Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.01.19 -1 0 378

Roma probléma? Van megoldás!

 

 

Menjenek az allami TV-be dolgozni!

 

Ize ....

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9252343

pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.02 0 0 376

Önálló cigány tartományt hozna létre négy északkelet-magyarországi megyében az Opre Roma Demokrata Néppárt.

 

https://www.atv.hu/belfold/20170928/a-roma-vezetoket-is-megosztja-a-cigany-tartomany-otlete

 

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán az Opre Roma Demokrata Néppárt a Nemzeti Választási Irodához (NVI) - írta meg az MNO. Céljuk nem kevesebb, mint hogy önálló cigány tartomány jöjjön létre négy északkelet-magyarországi megyében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Heves megyékben. A cél nem új, korábban is beszélt már erről Kamarás István, a párt vezetője.

 

„Ha a kormány a cigányság jajveszékelését semmibe veszi, akkor nekünk kötelességünk gondoskodni a sajátjainkról, és akkor autonómiában fogunk gondolkodni a közeljövőben.

A székely magyarok ösztönzőek számunkra, támogatjuk őket abban, hogy autonómia törekvéseik sikerüljenek” – magyarázta lapunknak az Opre Roma Demokrata Néppárt vezetője. Kamarás hozzátette, hogy a cigányság ügyeivel legfelsőbb szinteken mindenhol magyar ember foglalkozik, szerinte „ez egy pofátlanság, mert Magyarországon nincsen képviselete a cigányságnak”.

esszencialista Creative Commons License 2013.10.23 0 0 375

Lehet, hogy igazad van az összefüggések értelmezése terén, de nem tudtam eldönteni, milyen értelemben veted fel Orbán Indiába látogatását.

Továbbra is tartom, hogy az egy gazdasági és kulturális misszió része, és fel sem vetődött a mai magyarországi romák helyzete. (Itt az összefüggés - illetve a hiánya!) Nem gondolom, hogy India bármilyen minimális hangsúlyt is fektetne erre a kérdésre.

Ha valakinek van ellentétes információja, készségesen visszavonom a vélekedésemet.

Előzmény: King_of_Giants (374)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.10.21 0 0 374

Igen, több országban is járt

Feltétezem, mindenhol másrol,de aktualitásokrol beszélt tárgyalt

De úgy látom nem tudtad értelmezni az összefüggéseket most a topik címével

 

 

Előzmény: esszencialista (371)
újmóni Creative Commons License 2013.10.21 0 0 373

Ezt áthozom, mert bizonyos értelemben kultúra...

 

SzJ2 2013.10.20 21:44:49     481782

 

http://hir6.hu/cikk/88999/rfgy_isten_magyarorszaggal_karpotolta_a_ciganyokat

 

"India elhagyta a cigányokat, akiket Isten Magyarországgal kárpótolt, nézett a magasba a magát az utolsó nomádnak valló költő "

 

 

es ezt terjeszti , es amilyen primitivek ezt el is hiszik es ennek szellemeben elnek es cselekednek es ez az idiota Karsai meg asszisztal hozza!

újmóni Creative Commons License 2013.10.21 0 0 372

Igen, az volt. :-)

Előzmény: esszencialista (370)
esszencialista Creative Commons License 2013.10.21 0 0 371

Bocsánat, de egy részjelenségből vonsz le általános következtetést.

Orbán Indiában IS(!) járt, több tucat más ország mellett. Gazdasági és társadalmi kapcsolatokat épít, ahogy egy kormányfőtől elvárható.

Ha Grönlandra utazik, elkezdesz gyanakodni, hogy jövőre igluban kell élned???

Előzmény: King_of_Giants (368)
esszencialista Creative Commons License 2013.10.21 0 0 370

Ha ez osztályzat, akkor köszönöm.

