Keresés

Részletes keresés

Nyaky Z. Creative Commons License 2023.12.02 0 0 5

Csóri bbc, egyszerre van a cipőjén és a padlóján ez a mocskos szöveg. Vagy másképp: se lenyelni, se kiköpni nem tudják

 

https://youtu.be/qSkN4EXhBR8?si=FF2tlgjrHyjyQIZy

BitMiller Creative Commons License 2011.11.01 0 0 4

A rágó jobb szeresse az aszfaltot, mint a cipőtalpunkat, ennyit kell elérni. Osztán akkor lehet ott kedvére.

frimi Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3

A rágógumi - a topik címével ellentétben - nem csak a cipőtalphoz ragad. A járdához is! Ha észrevennénk!!!

 

Ma már nem a cigarettacsikk és az amúgy igen gusztustalan köpködés okozza szerintem a városi (belvárosi) környezet egyre fokozódó szennyeződését, hanem a kiköpködött rágógumi!

 

Ha kicsit körülnézünk és nem csak a kirakatokat, meg a járókelőket bámuljuk, hanem lenézünk a járdára - minnél forgalmasabb helyen járunk, annál több szürkésfehér pöttyöket láthatunk. Nagyon feltűnő ez pl. a Boráros téri aluljáróban, mert a kiköpőködött és a járófelületre ragadt és eltaposott rágógumi flekkekböl akár le is mérhető, hogy merre halad a gyalogos forgalom. Szinte sávot alkotnak a foltok...

 

Azon kívül, hogy elrondítják a környezetet - hiszen tömegével fordulnak elő az alig elkészült díszburkolatokon is - a kiköpött gumik egyúttal rögzítik a járdán egykori "tulajdonosuk"  baktériumflóráját -, hogy azután mások belelépkedve azt behurcolják lakásukba is - személyes használatra. Nagyon jó dolog ez - különösen influenzás időben!!!

 

A dohányzás ellen hatalmas kampányok folynak (egykori dohányosként, ma már régen antinikotinistaként értetlenül szemlélmem ezeket), miközben a rágógumi kellemetes mellékhatásai senkinek fel sem tűnik!  Hogy mennyire káros a dohányfüst a környezetre, meg a szétdobált csikkek szennyezik a környezetet stb ., , azt úton-útfélen hallhatjuk. 

 

Hát, kérem szépen, a füst elszáll, a csikket elemészti az idő. A rágógumi maradványok meg eltávolíthatatlanok és nagyban elősegítik a különböző fertőzések, így pl. az influenza terjedését.

 

És akik tiltakoznak a dohányzás miatt, feltehetőleg teljes lelkio nyugalommal köpködik szét a szétrágott gumit. Amit többnyire a cigaretta szívás helyett rágnak... És köpködik szét... 

ftp_ Creative Commons License 2003.03.05 0 0 2
Ma láttam egy öreget, nőből volt. Bár ez a szó furcsán fest itt. Amolyan ilyesztő ábrázata volt. A vászon-zsebkendőjével törölte meg az orrát, a homlokát és a szemüvegét. És ezt percenként megismételte. Többször is.
etc. Creative Commons License 2003.03.04 0 0 1
Hol vannak már a harmincas évek köpőcsészéi utcaszerte, amikor száz méterenként koncentrálódott a sárgászölden habzó turhahegyek garatürítésre ingerlő esztétikuma? Amikor még mindenki pontosan tudott köpni, nemcsak úgy mellé, meg összevissza. Degenerálódunk, beleslájmozunk a semmibe, már csak az orrtúrás rituáléja maradt, és a galacsingyúrás és a takanygalacsinok egyre pontatlanabb pöckölése, vagy kárpit aljába törlése.
Dezső András Creative Commons License 2003.03.04 0 0 0
az a legszarabb, amikor egy elgázolt gyalogos betonba döngölt bélrendszerével randevúzik a cipőtalpad, hidd el.
Előzmény: ftp_ (-)
ftp_ Creative Commons License 2003.03.04 0 0 topiknyitó
a millió dilettáns rágógumizabáló agyhiányos idióta akik az utca porába ürítik szájüregük ragacsos tartalmát. a kutya legalább úgy tesz mintha elkaparná, de szerencsétlen a betont nem egyhamar fogja rágyűrni a béltermékére.

ide lehet írni hasonlóan ingerlő gondolatokat amelyeket emberközösségünk nullikús tagjai kényszerítenek ránk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!