Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2023.03.04 0 0 13

Jó hír, hogy 2021.ápr.30. után a Telekomnál már nem elérhető az emelt díjas SMS.

Előzmény: inverz (-)
Corvette22 Creative Commons License 2022.10.25 0 0 12

Sziasztok!

 

Kapott már valaki ilyen E-mailt? Ez ugyan Mi lehet ez? Szórakoznak?

 

https://kepkuldes.com/image/imMFxd

KisTTesó Creative Commons License 2013.12.04 0 0 11

Üdv!

Lehet nem átverés, de minden esetre érdekes. 2 napja hív egy +442030510988-as szám. Én nem vettem fel, de egy hölgy igen, s nem szólt bele senki sem. Hívott esetleg még valakit ez a szám?

Üdv: kisTTeso

medic37 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10

Kérdésem lenne,  hivott valaki máma reggel és annyit írt ki a telefonom hogy ( +91 ) semmi más, valamien lakásbiztosítást akart rámtukmálni, kicsit gyanús lett a dolog, ezért is nem adtam ki az adataimat inkább leraktam a telefont. Valakit esetleg hivtak ilyen számon?

ZSakoska Creative Commons License 2012.08.19 0 0 9
kutt Creative Commons License 2012.04.19 0 0 8

2012 Áprilisban vásároltam egy 17 éves autót. A hasznaltauto.hu-n néztem ki. Felhívtam. Egy kft volt. Mondták a címet, ahol megmutatják az autót. Dícsérték, és a szerződésre még egy év garanciát is írtak. Hazavittem, és kezdtett tisztulni a kép, hogy mit is vettem meg. Azóta sem érhetők el a telefonon... Átvertek és eltűntek!

 

Jelenleg Öregautó néven futnak, de úgy látom, ez is folyamatosan változik!

 

Ne vásároljatok tőlük: Resp-car Kft. 20/4919331, 20/2007125, 20/6228671


fz70 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 7
Meg apróbetűs rész:)))
Előzmény: Törölt nick (1)
OPi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 6

"ha az alapértelmezés lenne ezen szolgáltatás kikapcsolt állapota"

- ezt azonban egy mobilszolgáltató sem fogja felvállalni, mivel neki is a profit a lényeg :-)

Előzmény: inverz (5)
inverz Creative Commons License 2005.09.20 0 0 5

Ez korrekt. De mi lenne, ha az alapértelmezés lenne ezen szolgáltatás kikapcsolt állapota, és ha vki akarja akkor feliratkozhat emeltdijas sms-ek fogadására....Szvsz ez lenne az igazán korrekt megoldás ...

Előzmény: OPi (3)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.09.20 0 0 4
a Pannonnál hogy mondom le az ilyen szolgáltatást (illetve a lehetőséget rá)? van egy olyan, hogy EDSZ deaktiválás, ha azt megrendelem, akkor 3 szolgáltatást tilt elvileg (külön is választhatóak): SMS Pull, SMS Push és emelt díjas hívás. ezekben benne van az is, hogy emelt díjas sms fogadás? (egyáltalán mi az első kettő?)

Előzmény: OPi (3)
OPi Creative Commons License 2005.09.20 0 0 3

benne van a senki által nem olvasott részletes díjszabási tájékoztatóban:

 

"Fogadott emeltdíjas SMS kategóriák (MTSMS)
Az Előfizető az alábbi, 06/90-el kezdődő SMSszámokra történő normál díjas üzenetküldéssel regisztrálhat a szolgáltatásra, melyben a tartalmat a Harmadik Fél (tartalomszolgál-tató) biztosítja. A regisztráció lemondásig/tiltásig érvényes. A regisztráció után az Előfizető a regisztrált szolgáltatás keretében fogadott SMS-ekért az alábbi díjakat fizeti:” "

http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/domino/dom_dijszab.pdf

7. oldal

 

A T-Mobile-nál pl. a webes önkiszolgáló felületen le is lehet tiltani az egészet.

Mormon Creative Commons License 2005.09.20 0 0 2
Nem kell ilyenekre sms-t küldeni. Emlékszem, egyszer valami kvízjátékra beküldtem egy sms-t, attól kezdve naponta jöttek a reklám-sms-ek a számomra, amíg ki nem nyomoztam az információs szolgálatot (kötelező üzemeltetni), és nem töröltettem a számomat a nyilvántartásukból (kötelesek törölni).

