Keresés

Részletes keresés

pirospacsi666 Creative Commons License 2023.05.15 0 0 2281

miauuu

vdfgrtznbuk Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2280

Szia! Hát, nem tudom ki vagy, és azt is látom, hogy jó rég írtad ezt a kérdésdet. Véletlennül találtam, és gondoltam, érdekességképpen írok neked: igen létezik Vilics Fürtike, én vagyok. Bár, lehet, hogy már téged nem is érdekel, de ha belelapozol a magyar névjegyzékbe, meg fogod találni benne a Fürtikét. Szép magyar név, csak nem használják. Egyébként hol hallottad? (Ha emlékszel még...)

Előzmény: birefi (2237)
AtajaPapaja Creative Commons License 2008.06.06 0 0 2279
  Helló Birefi , üdv mindenkinek!! Mi történt, meghallt ez a topic?? Ha még néha benézel ide, akkor ajánlok Neked egy számomra most felfedezett zenét ( Zsoszitól) ,a zenekar neve: Russkaja,  http://www.youtube.com/watch?v=CDjz66EoCK4  !!!!  Nekem olyan mint a besh o drom orosz kiadásban !!  Kiváncsi vagyok a véleményedre !! Üdv !!!!!
birefi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2278

Volt vki SZIN-en?

 

Nekem tetszett. Kowan voltam. Kezdem megszokni. Vki egyszer megemlítette, oszt utánakérdeztem hogy haverok sutyiba nagy rajongók. Én is kezdem szokni.

Bár most igazi új kedvencem az SKA-P.

Csak azok nem sűrűn koncerteznek. :)

 

Bezzeg a megavega! Bár a maira sajna nem sanszos hogy elnézek. :(

Pedig kellene. Kell mint csík a tigrisre! ;o)

 

Ja és akkor üdvözölve a jövöhetet:

 

"Ne add fel, ne hagyj ki, inkább tanulj meg minél előbb tanulni!

Mert ez a világ olyan mint egy körhinta, te csak tanulj meg nevetni rajta!

Hiányzik egy mosoly az arcodra, az hidd el mindig kell!"

 

Ó és tegnap voltam Misztrálon az jó volt. Mellesleg most látom, hogy bebukom a holnapi Réghymesét. :(

Ja ellenőriztem a forró csoki illetve teák minőségét a közkedvelt helyeinken. Minden rendben. Szóval ha esetleg.... Úgyis tudjátok!

birefi Creative Commons License 2007.05.31 0 0 2277
Ha vki látta az édes kettes hármasban-t írjon léci, mert kíváncsi vagyok másoknak hogy tetszett!
birefi Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2276

Hermelin kapcsán még.

Azért félre ne értsetek jó volt a két főszereplő. Külön kiemelném Schell Juditnál, az anyuka szerep formálását. Ez talán jobban is ment neki, mint a díva. Bár lehet, hogy ez dramaturgiai okokból is volt. Nem tudom igazán melyik oldalt kellett kidomborítani a karakternek. Bár így utólag visszatekintve talán ezt. Az biztos, hogy a színésznő szívesebben domborította ki ezt az oldalt. :)

birefi Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2275

Na most május vége van már. Ez a teázás nem igen jött össze. :(

 

Akkor csak egy-két gyors színház élmény.

 

A riviéra nagyon teszett, és a csodagyermek is. Utóbbi amolyan század fordulós jófajta mókázás, némafilmes elemekkel. Hangulatos, kicsit angol humoros.

Előbbi érdekesebb, és nem csak azért mert Csányi a főszereplő. Szerintem roppant fontos, könnyed kis dráma. Remek kiszolásokkal. Mottója lehetne: "Jogi szempontból neki volt igaza, de arcbőr szempontjából nem."

Megkedveltem a Radnóti színházat.

 

Most viszont beszéljünk a Nemzetiben játszott Hermelinről. Ez sem csak azért tetszett, mert Schell Judit játszik benne. Bár az igaz, hogy a 2 főszereplő kvalitásain sok múlik. A darab eléggé pengeélen táncol és ki van hegyezve a 2 főszereplőre.

