Keresés

Részletes keresés

Búzavirág80 Creative Commons License 2023.04.21 0 0 37

Elado Back To The Future 2 & 3 filmes poszter, es 50 db matrica. Ha valakit erdekel: d_scully@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.26 0 0 36
2010.április. 11.
Merlin05 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 35

Az elso reszben mirol volt nevezetes ez a datum?

Emlekszik meg valaki?

Merlin05 Creative Commons License 2004.09.18 0 0 34

Amikor feltalálják az időutazást,arra kérném jövő béli önmagamat vagy a rokonaimat,hogy küldjetek egy kis pénzt.Szeretnék továbbá egy lapos 19”-os monitort.Kérlek benneteket mérjétek be az időpontot és valahogy segítsetek.Lenne még egy kérésem.Valaki állandóan cseszegeti a nettemet,kéne valami ellen kütyü.

Mikor ezt az üzenetet elküldöm akkor már ti rég elolvastátok,én pedig már rég megírtam,érdekes!

Köszönöm.

 

Az átvétel időpontja:2004.9.18.(szombat) 23 óra 27 perc.

Valami futárral oldjátok meg.Mindent szépen csomagoljatok be(egybe).

 

Üdv,

ati1105@axelero.hu

 

Ui:Remélem az írásom nem okoz időparadoxont.

Skywalker. Creative Commons License 2003.02.08 0 0 33
Hát igen, ilyen és hasonló hibákat én is észrevettem az új szinkronban, de szerintem ennyire azért nem kell kiakadni! :-)
Amúgy ..::ITT::.. sokkal nagyobb bttf élet folyik, gyere inkább oda dumcsizni!
Előzmény: thunderbolt (32)
thunderbolt Creative Commons License 2003.02.08 0 0 32
Sziasztok!

Hehe hat a magyar szinkronos bttf trilogy dvd elegge silany minosegu lett..Egyszoval pocsek lett az ujra szinkronizalas utan...a bttf2ben pl.: kihagytak egy mondatot ill. a jovobeli kocsmaba a szitu a kovetkezo volt: marty helyettesiti a fiat(tudjatok miert, most nem irom le) megjelenik griff a haverjaival. Erre marty kozbelep(e kozben a fia ott komazik a pult mogott.) Szoval marty kozbelep es azt mondja: "Egyszer es mindenkorra nem!" elloki griffet erre griff:"de harcias lettel!" itt van az a kihagyott mondat...utanna marty elindul kifele erre griff: "nyuszivagy mcfly??" ÉS EKKOR griff haverja nyomkodja a panceljan levo gombot DE!! semmi hang az uj szinkron szerint semmi!...a regi szerint ez a hang van: nyusz nyusz nyusz nyusz...szerintem azert ez felhaborito. :) pedig meg az angol verzioban is van ott hang..........
Hat ennyi lenne.. :))) Keressetek ti is hibat az uj szinkronban..JA es jennifer uj hangja, hat az is hagy kivanni valot maga utan. Na meg a biffé is el lett finomanszólva b*szva. na mostmar tenyleg abba hagyom :)

Előzmény: Skywalker. (31)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.28 0 0 31
Huuu tényleg a jó kis szinkron...
Mindegy, azért én kíváncsi vagyok a DVD-re, szinkronnal úgyis megvan divxben, meg videokazin is.
Előzmény: Dave22 (30)
Dave22 Creative Commons License 2002.05.28 0 0 30
Na helló BTTF fanok.

Gondoljatok már bele: Ha Biff már az alt. 1985ben olyan gazdag, akkor marty sose ment volna vissza abból az 1985ből 1955be, sőt lehet, hogy időgép se lett volna. akkor meg nem lett volna az öreg biff és az almanach. ha nem lett volna, akkor alt. 1985 sincs, vagyis marty visszamegy és kezdődik az egész paradoxon előlről.

Ha akartok jó időutazásos filmet a 12 majom a csúcs. Az nem mond ellent. Egy idősík van és kész.