Előzmény: újmóni (367)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.19 0 0 369

Ha kérvényezi, visszatérhet Franciaországba tanulmányai folytatására az a koszovói romalány, akinek kitoloncolása belpolitikai vihart kavart

 

http://hvg.hu/vilag/20131019_Kitoloncolt_iskolaslany_felemany_francia

 

 

King_of_Giants Creative Commons License 2013.10.19 0 0 368

a mai európai cigányság és az indiai lakosság"

 

Orbán me. Indiában járt

Csak nem Lkezdődött valami?

:)

Előzmény: esszencialista (364)
újmóni Creative Commons License 2013.10.15 0 0 367

5*

 

 

Előzmény: esszencialista (366)
esszencialista Creative Commons License 2013.10.15 0 0 366

Pontosabban: dél-svédek.

A viccen túl, én csak árnyalni akartam egy megállapítást.

India egymilliárd lakosa minimum ezer alcsoportra oszlik, és semmi csoda nincs abban, hogy van köztük néhány programozó zseni. A szokatlan az volna, ha nem lenne. Csakhogy ebből semmilyen törvényszerűség nem következik a mai európai cigányság bármilyen képességeire vagy állapotára vonatkozóan.

Történelmi tapasztalat, hogy minden fejlett kultúra saját erejéből lett azzá.

A segítség csak kisebb - ugyan fontos - része a probléma lehetséges megoldásának. A nagyobb rész mindig egy adott népcsoport belső késztetése, akarata, törekvése. Ha az nincs, akkor lapáttal hordhatod a pénzt, könyveket, rendeleteket - semmi nem fog változni.

Én remélem, hogy van a cigányságnak ilyen törekvése, és kíváncsian várom a megerősító, jó példákat a sikeres és a többieket inspiráló cigányemberekről. Amúgy ezzel lehet(ne) elejét venni a rasszizmusnak és a gyűlölködésnek.

Előzmény: tipcsibácsi (365)
tipcsibácsi Creative Commons License 2013.10.13 0 0 365

Persze, svédek nem?

A külső és kultúrális jegyeiket nézve pedig rájuk hasonlítanak a legjobban. A higiéniáról nem is beszélve.

Előzmény: esszencialista (364)
esszencialista Creative Commons License 2013.09.18 0 0 364

Minden tiszteletem és elvi egyetértésem mellett van egy rossz hírem: a mai európai cigányság és az indiai lakosság (amely - ugyan vitatott/cáfolt a kategória - maga is több rasszra és alrasszra oszlik) között nincs valós etnikai párhuzam. Vagyis genetikusan és kulturálisan is kétséges következtetések vonhatóak le a két nép illetve népcsoport habitusbeli hasonlóságára nézve.

(Érdeklődés esetén alá tudom támasztani tényirodalommal - amúgy nem foglalnám vele a helyet.)

 

A felvetés ettől függetlenül fontos és halaszthatatlan problémára utal. De történelmi ismereteim és gyakorlatias gondolkodásom abba az irányba mutat, hogy a vezető politikai erők akarata, támogatása nélkül ebben a kérdésben megoldás nem található. (Polgári kezdeményezés és társai kissé túlzott optimizmusra, történelmi naivitásra utalnak. Bocsánat, bocsánat, bocsánat. Remélem azért nem sértettem meg senkit.)

Előzmény: dr.Akula úr (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.22 0 0 363

Wzzzz..... van itt pénz rogyásig...????

 

http://nol.hu/belfold/felsooktatasi_intezmeny_mukodteteset_venne_at_az_orszagos__roma_onkormanyzat

A konferencia egyben a nyitórendezvénye is a Lippai Balázs roma szakkollégium Ötágú síp című projektjének. Ennek során két és fél év alatt húsz hallgató tehetséggondozása valósul meg mentorok segítségével, 160 millió forintos uniós támogatás felhasználásával.

 

 

8 millió fejenként.... Hát qrvára megéri.... Aztán lesz belőlük uszító falvédő megélhetési cigánypolitikus . :-s :-s  

Nem látom sehol a garanciákat, hogy őket "röghöz kötnék" - azaz aláírnának valami szerződést, hogy X évig az övéiket fogják tanítani...