Szerintem hozták amit kellett. Bár Stohl miatt aggódtam az elején.

Zakkant egy sztori és ha nem lenne ilyen jól megírva, egy sima hollywood-i limonádé lenne. Node jól van megírva. Fordulatos, és szépek a jellemrajzok, mégha karcosak is.

Azt hiszem amit a kritika írt anno a Nyugatban az lényegében stimmel. A gyötrelem és a boldogság kettősége adja a dinamikát. Elképesztően változékony természetek, ami jól átad egyfajta lángoló érzelmet. Hűség és hűtlenség kéz a kézben.

Ha racionálisan nézzük egész marhaság, de szívvel nézve mást mutat.

 

Szomory tényleg megoldja finom utalásokkal és épít a szó nélküli kommunikációra, illetve a szavak mögöttire. Előbbi komoly kihívás a színészeknek. Főleg hogy el kell találni mennyire szabad eltúlozni a játékot. Mert itt bizony az is feladat, hogy túlozzanak. És igen, egy nézés többet érhet minden szónál.

 

A mellékszereplők tetszettek javarészt, és általában a 2 főszereplő is megoldotta.

(Külön kiemelném Básti Juli, Benedek Miklós és Papp Zoltán játékát. Na ja a rutin.)

Tökéletes azért mégsem volt, de kétlem hogy lehet-e. (Az említett mellékszereplők viszont hibátlanok voltak, mondom a rutin lehet.)

 

Mindhárom darabnak megszavazok egy 4-es fölét. :)

birefi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2274

Értem, tehát ha nem írok nem válaszoltok. :(

Kár, hogy nem tudom az emil címeket, és nincs időm ide leírni a sok dolgot ami történt velem mostanság.

 

De március első hétvégéjén otthon leszek. Lesz vmi koncert? Összehozunk egy teázást vagy forró csokizást?

 

birefi Creative Commons License 2006.12.23 0 0 2273

Én is mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

 

És nagyon örülnék, ha boldog újévet személyesen kívánhatnék.

Két ünnep közt melyik napra lehet összehozni egy topiktalit????

 

 

Előzmény: ataja (2272)
ataja Creative Commons License 2006.12.23 0 0 2272
Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
birefi Creative Commons License 2006.11.03 0 0 2271
Egyébként ezekben az amorf koncertekben az a legjópofább, hogy általában nem ugyanúgy adják elő a számokat, mint a Cd-n van. Úgy értem van amikor lassabban, vagy gyorsabban, teljesen más stílusban. Jó poén.
birefi Creative Commons License 2006.11.03 0 0 2270

Na igen, szóval ott tartottam, hogy nem jártok koncertre. Pedig kéne! ;)

 

Tegnapi amorf buli hatalmas volt. Egész jó hely ez a WB, bár a koncert hangzás nem volt túl jó. A hely viszont hangulatos, jó italok vannak, kellemes közönség, és jó kis parti volt a koncert után is.

(Lányok ha valaki egy ilyen bulis helyen felkér valakit táncolni, az azt jelenti hogy felkérte egy táncra és kész, vagy mást jelent? Csak mert most azóta sem tudom hogy megsértettem e egy kedves hölgyet miután megköszöntem a táncot és faképnél hagytam. Nem mintha nem akartam volna vele többet táncolni, csak utána pont nem táncolható szám jött. Meg nem is vagyok tolakodó alkat.)

 

Amorf hozta a formáját, és volt igazán komoly együtt éneklés. Táncolni nem igazán lehetett, mert elképesztő tömeg volt (hiába no őszi szünet, évenkénti 2-3 koncert), és ami még bosszantóbb sokan állandóan át meg át vágtak a tömegen. Már be akartam mondatni szolgálati közleményként, hogy maradjon mindenki a helyén és onnan hallgassa az amorfot. Az a hely ahol van nem rosszabb mint bármely másik. És ezentúl mindenkit bokán rúgok aki itt áthalad (kivéve a pincér).

De tényleg. Más rajongókkal egyetemben közvélemény kutatást folytattam, hogy ugyan miért furakodnak az emberek?

