Keresés

Részletes keresés

Galileo Galilei Secundus Creative Commons License 2023.04.27 0 0 62

Nem!

Előzmény: Syd Barrett (61)
Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.28 0 0 61

Szíria megtámadása a harmadik világháború hivatalos kezdetével azonos

Libanonban az orosz nagykövet Zasypkin mondta: nem fogjuk megengedni,hogy Szíriában megismétlődjön a líbiai forgatókönyv! Legyen most már világos! Ez a nyilatkozat nem más,mint hivatalos megerősítés, hogy a Hezbollah, Irán és Oroszország együtt fognak harcolni,hogy megvédjék Szíriát.

Annak, aki még nem értette volna meg: "Szíria megtámadása a harmadik világháború hivatalos kezdetével azonos."

Pusztai Telivér Creative Commons License 2009.07.04 0 0 60
Hát nem tudom, egy háborúban az erőműveket inkább csak lerombolják, plusz a megtermelt energia jó részét felemészti a hadiipar, szóval senkinek nem lesz jobb a személyes energiamérlege. Továbbá egy világháborúhoz leginkább több, egymással ellenséges agresszív militarista hódítani vágyó hatalom illetve szövetségeik kellenek. Ez most nem nagyon látszik.
Előzmény: mukunda... (59)
mukunda... Creative Commons License 2009.07.01 0 0 59
" A mostani világválság Bush elnök személyes kreációja, utolsó mandátumában legalább négy hasonló krízist hozott létre megfelelő politikai szándékkal, most azonban a tészta kidagadt az amerikai fazékból, és szétfolyt a világban. Hála istennek elnököt cseréltek, majd kiderül, hogy Bush követői mennyire látják azt, hogy mit ábrázol a nagy világkép. Tőlük függ majd, hogy lesz-e ismét hidegháború, vagy esetleg harmadik világháború. Nézetem szerint pillanatnyilag minden alapfeltétel adott egy világháború kitöréséhez!

Ez nagyon ijesztően hangzik.

-- A világháborúk a természeti erőforrások újrafelosztása miatt törnek ki, a gyarmatosító Angliától a gyarmatokban nem részesülők próbálták ezeket visszavonni A tudomány fejlődése oda vezetett, hogy a nyersanyag-felhasználást abszolút racionalizálták: ma a szabványosított iparban mindössze 20-30 százalékát használják fel annak a nyersanyagnak, amelyre a múlt század elején szükség volt ugyanannak a terméknek a legyártásához, legyen az öntöttvas vagy textiláru. Megnövekedett viszont az energiafogyasztás, amelyhez nagyban hozzájárult a lakosság jóléte. Aki csak tehette, autóba ült, a forgalom megtöbbszöröződött, az emberiség felélte mindenét, mára már nem sok maradt. Gandhi még annak idején megjósolta az angol királynőnek, hogy mindennek nem jó vége lesz: amikor Anglia vezető hatalom lett, szüksége volt a fél világból eredő természeti javakra, csak így tarthatta fenn birodalmát. Amikor az amerikaiak színre léptek, nekik a természeti erőforrások kiszipolyozásához már az egész földgolyóra szükségük volt. Akkoriban 3,5 – 4 milliárd ember jelentette a fogyasztói közönséget, ma 7 milliárdnyira szaporodtunk, minden emberre szüksége volt Amerikának, hogy fenntarthassa világbirodalmát. Időközben talpra állt Kína és India, többé nem halnak éhen, azonban ha azt akarnánk, hogy a másfél milliárd kínai, az 1,2 milliárd indiai, és a fél milliárd közép-ázsiai nomád és törzsekben élő ember életszínvonalát olyan szintre emeljük, mint az európai (az amerikaitól jóval alacsonyabb) átlagos embereké, akkor 2,5 földgolyónyi fogyasztóközönségre és természeti javakra lenne szükségünk.

Van erre megoldás?

-- Mivel csak egy Földünk van, a meglévő erőforrásainkat kell igazságosabban felosztanunk, e felosztásnak az éllovasai az energia és az ivóvíz, ezek biztosítják majd a 7 milliárd földönfutó túlélését, de ehhez előbb át kell rendezni a világot. Az átlagos energiafogyasztás Amerikában kétszer akkora, mint Európában, az egy főre eső amerikai energiafogyasztás viszont már hússzorosa a kelet-ázsiai fogyasztásnak. Az energiaforrások adottak, ezek nem tágíthatók, belőlük a fejlődésben lévő világrészek nem hozhatók fel európai szintre, amerikaira pedig végképp nem. A fejlődők csak akkor vergődhetnek fel valamennyire, ha az amerikaiak nagyon sokat hanyatlanak. Az egyensúly csak így állhat be. Politikai szemmel nézve lehetetlen az amerikai energiafogyasztást a mostani egytizedére, vagy akár felére csökkenteni, az előállt helyzetképből egy új háború szaga érződik messzire..."

