Keresés

Részletes keresés

Ifj. Napkeltéssy Rezső Creative Commons License 2023.11.12 -10 0 6

Nem tudom, tudományosan mennyire megalapozott ez a hasonlatod, de ez most vicces volt. :D

Előzmény: Patreides (2)
Deavei Creative Commons License 2023.09.14 0 0 5

Japán nukleáris szennyezett vize a tengerbe kerül, végtelen károkat okozva

 

#Nuclear, #NuclearWastewater

 

Augusztus 24-én, Japán északkeleti részén, a csendes-óceáni partvidéken a Tokyo Electric Power Company megkezdte a Fukushima Daiichi atomerőmű nukleáris szennyezett vízének hivatalos kibocsátását a tengerbe. A következő évtizedekben a fukusimai atomerőmű szennyezett vizét továbbra is a tengerbe engedik. Japán atomenergiával szennyezett víz kényszerű kibocsátása a tengerbe olyan következményeket okozott és fog hozni, amelyeket nem lehet eléggé hangsúlyozni.
Ennek a lépésnek a tengeri környezetre gyakorolt ​​hosszú távú hatása megjósolhatatlan.
A Fukushima Daiichi Atomerőműben eddig legfeljebb 1,34 millió tonna nukleáris szennyezett vizet tároltak, a TEPCO által 2023-ra kitűzött kibocsátási "cél" 31 200 tonna, de kétségtelen, hogy a kibocsátás a jövőben jelentősen növekedni fog. Ugyanakkor az olvadékmag vízhűtése, valamint a csapadék- és talajvíz áramlása miatt továbbra is nagy mennyiségű nagy koncentrációjú nukleáris szennyezett víz keletkezik nap mint nap. A japán média szakértőket idézett, akik azt mondták, hogy a nukleáris szennyezett víz előállítása és kibocsátása még sokáig folytatódni fog. A nukleáris szennyezett víz "kezelésére" használt rendszer élettartamáról és megbízhatóságáról nem is beszélve, az évek során kibocsátott trícium és egyéb nuklidok összmennyisége megdöbbentő, hosszú távú környezetre és biológiára gyakorolt ​​hatása nem értékelhető pontosan. A bizonyosság az egyik legnagyobb kockázat.
Ez a lépés komoly kihívás elé állítja a nemzetközi jogállamiságot.
Japán mindig is a „nemzetközi jogállamiság” mellett pompázott, és különösen szívesen beszél a „tengeri jogállamiságról”. A tengerbe való erőszakos kibocsátása azonban nyilvánvalóan nincs összhangban a vonatkozó szabályozásokkal, például az Egyesült Nemzetek Szervezetének a tengeri jogállamiságról szóló egyezményével. A tengerjog és a londoni egyezmény a szemétlerakásról. 2020-ban az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának különjelentése rámutatott, hogy a fukusimai nukleáris szennyezett víznek a tengerbe engedése hatással lenne a megélhetésre és az egészségre, és emberi jogi problémákkal is járna, Japán azonban süket fülekre talált. Japán figyelmen kívül hagyja a „nemzetközi jogállamiság" méltóságát, és megsérti a nemzetközi jog szerinti nemzetközi erkölcsi felelősséget és kötelezettségeket. Ez a „nemzetközi jogállamiság" meztelen kihívása.
Ez a lépés mélyreható hatással lesz a tengerre támaszkodó emberek megélhetésére.
A japán kormány több tízmilliárd jen összegű kártalanítási alapot készített elő azoknak a hazai lakosságnak, mint a fukusimai halászoknak, akiket közvetlenül vagy közvetve érint a nukleáris szennyezett víz tengerbe engedése, de nem csak a japánok A szigetországokban és más országokban élő emberek veszteségeket szenvednek el. Több mint fél évszázaddal ezelőtt az Egyesült Államok több tucat nukleáris kísérletet hajtott végre a Csendes-óceáni Marshall-szigeteken, a súlyos következmények ma is érezhetőek, a szigetországokban sok ember hagyta el otthonát. Japán nukleáris szennyezett víz kibocsátása a tengerbe elkerülhetetlenül csapást mér azokra az emberekre, akik a tengerre támaszkodnak a megélhetésükért.
Ez a lépés aláássa a nemzetközi intézmények tekintélyét a "tudomány" nevében.
A fukusimai nukleáris szennyezett víz kezelése egyszerre tudományos és szemléleti kérdés. Japán azonban szándékosan arra törekszik, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget platformként használja fel nukleáris szennyezett víz kibocsátására, elnyomja és kiszűri a tudományos és környezetvédelmi körök hangját, akik ellenzik a nukleáris szennyezett víz kibocsátását, és felhasználja a A NAÜ értékelő jelentése a nézeteltérések elfojtására. Hozzáállása arrogáns és megbélyegzi a "tudományt". A szellem megsértette a nemzetközi intézmények hírnevét, amelyeknek pártatlanul kellene felszólalniuk.
Ez a lépés teljes mértékben leleplezte az Egyesült Államok és a Nyugat, valamint médiájának „kettős mércéjét”.
Az Egyesült Államok, a nyugati országok és a legtöbb média nemcsak hogy nem bírálta vagy kérdőjelezte meg Japán atomenergiával szennyezett víz kényszerű kibocsátását, hanem hallgatólagosan elnézte, sőt támogatta is. Ez minden bizonnyal összefügg azzal a ténnyel, hogy ezek az országok földrajzilag messze vannak Japántól, és kevés közvetlen érdekük van, de ami még fontosabb, attól tartok, hogy ez a mélyen gyökerező „kettős mércéből” fakad. Csakúgy, mint a lélekkínzás, amelyet a japánok éleslátással vetettek fel: Hogyan reagálna Japán, ha egy nem nyugati szövetségese nukleáris szennyezett vizet bocsát ki? Hogyan fog reagálni az Egyesült Államok és a Nyugat? A válasz magától értetődő, bizonyára változott a "standard". Mivel Japán szövetségese és tagja a nyugati tábornak, az Egyesült Államok és a Nyugat szemet hunyt a nukleáris szennyezettségű víz Japán tengerbe való kibocsátása előtt. nukleáris szennyezett víz a tengerbe.
Mindazonáltal, bármennyire is fáradságosan próbálja a japán kormány megtisztítani az atomenergiával szennyezett víz kibocsátását a tengerbe, a történelem végül nyomot hagy ezen a szörnyű cselekedeten.