 

Legjobb megint a Nagy meleg pulóver volt. De persze csupa slágert nyomtak, Fűben guggolni, cici, zöld hullám, muskátlis teraszok, látom magam a poharamban. Aztán voltak olyan számok amiket nem ismertem és leadták a Nekem a Balatont is.

A nem ismert számok talán az új készülő albumról a Pokol Diszkóról szóltak. De nem tudom.

 

Borinak persze megint jelen volt az elkötelezett ffi rajongó tábora, akik a vége felé többször követelték hogy táncoljon még, bár nem nevesítették, úgyhogy akár Szabira is gondolhattak. :) 

 

Több külföldi is volt a közönségben és nagyon elégedettnek tüntek, ahhoz képest, hogy valszeg egy szót se értettek. :)

 

 

 

birefi Creative Commons License 2006.10.27 0 0 2269

Kedves topiktársak, hát nem jártak se moziba, se koncertre, se színházba?

Vagy csak nem osztjátok meg az élményeket? :(((

 

Én most megnéztem az 56-os akció változatot. Én simán megítélek neki egy 4est.

Talán azért is, mert annyian szidták, hogy nem vártam tőle sokat.

 

Akárki akármit mond, nekem tetszett a Dobó Kata benne. Kemény lehetett egy alapvetően egyáltalán nem szép nőt játszani, pont neki. Bár abban lehet vmi, hogy talán azért tünik jónak alakítása, mert a ffi főszereplő teljesítménye kétséges.

 

Igaz, hogy a forgatókönyv helyenként kimondottan hollywoodi, de ez biztos cél is volt. Kicsit kötéltánc a dolog. Hollywoodi is a film, de magyar is. Namost ez akkor most vagy egyik közönségnek se tetszik, vagy mindkettőnek. Én örülnék, ha felkapnák nemzetközileg. Jó lenne, ha nem csak Szuez jutná eszébe mindenkinek 56-ról.

 

Miért mondom, hogy a film nem tisztán hollywoodi? Mert bizony sok dolog jóval reálisabb, mint azt egy amcsi filmtől várnánk. Igenis utal rá, hogy a vizipóló meccsen a magyaroknak fúj a bíró. Sőt nem felejti el megemlíteni, hogy a Nyugat milyen cinikusan állt a kérdéshez. (Ez még lehet gond az amcsi piacon.)

 

A dokumentum film után nézni külön jó volt. Láttam mi az ami valós, mi a finom kis csúsztatás. Meglepő módon szvsz a csúsztatások csak annyira voltak amik filmes okokból nagyon kellettek. (Értsd nincsenek akkora kamuk benne mint egy amcsi filmben.) Jókat vigyorogtam az apróságokon (pl. vizilabda edzés, a színészeknek láthatóan könnyített verzió volt, és egyéb dolgok.), és sokat jelentett, hogy filmes eszközökkel láttam azt amit persze már tudtam adatként.

Az a helyzet, hogy rá kellett jönnöm más dolog tudni, hogy milyen félelem légkör, mennyi kivégzett ember, és milyen harcok voltak. Megint más a filmen látni. Mert utóbbi ha jól el van találva, akkor már nem csak eszed, hanem a szived is érti.

Hatás vadász vagy nem a végén a Márai vers nagyon el volt találva.

(Én mondjuk még odaírtam volna egy olyan kis összefoglalót, mint a másik filmben. Hány ember halt meg a harcokban, mekkora sereg támadt, illetve hány embert végeztek ki. Ugyanis a filmben az nem volt vicc, hogy annyi tankot küldtek amennyit legutóbb a 2. vh-ban vetettek be. És az nagyon durva...) 

 

 

birefi Creative Commons License 2006.10.24 0 0 2268

56-os dokumentum filmet néztem meg. Rendben volt. Mondjuk nem voltam elájulva tőle, de hát ez csak egy dokumentum film. Amennyire én tudom, nem igazán hazudtak benne, és jó volt, hogy a ruszkikat is megszólaltatták. A végén a magyar feliratok kevesebbet tartalmaztak, mint az angol szöveg, amin csodálkoztam.

Legtöbben látatlanban is szidják az akció film verziót, de én azért majd megnézem.