becename Creative Commons License 2009.03.17 0 0 58
Már volt 3 világháború, csak az elsöt napoleoni háborúnak nevezték:--

1. Az angol oligarchia szövetségeseket szervezett maga köré és 15 éven keresztül háborúzott egy európai tengely-hatalom ellen mert Napóleon szabadulni akart Nagy Britannia gazdasági gúzsából, mert úgy gondolta az óceán közterület, nem pedig angol beltenger.
2. Az angol oligarchia szövetségeseket szervezett maga köré és háborút szított és robbantott ki európai tengely-hatalom ellen mert Németországnak furcsa ötletei támadtak és nemcsakhogy ipart, vasutat, hajózást, kereskedelmet akart, de tán még saját pénzhatalmat is.
3. Az angol oligarchia háborút szított és robbantott ki és szövetségeseket szervezett európai tengely-hatalom ellen mert a 14-es, nagy háború után légy pottyant a levesbe, s így az egészet újra kellett játszani.

Persze, a 14-es és a 45-ös háborút sokan tekintik egy háborúnak, két felvonással.

És mi van ha 36-ban Sztálin megveti lábát Spanyolországban ? Meddig tartott volna mire Franciaország is a Szovjet-Unio tagja ?

(ami a hideg-háborút illeti, az Egyesült Államok és Europa dimplomáciai elismeréssel, pénzzel, müszaki tudással támogatták a Szovjet-Uniót, tehát annyira még se félhettek töle. ellenség mindig jó ha van kéznél, különben a lakosság nem annyira kezes és esetleg a kormány hivatalban lévök körmére néz; "Szókratész: Mikor aztán, gondolom, külső ellenfelei közül egyesekkel megbékél, másokat orvul elveszejt, és így már nyugton lehet tőlük, először is folyton háborúkat gerjeszt, hogy a nép rá legyen utalva mint vezérre"; s különben is, a szovjet mumus nélkül a nép elvesztené lelkesedését a hadi kiadások és a világköztársaság iránt; Fidel Castro-t az amerikai külügyminisztérium és a CIA tette kubai forradalmár vezérré és párt-titkárrá)

___________________
Nem ebbe a rovatba tartozik, de megkérdezném, van-e itt valaki aki hozzáférne ehhez a könyvhöz ? Arról szól, hogy 56-ot Hruscsov elvtárs találta ki, mert Europa ellen inditandó támadáshoz figyelem elterelönek akarta haszálni.
Csaba István: "Az elsülyesztett háború - Magyar október világpolitikai jelentősége"
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 4.1, Állambiztonsági munkához készült háttéranyagok 1945-1990
Thomdar Creative Commons License 2009.01.17 0 0 56
Egy ilyen 3. világháborús kitüntetés csak akkor ért volna valamit, ha ólomból van és jó sokat takar...
Egyébként Angliáig már el sem jutottak volna az oroszok. Szerintem a 3. vh. kitörésétől számított max. 1 napon belül már se az USA, se a SZU nem létezett volna.
showtimes Creative Commons License 2009.01.09 0 0 54
Hamar elesett volna UK - ez volt az állítás. Várom ennek alátámasztására az adatokat továbbra is, pl. a szovjetek hogyan keltek volna át a csatornán ( ha már állításod szerint nem lett volna különösebb probléma eljutniuk a partjára)?
Úszva, vagy evezve?
Ugyanis egy ekkora hadművelethez szükséges deszanterővel, de méginkább szállítókapacitással nem rendelkeztek.
Előzmény: Törölt nick (53)
jamaica2 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 52
Már mint 1848 ban.
Előzmény: jamaica2 (51)
jamaica2 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 51
1948 ban volt egy gyorsan a liberális kantonok által nyert kisebb polgárháború.
Előzmény: showtimes (20)
showtimes Creative Commons License 2009.01.02 0 0 50
Ez már sosem derül ki :)
De azért hozzáteszem:
1, a szovjeteknek előbb át kellett volna rágniuk magukat az NSZK-n és a Benelux államokon, ahol azért elég tisztességes mennyiségű USA és német haderő volt a 70-es években...
2, elsődleges légicsapás nem az angliai reptereket érte volna, hanem értelemszerűen az előbb említett országokat + Norvégia, Dánia... Angliába csak úgy nem tudtak volna felbukkanni a VSZ repülői ( lévén repülőhordozói nem voltak)
3, Mivel aknásították volna el olyan nagy méretekben a szovjetek az angol kikötőket?
4, Angliában is voltak USA támaszpontok, s nekik volt matériájuk is, s nyilván nem asztalra könyökölve nézték volna a showt
5, A SZU hogyan is tudott volna akkora hadsereget Angliába szállítani amely siker reményével veszi fel a harcot? (Északi és Balti-flotta sokszorosát tette ki a NATO tengeri ereje, ekkora légideszant meg nem létezik, s nem is bírná az utánpótlást...