BTTF DVD meg suxx, nekem kell a szinkron is, ahogy 12 évesen láttam. Rajhona Ádám , Rudolf Péter, Götz Anna...

Nézzétek meg a BTTF1 teaser trailerjét a bttf.com on. Egy valódi korrajz.

Iranon Creative Commons License 2002.05.27 0 0 29
Először némi magyarázat:
2015-A: az eredeti jövő, ahova Martyék először érkeztek...amikor megakadályozza, hogy a jövőbeli fia hülyeséget csináljon.
1015-B: az a jövő, amikor Dokit az elmegyógyintézetbe zárják

Egy részletkérdés:
"Amikor a Doki es Marty 1955-A evben van, a Doki azt mondja, hogy nem tudnak visszamenni a jovobe, hogy megakadalyozzak Biffet a DeLorean ellopasaban, mivel az nem a megfelelo jovo lenne."
Javítsatok ki, ha tévedek, de ezt az ötletet Marty nem 1985-B-ben, akkor veti fel, amikor Doki a táblánál magyaráz?

A válaszról annyit, hogy végülis logikus a magyarázat. Amikor Biff visszatér, akkor az akár nyugodtan lehetett a 2015-B-s Hill Valley azon része, ahol a Marty McFly család él. Bár ha nagyon akarnék szőrszált hasogatni, akkor azt lehetne mondani, hogy a város már 1985(B)-ben is nagyon lepusztult volt. Ebből adódóan szvsz +30 év múlva még lepukkantabb hellyé kellett volna válnia.

Bár, pld. az egyik rendőrcsaj ilyesmit mond: "Hilldale. Lecsúszottak, és iszákosok gyűjtőhelye", ergo lehet 2015-B. De, hogy csavarjak még egyet a dolgon: ezt még azelőtt mondta, mielőtt Biff megtette volna az időutat.:))

Remélem mindenki ért mindent.:)

Előzmény: Skywalker. (28)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.27 0 0 28
Nos, íme egy fordítás asszem a hivatalos BTTF oldalról, ami valamelyest magyarázatot ad a dologra:

-------------------------------------
K: Amikor a Doki es Marty 1955-A evben van, a Doki azt mondja, hogy nem tudnak visszamenni a jovobe, hogy megakadalyozzak Biffet a DeLorean ellopasaban, mivel az nem a megfelelo jovo lenne. De ha ez igaz, akkor az oreg Biff hogy tudott visszaterni ugyanabba a jovobe, ahonnan elindult? Nem egy masik jovobe kellett volna visszaternie?

V: Amint az az elozo kerdesre adott valaszbol is kiderul, szerintunk az oreg Biff VALOBAN masik jovobe tert vissza -- "2015-A"-ba, ami Marty-t, a Dokit, Jennifer-t es Einstein-t illetoen megvaltozott (pontosan ugy, ahogyan azt a Doki elmagyarazza, hogy 1985-A hogyan valik 1985-te es hogy ez milyen kozvetlen hatassal van Jenniferre es Einsteinre). Ez tortenne, MIUTAN az oreg Biff visszatert a DeLorean-nal. Ezert biztosra vesszuk, hogy a Doki meg azelott osszeszedte Jennifert es elhagyta a McFly-hazat, mielott az oreg Biff visszatert. Igy tehat az alatt az ido alatt, amig Marty es a Doki visszaviszi Jennifert a DeLoreanhoz, LEHETSEGES, hogy mas lakok laktak ebben a hazban -- de az is lehet, hogy meg mindig McFly-ek laknak ott. Az is hiheto megoldas, hogy a kornyek fizikai megjelenese NEM valtozott meg annyira, mint amennyire gondoljuk - vagyis egyaltalan nem valtoztattunk rajta. Elhataroztuk, hogy nem gondoljuk tovabb ezt az otletet, mivel ez egyike a bonyolult idoutazasi koncepcioknak, amelyeket az atlagos nezo eleg nehezen ert meg. (Probalja csak meg elmeselni a tortenetet az edesanyjanak, rogton latni fogja, mire gondolunk.) A reszletes magyarazat lelasitotta volna a tortenetet, es a nezok nagy resze egyatalan nem gondol bele ebbe. Ezert nehany dolgot ketertelmuve tettunk, bizonyos kerdeseket pedig nyitva hagytunk annak remenyeben, hogy legalabb egy-ket magyarazat jobb lesz, mint a megadott magyarazat, amik igy lyukak maradnanak. Egyszeruen ugy kell tekinteni, hogy az idoutazas a fantazia termeke, ezert semmifele "bizonyitasra" nincs mod. Filmkeszitokent igyekszunk szabalyrendszert felepiteni

