Keresés

Részletes keresés

mayus001 Creative Commons License 2022.11.03 0 0 21

Sziasztok! Mostanság milyen a Borsodweb? A mostani cég, aki adja a netet megszűnik és ez lenne helyette. 1 éves hűség van a szerződésben. Agyonra biztosítják magukat, de valamiért tartok tőle. Előre is köszönöm szépen!

istenverteadam Creative Commons License 2009.02.25 0 0 20

üdv mindenkinek

 

Mi Kisgyőrben használjuk a Borsodwebet, de az elmúlt egy hónapban kritikán aluli a szolgáltatás. Telefonos, emailes hibabejelentések mentek, egyenlőre semmi változás, semmi válasz. Sajnos nincs más alternatíva a faluban, ezért lemondani nem akarjuk, de az utóbbi időben nemhogy nem nőtt a sebesség, de lassult!

Esténként szinte használhatatlan, meg hétvégén is.

Aki teheti, kerülje!

 

üdv

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 19

Mostanság az a trükk, hogy mintha olcsóbbak lettek volna a csomagok, de valójában nem történt változás.

Nem ismerek még egy ilyen tróger társaságot, állítják megduplázták a böngészés sebességét, igen valóban 10mp időtartamra, ez valóban segíthetne böngészés közben. De mégsincs semmi eredménye, délutánra (mikor mindenki ilyen célra használná) megnyekken az egész, legtöbbször a minimál értéket sem éri el a szolgáltatásuk.

 

"Borsodweb" egyet jelent: ha van más, óvakodj tőle! :)

 

Petyaművek
csiby222 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 18
Üdv. Na előjáróban leszögezem ezt az amerikai router hackelő baromságot felejtsétek el mert ez urban legend. Kicsit csúszva de vettem egy Wrt54gl routert, és ahogy jól sejtetem meg mondták is hogy ttl és mac cimmel kellett operálni.A szólgáltatü ugy oldja meg a megosztás elleni védelmet , hogy a bejövö csomagok TTL=1-l jönnek be a router meg egy szabvány miatt levon belőle egyett igy már a csomag nem jut el a célgépig. A routerre fel kell tenni a DD-wrt v24 sp1 mini-generic firmwaret és firewallba bementeni egy egysoros scriptet ha majd valaki igényli beirom azt is. Így megoldható nálam tökéletesen fut minden 3 gépen.

Kellemes ünnepeket.
csiby222 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 17
Amint meglesz a router és lesz vele tapasztalat, rossz vagy jó azonnal közlöm de szerintem max 2 hónap múlva lesz router mert akkora terveztük be a dolgot.
nohabviktor Creative Commons License 2008.09.08 0 0 16
Ki kell próbálni :)
Nekem is jól jönne később biztos megpróbálom majd.
Előzmény: csiby222 (15)
csiby222 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 15
Üdv kösz hogy leirtad ezt. Bár szeintem ez nem igy van azóta már jó pár helyen utána kérdeztem. Info boltokban és forumon is és mindenhonan egybe hangzóan azt a választ kaptam hogy lehet. Csak a routernek két dolgot kell tudni egy mac cim klónozás kettő hogy a TTL-t ne vegye el és igy menni fog. És ez biztos forrás mert az infoboltban már állítotak bwdslre routert forumon meg olyan gyerek mondta aki most is router mögül használja szerintem ez az amerikai router hackelős progi dolog urban legend meg szerintem törvénytelen is. Mert házon belül törvényes szét osztani a netet saját célra. De lehet hogy itt mindenki téved és még is igazad van.
nohabviktor Creative Commons License 2008.09.04 0 0 14
Üdv!

Ha nem kéred a megosztást tőlük akkor elég nehezen lehet megosztani mert valami amerikai eszközt használnak ami belát az ip számod mögé és ha azt érzékeli hogy proxyt használsz vagy valami más portról jön akkor nem engedi tovább. Én egy linux szerverrel két hálókártyával próbálkoztam de semmit nem tudtam elérni. Azt hallottam hogy van valami olyan router ami titkosítja az adatokat vagy ilyesmi és azzal sikerülhet, de még nem próbáltam.
Előzmény: csiby222 (13)
csiby222 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 13
Üdv Sorstársak!