 

GRRRRRRRRRR

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 362

Odaát a nagy topikon ezerszer kitárgyaltuk már... És nem holmi nácirasszer előítéletek alapján, hanem védőnői, szülőtársi, stb. konkrét, helyszíni tapasztalatok után.

Alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában 3-6 éves korban. A szókincsük a legrosszabb helyeken 2-300-as - és abban is elég nagy részt tesznek ki a szexualitással kapcsolatos fogalmak (amit ugye otthon hallanak...) és etnospecifikus káromkodások. :-((((((((

Viszont olyan egyszerű szavakat nem ismernek, hogy felhő, vagy égbolt, vagy mittomén...... Az elvont fogalmakról nem is beszélve...   És hol vannak akkor még az általad felsoroltak, amiket egy átlagos kisgyerek a mesekönyvekből, vagy a szülői-testvéri mesélésekből úgy felszívnak, mint a szivacs.

 

Nem neked mondom, mert te tudod..... :-)  És akkor erre a hiátusra még rájön a szocializáció csaknem teljes hiánya. Helyette meg van a falkaszellem, az egymás túlkiabálása, a legkisebb konfliktusok erőszakos megoldása, stb. stb. Akiben ez a magatartás rögzül 5-6 éves korára, azt már vasfegyelemmel is baromi nehéz leszoktatni róla. :-(

 

Az előretervezéshez meg már nem is tudok hozzátenni semmit. :-(((((

 

B.sszus, 600 éve itt élnek, és ennyi idő alatt képtelenek voltak ebből csak egy picikét felszívni, akkkor mit akarunk itt 2-3 éves projektekkel....???? Áhhhh.........

 

 

Előzmény: Babco (361)
Babco Creative Commons License 2013.03.19 0 0 361

ha a társadalmi szinten állítanánk rá őket egy-két jól specifikált melóra, pl programozás

 

 

Könyörgöm, azt nem lehet akkor, amikor 6 évesen évekkel le van maradva a kortársaitól, mert nem meséltek neki, nem foglalkoztak vele!

 

Amikor az egyik -akkor óvodás - lányommal az iskolai nyílt napon voltunk, a gyerekekkel játszottak állatfelismerőset. Csak úgy repkedtek a szirti sas, a csörgőkígyó, a kőszáli kecske szavak, hogy csak lestem. Nem ám meg tudták különböztetni a lovat a tehéntől, hanem kifejezetten széles ismeretük volt a nem itt honos (pl. afrikai) állatokról is. Vagy pl az én lányom aprócskaként egy balatoni árusnál pakolgatta a műanyag dínókat, majd az eladótól megkérdezte: tessék mondani van parasaurolophus? Voltunk dínós előadáson is, szerintem voltak a nagy randa dögök és a kis ronda dögök, de mellettem két kisfiú (kb. 5 és 7 évesek) úgy sorolta mindnek a nevét, mint a szél. Amiket én kimondani sem tudtam.

És ezek ÁTLAGOS gyerekek, nem kiemelkedő inteligenciával, ezek mellett szerinted labdába tud rúgni egy elhanyagolt, nem nevelt hátrányos helyzetű gyerek??? Persze, korábban kellene elkezdeni az oktatást... De ha nem viszik be az óvodába, bölcsődébe őket????? Hogyan veszed rá őket, hogy bevigyék? Odaállsz eléjük, hogy majd lesz a fiatokból programozó! Kolompár Renátó 22 éves apuka meg csak néz, hogy mijaf.szom? Azt eszik vagy isszák???? Szerinted ha két napra előre nem tudnak gondolkodni, akkor hogyan érti meg azt, hogy most beviszem a gyereket a bölcsibe, 20 év múlva pedig munkája lesz????

Előzmény: dr.Akula úr (357)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 360

A hivatkozottt tanulmány nélkül is simán be lehet saccolni, pusztán "előítéletességből" ;-), hogy hány ezrelékük lehet alkalmas ilyesmire....  De azokkal már nem is kell foglalkozni, mert azok asszimilálódott cigányok, és az emberek többsége nem is tartja őket cigánynak.

