Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 139

Buék.

:)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.20 0 0 138

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kivánok nektek Volodimir, Vitali.

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 137
Remek bunyosok mindketet.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.20 0 0 136
A német RTL-en most kezdödik a pofapolír. V. Klitschko - R. Shagajev.
Agassi Fan Creative Commons License 2006.02.02 0 0 135
Ezt nem is tudtam. :-(
Előzmény: gugugaga (133)
Attiliano Creative Commons License 2006.01.29 0 0 134
Talán az öcskös mutat még valamit.
gugugaga Creative Commons License 2006.01.28 0 0 133
Azóta Vitalij visszavonult.:-(
Előzmény: Attiliano (132)
Attiliano Creative Commons License 2005.06.20 0 0 132
Toney lehet Klitschko ellenfele?

James Toney a hétvégén szinte tényként közölte, hogy Vitalij Klitschko ellen fog bokszolni szeptember 24-én.


Toney-t a szombati Tarver-Johnson gálán találta meg a Fightnews, és a folytatásról kérdezték a WBA nehézsúlyú világbajnoki címétől furcsa körülmények között megfosztott nagyszájú amerikait, aki érdekes kijelentést tett:

"Vitalij Klitschko következik szeptember 24-én. Remélem, hamarosan bejelenthetjük. Még semmi sem biztos, a szerződés az ő kezében van. Én leszek a meccs atrakciója, ő egy egysíkú bunyós. Megérdemlem a pénzt. Kiütöm, és ez lesz az utolsó meccse. Én nem bokszolok a szervezetekért. Miután megszerzem a WBC övet tőle, fogom, és a szemeteskukába hajítom."
Attiliano Creative Commons License 2005.06.07 0 0 131
Toney továbbra is Klitschkót akarja!


A John Ruíz elleni meccset követő doppingügye óta nem nagyon lehet hallani az egyébként gyakran nyilatkozó James Toney-ról. A nehézsúly nagyszájú kisembere végre megszólalt, és jövőbeli terveiről beszélt, elsősorban egy esetleges Vitalij Klitschko elleni mérkőzésről.


Toney-val, és mérkőzésszervezőjével, Dan Goossennel a Boxingtalk készített interjút.

Mi van veled James? Hallottam, hogy Vitali Klitschko nemrég azt mondta, érdekelné egy szeptember 24-ei összecsapás ellened. Mit tudnál mondani erről?

- Lehet róla szó szeptemberben, de akkor korrektnek kéne lenniük a pénzügyekben. 35 százalékot ajánlottak Dan-nek, ami nem igazságos. 50-50-nek kellene lennie, azért, mert én vagyok az eladhatóbb srác, nem pedig ő. Főleg nem Amerikában.

Szóval a Ruíz elleni meccset követő pozitív teszteredmény után még mindig úgy érzed, hogy egyenlő elosztást kérhetsz Vitalij Klitschkótól, az HBO kedvencétől?

- Gondolod, hogy érdekel az HBO? Lehet szó PPV-ben a Showtime-ról, az ESPN-ről is, nem érdekel. A lényeg az, hogy én vagyok a súlycsoport legeladhatóbb bunyósa, ezért ha azt akarják, hogy létrejöjjön a meccs, 50-50-et kell kapnunk. Dan és én készen állunk az üzlet megkötésére, akár holnap is bunyózhatunk. A szteroid-szituval kapcsolatban pedig elmondanám; nem az én hibám, hogy az orvosom adott egy receptet, hogy gyorsabban felépüljek.
Klitschkónak a Rahman-Barrett mérkőzés győztesével kellene összecsapnia. Zavarna, ha Klitschkót megfosztaná övétől a WBC? Az övért akarsz bunyózni, vagy Klitschkóért?

- Elsősorban Klitschko érdekel. Én vagyok a világ legjobb nehézsúlyúja, a szurkolók bajnoka, és ezt készen állok bebizonyítani bárki ellen.

Az utolsó meccsedet követően sokan nagyon csalódottak voltak, hogy a pozitív teszt miatti eltiltanak...

