Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.06.27 0 0 27
vjv1 Creative Commons License 2022.01.01 -1 0 26

Buék.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.02.08 0 0 25
Előzmény: Gyedmaroz (2)
Judyyy Creative Commons License 2007.04.04 0 0 20

 

Sziasztok Fórumozók!

Jártatok mostanában a Rákóczi téren?? 2 hegymászó srác már napok óta fent lakik egy Discovery-s óriás plakát tetején, vagyis egy szűk állványzaton! Sátrat vertek! :)

És fentről integetnek az arra járóknak...
Találtam róluk egy cikket, akit érdekel itt olvashat róluk:

http://www.origo.hu/teve/2007033016meteren.html

 

Üdv mindenkinek,

Judy

teknoske666 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 19

Sziasztok!

 

Van egy öcsém, akinek a falmászás a hobbija. Szeretnék biztosítást kötni rá. Tud valaki esetleg viszonylag nem drága biztosítót, aki az extrém sportokra köt biztosítást?

 

Köszi a segítséget!

wakeboard74 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 18

sziasztok.

 

Én vagyok a képen

wake
Szelev71 Creative Commons License 2006.05.06 0 0 17
Első tandemugrásunk története
Talán nyolc éves lehettem, amikor esténként, az épülő szomszéd ház erkélyéről ugráltunk egy homokdombra, bátorságunkat fitogtatva. Nappal, a kőművesek miatt anyánk csuklott, de nem értette miért :-(. Mi csak "repültünk", és élveztük a játékot, ameddig a "gonosz" építők lassan elhordták a leszállópályát, aminek hiányában már nem próbálkoztunk többet. A második 8 év is eltelt, mikor újra repülni akartam, de ekkor a Tátra egyik csúcsán álltam a korlát mögött, s vágyakozón bámultam a több száz méteres mélységet. Még a korláton is átmásztam, és már csak egy lépés választott el a beteljesüléstől, de a józanság kettétörte a már-már felcsendülő mennyei dallamot. A harmadik 8 év is elmúlt már, mikor megakadt pillantásom egy újsághirdetésen. Állás után kutattam éppen, de szemem mohón falta az édes sorokat: Tandemugrás, 40mp szabadeséssel. Izgatottan hívtam is a számot, de nem voltam abban a helyzetben, hogy egy havi fizetésem elköltsem ennek a beteljesülni nem akaró álomnak a megvalósítására. Szomorúan gondoltam, hogy a "fiatalsággal" egy álom is elillant. Teltek-múltak az évek, ameddig elérkezett a negyedik nyolcas, és újra felbukkant, szűnni nem akaró elemi vágyakozásként a repülés utáni sóvárgás. Hát újra!

folyt:
http://igyjartam.hu/tortenet/tort_matkoe05.html

Az a gép elment ;-)

További képek:
http://igyjartam.hu/tortenet/tandem2005.html
csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.02.11 0 0 16
Ismerek néhány extrém sportot vagy inkább túrát.Beszélne ezekről valaki aki ismeri őket.A nevüket sajnos nem tudom pontosan.Segítene valaki?Az egyik neve fonetikusan így hangzik réd guluá a másik Marathon Des Sabres (talán).Ha valaki ismer ilyet ami a kitarásról szól és nem technikai sport az mesélhetne róluk.
outwardbound Creative Commons License 2003.03.14 0 0 15
A kalandverseny szellemileg nem megerolteto ugyan de az ember tudejet, labizmait, izuleteit a vegkimerulesig igenybe veszi.

CARPATHIAN ADVENTURE 2003

Kedves érdeklődők és beiratkozni készülők,

2003. február 1.-én elkezdődnek a CARPATHIAN ADVENTURE harmadik kiadására való beiratkozások, ezért fontosnak tartok elküldeni néhány információt annak érdekében, hogy legyen időtök alaposan felkészülni. Az OUTWARD BOUND és társszervezőnk, a PERPETUUM MOBILE mindenkit szeretettel vár.
Íme a beiratkozáshoz szükséges tudnivalók:

A verseny időpontja: 2003. augusztus 6-10

A verseny alaptábora: A rendezvény augusztus 6.-án, 14 órakor kezdődik Csíkszeredában (a pontos helyszínt csak később rögzítjük) a csapatok hivatalos bejelentkezésével (kötelező a teljes létszám és egy megválasztott csapatkapitány) és augusztus 10.-én ugyanitt ér véget a díjazással és az azt követő búcsúbulival.

A csapat összetétele: A csapatoknak 4 személyből kell állniuk és vegyesnek (minimum egy lány) kell lenniük. Az alsó korhatár 18 év, az ennél fiatalabb érdeklődők megértését kérjük és elvárjuk őket a Carpathian Adventure következő kiadásaira. A versenyen nincs felső korhatár. A versenyt megelőzően minden versenyző orvosi vizsgálaton megy át.

