Tudok ám! Futtasd fel langyos tejben és kiskanál cukorban az élesztőt. Keverd össze langyos vízzel , kicsi sóval és annyi liszttel, amennyit fölvesz. (fél élesztőhöz fél kg liszt). Kelesztés, amíg kétszeresére nő, majd forró olajban sütés úgy, hogy olajozd be a kezedet kicsit és csípj egy darab tésztát a tálból , nyújtsd a 2 kezeddel és süssed.
Ilyet már próbáltam, többfélét is, a gugliban kerestem: kefíreset, élesztőset, sima liszttel, feles liszttel, stb. Mindig olyan kemény marad sütéskor, forró olajban sütjük. Sőt, 2-3 nap után a hűtőből kivéve az élesztőtől (?) savanyú lesz, az illata is és sülés után is mikor esszük érezni h savanyú. Amit próbáltunk, 12 óráig hűtőben kell keleszteni. Ti milyen receptet ismertek? Otthon idáig még nem sikerült olyan igazi piacos lángost csinálni. Ők honnan tudják hogyan kell? Ha valaki lángosost nyit, honnan fog tudni jó lángost sütni?
három napos méregtelenítő kúrát csinálok, és csak dinnyét meg vizet lehet enni-inni - bloááááááááááá, már a fülemen jön ki :)) de szerencsére ez már a harmadik nap!!!!
TARTÁRMÁRTÁS ÚJRAHASZNOSÍTÁSA: mivel mindig több készül a kelleténél, és már a szendóba is azt kentem, most a maradék zöldbablevesbe került, némi erőspista aláfestéssel, bírom ajánlani ;)
Ebédre szárazbabfőzelék , spenótfőzelék és rántottszelet volt.
Most a maradék főzelékekből eszem ipari mennyiséget.A spenóthoz még zúztam egy kis fokhagymát is.Lehet,hogy reggelre túlnyomásos lesz a hálószobánk?Csak nehogy keszonbetegséget kapjunk....
Borsosan-mustárosan, hagymaszeletek között több napig érlelt s.combot vajon kisütöttem, gombaragut halmoztam rá és 1 kk Vegamix-szel bolondított párolt rizst tettem mellé. Friss tavaszi salátát csináltam hozzá.
Gombaragu: kockára vágott hagymát és zöldpaprikát kevés olajon dínsztelem, majd szeletelt gombát ebben megpárolom. Adok hozzá fokhagymát és petrezselyem zöldet, végül zsírjára sütöm.
Tavaszi saláta: 1 csomó hónapos retek és újhagyma vékonyra szeletelve, 1 zöldpaprika rövid csíkokra vágva, 1 kisebb kígyóuborka legyalulva. Kevés sóval megszórva jó negyedórás pihentetés után gyengéden kinyomkodva és salátalébe (víz-ecet-picicukor) téve 1 órányit érlelve.