 

A doksi filmbe egy mókás elhallgatás volt. Idézem: "Hruscsov úgy hitte, szabad keze van." Pontosítanék, nem úgy hitte, tudta. Ugyanis felhívta előtte az USA elnökét aki idézem: "az USA tiszteletben tartja a Jaltai határokat"

Hogy ezek után mi a véleményem a Szabad Európáról, az Amerika hangjáról és a cia-ról azt lehet sejteni. Bár ők csak a dolgukat tették. A film legfontosabb mondata, ami pofon egyszerű de bennem így sose fogalmazódott meg:

"Amerika mindenképpen nyer. Ha nem verik le a forradalmat, Magyarország az ölébe hullik, anélkül hogy bármit tett volna érte. Ha leverik, akkor még jobb, mert hatalmas propaganda előnyt szerez, beszélhet a véres elnyomásról."

Konkluzió: USA egyetlen vesztési pozíciója az lett volna, ha valahogy mégis békésen lezajlik az egész. És legjobb az volt nekik ha véresen leverik a forradalmat.

 

Mókás volt, hogy egy angolt is megszólaltattak. Ott azért volt egy kis túlzás: "Az emberek a magyaroknak szurkoltak, de megosztotta őket a szuezi válság."

Pontosítanék: 90-10%ban érdeklődtek szuez vs magyar kérdésben. De többségében csak szuez érdekelte az angolokat és a franciákat, meg úgy általában a világsajtót. Egyébként eddig akárhány nyugatival beszéltem 56 kapcsán Szuez ugrott csak be nekik és meglepődtek, hogy más is volt akkor.

Viszont az angol interjú eszembe jutotta 48-at. Mikor is az angolok elutasították Kossuth segítség kérését. Az érdekeik mindig előrébb voltak mint az elveik.

De ezzel nincs is semmi bajom. Mi magyarok inkább a skótokra hasonlítunk.

És mint azt egy remek film mondja:

"Tudod kik a legnagyobb hülyék?

-Az angolok?

-Nem mi skótok. Mert hagyjuk, hogy a hülye angolok uralkodjanak felettünk."  

 

Amúgy én kedvelem az angolokat, és az amcsikkal sincs semmi bajom. Csak látni kell ki kicsoda. Aztán ha hülyítenek minket? Hát hülyíteni csak azt lehet aki hagyja magát...

 

Jut eszembe. Egy mókás dolog volt. A corvinban moziztunk, és anyu állandóan izgult, mert ugye pont ott gyülekeztek a hőbörgők. De mondtam ne aggódjon, mert tesót majd visszafogjuk, hogy ne szóljon be nekik. (Kissé lobbanékony alkat.)

Hja, mindenki eltúlozza itt a dolgokat.

 

Különben egy szavam se lehet. 11 után már simán lehetett aludni.

 

Előzmény: Zsoszi (2267)
Zsoszi Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2267

:)nagyon köszönöm a gyors választ!:)

 

nagyon régen nem voltam moziban,így én nem tudok nyilatkozni a mostanában futó filmekről,de ha te láttad vmelyiket,beszámolhatsz róla:)

Előzmény: birefi (2266)
birefi Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2266

Natürlich. Továbbra is a kedvencem. Érdekel a dalszöveg is?

 

Na mindegy, szóval a sztori röviden.

 

A cigány asszonynak nincs gyermeke. De persze szeretne.

Aztán sóhajtozik (asszem a tengerparton valami sziklán, de ez már lehet hogy már az én fantáziám szüleménye), hogy milyen jó is lenne egy gyermek.

Idővel a Hold megszánja, és megáldja őt egy gyermekkel.

Férje ura viszont nem olyan elnéző, mint Jézus apja volt anno. (Valahogy nem igazán hisz a csodákban.) Mikor meglátja a fehér gyermeket, aki ugye azért fehér, mert a hold is az, na szóval akkor megöli a gyermeket és az anyát.

Úgy emlékszem ledobja őket a szikláról.

És úgy mesélik, hogy ha arra sétálsz, akkor még ma is hallod, a nő szomorú énekét.

