Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2023.03.03 0 0 9

PANNON GSM.

A félvonal.

 

:-)

neptancos Creative Commons License 2000.03.06 0 0 8
Itt a láma júzer hozzátok.

Netphone-os kártya: ezer szám, nem kell szgép, pocsék hang, késik, mint a 70-es években, Németo cika 80 HuF,

000 Pannon: praktikummal amúgy se roamingolnék, bár jó élenne már inkább előfizetésre váltani,)
viszont Belgiumig tűrhető hangminőség, kb, 90 HUF.

n.

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 7
Azt tudom kedves Amszerdam, mert a sajtóanyagot nekem is küldik, számítástechnikai újságíró volnék, de most éppen nem rájuk rágtam be.
Amsterdam Creative Commons License 2000.03.05 0 0 6
Matáv+:

A Matáv is megcsinálta a saját VoIPját:

http://www.prim.hu/online/cikk.prm?id=5999

Előzmény: Törölt nick (2)
jeep Creative Commons License 2000.03.05 0 0 5
Szerintem a +0 csak marketingfogás. Ezt mindenki meg tudja jegyezni, nem kell felhívni az ÜSZI-t, hogy bekapcsolják, nem kell felírni a be/ki kapcsoló kódszámokat. A +0 még azt is sugallja, hogy valami ingyen van. Ez persze nem igaz, de a tudat alatt dolgozik.
A download.comot pedig megnézem, hátha meglesz az, amire vágytam.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 4
lex2000, igazad is van, meg nem is. IP protokol, és persze hogy valami kábel. Nem a másik telefonszám hiányzik, hanem az, hogy nincs kedvem a telefonszámokat manuálisan perüntyögni. A megavlósítás módját cikizem, miközben a szolgáltatást használom, és bár hallani, hogy nem a megszokott minőséget adja, de se rá. Jobb mint a hajdani tárcsás telefon, a füstkelekről nem is beszélve.
lex2000 Creative Commons License 2000.03.05 0 0 3
En ugy tudom, nem csak a +0-val lehet aktivalni, hanem van mas szam is,de fejbol nem tudom.
Az ilyen szolgáltatások nem az Igazi interneten mennek, hanem egy külön hálózaton, amelyek ugyanazt a technológiát használják mint az Internet.
Technikailag persze nincs akadálya az igazi internetre kötne (meg értelme sem)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 2
Kedves jeep, valamikor jártam a download.com nevű bozótosban. Ottan arra kell keresni, hogy ICQ and PC, meg Windows. A négyoldalas listában van valhol egy programocska, ami arra jó, hogy a két IP cím között direktben, szerver nélkül lehessen kapcsolatot felépíteni. Nekem erre nem volt szükségem, de vamali miatt megmaradt az emlékezetemben. A PGP Phone erre nem jó, azt nézted-e már? Próbálj körülnézni a nagy kesekőkön, hátha.

Visszatérve a topik témájához: csak és csupán a Pannonnál levő IT-t dícsérem. Ha már mindenáron azt akarják, hogy meglegyen a választás: akkor csinálhattak volna 2 belső telefonszámot. Ha az egyiket felhívom, akkor aktiválom a +0-t, ha a másikat, akkor meg deaktiválom. A többi időben pedig telefonálok. Vagy a MATÁV vonalain, vagy másfelé. Miért gondolják, hogy ezt percenként váltogatni akarom? Kétállású kapcsoló. Persze, hogy ez sokkal több munka, de barátságosabb megoldás. A Pannon folyton azt állítja magáról, hogy transzparens akar lenni. Ez nem az.

Elfogadom, hogy forradalmi tett volt a +0 bevezetése. És biztos, hogy a jelenlegi megoldás nem hiba, hanem feature. De nem lehetne ennél jobbat kitalálni

jeep Creative Commons License 2000.03.05 0 0 1
Nagyon örültem a szolgáltatás megjelenésének, már éppen ideje volt. Személy szerint is érdekelve vagyok a VoIP-ben, mert egy nagyon jó barátom az USA-ban él, és minnél olcsóbban szeretnék Vele minnél többet beszélgetni. Első gondolatom az volt, hogy ide nekem egy videotelefon programot (pl. NetMeeting) és gyerünk! Ekkor jöttek a technikai problémák. Az erre használható programoknak általában a következő tulajdonságai vannak:
- UDP-t használnak
- IRC portokat használnak. A jó firewall rendszergazda elsők között tilja le ezeket. Nálunk jók a firewallosok.
- Néhány kivételtől eltekintve a programok először a szoftvergyártó szerverére küldi a kapcsolatfelvételi igényét, majd az küldi tovább a célgépnek. Ez a másra már jól bevált @Guarddal kiderült.

Ha mindketten dial-up userek lennénk, nem lenne probléma, a NetMeetinggel menne a dolog. De mivel a legolcsóbb megoldást kerestem, a munkahelyi megoldás lenne a legolcsóbb. Sajnos mindketten proxy mögött vagyunk. Ha az egyik gép dial-up lenne és szabadon választható TCP portot használna a progam, akkor a proxy mögötti gép kezdeményezhetné a session létrehozását. Ilyen programot nagyítóval sem találtam.

Vannak még 'öszvér' megoldások is, de azokra nem térnék ki. A fenti megoldásokhoz mindenképpen kell egy-két számítógép és informatikai ismeret. Viszont a +0 és az ehhez hasonló szolgáltatások előnye, hogy mindkét oldalon csak telefon kell hozzá.

A lényeg az, hogy kevesebbért rosszabbat kap az ügyfél. Technikailag IP nélkül is meg lehetett csinálni ezt hagyományos töbörítési eljárással (G.72x), ilyeneket használnak a mobil telefonok is. Sőt mobil telefonos kapcsolatnál észre sem lehet venni. De ezek mégsem terjedtek el. Talán azért, mert nem volt rá fizetőképes kereslet. Viszont a VoIP és az Internet nagyon divatos és új szavak, amire már lehet építeni marketingstratégiát, ezt már el lehet adni, akármilyen sz@r.

Egyébként -mint lehetséges ügyfél- kevésnek tartom az árcsökkentést, mert mély ilyen 'olcsón' sem fogok az USA-ba telefonálni.

jeep Creative Commons License 2000.03.05 0 0 0
Uff a nagy indiánnak!

Szerintem a +0 nem 0.

Mindjárt jön az áldás, csak a 0 az 0.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 topiknyitó
Már egy jó ideje a bögyömben van, de most kiadom magamból a mérgemet. A Pannon +0 szolgáltatása megvalósításának az ésszerűségét vitatom. Ha előfizetünk rá, akkor telefonálhatunk az Interneten keresztül is. A lényeg, hogy olcsóbb. Matáv ellendrukkerek számára pedig ez maga a kéjmámor, hiszen egy fillért sem kap ezekből a hívásokból az "ősellenség". Azonban a megvalósítás maga a pokol. Ha valaki csak Magyarországról használja a mobilját, Istenem, morog egy nagyot, majdan nekiáll és átszerkeszti az összes külföldi számot. De ha valaki külföldre is jár (ekkor a roaming nevű varázslatot használja), nos akkor szívás van, meg nagy-nagy szopás. Egy 0-val több van a telefonszámban, mint kellene. Marad az egyetlen lehetőség, vagy külföldön, vagy itthon az előre programozott számok helyett kézzel bepötyögni a számot. Felhasználóbarát szolgáltatás! Ahogy a rosszindulatú kisdisznócska mondaná - Az élvonal! Tessék most az egyszer tényleg van mit nullázni. jelszó: 000, vagy +0.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!