Noh ahogy látom tapasztaltátok a BWDSL "emelését". Hát elégfure egy megoldás, mert szerintem nem erre kellett volna a pénzt költeniük hogy egy ilyes fajta korlátozást megcsináltak. De én már megsem lepődök rajtuk lassan két éve vagyok náluk és sok szemét huzásuk volt már. De mióta átpakoltak az 5ghz-s tartományba már majdnem kijeletnetem hogy jó a szolgáltató erre tessék itt ez a marhaság. Torrent letöltéssel tapasztalatom az volt hogy ha a legujabb utorrent klienst használtam és benyomtam a titkositást akár 120K helyett jött 180Kval is és stabil volt. Inkább ne emeltek volna mert most ezzel ugrott és nagyon idegesítő hogy felmegy 200kra aztán hopp 120K. Noh de nagy kérdésem az lenne hogy van e tapasztalatotok router beeszközölésével. Mert én ugye nem kértem a szolgáltatótol megosztást hiszen nem volt rá szükség de mivel lesz laptop itthon és van két asztali gép is igy jó lenne már elosztani a netet egy kábel nélküli megoldáson gondolkodom. Aszem nem fog probléma mentesen menni mint a BWDS-el álltalában semmi nem megy probléma mentesen. Szóval valaki próbálkozott már routerrel? Ha igen légyszi osztárok már meg velem a tapasztalaitokat. Előlre is köszönöm a válaszokat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.02 0 0 12

Nálam nem úgy tűnik mintha megkétszerezték volna...Nagyon hosszúak a válaszidők, gyakorlatilag még a weblapok megnyitása előtt is sokat kell várni, szerintem a DNS szerver is lassan fordít stb.. egyszerűen egy átbaszás az egész.

Az a baj hogy sok helyen nincs konkurencia, így ezek nyerészkednek, meg kihasználják az embereket.

Előzmény: nohabviktor (11)
nohabviktor Creative Commons License 2008.09.02 0 0 11
Üdv!
Sajnos én is Borsodwebet használok mert nincs más alternatíva. Nálam csak pár hónapja van az hogy folyamatosan csökken a letöltési sebesség ha letöltök valamit és hogy tiltva vannak a magas portok és gyakorlatilag nem lehet torrentezni sem.
Nevetséges a legfrisseb hírük, megnövelték a sebességet a duplájára de csak 10 másodpercre és csak akkor ha weblapot nyitok meg :D :D
Ja és az ÁSZF-ben benne van hogy a végponton szervert is el lehet helyezni mert alkalmas rá a hálózat, úgyhogy nem nagyon mondhatnák azt hogy csak webezésre és levelezésre.. Azt viszont nem találtam benne hogy bármilyen módon korlátozva lenne a letöltés vagy a portok. De ettől függetlenül nagyon sokszor használhatatlan az internet még weboldalakra is...
watta1 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 10
A Te vevőd meg nyilván nagyon érzékeny, hiszen a rádióamatőrök igen kis adóteljesítménnyel szoktak forgalmazni, aztán a Föld másik feléről is meghallják egymást jó terjedés esetén. De ezt Te jobban tudod nálam. Nem mind arany, ami fényesíti magát...
Előzmény: locsemege (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 9

Az így van.

De amikor már a harmadik ház távolságából (~40m) hallom a füttyöt akkor az már nem olyan jó, és ráadásul 70cm -en (Nem RH!) például az általad említett amatőrsávban is ott van 434.100-on...közelebb a forráshoz 50kHz-ként van.