- A helyzet egy, az orvosomtól kapott recept miatt alakult ki. Nem szeretem a drogokat, sőt, a tűket sem. Ez csak a sérülésemből való felépülésemet segítette. Ha a meccs júniusban, vagy júliusban jött volna létre- amire volt is esély- akkor semmi szükség nem lenne erre a beszélgetésre. De ez van, és különben sem az övek tesznek azzá, aki vagyok. Klitschkót lehet, hogy ez teszi azzá, aki, de engem nem, úgyhogy nem érdekel, hogy az öv lesz a tét, vagy nem.

Ruíz ügyvédje, Anthony Cardinale elmondta, hogy pert terveznek ellened, mert "veszélyeztetted az eladhatóságát". Azt is mondták, hogy más módon nem lettél volna képes legyőzni Ruízt. Mi a véleményed erről?

Goossen: - Erre had válaszoljak én. Mindenki azt csinál, amit akar, mindenki azt perel be, akit akar. Erről még beszélni is nevetséges. Ahogy James mondaná; kérem a következő kérdést.

Akkor lenne még egy kérdésem hozzád, Dan, ha már ilyen intelligensen közbeszóltál. Don King érdekelt Ruíz pormótálásában, de vajon még mindig érdekelt James jövőbeli terveiben?

Goossen: - Igen, már folytattunk megbeszéléseket ez ügyben Donnal, és ő is egyetért a terveinkkel.

Mennyi realitása van egy szeptemberi Klitschko-Toney meccsnek, 50-50 százalékos részesedéssel?

Goossen: - Ha minket kérdezel, szerintünk nagyon is van realitása, de ha James nem azt kapja, ami jár neki, akkor viszont nincs. Erről a dologról inkább Klitschkót kellene kérdezni. James kész aláírni a szerződést, ha 50 százalékot kap. Klitschkónak kell eldöntenie, hogy akarja-e a nagy meccset, vagy inkább ragaszkodik a nagyobb részesedéshez. Mert ha azt akarja, akkor keressen más ellenfelet.

James, a Ruíz meccs után csalódott voltál, hogy nem tudtad kiütni. Azt mondtad, hogy egy teljes felkészülési időszakkal a hátad mögött semmiképpen nem ment volna végig a meccs. Ha két hónapnál is több időd lesz a Vitali Klitschko elleni felkészülésre, akkor kibírja a tizenkét menetet ellened?

- Nem. Kiütném. Köthetünk erre akár milliós fogadást is.

Mi lenne, ha a győztes vinne mindent?

- Ez még jobb lenne, mert arra kényszeríti az anyab***ókat, hogy igazi küzdelmet vívjanak.

Úgy néz ki, Klitscko nem nagyon akar kiállni Rahmannal. Valóban úgy gondolod, hogy érdekelné egy meccs ellened, vagy bármelyik top bunyós ellen?

Goossen: -Ha elfut, akkor elfut...

Toney: - De én vagyok az igazi, és ha Klitschko be akarja bizonyítani, hogy tévedek, akkor ki kell állnia ellenem.
Attiliano Creative Commons License 2005.05.27 0 0 130
Brewster: Vitalij is úgy végzni, mint az öccse

A WBO nehézsúlyú bajnoka, Lamon Brewster készen áll arra, hogy címegyesítő mérkőzésen csapjon össze a "testvérbosszút" tervező Vitalij Klitschkó-val, ha a WBC ukrán bajnoka legyőzi az interim címért kiírt Rahman-Barrett mérkőzés nyertesét.


Az Andrew Golota elleni elsöprő győzelme óta igencsak felértékelődött Brewster, az ukrán óriás tegnapi kijelentésére reagálva elmondta, hogy csak akkor áll ki az idősebb Klitschkóval, ha az előbb összecsap az interim bajnokkal.

