Keresés

Részletes keresés

Penele Creative Commons License 2023.03.14 0 0 360

Sziasztok! Új vagyok tésztakészítés fronton, és örököltem egy kézi nyújtó, vágó gépet. A henger nem forog szépen, akad. Mi lehet a baj?

gabkagabka Creative Commons License 2022.09.06 0 0 359

Árát lehet tudni csak kíváncsiságból?

Előzmény: Juhászné111 (358)
Juhászné111 Creative Commons License 2020.11.29 0 0 358

Sziasztok, körülbelül 2-3 hónapja rendeltem meg a magyar tésztagépet Lakatos úrtól, nagyon megvagyok vele elégedve, így már a haszonltalan nyújtó gépeimet kidobhatom végre, mivel a tésztagép amit rendeltem nyújtás nélkül is használható és 24 faja tésztát tudok vele készíteni, igaz hogy nem mindegyiket használom de próbáltam már szinte mindegyiket. A veszélyhelyzet miatt is vásároltam meg, mivel a szabadidőmben nem tudtam mivel foglalkozni és kereskedni, azaz tésztát is árulok. Úgy, hogy én csak ajánlani tudom mindenkivel, mivel a piacon nem találtam jobbat még nála. Régebben próbálkoztam a nyújtógépekkel és az elektromos philips tésztagéppel, de nem igazán vált be.

Szóval mindenkinek ajánlom, az alábbi linken olvashattok róla, örülök hogy tudtam segíteni a tagoknak, esetleg akiknek tervben van a rendelés.

 

http://www.magyartesztagep.hu/

Raidx Creative Commons License 2016.09.24 0 0 357

Durum liszt beszerzési lehetőség. MPL szállítja házhoz ezért kis tétel nem gazdaságos. Más lisztféleség is van náluk.

 

http://www.liszt.kisbolt24.hu/termekek.php?category=durumbuzatermekek

füles87 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 356

szia ; köszi hogy szólsz még új vagyok itt nem tudom mi a módi de már váltottam. elhiheted nem ez volt a szándékom. még 1x köszi hogy szóltál.

Előzmény: Raidx (355)
Raidx Creative Commons License 2016.09.08 0 0 355

Tudod, ha az egész szövget kiemeled, vagy csupa nagybetűvel írod, az kiabálást jelent?

Előzmény: füles87 (354)
füles87 Creative Commons License 2016.09.06 0 1 354

szia ; nekünk is van hasonló és van külön gépünk is cérnametéltnek és eperlevélnek is. ha sok a tojás mi is nekilátunk a gyártásnak. nagyon jó ha van ilyen a háznál mert a házi tészta a legjobb mint mindenhez. :-D 

Előzmény: balioka (353)
balioka Creative Commons License 2016.07.24 0 0 353

30 dkg lisz és 3 tojás ma ezt adta ki:

 

 

 

 

Pont elég lesz ötünknek vacsorára egy kis sonkás, olivás, friss bazsalikomos paradicsomszósszal :-).

balioka Creative Commons License 2016.07.24 0 0 352

Üdv Mindenki!

 

Nekünk egy ilyen gép adatott, rendkívül jó vele dolgozni, olyan nehéz, mint a sár. Feleségem nagymamájától örököltük, amikor először megláttam, nem is tudtam, hogy mi az, majdnem kidobtam a szemétbe, mondván haszontalan nehéz valami, ami nem is tudom mire való. Szerencsére anyósom megadta a megoldást, azóta rengeteg tésztát készítettünk vele. Főleg cérnametéltet és szélesmetéltet, de előfordult már, hogy sikerült vele szép hosszú durumliszttel és vízzel készült spagettit is készíteni. Egy gondom volt vele eddig, mégpedig a tisztítás. Lehet hogy nem a legjobb megoldás, de én a rézhengereket beolajozom étolajjal, aztán papírtörlővel a nyújtóhengert, majd egy ronggyal az éppen használt tésztakészítőt szépen szárazra törlöm forgatás közben.

 

Íme a csodamasina:

GSD Nr5.

GLD Nr5.

molandi Creative Commons License 2016.07.20 0 0 351

Köszönöm

 

Előzmény: ásítósmacska (350)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.07.20 0 0 350
A semola alapértelmezésben gríz.
Előzmény: molandi (345)
molandi Creative Commons License 2016.07.19 0 0 349

De biztos jó a hazai durum is. Egy időben vettem is rendszeresen a fogósat, aztán eltűnt a boltból. Írtam a gyártónak, h hova szállítanak, de "már nem gyártják" volt a válasz:) A környéken meg ahol találtam eddig, csak durum sima volt. Olaszországból csak azért hozattam, h legyen összehasonlítási alapom. Még nem jutott el hozzám a liszt, messze laknak a tesómék. Nyáron ugyse nagyon van időm tésztázni.

