Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 725

Termesztes hogy a kommunista államfő Szakasics dédunokája védi Pozsgayt. :-((

 

Szépen kimazsolázva a Pozsgay 56 gyalázó szövegéből a kínos részeket es úgy mutatva be mintha szegény megyei AGITÁCIÓS ÉS PROPAGANDA vezető (ez is kimaradt isteni véletlenek folyamán)  a kapitalizmus ellen szólalt volna fel.

 

https://index.hu/velemeny/2023/11/26/pozsgay-imre-allampart-rendszervaltas-56-nomenklatura/

 

  • Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondtuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.”
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 724

tehat 56-sem votl soha

Eklatáns Béla Creative Commons License 2023.04.23 0 0 723

hasított körmű

 

?

Előzmény: Spy der Man (721)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.31 -1 0 722

Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött több úri bitanggal, megcsinálta az "Első Hazai Nemzeti Forradalmat". Hogy mégis nem "Nemzeti Szocialistának" keresztelték vivmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy a két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes embernek. A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban..... A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak.

 

nézd mar Orban takolmanyozojanak szöveget mondjak a ruszkik is...

 

 

 

1956-ban, amikor a magyarokat térdre kényszerítették, a nép fellázadt – és ami lényegében népfelkelés volt, az szinte azonnal a volt nácik jobboldali felkelésévé változott, amelynek során az utcákat elárasztotta a lemészárolt kommunisták és „kollaboránsok” vére. A Szovjetunió és a Varsói Szerződés szervezetének válasza is lenyűgöző volt, de mintha a magyarok megijedtek volna.

 

 

Előzmény: Spy der Man (721)
Spy der Man Creative Commons License 2022.10.23 -1 0 721

56 történelmének átírása nem most kezdődött Orbán által!

 

Az 56- gyalázókat, ellenforradalmározókat mar regen is szerette aolyannyira hogy a Tákolmányát is velük keszitette el eloszor.

 

De hogy most arra a Mindszenthyre hivatkozzon akit ki is fikazott kiszabadítójának kivégzése idején?

 

 

 

POZSGAY IMRE

Petőfi Népe, Kecskemét,
1957. december 15.

 

 

  • [...] Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ELLENFORRADALOM

    Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt?

    Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak, vagy a föld visszaadására rávenni. Ez ellenforradalom, először szociális demagógiával, félrevezetéssel, hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen.

    Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött több úri bitanggal, megcsinálta az "Első Hazai Nemzeti Forradalmat". Hogy mégis nem "Nemzeti Szocialistának" keresztelték vivmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy a két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes embernek. A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban.

    Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.
    Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek.

    De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenty „szózatát”, vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált ó, ha emlékeznek még az 1919-1920-as évekre.)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.14 -1 0 720

Gigafilm a Kádár rendszerről

 

Hozzáadás a Kedvencekhez | Topikleírás Új hozzászólás

Nyitotta: Troll Lee, 2022.04.13


1000 milliárdos nagyságrendű pénzből a kormány filmet forgattat a Kádár rendszerről.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.22 -1 1 719

MSZMP KB-PB az nem kommunista

 

Nem is lehet hiszen Orbán állandóan a vérkomcsik bevált kapmany szlogenjeit alkalmazza

 

 

Meglett az „előre megy, nem hátra” szlogen igazi forrása: Rákosi Mátyás 

 

https://444.hu/2022/01/06/meglett-az-elore-megy-nem-hatra-szlogen-igazi-forrasa-rakosi-matyas

 

  • A Fidesz legfrissebb választási szlogenjének első publikálása óta folyik a forráskutatás arról, hogy honnan ered a valahogy ismerősnek tűnő
  • Magyarország előre megy! Nem hátra

 

 

https://index.hu/belfold/marosan/

 

 

  • Index 2002.05.30.  Orbán Viktornak a két választási forduló között elhíresült jelszavát, a "Mindenki menjen el szavazni, s hozzon magával még egy embert!" először a keményvonalas kommunista Marosán György mondta, aki így akarta elérni, hogy az 1957-es május elsejei ünnepségen mind többen vegyenek részt.
martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.16 0 0 718
pici mici a pók Creative Commons License 2021.10.24 0 0 717

Orban hosei...Vegul is NOvak igazat mondott

 

Novák Katalin: az eltemetett kommunista téveszméket exhumálták MetaKing követés 2021.10.22. 19:18

pici mici a pók Creative Commons License 2020.11.04 0 0 716

es ezek Orbán hősei

medve talp Creative Commons License 2018.12.30 0 0 715

Csoda hogy ezt tettek ha a Orbannnak ez a Nagy imret kivégzések alatt gyalázója volt a hőse, es Ader ennek adott díszvacsorát?

 

 

https://index.hu/belfold/2018/12/28/hajnalban_elkezdtek_elbontani_a_nagy_imre-szobrot_a_vertanuk_tererol/

 

Péntekre virradó éjjel/hajnalban elkezdték elbontani a Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobrot, közölte egy hallgatói fotó alapján a Klubrádió. A szobor helyén a Horthy-éra alatt avatott, a vörösterror áldozataira emlékező Nemzeti Vértanúk Emlékművét állítják vissza.