"Elöljáróban csak annyit, hogy én vagyok a világ igazi nehézsúlyú bajnoka." -jelentette ki magabiztosan a 31 esztendős indianapolisi bunyós - "Összecsapok Vitalij-jal, és kiütöm, ahogy kiütöttem a testvérét is, de előbb túl kell esnie a kötelező mérkőzésén, meg kell vernie a Hasim Rahman-Monte Barrett meccs győztesét. Ha ez egyszer megtörténik, én ott fokok ülni a ring mellett, egyik kezemben tollal, a másikban a szerződéssel. Készen állok arra, hogy elvegyem az övét, de előbb győznie kell. Számomra világos, hogy el akarja kerülni Rahmant, mert elfogadott egy olyan kihívást, amit sohasem intéztem hozzá. De most ezt is megteszem. Csapj össze a Rahman-Barrett győztesével, aztán kiütlek, ahogy a testvéredet is."
Attiliano Creative Commons License 2005.05.27 0 0 129
Klitschko elfogadja Brewster kihívását

A WBC nehézsúlyú bajnoka, Vitali Klitschko hallotta a WBO-bajnok Lamon Brewster feléje intézett kihívását, és akár már szeptemberben összecsapna az amerikai ökölvívóval, hogy ismét lerendezzen egy családi ügyet.


A testvérek bosszúja - ez a fogalom biztosan belekerül a profi ökölvívás nagykönyvébe, a két ukrán óriás, Vitali és Wladimir Klitschko ugyanis számos alkalommal vágott vissza testvére legyőzőjének. Hamarosan egy újabb revánssal bővülhet a sor, Vitali ugyanis kész elfogadni Lamon Brewster kihívását, aki tavaly állította meg a fiatalabbik Klitschkót.

Az egész sorozat 1998-ban kezdődött. Ekkor szenvedte el az első vereségét Wladimir Ross Puritty-tól. 2001-ben Vitali visszavágott öccse legyőzéséért, Puritty-t a 11. menetben megállította. 2000-ben Vitali maradt először alul: egy sérülés miatt fel kellett adnia Chris Byrd elleni világbajnoki meccsét. Wladimir még abban az évben visszavágott, s derekára csatolhatta a WBO nehézsúlyú övét. 2003-ban folytatódott a történet: a fiatalabbik Klitschko nagy meglepetésre már a második menetben kiütéses vereséget szenvedett Corrie Sanders-től, tavaly azonban Vitali ezt a szálat is elvarrta: Sanderst a 8. menetben megállította.

Mint tudjuk, ezzel még mindig nem ért véget a sorozat: tavaly Lamon Brewster abszolút esélytelenként lépett ringbe Wladimir ellen, az ötödik menetben mégis ő állította meg ellenfelét. Brewster, aki a győzelemmel a WBO övét magáénak tudhatta, Andrew Golotával a múlt hétvégén mindössze 53 mp alatt végzett, és remek győzelme után kihívta Vitali Klitschkót, aki jelenleg egy sérülés miatt kényszerpihenőn van.

"Hallottam és olvastam, hogy Lamon Brewster kihívott." - kezdte Klitschko. "Nincs ennek semmi akadálya, csapjunk össze! A mérkőzésünk érdekes és izgalmas lenne. Brewster jó teljesítményt nyújtott Golota ellen, és szívesen összecsapnék vele. Vívott egy csatát az öcsémmel is, és ez egy újabb ösztönző tényező a mérkőzés mellett. Ha tényleg annyira érdekli Lamont ez a meccs, ahogy azt állítja, akkor a promóterének csak fel kell hívnia a menedzseremet. Készen állok egy szeptemberi összecsapásra!"

Összejöhet tehát az újabb reváns a Klitchko családon belül, azonban azt érdemes megjegyezni, hogy júliusban Hasim Rahman és Monte Barrett a WBC ideiglenes nehézsúlyú övéért lép szorítóba, Vitalinak pedig ennek a mérkőzésnek a győztesével kell először kiállnia - kérdéses, hogy a szervezet adna-e haladékot az ukránnak a címegyesítésre. (Javier Castillejo mondjuk két és fél évig volt a WBC nagyváltósúlyú interim bajnoka).
Attiliano Creative Commons License 2005.05.27 0 0 128
Rahman nyílt levele Vitali Klitschkóhoz

A WBC-bajnok Vitali Klitschko hivatalos kihívója, Hasim Rahman egy levelet juttatott el a sajtóhoz, melynek tartalmát változtatás nélkül közöljük.


Kedves Mr. Klitschko (és kedves szurkolók)!