Előzmény: Raidx (348)
Raidx Creative Commons License 2016.07.12 0 0 348

A 250 grammos inkább a mi krumplis tésztánkhoz való. Kiváló krumplispogácsa és gölődin készíthető belőle. A hazai Durum liszt nem jó? Itthon is lehet olasz durumlisztet venni, igaz 10 kilós kiszerelésbe láttam a neten.

Előzmény: molandi (345)
Raidx Creative Commons License 2016.07.12 0 0 347

Hát, nekem se jött be az Unold. Nagyon hangos és a család nem rajong az olasz vastagabb tésztáért. Talán háromszor használtam a gépet. Még ki akarom próbálni a spagettit durumlisztből és lehet utánna megválok az Unoldtól.. 

Előzmény: Illesera (346)
Illesera Creative Commons License 2016.07.12 0 0 346

http://clinterapi.blogspot.hu/2013/08/geppel-keszult-teszta-kiserletek.html  Nekem Unold gépem van, és ezekből a receptekből az utolsó, ami bejött, bár kicsit kemény a bekevert tészta, de ezzel a recepttel sikerült olyan tésztát "kinyomatni", ami nem tapadt egymáshoz, még lisztezni sem kellett. Nekem a csigatészta túl vastag, ilyet tud a gép, de a spagetti nagyon jó lett ezzel a recepttel.

Unoldot tapasztalat alapján nem szívesen ajánlanám, iszonyúan hangos, szenved a tésztával, szerintem én már a törés határig kínoztam, megvárom, míg beadja a kulcsot, aztán kuka. Inkább gyűjtök Philipsre, az nagyobb adaggal is elbír, és nem is ilyen hangos. (mi hatfős család vagyunk, kisebb mennyiségben használva egy kisebb létszámú családnak talán beválhat)

Remélem tudtam valamennyit segíteni. :)

 

Előzmény: eev (339)
molandi Creative Commons License 2016.07.04 0 0 345

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, h ezek milyen lisztek? A tesómék olaszországban nyaralnak, megbíztam, h hozzon nekem durum tésztalisztet (fogósat v a grízeset) , de nyelvi nehézségek vannak, hogy értelmezzük a feiratokat. A 250 gr-os, azt mondja az inkább dara mint liszt. 

 

Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 344

Nem tudna valaki ipari méretű tésztacsináláshoz jó irodalmat, oldalt, bármit ajánlani? Vagy milyen oktatási intézményben "oktatnak" ilyen ismereteket? Köszi.

 

 

Raidx Creative Commons License 2016.04.25 0 0 343

"tésztát folyamatosan továbbítani kellene"

 

Nekem is voltak ilyen gondjaim, kétszemélyes volt a játék. Ma rendeltem egy motort és így felszabadul a kezem a tekerés alól, remélem egy személyes lessz a játék. Igaz nagyon húzós ára van a motornak de remélem beválik.

Nem jött be a családnak az UNOLD géppel gyártott tészta, azt modják, nagyon olaszos. Ezért úgy gondoltam, megválok a géptől. Ha kell esetleg valakinek mail címem elérhető. Összesen kétszer volt használva.

Előzmény: vidékipupák (342)
vidékipupák Creative Commons License 2016.04.13 0 0 342

Én gyakorlatilag nem vettem észre különbséget a lisztek között, a tészta minőségét illetően. Több fajta gépem van, mindegyikkel más tésztát lehet készíteni. A gyári gépek olyan nyomással dolgoznak, amit egy műanyagból készült házi tésztagéppel nem lehet elérni, mert egyszerűen széttörik. A gyári gépek rozsdamentes acélból készülnek, azért lehet velük vékonyabb tésztát készíteni. Az Unold megkeveri, majd extrudálja a tésztát, de az nem bír el olyan nyomást, ami a vékonyabb tésztához kell. Az olyan gépek, amivel a metéltet először hengerelni, majd vágni lehet, azzal tényleg készíthető vékonyabb tészta, ott meg az a probléma, hogy az elvágott tésztát folyamatosan továbbítani kellene, de olyan gépet még - házi célra - nem láttam, ami ezt megoldja. Gyárban a tésztákat egészen más technológiával készítik, sokszor tojás nélkül. Egy folyamatos gyártósoron hengerlik, vágják, majd egy hosszú szárítóalagúton átengedik és mire átér, már száraz, persze közben darabolják. A spagetti, csőtészta, csavart, extrudálással készül, de ott hatalmas nyomáson.

Egy ilyen gépegyüttes házi használatra igen drága lenne.