A program: augusztus 6, szerda - 14,00 - csapatok bejelentkezése, hivatalos
köszöntő
- 15,00 - ismerkedési játékok, amelyek
alkalmával megismerhetik egymást a
versenyzők és a szervezők
- 18,00 - technikai gyűlés a csapatkapitányokkal
- 19,00 - orvosi vizsgálatok, készülődés a rajtra

augusztus 7, csütörtök - 6,00 – rajt (hegyi kerékpár, tutaj, gyalogtúra
(alpin próba és barlangszakasz is része lesz)

augusztus 9, szombat - 18,00 - beérkezési határidő (60 óra verseny)
- 20,00 - ünnepi vacsora, majd díjkiosztás és
búcsúbuli

augusztus 10, vasárnap - táborbontás

Helyszín: Az alaptábor Csíkszereda közelében lesz (részletek még következnek az alaptábor pontos helyszínéről). A verseny a Hargita Hegységben és az Olt folyón fog folyni. A bejárandó útvonalakat és ellenőrzőpontokat tartalmazó térképeket az augusztus 6.-ai technikai gyűlésen kapják meg a csapatkapitányok.

Szállás: A szervezők sátorhelyet biztosítanak az alaptáborban. Sátrat vagy bivakzsákot, matracot és hálózsákot a résztvevőknek kell hozniuk és ezt kell majd használniuk a verseny ideje alatt is.

Étkezés: A szervezők csak a szombat esti díszvacsorát biztosítják. Ay alaptáborban palackozott ivóvíz áll a versenyzők rendelkezésére. Minden egyéb étkezésért a résztvevők felelnek.

Időbeosztás: A verseny megszakítás nélkül folyik, de be kell tartani a beérkezési határidőt (augusztus 9, szombat, este 6 óra). Az ezt be nem tartó csapatok kizáródnak a versenyből.

Szükséges felszerelés: A szervezők csak a tutajozáshoz és alpin próbához szükséges felszerelést biztosítják. A versenyzők maguk felelnek a hegyi kerékpár és hegyi túra szakaszhoz szükséges felszerelés beszerzéséért. A felszereléslistákat beíratkozás után közöljük.
Beíratkozás és
előzetes készülődés: A beíratkozási határidő 2003 július 1. Csak teljes csapatok iratkozhatnak be a versenyre, egyéni jelentkezéseket nem fogadunk el. A beiratkozáshoz szükséges a beiratkozási ív és az orvosi bizonylat kitöltése, egy-egy 3 cm x 4 cm-es méretű fénykép minden csapattagról, a részvételi díj lefizetését igazoló okirat, valamint a csapattagok személyazonossági igazolványának (külföldiek esetén útlevelének) másolata. Mindezeket postán, lehetőleg egyszerre, kell elküldeni az OUTWARD BOUND címére vagy behozni személyesen. Minden külföldi versenyzőnek kötelessége balesetbiztosítást kötni a verseny idejére és az ezt igazoló okirat másolatát július 1.-ig elküldeni székhelyünkre faxon vagy postán. A romániai versenyzőknek a Tiriac-Allianz biztosítónál kötünk balesetbiztosítást a verseny idejére.

Részvételi díj: A beiratkozást csak a részvételi díj kifizetése érvényesíti. Ez történhet banki átutalással, postai utalvánnyal vagy készpénzben a szervezet székhelyén.
Bank neve: Banca Comerciala Romana, Sucursala Central, Tirgu Mures, Bank címe: Piata Trandafirilor 26, SWIFT kód: RNCBROBUXXX, Számlatulajdonos: Societatea pentru Tineret OUTWARD BOUND ROMANIA, Számlaszámok: 2511.1-166.5 EURO, 2511.1-166.3 USD, 2511.1-166.1 ROL, Átutalás célja: hozzájárulás a Carpathian Adventure költségeihez
Postai utalvány vagy készpénzfizetés esetén a lap alján látható cím használható.
A beíratkozási időszak alatti (2003. február 1-július 1) visszalépés esetén a részvételi díj 15%-át visszatartjuk. Július 1. utáni visszalépés esetén a részvételi díjat nem fizetjük vissza.

Személycsere: Már beiratkozott csapatok esetén lehetséges egy csapattag kicserélése, de a teljes cserének (új adatok, fénykép, orvosi bizonylat megérkezése az irodába) 2003. július 1. meg kell történnie. Ezután már nem fogadunk el személycserét.

Versenyszabályzat: A részletes versenyszabályzatot a csapatok a beiratkozás után kapják meg.

Remélem ez a levél megválaszolja a felmerült kérdések nagy részét. További kérdések esetén kérlek írjatok.

