Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2023.02.23 0 0 18

No és miért?

A házakat is festik/tapétázzák/stb...  Akkor pont 1 mobilt nem lehet testre szabni?

 

Az más kérdés, hogy ilyen hülyeségre én sem költöttem.

Inkább a szolgáltatásra fordítottam. (Elvégre azért van, hogy használjuk.)

 

Ilyeneket nem tud a mostani mobilom, de vásárlás előtt volt lehetőség választani, hogy milyen színűt akarok....  Abba volt beleszólásom.

Előzmény: Syncumar (-)
EsztEr Creative Commons License 2000.06.04 0 0 17
Anno én is elég sok fenntartással viseltettem a mobiltelefonok és tulajaik iránt.Persze azokban az esetekben,amelyekben nem egy munkaeszközről,hanem (én is leírom) státuszszimbólumról volt szó.
Kb.egy hete azonban én is mobiltulajjá váltam és bevallom nem a munkámhoz kell(miután még tanulok)
ennek ellenére valóban hasznos szerkezet,végre el tudnak érni,én is szabadabbban mozgok és miután elég ritkán vagyok otthon a család is nyugodtabb.
Ettől függetlenül nem érzem úgy,hogy fontosabb és menőbb lettem.Nem rakom ki az övemre és nem csörgetem meg magam (mint sokan).Ja a csörgésem nem nagy szám de túl élem,és a logóm is csak kétféle tud lenni,de ettől még nem vagyok elkeseredve:-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.31 0 0 16
Úgy vélem, sokkal inkább a telefon "viselése" az, amiből státusszimbólumot csinálnak egyesek. Értem ezalatt, ahogy beszélnek rajta (fennhangon, nyávogva, stb.), ahogy látványosan kipakolják (mint plaza-cicák a push-up+mély kivágás kombinációval a csöcsüket), és így tovább. A csengőhang és az előlap inkább a használójának szól, de itt is vannak árnyalatok a végletek között. Funkcionálisan nem mindig jön be a sima csengés, valóban, sokaknak van olyan, nem tudom, hogy az enyém csöng, de ami zavaróbb, hogy a "Ring ring" (Nokia) jóval kevésbé hallatszik ki az utcazajban, mint egy dallam (pl. a Népmese). És vannak "legújabb sláger" típusú csengőhangok, amik néhol kifejezetten csak hivalkodás céljából vannak beállítva. A logot úgyse nagyon látják, az előlapot sem igazán, ez tényleg azért jó, hogy neked tetsszen, illetve -mint azt már mondták előttem- ha sok mobil fetreng az asztalon, akkor megkülönböztetésnek nem rossz.
tudorapo Creative Commons License 2000.05.31 0 0 15
Ha legalább nekem kéne... De a főnökömnek kell, hogy megtaláljon!!!!!!!
Xenike Creative Commons License 2000.05.31 0 0 14
Akkor megnyugodtam!:-)
Előzmény: Syncumar (12)
Kilroy Creative Commons License 2000.05.31 0 0 13
Én nem tudom, jobb lenne-e nekem, ha ki tudnám cserélni az előlapot. Nekem a belbecs a lényeg a mobilban, nem a külcsín... A hangnak lehet jelentősége, bár én extra hangot sem használok, csak közönséges kicsöngést (mondjuk csak egy zenét tud a telóm tárolni [ezt persze ki tudom cserélni]+beépített hangok [nekem nem tetszenek...] ). Mondjuk így is szoktam tudni, hogy engem hívnak-e, még egy ugyanezen csörgésre állított azonos márkájú teló "jelenléte" esetén is... Számomra az lehet majd alap változtatásra, ha már nem fog elférni minden szükséges telefonszám a 100 férőhelyen.
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 12
Xenike: Én arról eddig nem beszéltem, hogy erre mit szóltam! A véleményem elmondtam, s utána együtt töltöttük le a logót. A hangot sajnos nem lehetett megváltoztatni. :( Nem vagyok ám én olyan szőrös szívű, mint gondolod!
Előzmény: Xenike (10)
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 11
Tudod Stewe szerintem nincs a mi gondolkodásunkban nagy különbség, Te is tudod én miről beszélek, meg én is. Nem azt mondom, hogy a kocsiba nem rakok egyéni dolgokat, ez természetes. A lakást például természetes, hogy félévenként átrámoljuk, csinosítjuk.

Jaj, még valamit: most szóltak: nem sátusz, státus, így jó. S ez számít? Hát igen, ez például számít, szégyellem is magam érte.

Előzmény: stewe (9)
Xenike Creative Commons License 2000.05.31 0 0 10
Igazad van, az értékrendek bizonyos szempontból változnak. Abban az esetben, amiről Te írsz, nem érzem úgy, hogy ez a változó kategória lenne. A helyzet az, hogy kecske is káposzta is alapon kapott a gyerek egy mobilt. Te nyugodt és elégedett voltál mind addig, amíg a gyerek némi külcsínyt meg nem akart rajta változtatni. Izlések és pofonok különbözők. Neki bizonyára örömet okoztál, de a boldogságához, hogy az öröme teljes legyen, az kell, hogy kicsit alakíthassa. Most az a kérdés, hogy szerinted milyennek kell lennie egy mobilnak, milyen feltételeket kell, hogy teljesítsen, vagy az, hogy a gyerek is örüljön.
Utáltam, amikor a szüleim annó nem engedtek alakítani a dolgokon, mert szerintük az felesleges volt. Ezzel nem az izlésemet tartották karban, hanem elvették az örömömet és dühöt, dacot váltottak ki belőlem.
Különben nem hiszek abban, hogy ezzel kellene nevelni.
Előzmény: Syncumar (8)
stewe Creative Commons License 2000.05.31 0 0 9
oké, oké!