Azért írok önnek, mert úgy néz ki, megfeledkezett rólam, a hivatalos kihívójáról. Úgy látszik, én vagyok a bolygó legészrevehetetlenebb százkilencven centis, száztíz kilós fekete embere. Különböző, általam valósnak soha sem tartott kifogásokra, sérülésekre hivatkozva menekül előlem április 30-a óta. Megvan a bátorsága ahhoz, hogy egy másik bunyóst hívjon ki, pedig egy valós veszély leselkedik önre jelenleg is. De ez helyénvalónak is látszik, mert talán jobban teszi, ha a sárga úton halad, és összeszedi a bátorságát, mielőtt összecsapna velem. Valóban, végre igazi, hiteles ellenfél lennék, ezért azt feltételezem, hogy a Rahman név említésének kitartó elkerülése nagyon is okos taktika az ön részéről. Megértem, hiszen ön doktor, és igazán intelligens ember, bár mint ökölvívó Bajnok, aláássa hitelességét ezzel a menekülő taktikával, melyet annak érdekében alkalmaz, hogy ne kelljen összecsapnia velem. Lebecsüli a saját rajongói közösségét, kétségeket ébreszt még leghevesebb szurkolóinak szívében is. Miképp használhatja azokat a szavakat, hogy "bátorság", "szív", vagy "bajnok", hogy nézhet a tükörbe, ha ijedős, gyáva emberként fut előlem már egy esztendeje?

Az ökölvívásnak, és szurkolóinak egy aktív Bajnokra van szükségük, akik hiteles ellenfelekkel akar összecsapni. Szerintem nevetséges, hogy egyesek Bajnokként ismerik el, pedig fél szembenézni velem. Hagyja abba a nehézsúly hamis színben való feltűntetését, a boksz többet érdemel, mint amit ön ad neki. Hagyja abba önmaga folyamatos átverését. Hagyja abba a szurkolók átverését. De főképpen; hagyja abba az én átverésemet. Most hírtelen képes lett szeptemberben bunyózni? Augusztusban is összecsaphatunk, ha akarja. De készüljön fel arra, hogy sokkal keményebben fogom megütni, mint eddig életében bárki, és megígérem, hogy profi pályafutása során első alkalommal megismerkedik a padlóval is. Don King nem fog SEMMILYEN OPCIÓT kérni!!! Semmilyet, úgyhogy nem lehetnek kifogásai. Készen állok arra, hogy visszaszerezzem, ami engem illet. Alig várom, hogy győzzek a szurkolói, és támogatói felett is, mert nagyon elnézőnek látszanak önnel szemben. Képzelje csak el, mennyire hálásak lennének egy olyan bajnoknak, aki aktív, és nem fél kiállni senkivel. Én készen állok. Szeretne egy táncot velem a ringben? Mert ha nem, akkor ne jelentessen meg több hírt az újságokban addig, amíg nem lesz igazi férfi. De az alapján, ahogy eddig viselkedett Rahmannal szemben, gyanítom, hogy ezt a levelet is láthatatlannak fogja tekinteni.

Hasim Rahman
Veszpremi Creative Commons License 2005.05.07 0 0 127
kicsapta, várható volt.
Előzmény: woodi. (126)
woodi. Creative Commons License 2005.05.07 0 0 126

Oké, nem mondom.

Én inkább megnéztem, így nem kell izgulnom. :-))

Előzmény: Veszpremi (125)
Veszpremi Creative Commons License 2005.05.07 0 0 125
Ne mond, én most nézem.
Előzmény: woodi. (124)
woodi. Creative Commons License 2005.05.07 0 0 124

Mondhatom az eredményt? :-)))

Felvételről megy.

Veszpremi Creative Commons License 2005.05.07 0 0 123
Rtl-en most.
ZolikA Creative Commons License 2005.04.20 0 0 122
Vitalij Klitschkót műteni kell!

Súlyosnak tűnik a WBC (Boksz Világtanács) nehézsúlyú bajnokának, Vitalij Klitschkonak a sérülése!


