Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2023.08.25 0 0 59
homerx Creative Commons License 2023.08.25 0 0 58

nah, senki nem foz?

homerx Creative Commons License 2022.11.03 0 0 57

ugye?:)

Előzmény: oroszlánlány (20)
sophie_1 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 56

Köszönöm, láttam, válaszoltam:-)

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 55

Természetesen,ment egy mail.

Szia,jó étvágyat.

Előzmény: sophie_1 (54)
sophie_1 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 54

Szia,

megtennéd, hogy elküldöd az elérhetőségét e-mail-ben? Köszi előre is:-)

Előzmény: Törölt nick (50)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.08.30 0 0 53

Bármikor, amikor Horvátországban járok, mindig eszem mángoldos krumplit (blitva sa krompirom) köretként! Nekem nagyon ízlik, és nagyon egészséges, ajánlom mindenkinek!

 

 

 

vargamarcs Creative Commons License 2011.08.28 0 0 52

na milyen volt?:)

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 50

Köszi szépen,ma meg lesz "kutyulva" a dolog:-))

 

Más:

Esetleg van köztünk szintén szegedi vagy nagyon közeli forumozó?

Két hét múlva csinálja a hentes barátom az idei utolsó csevap adagját,ha valakit érdekel szívesen átadom az elérhetőséget,reklám nélkül,de nagyon finom,van benne minden(birka is),s az ára sem vészes.

vargamarcs Creative Commons License 2011.08.27 0 0 49

ki hogy szereti:) mennyire szereted a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, én kb. 1,5 dl olivaolajba 3-4 gerezd fokhagymát teszek - attól függ mekkorák a gerezdek, megy egy csokor zöldet, a fokhagyma ""nyomva" is jó, vagy késsel kaparva, zöld apróra vágva, aztán mehet bármi mellé:) mi először Dél-Dalmáciában ettünk ilyet, előételnek hozták, csakúgy, mint a halpástétomot, vagy a kajmakot:) érdemes megkóstolni, nehéz róla leszokni  és egészséges is ráadásul:) /ja..... és a petrezselyemzöld tompítja a fokhagyma illatát is:/

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 47

"olivás-fokhagymás-petrezselymes szószhoz"

 

Mily csalafinta módon készül ez?

Egyszerűen darabolva,aztán meg turmixolva?

Mik az arányok?

Thanks.

vargamarcs Creative Commons License 2011.08.27 0 0 46

na.... ez a lepinja!!!...... /remélem, jól írom/...... ez meg a kedvencem:))) meg a slanac:))) tengerparton hűs korsó sör mellé falatozni:))

Előzmény: AZS (34)
vargamarcs Creative Commons License 2011.08.27 0 0 45

aki pedig a kenyér belét szereti, annak ott a "3méteres":) hazafelé a makarskai nagy Konzumban vásároltunk be, ott láttam, van egy hosszú pult az eladók háta mögött, ott a helye, s onnan vágnak le belőle akkora darabot, amekkorát óhajtasz! nem az a "nagyonfekete" de rozskenyér, isteni finom s még a 3. napon sem morzsolódik, nincs élesztőszaga - pedig gondolom igazi kovásszal készül:))) azt feltétlenül kóstoljátok meg, ha arra jártok, szerintem mindegyik nagyban kapható. /kis pékségben nem láttam, vagy csak nem figyeltem???/

Hvala Creative Commons License 2011.08.26 0 0 43

nem mondom h nem bagett volt az,olyan nagy a ,népszerűsége h van az mindenhol már:-))

Előzmény: vargamarcs (42)
vargamarcs Creative Commons License 2011.08.26 0 0 42

hát akkor minek is nevezzem:)) horvát hosszú keskeny kenyérféle?:)))) nem tudom hogy hívják:(

Előzmény: Hvala (40)
vargamarcs Creative Commons License 2011.08.26 0 0 41

közel voltunk MN-hoz, így 2x jártunk ott - strandolni - s ha már ott voltunk, hát be is vásároltunk, mer'hogy azért olcsóbb, mint Horvátország:) /de azért Horvátországot jobban szeretjük:)/

Előzmény: mimi_bacsi (38)
Hvala Creative Commons License 2011.08.26 0 0 40

a bagett is elég off,nem?:-))

Előzmény: vargamarcs (36)
Hvala Creative Commons License 2011.08.26 0 0 39

ó azok a lapos barnák:-)) vadásszuk azokat,akárhol is legyünk Ho.-ban.sajnos sokszor fagyott a mosoly az arcunkra az első falatnál.Nem mnden a külcsín,a hasonlóság.Nálunka  primosteni Babic az etalon,tavaly sikerült végre valami hasonlót találnunk,razanji  (Stivasnica öböl) szállásunkhoz minden reggel furgonnal hozta a pék a forró árut (bureket is meg joghurtot:-))).A paradicsomot meg évek úta vágott rozmariggal esszük . (Az idén egész szépek a növénykéim) 

Előzmény: Törölt nick (11)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.08.26 0 0 38

Akkor Ti Montenegróban voltatok...:-) Niksikot ott lehet venni a legjobb ismereteim szerint :-) (Tavaly én is ott ittam...:-))

Előzmény: vargamarcs (36)
oroszlánlány Creative Commons License 2011.08.26 0 0 37

Ez is horvát specialitás? Nagyon jól hangzik...mmmm

Előzmény: vargamarcs (36)
vargamarcs Creative Commons License 2011.08.26 0 0 36

ha valakit esetleg érdekel, most állok neki bekeverni az olivaolajat fokhagymával, petrezselyemmel, pirítom hozzá a bagettet, s hozzá elnézést az OFF-ért, de Niksicko-t iszunk:) /mer'hogy haza ez jutott:)/

oroszlánlány Creative Commons License 2011.07.19 0 0 35

Ja mogu reći...

Előzmény: AZS (34)
AZS Creative Commons License 2011.07.19 0 0 34

u lepinji ;-)

Előzmény: oroszlánlány (30)
AZS Creative Commons License 2011.07.19 0 0 33

muszáj ezt?

Előzmény: magyar bucó (32)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.19 0 0 32

És? Az index fórumon ez semmilyen joggal nem ruházza fel.

Előzmény: Boar... (31)
Boar... Creative Commons License 2011.07.19 0 0 31

Mondjuk ő a topicnyitó...

Előzmény: magyar bucó (27)
oroszlánlány Creative Commons License 2011.07.19 0 0 30

Pljeskavicából (ez készen kapható a hentesnél) hamburger. Gondolom, ehhez nem kell recept. :)

 

A Staropramenért elnézést, csakis a a internacionalizmus jegyében...

magyar bucó Creative Commons License 2011.07.19 0 0 29

Beszélgetünk. Tudod, ilyen a fórum.

Előzmény: oroszlánlány (28)
oroszlánlány Creative Commons License 2011.07.19 0 0 28

Tamás recepteket kért, nem szócsatát.

Előzmény: magyar bucó (27)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.19 0 0 27

Te kezdtél el rendőrködni, mi a főzésről beszélünk.

Előzmény: kmrmtms (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!