 

Azt kéne megérteniük az okoskodóknak, hogy a putris-típusú, a kívülállás kultúráját csoportalakító tényezőként óvó, deviáns tömegekkel kell valamit kezdeni. Akik exponenciálisan szaporodnak, és az iskolázatlanságuk szinte változatlan, több generáció óta. :-((((

Előzmény: bispora (358)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 359

Ne viccelj már!

Korábban a topikban már kitárgyaltuk a programozás vonalat....

 

Tévút! Ahhoz születés után ki kéne emelni a családjából az összes putris gyereket!

Három-hat éves korukra annyi hátrányt összeszednek a "szerető" családjuknak köszönhetően, hogy később szinte lehetetlen behozni. Addigra rögzülnek a deviáns viselkedési formák - hogy a magzati korban elszenvedett agykárosító tényezőket ne is említsük...

 

Hangsúlyozom: nem "a" cigányokról beszélek en bloc, hanem a problémás kétharmadról. Kb.

 

 

Előzmény: dr.Akula úr (357)
bispora Creative Commons License 2013.03.18 0 0 358

Jó, akkor ezentúl amikor leírod, hogy a cigányok tömegeit rá kellene állítani a programozásra, mindig lenyomom a torkodon Philip Rushton szerbiai cigány intellektus vizsgálatának eredményét, mely kemény 70 IQ volt átlagosan. Aztán 2012 év végén a Plos One-ban publikálták a genetikai bizonyítékokat arról, hogy az európai cigányok legközelebbi rokonai az indiai érinthetetlenek kasztja (http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0048477). Rakjuk össze a mozaikot: matekhoz értő emberként a Gauss görbe lefutásából láthatod, (a többieknek segítség www.stat.tamu.edu/~west/applets/normaldemo.html, ahol mean: 70IQ, SD:15, area right of:120 IQ- compute!) hogy a programozáshoz szükséges kb 120-as IQ-val egy ilyen populáció 4 tízezreléke rendelkezik. Legyen a magyarországi cigányok száma 1millió, a munkaképes korosztály félmillió- ebből a sokaságból 200 embert tudnál programozónak átképezni. Érted doktor úr, kettőszázat! A többinek valami mást kellene  kitalálnod, vonulj el, rágd át alaposan- és nyissad a következő topikokat: Roma probléma-agysebész, Roma probléma-atomfizikus, Roma probléma-elemző közgazdász, villamos mérnök, vegyész, orvos, mikrobiológus, geológus, csillagász- az ideggyógyászt én hadd írjam a végére.

Előzmény: dr.Akula úr (357)
dr.Akula úr Creative Commons License 2013.03.18 0 0 357

Nahát, ez már vicc!

Engem ezért pateroltak ki régebben egy topikból, mert azt mondtam a cigányokról, h kutyából nem lesz szalonna.

Most meg azt kellene bizonygatnom, h de én mégis rasszista vagyok?

 

Egy szó mint száz: IQ-ban és teherbírásban tényleg van különbség, emiatt is nehezebben helyezkednek el, másrészt a társadalmi megítélésük tovább ront a statisztikán, ez se feletsük, Kolompár Renátó nem tud nem cigányként kinézni, míg az hogy valaki bölcsész, nem mondható meg kinézet alapján. Szerintem a roma problémában az lenen megoldás, ha a társadalmi szinten állítanánk rá őket egy-két jól specifikált melóra, pl programozás. Nem hiszem, h evolúciósanképtelenek lennének erre, a honfoglaláskor mi sem villával ettük a húst, azóta pedig nanotechnológiai nagyhatalom lettünk, sejtettük volna akkor???

 

 

Előzmény: cressiman (352)
cressiman Creative Commons License 2013.03.18 0 0 356

Nem érdekesek, csak naívak, meg a kertvárosból nehéz is objektíven látni ezt a témát.