Mint arról korábban beszámoltunk, a WBC nehézsúlyú világbajnokának sérülése miatt immár másodszor kell elhalasztani a Hasim Rahman elleni, utoljára július 30-ára tervezett csatát. Sajnos a legújabb hírek szerint az idősebb Klitschko fivért műteni kell, mely beavatkozásra szerdán kerül majd sor Los Angelesben. Az orvosok szerint Vitalij valószínűleg csak szeptemberben bokszolhat legközelebb.

Kihívójának, Rahmannak így lehetősége nyílhat összecsapni Monte Barrett-tel az ideiglenes (interim) címért. Barrett mostanában azzal került a ranglisták elejére, hogy feltörekvő bunyósok egész sorát verte meg: Dominick Guinn és Owen Beck is ellene inthetett búcsút veretlenségének, míg Joe Mesit is csak a pontozók jóindulata mentette meg a vereségtől.
Attiliano Creative Commons License 2005.04.16 0 0 121
Castillo készen áll Klitschkora!

A veretlen nehézsúlyú Eliseo Castillo készen áll élete összecsapására Wladimir Klitschko ellen!


Már két hét sincs hátra a Sauerland dortmundi gálájáig, ahol az ifjabbik Klitschko fivér (43-3, 39 KO) ismét megpróbálja bizonyítani: helye van a nehézsúly élmezőnyében. Ellenfele a veretlen Castillo (18-0-1, 14 KO) lesz, aki azonban tavaly július óta nem lépett kötelek közé, akkor viszont az egykori világbajnokot, Michael Moorert győzte le. A feltörekvő bunyós edzőjének, Norman Wilson-nak megvan a receptje a bokszolójánál jóval nagyobb termetű Wladimir ellen is: türelem.

"Ahogy telik az idő, mi történik a nagyobb fickóval? Elfáradnak. Lassan, de biztosan elfáradnak. Ekkor kell lépni. Nem kell feltétlenül egy menetben mindent megpróbálni."

Castillo felkészülését olyan neves nehézsúlyúak segítették, akik az ukrán bunyóshoz hasonló méretekkel rendelkeznek: többek között Lance Whitaker, Michael Grant és Jameel McCline szerepelt sparringpartnerei listáján.

A mérkőzés győztese kihívhatja az IBF bajnok Chris Byrd-öt, aki először elutasította a Wladimir elleni visszavágót, mondván, hogy az ifjabbik Klitschko nem bizonyított eleget egy világbajnoki címmérkőzéshez. Ekkor az IBF kiírt egy eliminátor meccset az ukrán és a fehérorosz Sergei Lyakhovich között, aki azonban útlevélproblémái miatt visszalépett, így március végén hivatalosan is bejelentették, hogy Vova Castillo-val mérkőzik április 23-án.

"Lehet, hogy nem hiszik, de erre a meccsre már december óta készülünk. A pletykák már akkor szányra keltek egy esetleges Wladimir elleni mérkőzésről, úgyhogy nekiláttunk a felkészülésnek." - árulta el Wilson.
gugugaga Creative Commons License 2005.03.15 0 0 120
Remélem ez nem befolyásolja a Rahman elleni győzelmet!
Előzmény: Attiliano (119)
Attiliano Creative Commons License 2005.03.15 0 0 119
Vitalij Klitschko megsérült!

A Sauerland istálló honlapján megjelent információk szerint Vitalij Klitschko edzés közben combizom-sérülést szenvedett, ezért elmarad az áprilisi Hasim Rahman elleni címvédő mérkőzése.


A szűkszavú közlemény szerint Vitalijnak most legalább három hét pihenőre lesz szüksége, és csak utána kezdheti el újra a felkészülését. A mérkőzést tehát mostmár biztos elhalasztják, de az új időpontról egyelőre még meg sem kezdődtek a tárgyalások, továbbá felmerül az a kérdés is, hogy az új időpont az eredeti szerződésben foglaltak szerint megfelel-e Rahmannak, vagy újabb anyagi követelésekkel áll elő, esetleg lemondja a találkozót.

James Toney a nehézsúly ügyeletes fenegyereke a médiákon keresztül azonnal felajánlkozott, hogy hajlandó beugrani Vitalij helyett, hogy megmentse a gálát. Arról egyelőre még nincs információnk, hogy Toney eme kijelentése meghallgatásra talált-e vagy süket fülekre, de mindenesetre biztos hallunk még felőle.
Attiliano Creative Commons License 2005.03.03 0 0 118
Veszélyben a két Klitschko meccse!