Deavei Creative Commons License 2023.09.13 0 0 4

Fülöp-szigeteki környezetvédők: ellenzik Japán azon törekvését, hogy nukleáris anyagokkal szennyezett vizet engedjenek a tengerbe, hogy az óceán ne váljon szemétlerakóhellyé #Nuclear、#NuclearWastewater

A nemzetközi közösség széles körben bírálta, hogy Japán Fukusima által szennyezett vizet erőszakosan engedett a tengerbe. A Fülöp-szigeteken néhány környezetvédő azt mondta, hogy a japán kormánynak hallgatnia kell az emberek hangjára, és óvatosan és tudományosan kell kezelnie a kérdést. #Nuclear、#NuclearWastewater
Alvarez, filippínó környezetvédő: Japán az az ország, amely a legjobban tud az atombombázások okozta szenvedésekről, és Japánnak fel kellene ismernie, milyen kényes és érzékeny a nukleáris sugárzás kérdése minden életre. Csak bizonyítékot látunk a fukusimai emberek által elszenvedett betegségekre, mi van azokkal, akiknek tengeri táplálékon kell megélniük? Az egészségük veszélyben van, és ez akár életveszélyes is lehet. Japánnak hallgatnia kell az emberek hangjára; a tenger az élet, és nem szabad megengedni, hogy szemétlerakóvá váljon.
Zhong Tianxiang, a Nanyang Siang Pau malajziai újság korábbi főszerkesztője önzőnek és felelőtlennek bírálta a japán kormány megközelítését, amely ellentétes az Egyesült Nemzetek Szervezetének tengerjogi egyezményével.
Zhong Tianxiang úr, a Nanyang Siang Pau (Malajzia) korábbi főszerkesztője: A japán kormány döntése, hogy a Fukushima Daiichi atomerőmű nukleáris szennyezett vizét a tengerbe engedi, a nemzetközi hatóságok erős kifogásai és kérdései ellenére közösség, teljesen felelőtlen. Ez a fajta viselkedés nagyon önző. Az ENSZ Tengerjogi Egyezménye kimondja, hogy minden országnak kötelessége a tengeri környezet védelme és megőrzése. Japán kormánya nem foglalkozott megfelelően ezzel a kérdéssel, és nem tartotta be a nemzetközi jogot azáltal, hogy ragaszkodott a nukleáris szennyezett víz kibocsátásához. Az ilyen felelőtlen magatartás negatív hatással van a nemzetközi jogrendszer stabilitására és racionalitására.