-------------------------------------

fordította: ZedlzDead

Iranon Creative Commons License 2002.05.26 0 0 27
feldobom egy kicsit a topicot:)

Iranon Creative Commons License 2002.05.24 0 0 26
Ezzel en is egyetertek: szvsz az elso resz a legjobb. Utana csak nagyon kevessel marad le a masodik, es vegul a harmadik. A harmadik mar szvsz nem eri el az elso kettot, de igy is nagyon jo (akar csak az aprobb "poenok" miatt).
Előzmény: Divan 380 Sel (23)
Iranon Creative Commons License 2002.05.24 0 0 25
Egy kicsit elkeveredtem...:)
Előzmény: Master DarKoont (21)
Iranon Creative Commons License 2002.05.24 0 0 24
Koszonjuk szépen, de azt hiszem, hogy mindenki, aki a témával foglalkozott, odaírta, hogy: ennek ellenére is szereti a filmet, ezek igazából csak megjegyxzések. Nem állítottuk, hogy hivatásos Szőrszálhasogatók lennénk, cask egy-két elméleti dologrol beszelgettunk.

:)

Előzmény: ZöPö (19)
Divan 380 Sel Creative Commons License 2002.05.24 0 0 23
Gondoljatok bele, hogy majdnem minden filmben lehet hibát találni, olyanokban is aminek sokkal egyszerűbb a története. Ez viszont rendesen meg van bonyolítva, de szerintem is az egyetlen nagy buktató, hogy az öreg Biff az eredeti jövőbe viszi vissza a DeLorient. A történet furmányosságához képest ez nem is túl sok, amikor először nézed, és elragad a film sodra észre sem veszed, csak ha sokadszorra nézed. Azért szerintem az első rész a legzseniálisabb, abban szinte minden mondatban és jelenetben van valami utalás valami másra.

Tudja valaki mikor jelenik meg DVD-n?

Master DarKoont Creative Commons License 2002.05.24 0 0 22
Skywalker. Én is gondolkodtam a dolgon :)))
Az en magyarazatom igen egyszeru. Megpedig a filmesek mindig a szamunkra "rendes" es nem a negativan megvaltozott alternativ jovot mutattak.
Szepen haladtak a filmesek az alternativ idosikok kozott.(khmm..hat lehet nem egeszen sikerult kifejeznem magam. De remelem valamit csak ki tudtok szurni ebbol) ;)

"2. rész
Biff elmegy a múltba, megváltoztatja azt, visszatér a MEG NEM VÁLTOZTATOTT JÖVŐBE. Abba az idősíkba ahonnan elindult. Ez nem OK."