Másik kérdés, hogy az első sms-ben, amit az ügyfél kapott, benne volt-e, hogy ezzel regisztrálja magát emeltdíjas sms-ek fogadására. Ha nem, esetleg beperelheti őket... de ekkora összegért persze nem fogja.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1
A Lé mindenek felett!
sziti Creative Commons License 2005.09.20 0 0 0
Nem O történet ez (sem) e müfajból...

Nincs erre hatósági megoldás? Hírközlési Felügyelet? Vagy más?
Előzmény: inverz (-)
inverz Creative Commons License 2005.09.20 0 0 topiknyitó
Lehet, hogy már lerágott csont, de biztos ami biztos...

 

Minap egy ismerősöm mondott egy sztorit, s kicsit botrányos az egész, így gondoltam, hogy szűk mail-címlistámon lévők zömének elküldöm.

 

Úgy indult, hogy az illető poénból kipróbált egy ilyen tv-s emelt díjas kvízt (tudta a jó választ), ám, persze nem jött be neki: nem nyert, ami itt nem is lett volna baj, van ez így.. ennyi....

 

Ám hozzájárulása nélkül utána naponta küldtek neki reggel egy sms-t hogy további kérdésekre válaszolva újra nyerési esélye van... persze nem élt vele minden nap kitörölte.. ez kicsit bosszantotta kb. 2 hét után, ám remélve hogy lejár vagy nem zaklatják nem foglalkozott vele...

 

A "Slusszpoén" az, hogy  kijött a T-Mobile-os előfizetői tel.számlája amin szerepelt egy olyan tétel, hogy "14 db "Emelt díjas fogadott SMS", "ára 7000.- + Áfa"(!!!), persze nyomban hívta a T mobile ügyfélszolgálat, ahol elmondták, hogy van ilyen dolog, ám, hogy nem tájékoztatta őt a tv-s kvíz cég (és biztos, hogy senki mást  sem),ez nem az ő dolguk... megérti de nem tud mit tenni...

A Tv-s kvízcég kinyomozott infóvonala meg azt mondta a károsultnak, hogy kell írni egy, a "stop" szót tartalmazó SMS-t s akkor nem küldik többet.

(A cég által a játékosnak küldött SMS-eket kell "csak" kifizetni a játékos által visszaküldött sms-t meg a cégük fizeti).

 

Mindez persze nem lett volna gond mondjuk az én szemszögömből, aki csak meghallgatta, ám azért jó tudni hogy van ilyen dolog is. Ebből felbuzdulva felhívtam egy T-mobile-nál dolgozó ismerősöm, aki ugyanazt mondta hogy létezik ilyen dolog, de ezért szokták bekapcsoltatni (már aki tud róla s aki kéri) az "emelt díjas fogadott SMS-ek korlátozását". Amit most azonnal megtettem én is... Szóval én nem szoktam ilyen baromságokban részt venni, de azért ezt letiltattam, mert ha vmilyen más cég megszerzi a számod(hogy s milyen ürüggyel), s egyszer csak azt látod, hogy fogadott emelt díjas sms ára... akkor benned is felmegy a pumpa...

 

A Névtelen olvasónak az utóbbi veszély miatt nem kell aggódnia, ugyanis az ilyen típusú dologhoz alapfeltétel, hogy az ember elküldjön egy indító SMS-t, amivel "feliratkozik".

 

Szűk hónapja írt cikket a témáról a HVG, onnan a tények: az új típusú SMS-játékoknál a felületes fogyasztó ugyan azt hiszi, hogy egy kvízkérdésre küld választ, de az aktussal valójában feliratkozik egy potenciálisan végtelen "előfizetéses" játékra, ami azt jelenti, hogy onnantól heti négy kérdést kap SMS-ben. Tökmindegy, hogy ezekre válaszol-e, ugyanis innentől a fogadott üzenetek után kell 500 vagy több forintot fizetnie. Míg le nem iratkozik. A trükköt a Netsize Szolgáltató Kft. hozta be Magyarországra.

Ilyen célokra az 1786-as és 1787-es SMS-számot használják.

A lehúzás a Pannon és a T-Mobile hálózatán folyik egyelőre. A HVG információja szerint a Netsize mellett több más cég - az IKO-New Media Szolgáltató Kft., a Telefor Kft., a Digitania és a Telemédia Kft. is készül ilyesmire. Az isten irgalmazzon a felszínes, gyanútlan kiskorú és rövidlátó öreg mobilosoknak.


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!