 

Ja és persze mellékszálként szó esik szegény Hold fájdalmáról, aki ugye jót akart, aztán tehetetlen szemlélheti gyermeke halálát.

 

A dal lényege a rövid, de roppant romantikus sztori. És persze egy csodálatos zene.

Fő motívum pedig a refrén:

A Hold megszánta az asszonyt, megáldotta egy fiú gyermekkel, és mikor a Hold letekintett, láthatta a férj felháborodását, a gyermek bőrszíne miatt.

 

Ez persze spanyolul, művészi nyelven jobban hangzik, de sajna úgy vagyok én a romantikával és a szép szavakkal, mint sok sportággal. Elszántan próbálkozom, de tehetségem az nincs. :(

 

Pl. Shakespeare kedvenc verssorait, a Szólalj meg fényes angyal kezdetűt, képtelen vagyok már lassan tíz éve megtanulni. Nem is beszélve a kedvenc Otthello-s idézetekről. :( Érdekes, a Macbeth angol sorait viszont sikerült megtanulnom úgy ahogy. De az a boszikról szól, szóval azzal nem villogok. :)

 

Bár egy kedvenc verselőm azt énekelgeti pont most itt, hogy ez mindegy, mert:

"Nem kell a hosszú költemény, nem kell a rókáról a prém, nem kell az égről a csillag, elég ha szimpatikus vagy. Nem kell a habos sütemény, nem kell az izmos csodalény, nem kell elérhetetlen sztár, pont olyan kell mint te voltál."

 

Mostanában voltatok moziban? Mit érdemes megnézni? Ezek az 56osak milyenek?

 

Előzmény: Zsoszi (2265)
Zsoszi Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2265

Sziasztok!

 

Birefi!lenne egy nagyon fontos kérdésem!:)

egyszer elmesélted nekem,h miről szól a hijo de la luna című szám.emlékszel?:)annyira emlékszem,h egy cigány ballada.nem tudnád nekem feleleveníteni mégegyszer?:)

 

pusszancs mindenkinek:)

birefi Creative Commons License 2006.10.12 0 0 2264

Ez van.

 

Más:

Ataja, meg tudnád mondani pénteken milyen előadások lesznek?

Emlékeim szerint vmikor lesz egy Mérő is.

Most úgy néz ki, hogy mégis ráérek pénteken.

CsFeco Creative Commons License 2006.10.11 0 0 2263

Nem raktam rá végül mert nem fért! :o)

Azt az egyet lehagyva éppen ráment az anyag.

Előzmény: birefi (2262)
birefi Creative Commons License 2006.10.11 0 0 2262

Bár tudom már rég megdumáltuk, de nehogy úgy tünjön nem olvasom még én sem ezt a szegény elhagyatott topikot. :(

1. Vettem.

2. Igen a Vinyost is rakd rá.

 

 

Előzmény: CsFeco (2261)
CsFeco Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2261

Két kérdés:

 

1. Neofolk cd volt, ha volt vettél?

2. A fűben guggolni azt a verzióját is rátegyem a cd-re ami nincs a maxin?

 

A maxiról egy írás
Előzmény: birefi (2260)
birefi Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2260

AI- anyone interested...

 

Bizonyos dolgok vagy nem érdeklik az embereket, vagy van itt valami marketing gond. Én olyan embernek tartom magam, aki simán elsétál egy egész erdő mellett mikor fát keres, illetve, olyannak aki mindenről utolsóként, esetleg utólag értesül.

 

Ehhez képest most szombaton voltam egy jó kis neofolk koncerten és Hobo előadáson, ahol rajtam kívül főleg sajtósok voltak. Pedig az egész tök érdekes volt. Na jó az igaz, hogy a Hobon már kicsit többen voltak, de ez szvsz csak azért volt mert ő 7-től volt. El is gondolkodtam, hogy benézek az ezen a héten folyó versmondó fesztivál egyéb rendezvényeire is. Ghymesen sajna már nem leszek itt, de a hétközben jó lenne elcsípni egy színi előadás, mert a próbák amit megmutattak nekünk ígéretesnek tüntek.