Itt egy szoval se allitjak hogy Biff ugyan oda tert volna vissza.De ez mind1 a bugokat ugyis kilehet magyarazni. :)

Előzmény: Skywalker. (15)
Master DarKoont Creative Commons License 2002.05.24 0 0 21
Vesper! Engedd meg nekem, hogy en is kijavitsalak teged. Megpedig abban, hogy nem az elso resz vege az amikor marty fut es azt kiabalja: "doki, doki!" :)
Hanem emlekezzunk csak vissza az a masodik rész vége, ill. a harmadi resz eleje. Ugyanis az elso resznek az a vege, hogy a doki megjelenik a felspecizett delorean-al, azaz a jovobol jon vissza. A masodik resz eleje pedig ezzel kezdodik majd 1955ben lesz vege mikor a dokiba(azaz a deloreanba) belecsap a villam. A harmadik resz eleje az amikor marty fut kiabalva a dokihoz. Aki akkor mar el kuldte az "1985-os"(ha fogalmazhatok igy) marty-t Vissza A Jövőbe. ;)
Amugy a BTTF trilogy nekem is a kedvenc filmem. Holtversenyben az SW-val. :))
Előzmény: Iranon (2)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.24 0 0 20
ZöPö:

Mindenben egyetértek veled. Ezért is nyitottam ezt a rajongói topicot.
Ettől függetlenül még érdemes végiggondolni azt amit írtam, mert valami hatalmas hiba szerintem.

DVD egészen pontosan mikorra várható?????

Valahol láttam terveket arról, hogy esetleg lesz negyedik epizód. Tudom kicsi az esély, mert M.J. Fox már nagyon beteg, de az esetleges sztoriról tud valaki valamit???? Miről szólna, ha elkészülhetne a film?????

Előzmény: ZöPö (19)
ZöPö Creative Commons License 2002.05.23 0 0 19
Még csak gondolkodni sem vagyok hajlandó ezeken az általatok felsorolt idősík-"bakikon". Nyilvánvaló képtelenség az egész, de még "logikát" sem szabad benne keresni. Ti soha nem játszottatok kisgyerekkorotokban olyat, hogy egy fadarab volt a puska vagy kard és azzal mészároltátok a gaz ellenséget? Na kérem, itt ugyanerről van szó. Fantázia, uraim, fantázia! Tessék szépen elengedni magatokat és átvenni ennek a trilógiának a hihetetlen hangulatát! Nem agyalni, hanem hagyni sodortatni magad az árral.

Back To The Future 1-2-3 MEGARULEZ! (c:

Idén jelenik meg DVD-n!!!!!

bookworm Creative Commons License 2002.05.21 0 0 18
és láttam mind a háromszor, plussz egyszer angolórán :) és még most se nem unom.. :)))) sőőőőőőőt.. :)
Előzmény: dav2 (16)
Iranon Creative Commons License 2002.05.21 0 0 17
2. rész:
Igazad van, az öreg Biff-nek abba az alternatív 2015-be kellett volna visszatérnie, amiben Dokit elmegyógyintézetbe zárják. Ez télleg bug. A javából. :)
De fogjuk rá, hogy nem Biff a főszereplő,hanem Marty-ék.:)) A kamera Marty időutazását figyeli, nem a Tannen családét.:))
Előzmény: Skywalker. (15)
dav2 Creative Commons License 2002.05.21 0 0 16
Hi!

Időutazós filmet nem tudsz olyant mondani ami nem mond ellent önmagának.
A vissza a jövőbe szvsz még az egyik legkorrektebb megoldás (hasonlitsd össze mondjuk a terminátor 2 időutazásával) messze nem tökéletes, de jobbat nemnagyon lehetne kitalálni.

Kül. rohatt yo film, tv2 már leadta 3szor adhatnák megint :)

Skywalker. Creative Commons License 2002.05.21 0 0 15
Iranon:
Éjszaka megint gondolkodtam a dolgon.
(Nehéz a felfogásom :-)))

Szóval ez így nem jó!

Induljunk ki abból, hogy a film úgy jó ahogy van. Az időutazás is olyan mint a filmben.

1 rész.
Marty elmegy a múltba, megváltoztatja azt, visszatér a MEGVÁLTOZTATOTT JÖVŐBE. Abba az idősíkba amit megváltoztatott. Ez OK.