CB-t meg egyből kínyírja :))

 

Petyaművek
Előzmény: locsemege (8)
locsemege Creative Commons License 2008.05.15 0 0 8
Azért azt csendben jegyzem meg, hogy az UTP kábel okozta zavarhoz a szolgáltatónak vajmi kevés köze van. Az UTP-n alapsávi jel megy, figyelembevéve a manapság szokásos gigabit ethernet interface-eket, ez gyakorlatilag 1 GHz-ig mindent lefed, és akkor még mélyen hallgatok a harmonikusokról. Nagyon sugároznia nem kellene, mert elvileg szimmetrikus Rx és Tx érpárak vannak, de hát semmi sem tökéletes. A Te vevőd meg nyilván nagyon érzékeny, hiszen a rádióamatőrök igen kis adóteljesítménnyel szoktak forgalmazni, aztán a Föld másik feléről is meghallják egymást jó terjedés esetén. De ezt Te jobban tudod nálam.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7

pedig de! :)...:(

 

Előzmény: LordHelmet (6)
LordHelmet Creative Commons License 2007.08.08 0 0 6
Ezt nem is gondoltam volna hogy ilyen rádiófrekvenciás zavart okoz ez a kóceráj. Főleg az UTP kábelról nem. Eddig annyit tudtam hogy az antenna és a bridge között 2,4 GHz szaladgál, abból meg az UTP a gépbe de a többi... Nem elég hogy szar az adatátvitel, még ez is itt van. Azt hiszem sokan örülnének neki ha letennék a lantot, márcsak azért is mert még én sem találkoztam olyan előfizetőjükkel ak elégedett lett volna a szolgáltatással. Viszont az is igaz hogy sokaknak csak ez az egyetlen lehetőségük arra hogy internet elérésük legyen. Sajnos.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.08 0 0 5

Üdv,

 

Látom vannak azért "sorstársak", illetve borsodweb esetében csak azok vannak, mert olyanról nem tudok aki meg lenne elégedve vele...

Én is hasonló "felindulásból" csináltam ezt a topicot - hát nincs mit tenni, szerencsére én csak 1(egy!) évre írtam alá, amiből még van fél év, de sajnos ezidáig még nincs konkurencia, de tuti hogy fél év mulva kampec a borsodweb pályafutásának nálam...

 

Egyébként én meg rádiózással is foglalkozok (www.petyamuvek.atw.hu), és amikor bekötötték kérdeztem nem -e fog zavarni ez a szar minden más frekvencián is mint amit használ (2460MHz) - asszondották nem.

Errefel 50MHz től 500megáig mindenhol ott van, az UTP kábel a teljes hossz mentén 5M-re mindenhol ontja magából a zavart - kénytelen vagyok kikapcsolni ha rádiózni szeretnék...

De innen üzenem nekik, hogy lejár a fél év és a mi településünkön megszünik a szolgáltatásuk, mert olyan zavart csinálok nekik 2,5Gigán hogy csak néznek majd nagyot..

Zavarvédelemre az NHH-nál meg nem tarthatnak igényt mert harmadlagos a jogosultságuk a sávban. És cumó.

Előzmény: LordHelmet (4)
LordHelmet Creative Commons License 2007.08.08 0 0 4

Üdv sorstársak.