 

Aztán meg vasárnap volt egy jó kis MI=AI előadás, ahol megint nem mondhatni, hogy tömeg volt. Az is tetszett. Csak azt sajnáltam, hogy mivel az előző előadás tovább tartott ez negyed órás csúszással indult, miáltal hiába fejezték be háromnegyed négyre, a kérdéseket nem lehetett legyűrni 4ig. Igaz a kérdés/felelet rész sokkal izgalmasabb volt, mint a kimondottan vitaindítónak szánt előadás. Meg is vártam volna a végét, de sajna sietnem kellett. (Igaz már szegény könyvtári dolgozók is tűkön ültek, végülis nekik már gondolom lejárt a munkaidejük.)

Szóval 4kor leléptem, amiben azért volt jó is.

Névleg, találkoztam a fél Elsősorral. Sajna csak kutyafuttában, és részletekben. :)

 

Szóval már csak két dolog aggaszt.

1. El kellene a könyvtári Mérő előadásra is mennem. (de akkor elvben balatonon leszek.)

2. Nem tudom az időpontját, a következő teázásnak, mikor hossú sanyarú nélkülözésem után, végre ismét 3 percnél többet beszélhetek kedves Elsősoros barátaimmal.

 

Egyébként meg nem értem én ezt az egészet. Ezekre a szerintem tök érdekes dolgokra ma budapesten kevesebben kiváncsiak mint egy miép naggyűlésre, pedig arra se igazán megy már szinte senki sem.

Az jut eszembe...

"It must look pretty appealing, the simple way of life. You can be dreaming of what other people do. But you never do what other people do. You are just too scared of other people not like you."

(Eléggé vonzó lehet az egyszerűbb élet. Álmodozhatsz arról amit mások tesznek. De te sosem teszed amit ők. Mert túlságosan félsz azoktól, akik nem olyanok mint te.)

 

Én meg ugye...

"I seek a thousand answers, I find but one or two...there's an oriented public who's magnetic force does pull, but away from the potential of the individual, against the grain, that's where I'll stay, swimming upstream, I maintain against the grain"

(Ezernyi választ keresek, egy-kettőt ha találok... az irányított közösség mágnesesen vonz, el a személyiség esélyétől. Az árral szemben, ott fogok maradni, felfelé úszva, kitartok az árral szemben.)

 

Üdv,

Birefi

az örök naiv  

 

 

birefi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2259

Ja cellux szimfónia tetszik.

A "Hazafelé" című szám elején még 3. hallgatás után is rám jön a nevetés. Ráadásul tök jó cha-cha szám. Egyébként talán azért is kedvelem őket, mert az amorf, és a zakkant zenéjük, sokszor igenis szól valamiről, és ráadásul esetenként roppant jó tánczenéket játszanak. Tangó, cha-cha, salsa, stb...

birefi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2258

Ha bárkit érdekel:

Nov. 2 Amorf ördögök koncert. És ha akartok egy jót nevetni feltétlen olvassátok el a honlapjukon Szabi írását  a "kivont karddal a szőnyeg alatt" címmel. :)

 

Egyébként jövőhéten is jó koncertek lesznek. Szörp, Jamie.

Vagy ti mire jártok mostanság?

 

Tényleg a Távkapcsot látta valaki?

birefi Creative Commons License 2006.09.18 0 0 2257

Ja talán nem meséltem még, hogy a Völgyben vett és dedikáltatott, Herczku-Parov CD nagyon tetszik.

 

Nem értek hozzá, de ennek a hölgynek olyan a hangja, hogy szívem szakad bele.

Kedvencem persze a 6. a férfiszívről.

 

Még akkor is ha nem értek egyet a dalszöveggel. Én azt vallom ugyanis, ennek kapcsán amit Zorán. Névleg igenis fájni kell, mert akkor érted meg mit vesztettél. És inkább vállalom a kínt, ha előtte boldog lehetek. Még akkor is ha negatívra jön ki végén a balansz. De végül mi mást lehet tenni. Ha már úgy jött ki ez az élet, hogy a férfiembereket megajándékozták a csodálatos nőkkel, akkor miért lenne ok búslakodásra? Na már eltekintve a pont ebből adódó búslakodástól? :)

 

Más:

Tegnap láttam az ütközéspont című filmet a TV-n. Egy 4est megajánlok neki, de megjegyzem elég felnőtt film.