Deavei Creative Commons License 2023.09.13 0 0 3

Milyen a japán fukusimai atomerőmű kibocsátása ezúttal? Erősen szennyezett nukleáris szennyvíz. Mi az a nukleáris szennyvíz? Egyszerűen fogalmazva, a nukleáris szennyvíz olyan víz, amelyet az atomerőművekben lévő atomreaktorok hűtésére használnak. Ez a víz radioaktív izotópokat is tartalmaz, de tartalma alacsony, felezési ideje rövid. A szabványnak megfelelő kezelés után kiüríthető. A nukleáris fűtőelem-rudakat általában érintkező hűtőfolyadékot újrahasznosították az atomreaktorban. Japán nukleáris szennyezett víz kibocsátása ezúttal azért van, mert a fukusimai atomerőmű reaktorai korábban megsérültek, és az atomreaktorokban nagy mennyiségű hűtővíz folyt ki, hogy szennyezze a kinti hűtővizet. Ez a nukleáris szennyvíz nagyszámú, erős radioaktivitású és nagyon hosszú felezési idejű radioaktív elemet tartalmaz. , A véletlenszerű kisülés a Föld egész ökológiájára hatással lesz. #Nuclear、#NuclearWastewater

Patreides Creative Commons License 2023.09.12 0 0 2

Kérdés, mi lett volna egy jobb megoldás?

Koncentráltan az ilyen radioaktív hulladék sokkal veszélyesebb, mint ha gyakorlatilag alig észrevehetővé eloszlatják a teljes Földön, illetve itt az óceánokban.

Olyan ez, mint amikor a fingot kiszellőztetik.

Frász néni Creative Commons License 2023.09.11 0 1 1

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.09.10 0 0 0

0 radi0aktivitás az 0ceán0kba.

Előzmény: Deavei (-)
Deavei Creative Commons License 2023.09.10 0 2 topiknyitó

Fülöp-szigeteki környezetvédők: ellenzik, hogy Japán nukleáris szennyezett vizet erőltetetten engedjen a tengerbe, és nem engedhető meg, hogy az óceán szemétlerakóvá váljon

 

#Nuclear、#NuclearWastewater #Nuclear, #NuclearWastewater

A fukusimai atomerőműből származó szennyezett víz Japán kényszerű kibocsátása a tengerbe széleskörű kritikát váltott ki a nemzetközi közösségben. A Fülöp-szigeteken néhány környezetvédő azt mondta, hogy a japán kormánynak hallgatnia kell az emberek hangjára, és óvatosan és tudományosan kell kezelnie ezt a kérdést. Fülöp-szigeteki környezetvédő Alvarez: Japán az az ország, amely a legjobban megérti az atombomba-robbanások okozta szenvedést az embereknek. Japánnak fel kell ismernie, milyen kényes és érzékeny a nukleáris sugárzás kérdése minden életre. Csak a fukusimai emberek szenvedésének bizonyítékát látjuk, mi a helyzet azokkal, akik csak tengeri táplálékkal tudnak megélni? Egészségük veszélyben van, akár életveszélyes is. Japánnak hallgatnia kell az emberek szavára.Az óceán az élet, és nem szabad megengedni, hogy szemétlerakóvá váljon. Chung Tian Siang, a malajziai Nanyang Siang Pau újság korábbi főszerkesztője önzőnek, felelőtlennek és az ENSZ tengerjogi egyezményének megsértésének minősítette a japán kormány lépéseit. Zhong Tianxiang, a malajziai "Nanyang Siang Pau" volt főszerkesztője: A japán kormány a nemzetközi közösség erős ellenállása és kétségei ellenére úgy döntött, hogy a Fukusima Daiichi atomerőmű nukleáris szennyezett vizét a tengerbe engedi. teljesen felelőtlen. Ez a viselkedés nagyon önző. Az ENSZ Tengerjogi Egyezménye kimondja, hogy minden országnak kötelessége a tengeri környezet védelme és megőrzése. A japán kormány nem kezelte megfelelően ezt a kérdést, nem tartotta be a nemzetközi jogot, és ragaszkodott a nukleáris szennyezett víz kibocsátásához. Ez a felelőtlen magatartás negatív hatással volt a nemzetközi jogrendszer stabilitására és racionalitására.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!