Keresés

Részletes keresés

szoposerzsi Creative Commons License 2023.07.17 -1 0 10

nalunk kotelezo volt  lànyoknak a hoszzù ujju kiralykek szinu tornaruha. felsoben ugyanez volt kotelezzo piros szinben. en szerettem hordani sokszor akkor is ha nem is volt tesi orank. otthon is felvettem. Anyu vett nekem tobbfelet. a kedvencem egy feher hosszu ujju ketoldalt ket-ket piros csikkal tornadressz volt a balatonnal ebben furodtem sokszor.

ma is hordanam itthhon meg setalni de nem talalok felnott meretben sehol. 187cm/120kg vagyok ez mar gondolom kimeriti a 4XL-t.

Erzsi

Előzmény: terusnéni (8)
szoposerzsi Creative Commons License 2023.07.13 -1 0 9

nation komoly a kèrdèsem, nem viccelödök.

felnött rèszère keresek -( piros, kèk, fekete, fehèr, zöld,)- hosszù ùjju tornaruhàt.

Ilhan anyagùra gondolok mint amit a 70-80-as èvekben a suliban hordtunk asszem "lycra" volt. èn szerettem felvenni.

kèszitö is èrdekel.

köszönettel ,; Erzsike

terusnéni Creative Commons License 2020.10.27 0 1 8

Én 1985-1993-ig voltam általános, 1993-1997-ig gimis.

 

Olyankor, mikor valaki atléta helyett pólót hozott, neki azt le kellett venni, és úgy tesizni.

 

A lányok 12. o.-ban is csak dresszben lehettek, nem volt szabad a póló.

Nekünk is végig trikó kellett.

 

 

Előzmény: thehighking (5)
Kód 001 Creative Commons License 2020.10.27 0 1 7

Nálunk elég laza volt, de igen, volt kötelező felszerelés, tornazsák....

 

Persze azokat az elemeket, amiket időnként gyakorolni kellet: kötélmászás, stb nekem nem jelentettek kihívást. Volt néhány kövérebb fiúcska, nekik mondjuk a gyűrűn való megkapaszkodás is rettenet volt.....

Előzmény: thehighking (6)
thehighking Creative Commons License 2020.10.27 0 0 6

A lányoknak és a fiúknak is ilyen laza volt az egész? Erősítés..stb nem is nagyon volt?

A fiúknak mi volt a kötelező felszerelés? 

Előzmény: Kód 001 (3)
thehighking Creative Commons License 2020.10.27 0 0 5

Bár, olyan kemény bűntetés már nálunk nem volt,amit írsz,de nekünk fekvőtámaszozni kellett,ha valaki nem a megfelelő felszerelés hozta,például pólót vett atléta helyett. Nyolcadikban voltak már ilyen "lázadosázsok",hogy valaki direkt megszegte a felszerelés szabályt,de nem sok sikerrel.

Mi is figyeltük a csajokat tornadresszben,bár nyolcadikra ők már általában vehettek rá pólót.Nekünk maradt végíg a trikó,rövidnadrág. Mondjuk ez már a kilencvenes évek volt. Te mikor jártál általánosba/középiskolába?

 

Igen,az atlétában meglehetősen látszott,hogy ki az aki már izmosodik. Voltunk is páran,akik addigra gyakrabban elkezdtek edzeni,azért már sokunknak nem volt mindegy a külső. Időnként előfordult,hogy kifogytak a szalagokból és például kosarazásnál a két csapat küzül az egyiknek le kellett venni a trikót és félmeztelenül kellett játszani az óra végéig.Természetesen csak a fiúknak.A lányok vagy külön kosaraztak/röpiztek,vagy ha mégis velün,akkor ők csatlakoztak a felsőt hordó csapathoz. 