2. rész
Biff elmegy a múltba, megváltoztatja azt, visszatér a MEG NEM VÁLTOZTATOTT JÖVŐBE. Abba az idősíkba ahonnan elindult. Ez nem OK.

Szóval itt bug-os a movie és kész...

:-))

Előzmény: Skywalker. (13)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.20 0 0 13
Iranon:
Még mindig nem értem egészen pontosan, hogy mire gondolsz, de kezdem kapisgálni.

Ezek szerint, te ugyanazt a hibát vetted észre, csak más példát hozol fel.

Miszerint Marty elindul a "jelenből", visszamegy a múltba, kever, kavar, létrehoz egy teljesen más "jelen"-t. Egy olyat, ahonnan lehet, hogy el sem indult volna? De az biztos, hogy nem illik bele. Hmmm érdekes, ez ua. probléma megint.

Namindegy ettől függetlenül király a film, csak lenne már DVD-n!

Előzmény: Iranon (10)
VonBraun Creative Commons License 2002.05.20 0 0 12
Egy ujságcikk, egy-az-egyben:

"Út a jövőbe

Los Alamos-i tudósok egy csoportja már a nyolcvanas évek elejétől vizsgálja az időutazás megvalósíthatóságának feltételeit. Az eredmények biztatóak, és a részecskékkel folytatott kísérletek olyannyira eredményesek, hogy a tudósok nem zárják ki, hogy pár évtizeden belül elkészül az első időgép. Igaz, a szerkezet még csak a jövőbe repítheti az utasát, de ez az út akár évtizedeket is átszárnyalhat egyetlen szempillantásnyi "idő" alatt."

Eddig a cikk, és hogy miért van zárójelben az "idő", hát ez egy hosszabb, és nem ebbe a topicba való téma lenne. Azért, mert "idő" mint olyan: nincsen. Onnantól, hogy ezt megértette az ember, csak egy lépés az idő"gép" megalkotása. Úgy látszik, hogy valaki megértette.

A film amúgy nagyon ott van, az első részt, amikor megjelent, egy hétig minden nap néztem a moziban.

Iranon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 11
"Biff a jövőből visszament 1955-be. Megváltoztatta a jövőt létrehozott egy alternativ 1985-öt. Ezek után Martyékon a sor, hogy ők is befolyásolják a dolgokat, ezáltal lérehozva ismét a "rendes" jövőt, ahova visszatérhetnek. Különben mindig csak a megváltoztatt jövőbe tudnak visszatérni. Ebből következik az, hogy az öreg Biff sem térhetett volna vissza a "rendes" jövőbe (ahonnan elindult), csak az "alternativba".

Lassan leesett, hogy mire gondolsz.:)
Ez nagyjából ugyanaz, mint az eredeti példa, amit mondtam.
Ha Biff '55-ben megváltoztatta a múltat, akkor már az eredeti 1985, vagyis a film elejének, az 1. résznek is arról kellet volna szólnia, ami a 2. rész második felében történt (vagyis az "alternatív 1985")!

Előzmény: Skywalker. (9)
Iranon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 10
"De hát akkor még nem ment vissza a múltba, akkor még nem változtatta meg azt! Akkor mitől lett volna más a jövője?????"

Várj. Gondold végig. Adott az eredeti időegyenes: ...1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955. 1955-ben eredetileg ugyebár Lorraine, és George találkoznak a Tengermélyi Varázs bálon.


Marty ekkor nincs a múltban, nem is változtathatta meg, mivel még meg sem született!

Élik az életüket (ahogy az a legelején látszik, elég lepukkant körülmények között), huszonX év múlva megszületik Marty.

1. paradoxon:
Marty 1985-ben Doki segítségével visszamegy a múltba, ekkor akaratlanul megváltoztatja azt. A vége persze minden jó, Lorraine, és George sokkal harmonikusabb kapcsolatban élnek, mint az eredeti idősíkban.

De.

Amikor Marty visszamegy először '55-be, megváltoztatja a dolgokat, akkor megsemmisíti az eredeti idővonalat, amit fentebb. legelőször említettem. Tehát: a film eleje soha nem is történt meg!