Egyébként kíváncsi lennék az eredeti angol doksik számadataira :)
Előzmény: sierra (49)
sierra Creative Commons License 2009.01.02 0 0 49
http://www.mult-kor.hu/20081230_nagybritannia_hamar_elesett_volna_a_iii_vilaghaboruban
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 47
Az eredeti cikk a Délmagyarországban jelent meg, www.delmagyar.hu. Fénykép is van a kitüntetésekről.
Müller őrmester Creative Commons License 2008.12.29 0 0 45
előre inni a medve bőrére ......
Előzmény: Törölt nick (-)
showtimes Creative Commons License 2008.12.29 0 0 44
Jah, az ukránok nagy hamisítók. Elég kimenni a zsibvásárba :)
Annyi német kitüntetés, hadosztály szalag a világon nem volt, mint amennyit vásárolni lehet. S még pofátlanok is az eladók, mert egyszer ránézésre hamis Vaskereszt esetében még erősködött is az eladó, hogy igazi. Sík hülyének nézik az embereket. Persze vannak akik azok is :)
Előzmény: Zicherman Istvan (36)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.29 0 0 41
És Nyugat-Németország.
Előzmény: Törölt nick (37)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.29 0 0 40
Ez egy emlékkitűző.
Az afgán rendek másképp néztek ki.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 39
Nehezet kérdeztem?
Előzmény: Törölt nick (38)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 36
Mert az újságok azt írták, hogy ,,Botrány!", és pár hivatali ember bólogatott is rá.
Olyan fene nagy botrány volt, hogy szinte senki sem hallott róla.

Ami meg a faleristákat és numizmatákat illeti, bámulatosan sok naív ember van köztük. Az elmúlt negyedszázad alatt annyi és olyan profi hamisítások készültek mind pénzérmékben, mind rendekben, hogy néha komoly, többéves kutatásra van szükség, hogy az ember rájöjjön, mivel is áll szemben. Az ilyen tárgyak hamisítása manapság IPARI méretekben, és rendkívül komoly háttérral készül. Az értékesebb tárgyaknál már a korabeli anyagösszetételt is hamisítják! Mára már az sem garancia, ha a te szemed láttára ásnak ki valamit a földből. Mondok egy példát.
Pár éve Ukrajnában voltunk feltárási munkákon. ELŐTTÜNK kezdték el egy terület feltárását! Több egyéb, jelentéktelen tárgyon kívül, előkerült néhány nagyon ritka német felvarró és érem. Minden, ahogy kell - foszladozó, penészes szövetdarabon a varrt dolgok, patinás, rozsdás érmék... A végén kiderült, hogy a kijeviek direkt gyűjtötték össze a kutatótársaikat, hogy egy ilyen ,,ásatás" példáján megutassák, hogyan folyik a hamisítás és a relikviák fekete piaci értékesítése. A tárgyak, amik előkerültek, két évvel korábban kerültek bele a földbe, és mind - kivéve az értéktelen vackokat - hamisítvány volt. Nos, amikor egy ilyen ,,feltárásnál" a kamerák veszik a folyamatot, és ott van, mondjuk, a megrendelő, szerinted melyiknek fog eszébe jutni a kételkedés?
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 35
Látom, következetesen ragaszkodsz hibáidhoz. :-)

Egy bátor katonát nem lehet kitüntetni, csak világégés esetén? Ha a harcok nem terjednek ki több kontinensre, akkor nem kaphat semmit?
Előzmény: Törölt nick (32)
showtimes Creative Commons License 2008.12.28 0 0 33
Sajtóbotrány semmit sem jelent.