A szervezők nevében,

Vargancsik Iringó
Programfelelős

OUTWARD BOUND ROMANIA
Romania, 4300 Tirgu Mures, Piata Trandafirilor nr. 55
Fax: 00-40-265-250 939, Mobil: 00-40-744-151 032
E-mail: office@outwardbound.ro, Web: www.outwardbound.ro

Gyedmaroz Creative Commons License 2002.07.28 0 0 14
Király hely:
a Galbena forrása mögötti barlang, túl a második szifonon és a vízesésen.
Meg extrém is. :-)
Nekem csak annyi a bajom az extrém sporttal, hogy nagyon elment a technika, s bizonyos értelemben a versenysport irányába.
Amikor önjáró, hiper- szuper cuccban extrémkednek a népek, amiben az ember már csak legfeljebb zavaró tényező, meg amikor versenyt futnak barlangban csapatok, akkor nekem már csak a fedettpályás százméteres hátonfekvés marad.
Előzmény: fiatalsag (13)
fiatalsag Creative Commons License 2002.07.28 0 0 13
EN IS VOLTAM A GALBENEA SZURDOK VIZESES FORRAS BARLANGJABAN. KETSZER IS :) BIBI BEE.
dobj egy mailt ottani kiraly helyekrol. marmint ilyen topszikrit. :)
losi29a@mailbox.hu CIAO!
Előzmény: Gyedmaroz (2)
DarkSlide Creative Commons License 2002.07.19 0 0 12
ViDeO megnéztem a honlapodat nagyon király, és látom görkorizni is jól tudsz...

DarkSlide

DarkSlide Creative Commons License 2002.07.19 0 0 11
Sehol,mindegy,haggyuk :)

DarkSlide

Előzmény: Jozsi_Bacsi (10)
Jozsi_Bacsi Creative Commons License 2002.07.18 0 0 10
Fúha! Borul a mundér... darksideot nem tom hol sértettem meg, viszont a sziklamászásba lehet vami

43265ö98zwht

DarkSlide Creative Commons License 2002.07.18 0 0 8
Falmászás is érdekel, az extrém ?

DarkSlide

ui.: Csabago egyetértek veled! Én se vagyok egy seggnyaló faszkalap vagy mi...

Zsazsi Creative Commons License 2002.07.18 0 0 7
Általában az extrém sportok megnevezést arra használják, amikor nem egymással küzdenek a delikvensek, hanem a természet erőivel, mint pl. a vízzel, ilyen a raft, a sziklákkal, hegyekkel, a levegővel, ilyen a siklóernyőzés. És még lehetne sorolni.
Természetesen ebből sok nagyon pénzigényes, de a felszerelés általában bérelhető. Ugye, senki sem vesz meg egy búvárfelszerelést csak úgy, mert egyszer be akar nézni a Tesco gazdaságos gumimatracáról a tengerbe?!
Bocsánat, de a korcsolyázás nem minősül extrém sportágnak!
Előzmény: DarkSlide (3)
csabago Creative Commons License 2002.07.18 0 0 6
sziklát mászok, barlangásztam egy jódarabig, mégis csak közalkalmazott vagyok. arcolosnak és faszkalapnak sem tartom magam, de nyalni jöhetsz Jozsi_Bacsi!
Előzmény: Jozsi_Bacsi (4)
DR.YES Creative Commons License 2002.07.18 0 0 5
Akkor azt hiszem, hogy a magyar focista bőven belefér a kategóriába!:)
Előzmény: DarkSlide (3)
Jozsi_Bacsi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 4
Az extrém sportolókat gazdag, arcolós, seggkinyalt faszkalapoknak tartom. A kori, deszka, bmx nem extrém sport.

43:295öu4_326?

DarkSlide Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3
Hello Gyedmaroz !
Hogy mi az az extrém sport és mitől az?
Hát nagyon én sem tudom. Ez a neve és kész:) Szerintem azért ez a neve mert nem átlagos sportról van szó hanem valami "őrültségről" extrémről... Én az extrém sportok közül a korit választottam... szerintem elég jól megy... manual, 180, 360, royal... stb..

DarkSlide

ui.: Bungee Jumping-oltál? Nem paráztál?

Előzmény: Gyedmaroz (2)
Gyedmaroz Creative Commons License 2002.07.16 0 0 2
Én egyszer kipróbáltam a cordless bungee jumpingot, de nem tetszett. :-)
De hóttkomolyan: mi a bánat az az extrém sport, s mit?l az?
Előzmény: DarkSlide (1)
DarkSlide Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1
:)

Mivan, itt mindenki punnyadt csávó?
Senkise extrémezik

DarkSlide

Előzmény: muybien (0)
muybien Creative Commons License 2002.07.16 0 0 0
eddig 0 percet extrémkedtem.. :DD
Előzmény: DarkSlide (-)
DarkSlide Creative Commons License 2002.07.15 0 0 topiknyitó
Hello, üdvözlök minden extrém sportolót. Remélem lesz sok hozzászóló. Jómagam deszkáztam egy ideig, de nagyon bénán ment most korizok, elég jól. Nagyon érdekel még a levegőben lévő deszkázás, sajjna a nevét nem tudom. Nagykoromban ki szeretném próbálni...

Na mindegy, írjatok minnél többen!
DarkSlide

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!