Megbízható források szerint veszélybe kerülhet a Vitali Klitschko - Hasim Rahman nehézsúlyú WBC világbajnoki mérkőzés, és Vitalij öccsének, Wladimir-nak a találkozója, melyet Chris Byrd ellen vívna az amerikai IBF övéért.


Byrd-nek (38-2-1) holnap estig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a 3 millió dolláros mérkőzéspénzt, amelyet a Wladimir Klitschko elleni, németországi címvédő mérkőzésért kapna, amikor a tervek szerint április 23-án kerülne sor. Egyelőre azonban nem sikerült a két félnek megegyeznie egymással, de erre már csak holnap éjszakáig van lehetőség.

Vitalij Klitschko (35-2-0) ellenfele, Hasim Rahman (40-5-1) pedig elfogadhatatlannak találja azt az összeget, amit kínálnak neki. Rahman csapata a Don King Promotions képviselőivel fog találkozni pénteken, hogy megegyezzenek, mielőtt a szervezet kötelezően elrendeli a mérkőzést, és pályázatot ír ki a annak megrendezésére.
Attiliano Creative Commons License 2005.02.12 0 0 117
Bizonytalanságok a két Klitschko meccs körül!

A USA Today című napilap szerint mindkét Klitschko fivér áprilisban lépne kötelek közé.


Az ukrán testvérpár azt szeretné elérni, hogy Vitalij (35-2-O; 34 KO) április 3O-án védhesse meg Hasim Rahman ellen New Yorkban a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét, míg Wladimir (43-3-O; 39 KO) április 16-án állhason ki az IBF-bajnok Chris Byrdel. A tervüket azonban egyelőre úgy tűnik, hogy Németországban keresztülhúzhatja a német ARD televízió. A fiatalabbik Klitschko meccse ugyanis így egybeesne az Universum Box-Promotion stuttgarti gálájával, ahol Luan Krasniqi Lance Whitaker ellen lép ringbe a WBO nehézsúlyú hivatalos kihívói státuszáért, amit a ZDF élőben közvetít. Persze ekkor felmerül a kérdés: Miért ne mehetne mind a kettőn egyszerre bokszmérkőzés? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis korábban a két tévécsatorna megállapodott egymással, hogy ilyen téren nem fognak egymásnak konkurenciát jelenteni. Nemrég felmerült az április 23-i hétvége lehetősége is, ami a kiszemelt helyszín miatt tűnik bizonytalannak, ugyanis a tervek szerint a gála a düsseldorfi LTU Arenában lenne, azonban az említett napon az amerikai foci európai csapatának találkozója kerül megrendezésre a csarnokban. Lehetséges helyszínként még szóba jött München és Hannover, de az sincs kizárva, hogy a meccs időpontja végül májusra módosul.

Az ARD sportosztályának vezetője, Hagen Boßdorf mindenesetre a Hamburger Abendblattnak elmondta, hogy akár két egymást követő hétvégén is tudnának ökölvívást sugározni. "Mi mindent megteszünk azért, hogy a ZDF-fel ne ütközzünk." A ZDF-es sportfőnök, Dieter Gruschwitz pedig arról tájékoztatta a német RTL-t, hogy a Klitschkóék számára akadályt jelentő stuttgarti gála nem marad el, ugyanis a csatorna biztos, hogy közvetíti a rendezvényt.
ZolikA Creative Commons License 2005.02.11 0 0 116
Veszélyben a Klitschko-Byrd visszavágó!

A NY Daily News amerikai lap tudomása szerint az IBF nehézsúlyú bajnok, Chris Byrd, és az ukrán Wladimir Klitschko tervezett mérkőzése korántsem olyan biztos, hogy létrejön, mint ahogy azt előzetesen tervezték.


