmény: homerx (-)
dobogo69 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 6
tejeskávé belemártogatva kifli,csöpög kicsit a billentyűzet mellé
Danchy bácsi Creative Commons License 2007.04.12 0 0 5
meggyes Sport szelet...
moonlight drive Creative Commons License 2007.04.12 0 0 4
tojásos nokedli
diétás kóla Creative Commons License 2007.04.12 0 0 3
Lekváros fánk !!!
H_G Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2
Még van egy kicsi... "Pármai csirkemell olívás sárgarépa salátával és 1/2 adag bulgurral."

nobolond Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1

Ződborsófőzeléket rántott sajttal, csokipuddingot habbal és almát.

 

Kérsz ?

Előzmény: homerx (-)
lelkes kezdő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 0

Éppen finom búrkiflit eszegetek és morzsálok az íróasztalra, billentyűzetre. 

Előtte húsvétról maradt (bográcsban főtt) vadnyúlpörkölt volt főtt krumplival és házi csemegeuborkával.

homerx Creative Commons License 2007.04.12 0 0 topiknyitó
a mai reggeli. tojasrantottas es szalamis szendvics. a kortek viszont nem voltak valami finomak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!