Én is ezt az internetszolgáltatásnak nevezett "valamit" használom, hála az égnek már nem sokáig, hamarosan lejár a 3 éve kötött hűségnyilatkozat. Így visszanézve már nagyon bánom hogy anno leszerződtünk velük, de sajnos nem volt más alternatíva. Hála az égnek nemsokára lejár a szerződés és azonnal váltok ADSL-re. A szolgáltatásról azt tudom én is írni amit az előttem hozzászólók írtak, szakadozik, a letöltési sebesség nekem se éri el a szerződésben foglaltat, 768 kbit/s helyett kb 680 kbit/s -al töltök. Ftp-t is használok ott sem szokott több lenni. Néha a pingek is olyan magasak hogy lehetetlen online játszani, volt egy hét 2006 októberében amikor teljesen használhatatlan volt az egész kóceráj, hiába mentünk panaszkodni az ügyfélszolgálatra, kb annyit ért mint a falrahányt borsó.  Azidőtájt sosem tudtunk haverral játszani, jóformán egész nap 600-1000 es pingek voltak. (Megpingettem a külső ip címüket borzalmas eredmények születtek). Egyébként ha nincs semmi gond magyar szerverek felé 20-40 es pingünk van (ami szerintem mikrós nettől nem rossz). Mostanában előfordul hogy 5-10 percig nincs net, naponta többször is. Azt is hiába mondtam nekik hogy játék közben a kapcsolat mindig ugyanakkor szakadt meg nekem mint havernak egyre csak azt hajtogatták hogy a gépekben van a gond. Hát persze, hol máshol a két külön gépen ugyanakkor ugyanannyi ideig nincs kapcsolat. Erre mondom én azt hogy "meséljen szebbeket". Haverral ugyanarról a toronyról kapjuk a netet lehet ott rossz valami csakhát könnyebb az usert basztatni. Visszatérve a letöltésre, amikor ftp szerverről töltöttem le, prímán el is kezdte 80-88kB/s al tölteni a cuccot, erre kb 1/2 óra múlva már nem jött csak 70kB/s al, majd kb 4 óra múlva megnéztem már csak 40kB/s al vánszorgott a cucc. Erre is rákérdeztem az ügyfelesnél hogy miért nem használhatom ki azt a sávszélt amit én megvettem, erre azt mondja hogy ez nem garantált sávszél (ez igaz) és amikor én letöltök akkor engem alacsonyabb prioritásba sorolnak át és a levelezést meg a webezést teszik előre. De könyörgöm ennek a kettőnek minimális a sávszélesség igénye, az én sebességemet letöltésnél lecsökkentik, ergo marad egy kihasználatlan sávszél amit ugye kifizet az ember csak nem tudja kihasználni.  Következő probléma a P2P protokoll korlátozása. Kaptunk tőlük egy levelet, miszerint a hálózati beállítások 2007.03.14- én módosulnak. Megadták az új IP címet , DNS címet, átjárót, amikor eljött az ideje módosítottam az adatokat és ezután jött a feketeleves. A letöltés alatt álló torrentek, amelyek az átállítás előtt kb 60-70 kB/s-al jöttek ezután már csak 2-5 kB/s el másztak lefelé, vagy nem is kapcsolódott a kliens a trackerhez, időtúllépéssel lehajintott, vagy ha a kliens kapcsolódott is a trackerhez, a peerek nem kapcsolódtak a klienshez pedig a trackert megnézve volt bőven seeder és leecher is valamint az adatforgalom is megfelelő volt. Azt már mondanom sem kell hogy haver is ugyanígy járt. Eleinte még bíztunk benne hogy megjavul de nem. Ez már soha sem lesz a régi. Hiába van pl 20 seeder de akkor sem kapcsolódik csak max 4-5 höz, még akkor sem ha mindegyik aktív. Meg ha jó sebességgel jön is lefele a cucc előfordul hogy az elindítás után 10 perccel ledob időtúllépés hibával. Így nem lehet torrentezni. Mindezt állítólag azért csinálták mert túlterhelt volt a hálózat. Azt a szót hogy HÁLÓZATFEJLESZTÉS nem ismerik ezek a szarháziak? Mondjuk ettől a mikrós hálózattól ne várjon csodát az ember, de akkor sem hiszem el hogy nem lehet megoldani ezt a problémát. Csakhát ugye a pénz. Nyomjuk a netet olcsó szar eszközökkel, ha már túl nagy a forgalom, letiltjuk a torentet úgyis az viszi el a sávszélesség nagy részét, mindezért pedig bődületes árat kérünk.  Ennyit a korlátlan adatforgalmú internethasználatról. Lehet hogy megérne egy levelet a NHH-nak nem hiszem hogy szabályos csak úgy se szó se beszéd korlátozni ebben az esetben a P2P protokollt mert ilyen alapon az FTP-t is lekorlátozhatnák, vagy bármi mást. Visszatérve az ügyfélszolgálatra:Amikor bementem reklamálni a sok hiba miatt az ügyfeles minderre azt mondta, hogy a sok illegális letöltés miatt hal be a rendszer. No comment. Egyrészt  semmi köze hozzá hogy mit töltök le, ahhoz sem ha az esetleg nem legális egyébként legális cuccokkal is lehet jó kis forgalmat generálni. Nem számít, lényeg hogy ne tölts le. Csak addig vagy jó ügyfél amíg nem akarod használni a hálózatot. Másrészt ha már kifizetem a havi 9000 ft ot ezért a szarért, elvárom hogy arra és akkor használjam amikor csak akarom. Amikor megemlítettem az ügyfelesnek a letöltési problémát rávágta hogy ez a hálózat nem letöltésre és játékra való hanem levelezésre és webezésre. Fasza. Ha én csak levelezni és webezni szeretnék nem fizetek elő 9000 ft os csomagra, hanem csak egy olcsóbbra. Az online játékoknál meg amúgy sem a sávszél számít igazán hanem az alacsony késleltetés.  De ők ezt egyiket sem szeretik biztosítani mert levelezéshez és weblapok nézegetéséhez egyik sem fontos igazán. Aki pedig másra is használni szeretné a netet ő a szemét felhasználó aki miatt mindig lerohad a rendszer. Az már csak hab a tortán hogy beindult nálunk a kábeltévé hálózaton is a netszolgáltatás kb másfél éve, haver fél éve köttette be az 512/128 csomagot erre már a duplájára emelték, és itgt az 1 mbit meg is van. Se több se kevesebb, valamint nincs korlátozás sem. Ezek három év alatt sem voltak képesek arra hogy legalább megduplázzák a sávszélességet ehelyett 512/128 ról fölemelték 768/256-ra. Jó hogy bele nem szakadtak. Az áraik meg egyenesen röhelyesek. Csak egy példa: Borsodweb mozaik csomag: 1 év hűség 2 mbit le, 256 kbit fel, 3 e-mail cím, 50mb webtárhely mindez havi bruttó 16440 Ft ért valamint egyszeri 9000 Ft bekötési díj

