Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BJaca Creative Commons License 2022.07.28 0 0 9

Előzmény: BJaca (8)
BJaca Creative Commons License 2022.07.28 0 0 8

Sziasztok!

Volt nálam  egy Daihatsu Rocky, 2,8 TDI, az izzítása nem ment, gyújtás után egy kattanás, aztán utána 10-et kattogott. A hiba az első két izzptógyertya közti hullámosra hajtott lemez volt, azon méri a gyertyák áramát, és fordítva volt berakva.

E9Matyi Creative Commons License 2019.05.16 0 0 7

Kedves Rocky és Fourtrak tulajdonosok!

 

Idén is megrendezésre kerül a Japtimers közösség nagy sikerű Tavaszi Találkozója. 
Egy tökéletes lehetőség a főként veterán korú japán járművek tulajdonosainak, hogy a mai "online" világban személyesen is megcsodálhassák egymás járművét, megnézzék az apró részleteket, megszagolhassák az adott évtizedek jellegezetes illatait, hallgassák a különféle motorok muzsikáját vagy éppen érezzék a különféle járművek időutazásokat idéző rezdüléseit. 
A barátias elhivatott légkör természetesen lehetőséget ad akár mélyre nyúló szakmai vagy éppen könnyed humoros eszmecserékre is.

 

Amennyiben jelen közösség értékes találkozóinak, eseményeinek időpontjával nem ütközik, sok szeretettel várjuk minden kedves "veterán" - Japtimer, illetve klasszikus - JapClassic járművet és tulajdonosát!

Időpont: május 25., Szombat

Gyülekező, útvonal, program, eddigi résztvevők: https://japtimers.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=384

Kérjük a jelentkezéseiteket az előbbi linken adjátok le a jármű típusával és az ételválasztásotokkal egyetemben.

 

DokiBácsi70 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 6

Sziasztok! Keresek Daihatsu Rockyhoz alkatrészeket,esetleg komlett autót! Köszönöm!! 204860491

E9Matyi Creative Commons License 2018.04.10 0 0 5

Kedves Rocky és Fourtrak tulajdonosok!

 

Amennyiben nem csak a saját márkátokkal, de az egyéb japán gyártók klasszikus járműveivel is szimpatizáltok, engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljak egy eseményt, ahol jó eséllyel mindegyik képviselteti majd magát. Megcsodálhatjuk egymás gyöngyszemét, meglepően konstatálhatjuk a többi gyártó műszaki megoldását, különleges kényelmi extráját, hogy egy kicsit nosztalgiázhassunk és időutazhassunk közösen, a hazai megmaradt japán járművek segítségével.
Hasonszőrű "megszállottakkal" egy családias hangulatban és csodás környezetben eltöltött nap, ahol a különleges "veterán" gépek mellett van helye a gyermekeknek, feleségeknek és barátoknak is egyaránt. 

 

Időpont: Május 19, Szombat

Gyülekező: 8:45 és 9:30 közt a Törökbálinti Auchan áruház totemoszlopa alatt, ahonnan együtt konvojozunk át a találkozó helyszínére. (Peremvárosi Horgásztó és Pihenőpark)

 

Amennyiben jelen közösség értékes találkozóinak, eseményeinek időpontjával nem ütközik, sok szeretettel várjuk minden kedves eterán - Japtimer, illetve klasszikus - JapClassic járművet és tulajdonosát!

 

Bővebb infó és jelentkezés: http://japtimers.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=347&p=5643#p5643

 

 

   

kismenydörgés Creative Commons License 2018.04.07 0 0 4

93évjárat. 5000km-es motor, kuplung, vezérlés. Ideiglenesen forgalomból kivonva. Adás- vételivel eladó. Alkudni lehet a kocsi mellett, pénzel a zsebben.20/5415880

kismenydörgés Creative Commons License 2017.07.29 0 0 3

Sziasztok!

 Sajnos szeretett Rockymat egy kisebb sérülés érte. Ezért keresnék hozzá elemeket. Aki tud segíteni kérem hívjon.

Szappan Ferenc 20/5415880

E9Matyi Creative Commons License 2016.06.29 0 0 2

Kedves Fórumozók!