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 355

Olyan érdekes, hogy ezek a rózsaszín-lilaködösök nem ismerik ezt a szót, a jelentését meg főleg nem... :))))))

 

 

Előzmény: Babco (354)
Babco Creative Commons License 2013.03.18 0 0 354

Tudod a tények ennek ellentmondanak.

Amúgy persze, egy egyetemista ha teheti bulizik, amelyik nem teheti, az délután szalad a mekibe kiszolgálni vagy éjjel a teszkóba árut feltölteni.

Ha pedig végez akkor hamar rájön, hogy ha enni akar és lakhatást fizetni, akkor ha át is bulizta az egyetemi időszakot, akkor baromi gyorsan össze kell magát kapnia és beáll a sorba robotolni.

Persze össze lehet hasonlítani Kovács Gézuka  büfé-ruhatárszakos egyetemistát, aki végigitta az 5 évet utána meg nyafog, hogy senki nem értékeli a lufihámozó szakképesítését és ő márpedig diplomásan nem fog beállni a gyártósor mögé Kolompár Romeóval, aki rendesen elvégezte a szakmunkást és tisztességesen, pontosan dolgozik, de attól még általánosan nem lesz igaz... Tudod, az arányok....

Előzmény: dr.Akula úr (351)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 353

Reménytelen esetekkel még vitába szállni is fölösleges... .

 

 

Előzmény: cressiman (352)
cressiman Creative Commons License 2013.03.18 0 0 352

Nos ha gondolod intézzek lakhatást Szendrőre, Rakacára (BAZ megyei falvak), és ott végre a bőrödön is tapasztalhatod, hogy van e kardinális kérdés a cigány, és magyar közötti szorgalomban mértékét illetően, a tiszteletről, udvarisságról nem is beszélve.

Előzmény: dr.Akula úr (351)
dr.Akula úr Creative Commons License 2013.03.18 0 0 351

Nem igaz, hogy a munkamorál annyira alacsony lenne a cigánysságban, szerintem nincs kardinális különbség mondjuk a magyar népcsoportokkal szemben. Mi sem dolgozunk annyit, h meggebednénk, gondolok itt a bulizós egyeemistákra meg a 25 éves pályakezdőkre.

Sőt van ellenpélda is: a cigány purdé egésznap az erőd bóklássza, h vmi gombát találhasson és adhasson el.

 

És akor most magammal is példálóznék: akkor kelhetek amikor akarok, akkor fekszem amikor akarok, igaz, a munkámban van határidő, de ilyen kényelmes ütemterv mellett inkább befogom a szám, és nem mondom, h bezzeg a cigók nem szeretnek dolgozni. A teherbírásuk és az IQ-juk valóban alacsonyabb talán a magyar átlagnál, ezért alacsonyabb a jövedelmük is, de ilyen különbségek a jóképű és csúnya férfiak között is vannak, de ebből nem következik, hogy én (jóképű létemre :)) sokkal szorgalmsabb lennék, teljesen átlagosnak számítok!

 

 

Előzmény: Babco (300)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 350

Pontosan itt a lényeg: az akarat hiánya. Minden pozitív dologra.

Bezzeg bűnözésre, törvényszegésre mindig van akaratuk...

 

De a falvédők csak azt tudják hangsúlyozni, hogy a mélyszegénység ezen fokán nem szabad akaratot elvárni.

Wzzzzzz........................

 

 

Előzmény: tipcsibácsi (349)
tipcsibácsi Creative Commons License 2013.03.15 0 0 349

Azaz hiába keresi itt bárki is a megoldást és szerintem már volna is, ha nem akarják a segítséget akkor beleszarhatsz az egészbe.

Előzmény: tipcsibácsi (348)
tipcsibácsi Creative Commons License 2013.03.15 0 0 348

" Ehhez kell egy fogadóképes roma csoport"

 

Na itt a baj, hogy ilyet nem nagyon találsz és ez nem más hibája hanem csakis az övék.

Hiába papolsz itt hülyeségekről ha nem fogadóképesek akkor hiába erőlködik bárki.

Előzmény: Törölt nick (344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!