Ha nagyon kötözködni akarnék, akkor azt is meg lehetne említeni, hogy nehezen hihető az, hogy Lorraine-nek x év után, amikor felnő Marty, akkor nem tűnik fel neki, hogy mennyire hasonlít arra a srácra, akibe 30 éve, '55-ben - egy kis időre - beleszeretett. Ez még George-nak sem tűnik fel. És nem mondhatnám, hogy pld. Lorraine nem nézte meg jól "Calvin Klein"-t magának. Fel kellett volna tűnnie a dolognak.
Előzmény: Skywalker. (9)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.19 0 0 9
Micsoda?????
De hát akkor még nem ment vissza a múltba, akkor még nem változtatta meg azt! Akkor mitől lett volna más a jövője?????

Jó, de a film kedvéért fogadjuk el, hogy van időutazás. Fogadjuk el azt is, hogy az olyan mint ahogy a filmben bemutatják. Sőt, a 2. részben a doki egy táblára krétával rajzolgatva mutatja is Martynak, hogy hogyan történik az egész. Fogadjuk el azt is. Ám a filmben mégis mást látunk.

Biff a jövőből visszament 1955-be. Megváltoztatta a jövőt létrehozott egy alternativ 1985-öt. Ezek után Martyékon a sor, hogy ők is befolyásolják a dolgokat, ezáltal lérehozva ismét a "rendes" jövőt, ahova visszatérhetnek. Különben mindig csak a megváltoztatt jövőbe tudnak visszatérni. Ebből következik az, hogy az öreg Biff sem térhetett volna vissza a "rendes" jövőbe (ahonnan elindult), csak az "alternativba".

Előzmény: Iranon (8)
Iranon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 8
Gondolj bele, az egész időutazás képtelenség. :) Legalábbis úgy, ahogy ebben a filmben oldották meg.
Kezdjük ott, hogy ugyebár amikor Marty visszamegy a múltba, akkor megváltoztatja a szülei életét. De ennek eredményének már akkor is meg kellett volna látszódnia, amikor a film kezdődött, a film elején. Biff-nek már akkor is a McFly autókat kellett volna fényeznie, és nem George-ot egzecíroztatni az összetört autó miatt. És így tovább...a fekete terepjárónak ott kellett volna állnia a garázsban, Marty-ék házának másképp kellett volna kinéznie, stb.
De így is szeretjük :)

Vesper:
Thx a javítást.:)

Előzmény: Skywalker. (7)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.19 0 0 7
Sziasztok!

Én is szeretem a filmet, a küzelmúltban néztem meg hatszázötvenezredszerre és megint jól szórakoztam, gondoltam megérdemel egy topicot.

A 4. részről én is hallottam, de nem bízom benne igazán. Ez is kb. olyan mint az Indy 4. vagy a Star Wars 7,8,9. Ráadásul szegény MJ Fox is elég beteg már.

Egy érdekes dologra a filmmel kapcs. a mai napig keresem a választ.
A 2. részben Biff ellopja a Deloreant és visszamegy a múltba. Odaadja önmagának a Gray`s Sport Almanach-t és megváltoztatja jövőt, létrehozza az ún. alternatív jövőt.
Majd pedig lazán visszatér ugyanabba a jövőbe, ahonnan lopta a kocsit, ahol eddig is élt....
Később a doki is levezeti Martynak az egyik jelenetben, hogy az ilyesmi képtelenség, a filmben mégis ez történik.
Erre volt már hivatalos magyarázat????
Ha nem akkor hatalmas baki, agyonüti az egész storyt, érthetetlen, hogy az író egy ekkora hibát bennehagy a filmben.

Jobb tudomást sem venni a hibáról egyébként és enélkül élvezni szvsz. :-)

Búcsúzóul egy gyönyörűség:


forrás: http://www.entermyworld.com/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!