(remélem nem veszitek tolakodásnak)

 

Tízen éve kötődöm klasszikus Toyotákhoz, de természetesen minden további minőségi, érdekes jármű iránt tudok rajongani. Az utóbbi években összehozott a sors jó pár egyéb Young- és Oldtimeres, egyéb japán gyártású jármű tulajdonosával, amely találkozások alkalmával sokszor konstatáltam, hogy szinte teljesen magányosan építgetik, szépítgetik gyöngyszemeiket úgy, hogy közben nem tudják az apró eredményeket és a sok-sok örömöt megosztani egyéb márkatársakkal. Kis hazánkban sajnos a japán veteránozásnak nincs túl nagy kultusza, így csak elvétve találunk kisebb - sokszor adott típusra specializálódott - csoportokat, klubokat, de legtöbbször az idős járművel rendelkező tulajdonosok számára csak a nagyobb márkaklubok maradnak, ahol gyakran igen kis figyelmet kapnak az öregebb gyöngyszemek vagy csak szimplán kevés a hasonló korú autó/motor. 

 

Mindemellett igenis vannak itthon Young- és Oldtimer, japán különlegességek, ritkaságok és igen nagy becsben tartott, a kor utcaképét tükröző szép állapotú járművek.

A fentiek miatt az évek során megfogalmazódott bennem egy olyan közösség megalapítása, ahol a 9 autó, a 4 motor márka és az esetleges egyéb szigetországban gyártott jármű tulajdonosai egy helyen tudnának közösségi életet élni.

A korabeli Rockyk, azért szerintem büszkén állhatnak a japán összeszerelésű autók soraiban!

Idén elkövetkezhetett a kivitelezés és a napokban átadásra is került az új felület. 

 

Engedjétek meg, hogy bemutassam a JAPTIMERS közösséget.

 

Nagyon preferáljuk a személyes kapcsolatokat és nyilván mindenki "élőben" szereti kényeztetni magát a különleges járművek megcsodálásával, így első sorban az éves találkozókért, összejövetelekért hoztuk létre a közösséget. Emellett nagyon fontosnak tartjuk az események közti kapcsolattartás lehetőségét, így egyben az interneten található elektronikus felületet is.

Ezért jött létre a Japtimers FÓRUMa:

http://japtimers.hu

 

Természetesen az index fórum felülete mellett, immáron a Japtimers-en is találkozhatnak az azonos hobbival rendelkező tulajdonosok.

Megoszthatják tapasztalataikat, élményeiket, feltehetik kérdéseiket, találhatnak hasznos információkat, leírásokat, eladhatnak és gyorsan tudomást is szerezhetnek különleges kiegészítőkről, alkatrészekről és természetesen vezethetnek "naplót", azaz saját projektet is. Itt értesülhetnek fontosabb információinkról, itt jelentkezhetnek találkozóinkra és itt oszthatják meg velünk észrevételeiket.

 

Szívből reméljük, hogy az új közösség elnyeri tetszéseteket és hogy jelen megkeresés célba talált.

(Egy várhatóan nívós közösségnek jó dolog az első tagjai közt lenni :) , de vegyétek figyelembe, hogy egy új csapat megalakulása időt vesz igénybe, így a kezdeti beindulási időben kérjük legyetek türelemmel, szavazzatok bizalmat nekünk és segítsetek értékes hozzászólásaitokkal még vonzóbbá tenni a felületet az új érdeklődők számára is)

 

Köszönjük!

 

Toyota (Lexus), Nissan (Datsun, Infiniti), Honda (Acura), Mazda, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, Daihatsu, Isuzu. Honda, Yamaha, Kawasaki, Fukuya, Fuji, Kofu, Katakura, Miyata…

Zsoca f20 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1

Szia

Hát betévedt!Én is ilyenre adtam a fejem csak nekem meg nehezebb a dolgom.Egy f20 Taft-ot húztam darabokra!Most meg vadaszom az alkatreszeket!Teljes restauralas!

spooner Creative Commons License 2015.03.29 0 1 0

A kocsi marad...

 

Rövid időn belül csavarjaira szét fogom kapni, és megcsinálni. A projektről folyamatosan fogok képeket feldobni!

=(Hátha betéved még tulaj!)

spooner Creative Commons License 2015.01.20 0 0 topiknyitó

Üdv Mindenkinek!

 

Tulaja lettem egy 85-ös 2.8Td rövid tengelytávú rocky-nak. Egyelőre gondolkodom az eladásán, mert megijesztettek, hogy nem lehet hozzá alkatrészt kapni. Másfelől pedig tetszik az egyszerűsége, igénytelensége, hogy japán, és azokból az időkből származik, amikor még vasból volt a vas...

 

Első körben szeretnék néhány Rocky tulajt, vagy érdeklődőt a fórumba csalogatni, hogy egymást segíthessük. Van ugyanis néhány alkatrész, ami hibádzik a kocsimban...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!