Externet: 1 év hűség 4 mbit le 256 kbit fel 3 e-mail cím 50 MB webtárhely mindez havi bruttó 7260 Ft ért 0 Ft belépési díj mellett

Innen is látszik hogy az áraik az egeket verik miközben a szolgáltatás minősége a kút vize alatt van. Sajnos sok helyen nincs más választási lehetőség csak ők valószínűleg ezért is olyanok az áraik amilyenek. De legalább lenne mögötte minőségi szolgáltatás. Ha így folytatják tovább lehet hamarosan lehúzhatják a rolót. 

Én ezek után azt mondom, hogy aki teheti kerülje el ezt a szolgáltatót, mert mind ár és mind minőség tekintetében vannak sokkal versenyképesebb szolgáltatók a piacon.  Viszont az is igaz hogy főleg a kisebb falvakban nem biztos hogy van erre lehetőség.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 3

..na igen, csak akkor tudnál igazán véleményt mondani ha, használnád...ezért csináltam ezt a topicot, hogy majd esetleg olyanok is hozzászólnak - gondolom én - akik használják.

Ugyanis az a problémám, ahogy említed hogy alternatíva meg nincs más...de a szolgáltatás minősége hagy némi kívánnivalót maga után, szakadozik az átlag letöltési sebesség jóval az általuk készitett minőségi tanusítványban leírtak alatt van.

Reklomálni meg lehet náluk, csak nincs semmi értelme. Most egy kicsit felcukkoltak, ezért gondoltam hogy hátha sikerül egy kis magán közvélemény kutatást csinálni...:)

 

Előzmény: napalm. (2)
napalm. Creative Commons License 2007.06.07 0 0 2

megnéztem az 1 Mb/256kbit/s 1 év hűséggel 10080 HUF, plussz majd tízezer 1xi költség.

nem olcsó....

bár ahol nincs adsl ott alternatívának....

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1
...attól függ, hogy mi a 0 ...szerintem a BW. :(
Előzmény: napalm. (0)
napalm. Creative Commons License 2007.06.07 0 0 0
b0cs, ide kell egy nullás...vagy kettő...
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 topiknyitó

Ide jöhetnek hozzászólások, hogy ki mennyire van megelégedve a Borsodweb internetszolgáltatóval...ha már a Borsodwebes honlapon nem csináltak fórumot, vajon miért?   :)

 

  

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!