 

 

 

https://hvg.hu/hetilap/2009.04/200904_A_FoRRADALoM_DEFINIALASA_Fogalmuk_volt_rola

 

Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött több úri bitanggal, megcsinálta az "Első Hazai Nemzeti Forradalmat". Hogy mégis nem "Nemzeti Szocialistának" keresztelték vivmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy a két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes embernek.  A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban

Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták. 

medve talp Creative Commons License 2018.10.24 0 0 714

Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére

 

 

 

cdns/1  20 perce    -1 0 1

Orbán bármi áron gyengíteni akarja Ukrajnát, mivel ez az oroszok érdeke. És mindezt 56-os ünnepségen hozzák szóba.

Orbán=Kádár

Előzmény: mivvann (33)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 713

Csak a most 30 éves bírók...

Gilice a gólya Creative Commons License 2016.04.26 0 1 712

Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére

Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében: 1. Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással. 2. Stumpf István 1983 augusztusában[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 711

http://nol.hu/velemeny/sajat-halott-1611397

 

A Magyar Köztársaság itt felsorolt halottait a pártpolitikai harcokban kevéssé érintett állampolgár szempontjából a nemzetnek tett szolgálataik kevésbé különböztetik meg egymástól, mint az a tény, hogy pályájuk egy szakaszában átálltak-e a jelenlegi miniszterelnökhöz. Amiből egy meglehetősen sajátos, Orbán-centrikus politikai világképe látszik kirajzolódni: azoknak van helyük a nemzet emlékeze­tében, akik behódoltak vagy személyes szolgálatot tettek Orbán Viktornak, akiket pedig nem kísértett meg ez a lehetőség, azoknak sosem lesznek megbocsátva az ifjúkori politikai ballépéseik vagy hőstetteik.

martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.15 0 0 710
martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.15 0 0 709

A szegényparaszti családból származó, korán félárvaságra jutott, tehetséges falusi gyerek 1950-ben, tizenhét évesen lép be a Magyar Dolgozók Pártjába. Egy évre rá már községi párttitkár, a járási pártbizottság tagja; az érettségi után egyenes út vezet a Lenin Intézetbe. Az intézet megbízható diákjaként éri a kitüntetés: „másodállásban” a párt egyik nagy hatalmú vezetője, Gerő Ernő fiának a házitanítója lehet. A Gerő-villába bejáratos egyetemistának 1956 nyarán módja van hallani, miként világosítja föl Gerőné a gyereket a friss politikai változásról: „Úgy nézz apukára, hogy mától ő lett a Rákosi bácsi!

 

A Nagy Imre reformpolitikájával amúgy rokonszenvező Pozsgay nem vesz részt a forradalomban, viszont azonosul az azt leverő Kádár-rezsimmel, ’57 februárjában belép az MSZMP-be, és két újságcikkben is keményen elítéli az „ellenforradalmat”. Javára írandó, hogy a demokratikus rendszerváltozás idején bocsánatot kért ezekért, „menthetetlen”, „fatális tévedésnek”, „bűnnek” nevezve írásait, melyeket „szégyell”.

 

Amit a 80-as évek végén tett, azért egyszer szobrot kell emelni neki. De mindezek megcsúfolása lesz, ha – mint valószínű – a mai rezsim emel neki szobrot.

 

http://magyarnarancs.hu/nekrolog/a-hajotorott-pozsgay-imre-1933-2016-99002

martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 708
martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 707

Naggyon sajnáltattyák a hírtv-n

martinaxe7 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 706

Biszku elvtárs +átalkodott komcsi volt

 

Nem nyalt be mindenféle gyüttment felcsútiaknak...

Bubbó doktor Creative Commons License 2016.04.01 0 0 705

Mondjuk sokat elárul az Indexről is, hogy Pozsgay eseteben csak magasztalás ment es kussoltak 56-ot meg Nagy Imrét gyalázó múltjáról (pedig meg 89-ben is ellenforradalmazott), Biszkunal meg tele rakjak a cikket 35 eves (!!!) idézetekkel.

 

Előzmény: Don Ricoletto (701)
Bubbó doktor Creative Commons License 2016.04.01 0 0 704

Az hogy a 56 gyalázó patkány, fideszes talpnyalóinak kínos volt a tema az aktualpolitikaban

Előzmény: Don Ricoletto (701)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 703

Szociálista Kultúra, elvtársak !!

ooloo Creative Commons License 2016.03.28 0 0 702

Értékelték a munkásságodat és ezért előléptették a topikot.

Don Ricoletto Creative Commons License 2016.03.28 0 0 701

Mijaf@x a kutúra ebben a topicban ?

Don Ricoletto Creative Commons License 2016.03.28 0 0 700

te is vallakozhatsz , kozmunkara

 

 

Ledobják neki a telepen a szappant.

Előzmény: vghtz55 (694)
vghtz55 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 699

ne jatszd meg magad zombi

Előzmény: martinaxe7 (698)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 698

Akinek nem inge...

 

:)))))

vghtz55 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 697

gyrcsany penzebol csak patkanyok trollkodnak

Előzmény: martinaxe7 (696)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 696

Kubatov pénzéből csak a tetvek trollkodnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!