Előzmény: andfer (341)
andfer Creative Commons License 2016.03.15 0 0 341

A tésztakészítőgép esetében kisérletezni kell. Korábban ezt írtam:

 

Egyre jobban bebizonyosodik, a tésztakészítő automatánál legfontosabb, hogy a tészta morzsaszerű legyen, mert különben nem tudja a gép kinyomni. Ez az állag kinyomó formaként is változó, amire kis gyakorlattal rá lehet jönni. A tésztaállag lisztminőség és fajta függő. Sajnos a kiváló minőségű lisztek nagyon drágák.

Mivel háztartási célra gyártott készülékekkel egyszerre csak egy adag tésztát javasolt készíteni, mivet a tésztakészítő automatának le kell hülnie. A tészta kinyomásakor jelentősen melegszik a tészta, amely függ a formától. A kinyomott tészták valamivel vastagabbak, mint a kereskedelemben megszokott száraztészták. Az ízükön természetesen érződik a házi tészta minősége.

 

Hangsúlyozni kell, nagyon sok függ az alapanyagoktól. Sajnos a bolti kínálat minősége ingadozó.

Az Ariete Pastamatic az olasz ízlés szerinti tésztát készíti. Természetesen állagilag más a magyar konyha szokása szerinti házitészta. A gép által készített tészták méretileg "testesebbek".

 

Mi a gond vele?

 

Előzmény: eev (339)
Raidx Creative Commons License 2016.03.15 0 0 340

Ezen a linken elérhető az UNOLD gépem kézikönyve. Nagyvonalakba érvényes a tiedre is és vannak benne receptek is. Átlagosan 350 gram lisztféleség és 160 gram tojás de ha csak 150 gram még jobb.

 


https://drive.google.com/file/d/0BwT7efrzB4pqUGdlN1I4RmwybHc/view?usp=sharing

Előzmény: eev (339)
eev Creative Commons License 2016.03.15 0 0 339

T. Mindenki,

 

vettem egy Ariete Pastamatic  tésztakészítő gépet, de a mai próba nem volt túl sikeres. A hozzávalók aránya valószínűleg nem volt jó.

Kinek milyen a tapasztalata, tud jó lenni ez a gép, avagy "bepaliztak" vele engem?

 

VAn-e valakinek nagyon jól bevált receptje, mennyi liszt, mennyi tojás stb? VAnnak-e használathoz fontos "trükköcskék", amikkel sikeresebb lehet az eredmény?

 

 

 

Előzmény: andfer (302)
Raidx Creative Commons License 2016.02.02 0 0 338

Lehet boltit venni de a frissen készült sokkl finomabb. Én így készítem nem előfőzött tésztából. Besamel tészta ragu, tészta besamel ragu, még el nem fogy. tetejére jó sok sajt (házi készítésű). Hagyom kihülni majd étkezési hőmérsaékletre melegítem és esszük.

Előzmény: trollcsi (337)
trollcsi Creative Commons License 2016.02.01 0 0 337

:) nem sikerult a lapos lasagne, de igy legalabb kezmuvesebb :) a sutoben ugyis kilapul, tenyleg!

Raidx Creative Commons License 2016.02.01 0 0 336

Úgy látszik, nem leszünk kiokosítva.

Előzmény: Raidx (335)
Raidx Creative Commons License 2016.01.30 0 0 335

Erre én is kíváncsi vagyok!

Előzmény: lonaklara (334)
lonaklara Creative Commons License 2016.01.29 0 0 334

trollcsi!

Sikerült lasagna lapokat készíteni melyek nem deformálódtak?

Előzmény: trollcsi (324)
Raidx Creative Commons License 2016.01.03 0 0 333

Nem kellett azt feltalálni! Minden megtalálható az Olasz és Kínai piacon. 

Előzmény: metabo (331)
Raidx Creative Commons License 2016.01.03 0 0 332
Előzmény: metabo (331)
metabo Creative Commons License 2016.01.01 0 0 331

Szia! Én írtam neked egy hete de vagy nem jeleztél vagy a spambe ment. Igen a feltaláló nagyon érdekes figura a csigatésztát adaptert mikor kérdeztem mennyibe kerül rávágta 10 ezer én csak visszakérdeztem, mert soknak tűnt első hallásra, hogy 10 ezer ? Igen mééééér nem tetszik, akkor nem kell engem hívogatni és lecsapta a telefont. De egy évvel később csak megvettem :) A tésztát ki kell gyúrni, mert ha nem és nem rögtön használjuk fel a tésztát és kiszárítjuk, akkor a csőtészta stb. darabokra törik. Tarhonyákat bolti minőségben csinál (sörét) vagy a kicsit szabálytalanabb. Műanyag adapterek jó a fémek szerintem nem, mert nem türemkedik gi a gép elejétől így oda gyűri a tésztát. Ha még kicsit agyal rajta lehetett volna világsiker is. 

Előzmény: locon (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!