 

Na legyetek jók, ha tudtok, és írjatok! ;)

 

birefi Creative Commons License 2006.09.18 0 0 2256

Szomorúan tapasztaltam, hogy senki se jött Montanarora inne. Vagy csak vakegérként nem vettem észre.

 

A koncert jó volt, plusz csinosak voltak a vonósok. :) Főleg dorothea tetszett. Olyannyira, hogy ha egyedül mentem volna, akkor a koncert előtt mindenbizonnyal megkérdezem tőle, hogy mennyire ismeri Montanarot, és mit tud a vonósokról. :)

De mivel nem egyedül voltam, ez a roppant vicces beégés most kimaradt. :)

 

Ja vizsga, ha még nem mondtam volna roppant pechem volt, és most imádkozhatok, hogy jövőhéten jó időm legyen, merthogy szégyen szemre mehetek uv-ra. Amiben csak az a gáz, hogy a gyakorlatot se tehettem le a többiekkel. Sosem gondoltam volna hogy szóbelin megvágnak. A gond ott kezdődött, hogy mikor tudtam vmit, akkor azt mondta fél perc után a vizsgabiztos, hogy okés ennyi elég, illetve ha nem a lényegről szóltam azt mondta a rizsa nem érdekli. Plusz végig úgy nézett rám mint egy nyeretlen kezdőre, (úgy is kezelt) szóval legszívesebben behúztam volna neki egyet. Aztán megkaptam egy olyan kérdést amire nincs válasz a könyvben, és mindezt kétszer! (technikai hiba ami persze későn derült ki) Szóval megvágtak hajóépítésből. Bár sose akartam hajót építeni. :(

Előnye is volt azért.

1. egy helyes lány ugyanazt kapta mint én, és ha én nem dühöngök a vizsgám után és nem tanulja meg, őt vágják meg.

2. Legalább lesz kihívás. Ismeretlen hajó, déli part, más időjárás.  

 

Winchester koncert rövid volt amúgy. (Ezért kár volt kijönnöm a jövő házából) Mindegy most csütörtökön lesz Gödörben, ott mindig jó bulit csinál.

 

 

Előzmény: ataja (2255)
ataja Creative Commons License 2006.09.15 0 0 2255

Sziasztok!

 

Birefi! Én is olvasok ám!

 

Hogy haladsz a "jogsival"? :)

 

Ez a Montanaro-koncert holnap lesz, ugye?

 

És még egy kérdés: ismeri valaki őket: www.csokolom.com ?

CsFeco Creative Commons License 2006.09.15 0 0 2254
Én azért olvaslak, még ha most nincs is miről írnom. :)
Előzmény: birefi (2253)
birefi Creative Commons License 2006.09.15 0 0 2253

Ja nem írtam, de gondolom úgyis tudjátok. Lesz miről mesélnem. :)

 

"when everything you believed in, has turned to dust in your eyes

you lie and stare at the ceiling, trying to understand.

you see the storm approaching, you feel the rain on your face,

but in your heart the Sun is shining all over the place"

(mikor minden amiben hittél, a szemeid előtt omlik porrá

fekszel a plafont bámulva és próbálod megérteni

látod a közelgő vihart, érzed arcodon az esőt

de szívedben a nap újra kisüt)

birefi Creative Commons License 2006.09.14 0 0 2252

Na senki sem ír ide csak én. :(

 

Montanaro előtt, érdemes talán elnézni 5re a jövő házába, Winchester koncertre.

Remélem lesznek ismerős arcok. Aztán, ha akartok, dumálunk.

 

És mai zene jelentésem.

"plus brillante et plus belle pour une autre etincelle

je me changerai en or pour que tu m'aimes encore"

(fényesebb és szebb egy újabb szikrányit, arannyá válok mert te még szeretsz)

 

Ui: Balatonon szikrázó napsütés, javarészt szélcsend. Legfeljebb 2-3-as erősségű szellő, helyenként enyhe bríz.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!