 

Nekünk is hasonlóan zajlott az óra. Az elején bemelegítő futás, utánahosszú erősítés.Ez sokszor kifejezetten fárasztó volt és kimerítő,de hosszútávon egyértelműen meg lett a jó hatása,ha akkor ezt nem is mindannyian láttuk be eléggé. A mi tanárunk is figyelt arra,hogy azért a játék sem maradjon el. Kosár,foci,illetve kidobós volt a leggyakoribb.

 

Mezítlábas tornaórára nem emlékszem,de sok szakember mondja,hogy időnként jót tenne,akár az általad említett lúdtalp ellen is.

Előzmény: terusnéni (4)
terusnéni Creative Commons License 2020.10.26 0 1 4

Nekünk általános és középiskolában is ugyanaz a felszerelés kellett:

  • fiúk: kék tornanadrág, fehér atléta, fehér zokni, fekete tornacipő,
  • lányok: kék tornadressz, fehér zokni, fekete tornacipő.

Minden tesióra úgy nézett ki, hogy első 10 percben melegítettünk, aztán 20 percig erősítés vagy gyakorlatok, aztán 10 perc játék, a végén 5 perc nyújtás.

 

Ha valaki nem vitt tornacipőt, vagy nem volt fehér zoknija, le kellett vennie az utcai cipőt/zoknit, és mezítláb lennie egész órán.

 

A rosszalkodóknak a tanárunk az ugrószekrényre hasalva vert 5-10-szer rá pálcájával a fenekére.

 

Mi, fiúk nagyon szerettük a tornadresszes lányokat figyelni, de az atlétában nekünk is látszott rendesen a fejlődő mellizmunk.

 

Egyes órákon mindenkinek kötelező volt mezítláb lenni, ilyenkor lúdtalp elleni tornát csináltunk. Jó volt látni osztálytársaink talpát.

Kód 001 Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 3

Középiskola : 80 s évek.

 

Még szoc rendszer, köpeny én jártunk... 

Tesióra: a legtöbbször fociztunk- a többiek kosaraztak - mert a tanár fütyült ránk... Nekem mindegy volt, mert sportoltam, úgyhogy csak levezető mozgás volt... 

Előzmény: thehighking (2)
thehighking Creative Commons License 2020.10.25 0 0 2

Szia Kód001!

 

Igen,nálunk is tornadresszben tesizett minden csaj,még nyolcadikba is.Bár az év vége felé a tanár már engedte nekik,hogy ráhúzzanak egy pólót. Te mikor jártál általánosba illetve gimibe? Nektek is kötelező volt az atléta? Hogyan zajlott egy tesióra?

Előzmény: Kód 001 (1)
Kód 001 Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 1

Jah, a középiskolában a csajok fekete egyén dresszben, még az amúgy jó csajok is idétlenül nézték ki benne....

 

A tornacipő fehér gumi, kék vászon.... ( mostanság nézem a fiatalokat, a ' converse'  hasonló, vagyonokat adnak érte... :) 

cirkóniu Creative Commons License 2020.10.24 0 0 0

Fehér póló, kék nadrág, meg All-Star kínai tornacsuka. A cipőnek tök jó illata volt, mindig azt szagolgattam. 

Előzmény: thehighking (-)
thehighking Creative Commons License 2020.10.24 0 0 topiknyitó

30-asok 40-esek 50-esek: Hogyan zajlottak régebben a tesiórák? (80-as,90-es évek) Hogyan épült fel általában egy óra? Nálatok is kötelező volt fiúknak az ujjatlan atléta,lányoknak pedig a tornadressz? Mikor jártatok suliba? Milyen élményeitek vannak általános iskolai, illetve középiskolás tesiórákról?

 

Nekünk általános iskolában elég keményen meghajtottak. Akkor időnként nehéznek tűnt,de utólag nem bánom. A labdajátékok során sokunkkal megszerettették a sportot. Az erősítés időnként irtó nehéz volt,de sosem szóltunk vissza a tanárnak. Az előírt felszerelés nekünk fiúknak szigorúan ujjatlan atléta és tornagatya volt. Ha valaki véletlenül pólót hozott,egy csomó fekvőt kellett lenyomnia.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!