Egyébként mikor katona voltam, Délnyugat dunántúli alakulatnál pontosan meg volt szabva, hogy háború esetén Ausztrián keresztül merre kell előrenyomulni, s melyik NATO alakulattal fogunk valószínűleg megütközni. Ez sem jelent semmi különöst. Minden szemben álló katonai tömbnek meg vannak a mozgósítási és hadműveleti tervei, sőt, általában több is, s mikor jön a riasztás csak annyit mondanak melyik variációt kell megjátszani.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 31
Hogy a fenébe aludhatnék, amikor 15 870 negyedik világháborús hősi jelvényt kell vernem reggelre. :-)
Előzmény: Törölt nick (30)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 28
Viszont van jónéhány katonai és harci érdemrend és érem, amit átvitt értelemben akár ,,III.VH-s érdemrendeknek/érdemérmeknek" is nevezhetünk. Ilyenek az amerikai koreai, vietnami és egyéb kampányérmek, az ethiópiai és angolai háborúk rendjei, vagy az afganisztáni érmék, illetve még ide tartozik néhány ,,nem katonai" szervezet rendje (CIA, NDA, SIS, KGB, stb.).
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 26
Jó, de előbb lefordítom: a harmadik világháború kis kezdőbetűvel írandó. A szöveg közti megszólítás is kisbetűs (te).
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 25
Ez egy pillanatig nem volt kérdés.
Előzmény: Törölt nick (22)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 23
Te, mint újságíró, ha hírt kapnál arról, hogy egy potenciális ellenséges állam új katonai és harci érdemrendeket tervez bevezetni, hogyan tálalnád a hírt? ,,Új érdemrend kliséket nyomtak Magyarrszágon, a Bivajtasznádi Bádogárú gyárban" vagy ,,III. Világháborús érdemrendeket gyártanak tömegével a szovjet blokkban!" cím alatt jelentetnéd meg?:))) Ráadásul olyan környezetben, amikor javában folyik az ideológiai és propagandaháború a VSZ és NATO között.:)
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 21
Én ezt nagyon ésszerű okfejtésnek gondolom. Alighanem ez közelebb állhat a valósághoz, mint egyéb feltételezések.
Előzmény: Zicherman Istvan (15)
showtimes Creative Commons License 2008.12.28 0 0 20
Kuba.

Amennyiben az oroszok nem hátrálnak meg, akkor az amerikaiak bombáztak volna. Ez tény, s a tervek is meg voltak.

Egyébként minden komolyabb katonai hatalomnak vannak háborús kitüntetései, sőt néha újakat is terveznek. Sőt, még világháború sem kell az osztásához, elég a regionális konfliktus. Ez sem utal feltétlen háborús készülődésre. Még katonai térképek nyomtatása sem :)

A kiürítés gyakorlása sem jelent semmiféle háborús készülődést, teljesen normális tevékenység, úgy hívják Polgári Védelem vagy Katasztrófavédelem. Elárulom neked, hogy a svájci építési törvények szerint JELENLEG IS KÖTELEZŐ óvóhelyeket is építeni a lakókörzetekben! Pedig Svájc Napoleon kora óta nem volt hadszintér, s tudomásom szerint nem is készülnek most se. A tartalékosoknak meg otthon a cucca...
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.28 0 0 19
A linkelt oldalon egy árva szó sincs Harmadik Világháborúról. És Te sincs ott.
Előzmény: Törölt nick (17)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 16
Hé-hé-hé, olvtársak!
Ácsi-ácsi-ácsi!

Azért a téma elég érdekes ahhoz, hogy fölösleges szócsatákat vívjunk.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 15
Van biztos, megbízható forrás arra, hogy bezúzták?
Egyelőre van egy gyűjtő, aki nem azt állítja, hogy biztos, dokumentált forrásai vannak arról, hogy mikor készültek az adott érmék, hol, milyen mennyiségben, mikor zúzatták be (ha volt ilyen egyáltalán). Mindössze azt állítja, hogy talánígy történhetett.

Ismerve egy kicsit a szovjet kitüntetési rendzsert, és látva, hogy az említett magyar érdemrendeket tisztán szovjet mintára kívánták létrehozni, jobban elhiszem azt a verziót, mely szerint mint minden kitüntetésből, ezekből is készült egy kísérleti (teszt, vagy pre-szériás) sorozat (mondjuk 20-30 készlet), de mivel ezeket nem fogadták el - csupán a pre-szériás darabok maradtak meg. Ráadásul a jövőre nézve egy-egy ilyen készlet mintául szolgálhat arra az esetre, ha mégis kiborul a balhé, ugyanis a készletek mellett valahol meg vannak őrizve a klisék is.
Jóval olcsóbb és ésszerűbb megoldás, mint előre legyártani kétmillió készletet egy még el nem fogadott érméből, nem gondoljátok?
Előzmény: Törölt nick (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!