de hát nem vagyunk egyformák..(hálisten)
meg hogy is haladna előre a technika, ha minden cak a funkcionalitásra(ig) menne..??
tök egyforma uncsi tárgyaink lennének..(meg aztán így össze is kevernénk egymás holmiját..-)))
stewe

Előzmény: Syncumar (8)
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 8
Persze, hogy tudom, csak a túlzásokat nem szeretem. Fontos, hogy az ember ápolt legyen, de ehhez nem kell fél órát a tükör előtt állni. Az autót sem kell állandóan extrázni. Egy telefon legyen telefon, de nem több. Mindennek megvan a maga helye az életben. Az pedig, hogy új témát vetettem fel, csak azért van, mert úgy gondolom pont ezek az értékrendek változnak mostanában, s közhely, de a látható dolgok lesznek a fontosabbak. Persze van ennek jó oldala is, de veszélyekkel is járhat.
Előzmény: stewe (5)
Halászkirály Creative Commons License 2000.05.31 0 0 7
4-5 évvel ezelőtt kaptam első céges mobilomat. Természetesen az akkori munkám jellege miatt állandóan csörgött. Ismerőseim hülye sznobnak tartottak, mert a fülemen volt állandóan. (Pedig ha tudták volna, hogy a főnököm b@szogatott állandóan rajta!) Ismerőseim leblamáltak és kijelentették, hogy nekik a büdös életben nem lesz mobiluk, mert nagyon gizda. Azóta eltelt az a 4-5 év. Én már rég visszadtam a céges mobilomat, ismerőseim viszont egytől-egyig beszerválták a saját maguk kis privát telefonjaikat. Természetesen mondanom sem kell, hogy állandóan a fülükön van a ketyere (hozzáteszem: nem dolgoznak vele). Most akkor én is blamáljam le őket?
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.31 0 0 6
Az emberek szeretik a saját képükre formálni a világot. A másik csengőhangnak van értelme. A saját logónak is, pl. egy értekezleten ott van egy rakás mobil. Melyik kié? Az alőlap pedig egy ügyesen megkonstruált divat, mint hajdan a farmer, a gombafrizura, stb. stb. Ha van rá pénz, és ez kell neki a saját identitásához, ám vegye meg. Ha meg nem akarsz rá pénzt adni, akkor vegye meg a zsebpénzéből. Az előlap szerintem is marhaság.

A státusszimbólum kérdéshez: vagy az, vagy nem. Az enyémre azt mondják, hogy az, pedig egy fenét. A többi nem tudja azokat a szolgáltatásokat, amire nekem szükségem van. Ha valaki elfogadható érvekkel meg tudja ideologizálni, hogy miért pont azt választotta, akkor OK. Mindannyian el szoktuk tudni dönteni egy konkrét esetben, hogy az-é, avagy sem.

A mobil elsősorban egy ronda póráz, amelyen keresztül az embert rángathatják, és ráadásul önként tartja oda a nyakát, hogy feltegyék.

stewe Creative Commons License 2000.05.31 0 0 5
pedig az emberiség létezése óta kötődik
a tárgyakhoz. és érdekli azok esztétikája is.
remélem igazából tudod te ezt, csak nyitni akartál valamilyen topicot...nyugtass meg..-))
stewe
Előzmény: Syncumar (4)
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 4
Igen, nem értem, hogy egy telefon hogy kaphat olyan komoly jelentést, hogy az embert foglalkoztatja a külseje. De azt hiszem igazából az autót sem szabadna túllihegni. Persze bizonyos mértékig számít de igazából mi a fontos? Legyen kényelmes, gyors, fogyasszon keveset, megbízható, szóval ilyenek. Nagy vonalakban úgyis annyira hasonlóak külsőre.
Előzmény: stewe (3)
stewe Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3
ezt komolyan nem érted?

akkor azon is csodálkozol, hogy többféle autót el lehet adni, meg hifi berendezést és ruhafélét...
stewe

Előzmény: Syncumar (1)
ugrifules Creative Commons License 2000.05.31 0 0 2
A statusszimbolum dolgon szerintem mar reg tulvagyunk, egyszeruen hasznos, sot szinte nelkulozhetetlen ebbben a mai rohanasban. Aki megis annak tartja, az vagy nagyon gyerek, vagy nem tudja ertekuknek (nem anyagi ertelemben) megfeleloen kezelni a dolgokat.
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 1
Jó, hát nem kell feltétlenül ragaszkodni a státuszszimbólum szóhoz, de akkor minek ez az őrület, hogy előlap, másféle logó stb. A csengőhangot meg tudom érteni, de az egyebeket?
Előzmény: BahnScorper (0)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.31 0 0 0
Nekem 0 mobilom van, és jól megvagyok nélküle... ez a státusszimbólum-dolog lassan értelmét veszti, mert már oly sokaknak van...
Előzmény: Syncumar (-)
Syncumar Creative Commons License 2000.05.31 0 0 topiknyitó
A gyerek ballagására kapott egy mobilt. Ennek több oka van, részéről mert ezt akarta, részemről mert így legalább nem vagyok olyan ideges, ha késik és nem telefonál, ami ugyebár ismerős téma, ugye? Szóval a ballagás még nem volt meg, de megkapta és már másnap meglepett, ugyanis szerette volna lecseréltetni az előlapot, változtatni a logókon, csengőhangokon. Nekem is van mobilom, de még ilyesmi soha nem jutott eszembe. Egyszerű telefonom van és tudok vele telefonálni, erre kell, nem?. Most viszont megkérdezem: gyerekek, nektek a mobil mire kell elsősorban, státuszszimbólumnak, vagy hasznos dolognak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!