A világbajnoki ütközetet április 16-ra tervezik, de mégsem olyan biztos, hogy a mérkőzés létre is jön. Egyrészt az ukrán öklöző Németországban bokszolna, míg a címvédő természetesen hazájában, az Egyesült Államokban szeretné megvívni a találkozót. Ráadásul a Daily News úgy tudja, hogy Byrd azért sem szeretne visszatérni Németországba, mert szerinte Vitali és Wladimir (43-3-0; 39KO) ellen egyaránt kábító anyagot juttattak a szervezetébe, ami jelentősen kihatott a teljesítményére mindkét mérkőzésen. Byrd ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy még nem beszéltek az ökölvívó promóterével, Don Kinggel, Byrd következő ellenfelét illetően.

"Don elfoglalt mostanában, és alig lehet elérni. Még nem beszéltünk a Wladimir Klitschko elleni csatáról, és Don Kinggel sem tárgyaltunk Chris következő ellenfelét illetően." - nyilatkozta John Hornewer, Byrd ügyvédje.

Don King viszont úgy nyilatkozott, hogy már elfaxolt egy szerződést Hornewernek a Klitschko mérkőzéssel kapcsolatban.

"Legalább 2.5 millió dollárt kap a találkozóért, és még azt is el akarja dönteni, hogy hol legyen a meccs? Ez őrület. Április 16-án összecsapnak egymással, amennyiben nem megy el a maradék esze is." - nyilatkozta Don King.
Attiliano Creative Commons License 2005.02.01 0 0 115
Wladimir Klitschko újra Byrd ellen bokszolhat!

A nehézsúly "ura", a furcsa hajkoronájáról ismert Don King ismét nyilatkozott a médiának. Ezúttal mind a két Klitschko jövőjével kapcsolatban elárult némi információt.


Mint ismeretes, a tegnapi nap folyamán már beszámoltunk arról, hogy a Klitschkóék képviselője, Shelly Finkel azt javasolta Don Kingnek, hogy Vitalij (35-2-0; 34 KO) május 7-én New Yorkban, a Madison Square Gardenben csapjon védencével, Hasim Rahmannal (40-5-1; 33 KO) a WBC (Bokszvilágtanács) nehézsúlyú világbajnoki címmért. Ezt Don King is megerősítette: "Vitalij május 7-én New Yorkban Hasim Rahman ellen lép a kötelek közé." Ezzel a kijelentésével gyakorlatilag biztossá vált, hogy az említett napon húz kesztyűt a két nehézsúlyú harcos. A legfrissebb hírek szerint Vitalij a napokban kezdi meg a felkészülést, de edzőjével, Fritz Sdunekkel csak március végétől tud együtt készülni.

King ezúttal Vitalij öccséről, Wladimirről (43-3-0; 39 KO) is beszélt. Elmondása szerint védence és egyben az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoka, Chris Byrd (38-2-1; 20 KO) legközelebb a fiatalabbik Klitschko ellen teszi kockára a trónját. A hírek szerint az összecsapás Németországban lehet. Eddig két lehetséges város jött szóba, Düsseldorf vagy München. Korábban ezt a hírt cáfolta a Hamburger Abendblattnak Klitschkóéák PR képviselője, Bernd Bönte, "mert a szerződések még nincsenek aláírva."
Ha összejönn Németországban a Byrd vs Klitschko visszavágó, akkor nem árt tudni, hogy a gálát a német ARD közvetíti, mivel Klitschkóék együttműködési szerződést írtak alá a tavalyi évben a Sauerland Eventtel, ahol egyelőre még nem hallottak az április 23-i időpontról. Wladimir és edzője, Emanuel Steward jelenleg Németországban és Ausztriában keres megfelelő felkészülési helyeket.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mindez Kingnek miért éri meg. A Hamburger Abendblatt úgy tudja, hogy Wladimir győzelme esetén valószínűleg King rendezheti Wladimir következő fellépéseit. Egy valami azonban az ukrán fivérek PR menedzsere szerint biztos, hogy Vitalij és Wladimir soha nem hagyja el a K2-t és nem fognak más promóterekhez szerződni. (Ettől még Klitschkóék együttműködhetnek Kingel is - a szerk.)
gugugaga Creative Commons License 2005.01.31 0 0 114
Nah csak össze jön a meccs..!
Előzmény: Attiliano (113)
Attiliano Creative Commons License 2005.01.31 0 0 113
Vitalij Klitschko vs Hasim Rahman május 7-én!

