Bármikor, amikor Horvátországban járok, mindig eszem mángoldos krumplit (blitva sa krompirom) köretként! Nekem nagyon ízlik, és nagyon egészséges, ajánlom mindenkinek!
Esetleg van köztünk szintén szegedi vagy nagyon közeli forumozó?
Két hét múlva csinálja a hentes barátom az idei utolsó csevap adagját,ha valakit érdekel szívesen átadom az elérhetőséget,reklám nélkül,de nagyon finom,van benne minden(birka is),s az ára sem vészes.
ki hogy szereti:) mennyire szereted a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, én kb. 1,5 dl olivaolajba 3-4 gerezd fokhagymát teszek - attól függ mekkorák a gerezdek, megy egy csokor zöldet, a fokhagyma ""nyomva" is jó, vagy késsel kaparva, zöld apróra vágva, aztán mehet bármi mellé:) mi először Dél-Dalmáciában ettünk ilyet, előételnek hozták, csakúgy, mint a halpástétomot, vagy a kajmakot:) érdemes megkóstolni, nehéz róla leszokni és egészséges is ráadásul:) /ja..... és a petrezselyemzöld tompítja a fokhagyma illatát is:/
aki pedig a kenyér belét szereti, annak ott a "3méteres":) hazafelé a makarskai nagy Konzumban vásároltunk be, ott láttam, van egy hosszú pult az eladók háta mögött, ott a helye, s onnan vágnak le belőle akkora darabot, amekkorát óhajtasz! nem az a "nagyonfekete" de rozskenyér, isteni finom s még a 3. napon sem morzsolódik, nincs élesztőszaga - pedig gondolom igazi kovásszal készül:))) azt feltétlenül kóstoljátok meg, ha arra jártok, szerintem mindegyik nagyban kapható. /kis pékségben nem láttam, vagy csak nem figyeltem???/
közel voltunk MN-hoz, így 2x jártunk ott - strandolni - s ha már ott voltunk, hát be is vásároltunk, mer'hogy azért olcsóbb, mint Horvátország:) /de azért Horvátországot jobban szeretjük:)/
ó azok a lapos barnák:-)) vadásszuk azokat,akárhol is legyünk Ho.-ban.sajnos sokszor fagyott a mosoly az arcunkra az első falatnál.Nem mnden a külcsín,a hasonlóság.Nálunka primosteni Babic az etalon,tavaly sikerült végre valami hasonlót találnunk,razanji (Stivasnica öböl) szállásunkhoz minden reggel furgonnal hozta a pék a forró árut (bureket is meg joghurtot:-))).A paradicsomot meg évek úta vágott rozmariggal esszük . (Az idén egész szépek a növénykéim)
ha valakit esetleg érdekel, most állok neki bekeverni az olivaolajat fokhagymával, petrezselyemmel, pirítom hozzá a bagettet, s hozzá elnézést az OFF-ért, de Niksicko-t iszunk:) /mer'hogy haza ez jutott:)/