A legfrissebb hírek szerint valószínű, hogy Vitalij Klitschko május 7-én New Yorkban teszi kockára az amerikai Hasim Rahman ellen a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét. Legalábbis erről tájékoztatta olvasóit a Rahman szülővárosában megjelenő egyik napilap.


Az újság arról számol be, hogy Klitschko (35-2-O; 34 KO) képviselője, Shelly Finkel nemrég beszélt Rahman (4O-5-1; 33 KO) promoterével, Don Kinggel, akinek a május 7-i időpontot javasolta és helyszínként a new yorki Madison Square Gardent jelölte meg. "Ő azt mondta nekem, hogy a Garden akkor üres" - nyilatkozta Don King. "Ezt most ellenőrizni fogom és elkészítem a szerződést, aztán megkötjük az üzletet."
Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy az eredetileg tervezett május 14-i napon száll ringbe Las Vegasban Don King másik védence, Felix Trinidad (42-1-O; 35 KO) Ronald Winky Wright (48-3-O; 25 KO) ellen. Május 21-én pedig Madison Square Gardenben rock koncert lesz, így valószínű, hogy május 7-én fog összecsapni a két harcos. Shelly Finkel szerint egyébként Vitali szívesebben bokszolna New Yorkban, mint Las Vegasban vagy Los Angelesben. Ráadásul a hírek szerint a május 7-i időpont Klitschko edzőjének, Fritz Sdunek is megfelel, akinek emellett az Universum Box-Promotionnál is feladatai vannak.

Néhány nappal ezelőtt a Klitschko testvérek PR képviselője arról tájékoztatta a Hamburger Abendblatt nevű német napilapot, hogy a május 21-i időpont biztosan nem felel meg az ukrán fivéreknek, mert Vitalij és Wladimir ekkor szeretne jelen lenni az Eurovíziós dalfesztiválon. Ekkor ő is megemlítette a május eleji időpontot lehetséges dátumként.
Attiliano Creative Commons License 2005.01.28 0 0 112
Wladimir Klitschko visszatér a kezdetekhez!

A nehézsúly egykori ígérete, de az utóbbi időkben mérkőzésről-mérkőzésre csalódásokat okozó Wladimir Klitschko márciusban vagy áprilisban ismét ringbe lép, melyre valószínűleg Németországban kerül sor.


Wladimir, a bokszrajongók kíváncsiak, hogy mikor bokszolsz legközelebb.

- Most erre még nem tudok válaszolni. Hamarosan repülök vissza Németországba, hogy tárgyalásokat folytassunk a következő mérkőzésemről. Erre valamikor márciusban vagy áprilisban kerülhet sor.

Ha már a tárgyalásokat Németországban folytatjátok, a találkozóra is ott kerül majd sor?

- Mindössze annyit tudunk, hogy Németországban lépek ringbe, de hogy melyik városban, azt még nem tudjuk.
Vehetjük úgy, hogy visszatérsz a kezdetekhez?

- A mostani helyzetemet nagyon végig kell gondolnom. A legutóbbi év nem volt valami sikeres a számomra. Úgy érzem, hogy Németországban kell megkezdenem az USA-ba való visszatérést.

Wladimir, meg tudnál nevezni néhány bokszolót, akivel elképzelhető most egy találkozó?

- Most nagyon szívesen felsorolnék néhány bokszolót, akivel szívesen összecsapnék. Azonban még nem tudok senkit. Természetesen egy olyan ellenfelet keresünk, aki erős és jól rangsorolt.

Wladimir, mit gondolsz, mikorra lesznek majd konkrét információk az elkövetkezendő mérkőzésedről?
- A tárgyalásoktól függ. Szerintem a hét vége felé már okosabbak leszünk.
Attiliano Creative Commons License 2005.01.26 0 0 111
Az biztos, hogy nem lenne kispályás meccs!
Előzmény: gugugaga (110)
gugugaga Creative Commons License 2005.01.23 0 0 110
Ha őt legyőzi,akkor szerintem senki nem fogja tőle vitatni az övet!
Előzmény: Attiliano (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!